Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Μέρα σημαντική ξημερώνει.


Με τις μαθήτριες μου αυτές τις μέρες έχω πάει εγώ πίσω στις δικές μου ασχολίες όμως χαλάλι όταν το αποτέλεσμα σε κάνει να λες ότι έκανα το πιο όμορφο έργο στις μέρες αυτές του τέλους της δικής μου καριέρας.


Η μικρή μου μαθήτρια ήρθε σε μένα με απλά έργα καλυπτικής δουλειάς παιδικής δυνατότητας και μέσα σε 3 χρόνια μπορεί να κάνει αυτό που κάνει τώρα. Ένα παιδί σφουγγάρι όπως λέω που κρατάει ότι του δείχνεις. Χαίρεται που μπορεί και κάνει δώρα δικά της έργα στη δασκάλα και στο γιατρό της, στη γιαγιά και τις θείες της. Που ο μπαμπάς της έχει βάλει στο τοίχο του γραφείου του δικά της έργα και καμαρώνει γι' αυτό αν και όπως μου αποκάλυψε κρυφά..πονάει όταν αποχωρίζεται πίνακα της!
Κατάφερα ακόμη να περάσω σε αυτό το παιδί να φτιάχνει πράγματα για προσφορά σε μπαζάρ με μικροκατασκευές που της έμαθα και να μου ζητάει να βοηθήσει όπως μου είπε χθες για την επόμενη εβδομάδα να δουλέψουμε μαζί για μία τέτοια περίπτωση. Καμαρώνω η..αφιλότιμη όπως κάνω για κάθε τι που αγαπώ!


Ας μην αδικήσω την μεγάλη μου που αρχίσαμε τώρα και περιμένω από αυτήν πολλά πολλά πράγματα.


Παραμονή του Ευαγγελισμού σήμερα φίλες μου , έχω να πάω στην Ευαγγελίστρια εδώ στη Θεσσαλονίκη όπως κάθε χρόνο από τότε που η γιαγιά μου με "έταξε" να ανάβω κερί στη Χάρη Της όταν η καημένη με μεγάλωνε κι εγώ καιγόμουν όπως έλεγε στο πυρετό.
 Μετά θα το γιορτάσουμε στο σπίτι της κόρης μας Ιωάννας παραδίδοντας έτσι τον εορτασμό αυτής της μέρας στη νέα γενειάς της οικογένειας .Ο παππούς κόντεψε να αγοράσει όλη τη...προμήθεια μπακαλιάρου του μαγαζιού λες και θα ταΐζαμε λόχο και είμαι ευτυχής που γλύτωσα το τηγάνισμα!


Αυτή η εικόνα θα μου θυμίζει πάντα το Δημοτικό μου σχολείο και το αναγνωστικό μου, τα ποιηματάκια που μαθαίναμε για τη γιορτή όσο για παρέλαση ..λόγω ύψους στο τέλος της γραμμής!!!!
Ας μη ξεχνάμε φίλοι μου ότι τη Πατρίδα την κάνουμε μόνοι μας, εμείς και οι άνθρωποι μας ήμαστε η πατρίδα , η γη που βρίσκεται το σπίτι μας και οφείλουμε αναγνώριση σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για ένα σκοπό που πολλοί πάνε να προδώσουν .
Εμείς πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας την ιστορία μας, εμείς σαν το κρυφό σχολειό του τότε πρέπει ,οφείλουμε σαν γονείς να εμφυτεύσουμε στη νέα γενιά  όλα όσα πάνε να απαλλοτριώσουν οι..σπουδαίοι..οι άρχοντες ..οι "μορφωμένοι" οι στυλευτές της Παγκοσμιοποίησης.
Χωρίς πολλές γνώσεις πολιτικής , σχεδόν καθόλου ενδιαφέρον γι΄αυτήν,βλέπω γύρω μου άσχημες καταστάσεις, βλέπω διαφθορά ζωής  αλλοτρίωση αξιών, εγκλήματα για το Θεό τους το Χρήμα . 
Θα πολεμήσω όσο μπορώ να μη βάλω το παραμικρό από αυτά στην οικογένεια των νέων μελών των εγγονιών μου κάνοντας κι εγώ και οι γονείς τους το καθήκον που μου υπαγορεύει η συνείδηση μου .
Θα ευχηθώ Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν αύριο σε όσους θα θυμηθώ με προσωπικές ευχές και σε όσους θα..ξεχάσω λόγω..άστα να πάνε!!!
Αχτιδένια φιλάκαι αγαπημένοι μου φίλοι.

5 σχόλια:

Funky Monkey είπε...

Πολλά μπράβο και στη μικρή και στη μεγάλη μαθήτριά σου, και άλλα τόσα μπράβο σε εσένα, τη δασκάλα τους! Τα έργα τους με εντυπωσίασαν, ειδικά αυτό που έχει γίνει από το παιδί.
Χρόνια πολλά για αύριο, να περάσετε υπέροχα! Φιλιά.

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για άλλη μιά φορά για τον όμορφο και καθαρό τρόπο που ζωγραφίζεις, χίλια μπράβο για ό,τι προσπαθείς να περάσεις στην νέα γενιά και τί να σου πώ!!θαυμάζω τον τρόπο που σκέφτεσαι και την δυνατότητα να το περνάς στον λόγο σου (εδώ γραπτό) Χάρηκα γιά λίγο, διαβάζοντας σε και σου εύχομαι από καρδιάς καλή αυριανή με την οικογένεια σου, γενικά είμαι χαρούμενη πολύ γιατί σε ένα μήνα παντρεύεται η κορούλα μου!!!!

AgapameAnDolmas είπε...

χρονια πολλα τα προεορτια αυριο!!! υπεροχες οι ζωγραφιες με τετοια δασκαλα χρυσοχερα η μικρη ζωγραφος!! να περασετε τελεια αυριο ! με τοσο μπακαλιαρο απο σημερα πρεπει να ξεκινησετε τηγανισμα!

LitsArt είπε...

αχ ζηλέυω!μακαρι να είμασταν κοντά να μπορούσα να γίνω μαθητριά σου....

ANNA FLO είπε...

Εντυπωσιασμένη από τις μαθήτριές σου!! Αλλά αμφιβολία δεν έχω ποια είναι η δασκάλα...Να είσαι περήφανη!
Να περάσετε καλά αύριο, χρόνια πολλά για την αυριανη ημέρα! Να μαστε καλά να διδάσκουμε τους νεότερους για την ιστορία μας...
Καλό Σ/Κο