Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Μια βόλτα στη γειτονιά!



Χθες σας είπα ότι θα μείνω σπίτι..ότι θα αράξω..ότι θα πίνω καφεδάκι..μπα..δεν είμαι για τέτοια.. Ένοιωθα άσχημα να βλέπω τη κυρία Στέλλα να καθαρίζει αν και κάναμε όλα τα παραπάνω μέχρι που μου είπε:
-Δεν φεύγετε κυρία Γεωργία να κάνω καμία δουλειά;
Έβαλα λοιπόν το..καπελάκι μου, πήρα το τσαντάκι μου και τη Κλώντη με το λουράκι και..ξεκίνησα να πάω στο Γερμανό να βάλω καμία καρτούλα με μεγκαμπάιτ στην εγγονή μου να χαρεί. 
Τόσα χρόνια σ' αυτή τη γειτονιά είχα ένα σωρό γνωστούς, όταν έβγαινα έξω δεν προλάβαινα να χαιρετώ και να μιλάω με ανθρώπους.Θυμάμαι την εγγονή μου να μου λέει:
-Γιαγιά ξέρεις τόσο κόσμο;
Όταν λοιπόν έκλεισα το εργαστήρι μου με..έχασαν όλοι όσοι περνούσαν , έμπαιναν και κάνανε κουβεντούλα μαζί μου ενώ εγώ ..ζωγράφιζα! Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει αυτή η εποχή και έχω γίνει λίγο τεμπελούλα χρόνο με το χρόνο για να βγαίνω έξω, ιδιαίτερα τώρα που δυσκολεύομαι όταν περνάω διαβάσεις με αυτοκίνητα.
Μέχρι να πάω λοιπόν στο Γερμανό και να γυρίσω βρήκα τόσους γνωστούς, δέχθηκα τόσα φιλιά και  ερωτήσεις που γύρισα μετά από πολλή ώρα και η Στέλλα ανησύχησε. Να σταθώ λοιπόν στη φίλη μου Ελένη (μία ακόμη Ελένη!!!) που έχει το μαγαζί Κουμπιά και Φιόγκοι από όπου τώρα τελευταία αγοράζω τους μουλινέδες μου.


Δεν άντεξα μετά από κουβεντούλα να βγάλω τις φωτογραφίες αυτές για να σας δείξω πόσα ταλέντα έχει η γειτονιά μου. την Ελένη τη γνώρισα μικρούλα, νέα κοπέλα , η κα Ελισάβετ η μητέρα της ήταν εκείνη από όπου αγόραζα τις κλωστές και τις..βελόνες..γιατί τότε παλιά με είχε πιάσει η μανία της..Ραπτικής!
 Η Ελένη μεγάλωσε, παντρεύτηκε, έγινε μητέρα και ανέλαβε το μαγαζί και τώρα μετά από λίγα χρόνια το είδα εντελώς διαφορετικό, αναβαθμισμένο και γεμάτο από δημιουργίες της σε υπέροχες τσάντες και πλεχτά που τα χάζεψα όλα.
Ανακάλυψα πράγματα που δεν ήξερα , είδα υλικά που με άφησαν με ανοιχτό το στόμα και..μονολόγησα..πάει..γέρασα!



Ξέρετε ότι υπάρχουν έτοιμες τσάντες καμβάς σε πολλά μεγέθη όπου κεντάς επάνω  και κλείνει πανεύκολα , συνδέεται με ένα σωρό λουράκια και διάφορα διακοσμητικά και..να το ένα αποτέλεσμα:


Σας πληροφορώ ότι είναι πολλή απλή η κατασκευή της τόσο που θα ξαφνιαστείτε!
Είχε όμως φτιάξει και πλεκτές με περίεργες πλέξεις που μου είπε ότι μπορεί να μου δείξει όποτε θέλω.


Λυπάμαι που οι καλύτερες φωτογραφίες με διάφορα είδη πλέξης βγήκαν...κουνημένες να πάρει η ευχή και δεν μπορώ να σας δείξω πόσο όμορφες τσάντες κάνει.




Αποχαιρέτησα με την υπόσχεση να πάω να αγοράσω κι εγώ να φτιάξω μία τέτοια τσάντα και να σας τη δείξω.
Μετά πέρασα από το παρκάκι μας, είχα κουραστεί κι εγώ και η Κλώντη και βιαζόμουν να πάω σπίτι όταν με φώναξε η γειτόνισσα Χρυσούλα που έχει το ζαχαροπλαστείο κοντά μας.
-Πως αδυνάτισες Γεωργία μου; τι δίαιτα κάνει;
-Καμία..απλά τώρα που είπα δεν με νοιάζει αν παχαίνω..άρχισα να αδυνατίζω!!!! 
Πιάσαμε λοιπόν άλλη κουβεντούλα , είπαμε τα νέα μας , αγόρασα τυροπιτάκια για τη Στέλλα άντε να πάω σπίτι λέω...και..με φωνάζουν από το Φαρμακείο!!
-Τι κάνεις Γεωργία μου έχω καιρό να σε δω!!
Επιτέλους σπίτι, η Στέλλα ανήσυχη, εγώ πέταξα ρούχα και ..άραξα στο καναπέ.
Ακόμα διαβάζετε;..δεν με βαρεθήκατε;..ΗΡΩΕΣ!!
Ας σοβαρέψουμε.. Μη ξεχνάτε μπλοκοφίλες χρυσοχέρες...Τώρα έχει σειρά η φίλη Νικολίτσα με την εκδήλωση για τα παιδιά που ετοιμάζει στην αρχή του χρόνου.


Καιρός να μπούμε σε κανονική μπλοκίστικη δημιουργία φίλοι μου..μου έλειψε αυτό. Οφείλω να πω πως οι δύσκολες συνθήκες και οι έννοιες της καθημερινότητος μας έκαναν να γινόμαστε λίγο..πιο πεσμένες, πιο νωθρές , θεατές των γεγονότων που παίζονται μπροστά μας σαν ταινία κακής ποιότητος.
Φίλοι μου μην αφήνεστε να παρασύρεστε από το γεγονός αυτό, ο.."εαυτός " σας δεν θα γυρίσει ποτέ αν εσείς οι ίδιοι δεν τον κρατήσετε όρθιο. Η δημιουργία και η προσπάθεια προσφοράς είναι ότι καλύτερο χρειαζόμαστε για να σταθούμε στο "ύψος" μας και στα πιστεύω μας.
Μη νομίζετε ότι βλέπω τα πράγματα αεροβατώντας σε όνειρα..μας έχουν στερήσει πολλά, μας έχουν "γκρεμίσει "άλλα τόσα..όχι.. δεν θα επιτρέψω να γκρεμίσουν και το χαρακτήρα μας απολλοτριώνοντας τα αισθήματα και το μέλλον μας .
Άντε ..και σοβάρεψα πάλι..ούτε αυτό θα τους κάνω το χατήρι να το κάνω..χαμόγελο φίλοι μου και..το πολύ πολύ πατείστε και ένα ..ψαλτήρι σε όποιον ακούτε να σας τάζει πράγματα. 
Χθες με πήρε κάποια στο τηλέφωνο να μου ζητήσει να λάβω μέρος σε μία δημοσκόπηση. Συνήθως απαντάω γιατί θυμάμαι τις κόρες μου που σαν φοιτήτριες μερικές φορές έκαναν και τέτοια.. όμως..ρώτησα: 
-Γλυκιά μου τι θέμα έχει η δημοσκόπηση σας; μήπως για ..πολιτικά;
Βουβαμάρα από τη γραμμή, μετά μου λέει δειλά:
- Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος να μας απαντήσει;
- Κορίτσι μου σου κάνω χάρη και δεν σου δίνω τον άνδρα μου που από χθες ξεφυσάει με τον ΕΝΦΙΑ!
Τέρμα..μου το έκλεισε!
Θεούλη μου τη φλυαρία με έχει πιάσει; Σας ζάλισα πάλι , γλώσσα δεν βάζω μέσα . Είναι που μου λείπει  ο Δημήτρης μου..θα έρθει το απόγευμα..έχει μπλέξει στο κτήμα με νέες κατασκευές πάλι . 
Άντε..να πάω να φτιάξω κανένα γεμιστό να τον γλυκάνω και κανένα γλυκάκι να ..γλυκαθώ εγώ!
Αχτιδένια φιλάκια!

11 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου,
Μια χαρά η χθεσινή σου περιήγηση, να κάνει και η κυρία Στέλλα καμμία δουλειά.
Όσον αφορά στις γνωριμίες σου και στην προσωπικότητά σου εν γένει, μάλλον το έχω ξαναγράψει και παλαιότερα, θα ήταν πραγματικά χρήσιμη η ενασχόλησή σου με τα κοινά. Και δεν αναφέρομαι στην βρώμικη πολιτική, αλλά στην τοπική κοινωνία. Πιστεύω θα έβγαινες με τα τσαρούχια.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια και σας φιλώ και τις δύο.

ikaxela είπε...

Αχτίδα μου καλημέρα,
Είσαι μια πολύ γλυκιά και ευχάριστη παρέα, το ξέρεις αν και δεν έχω το χρόνο να στο γράφω όσο συχνά το νιώθω. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για το ενδιαφέρον σου. Σε φιλώ!!!!!!!!:)

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Αχτιδουλα μου και εγώ πεσμένη είμαι αυτόν το καιρό!!!!!!! Αντε να ξεκινήσουμε δυναμικά το χρωστάμε στα παιδιά μας να είμαστε καλά!!!!!!!! Φιλάκια καλή μου φίλη!!!!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Να κάνεις πιο συχνά Αχτίδα αυτή τη βόλτα στη γειτονιά, είναι χαλαρωτική αυτή η βόλτα όταν λες και μερικές καλημέρες με ανθρώπους που γνωρίζεις χρόνια. Και είπαμε, δεν μας κουράζεις καθόλου, όταν δεν γράφεις μας λείπεις !!!!! Σε φιλώ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Κυριακή. Αχτιδούλα της ψυχής μου, πως θα περνούσε η ημέρα μου αν δεν διαβάσω με το καφέ μου το πρωί όταν γράφεις. όμορφες οι τσάντες και θα περιμένω να δω αυτή που θα κάνεις εσύ.Δεν σε ξέρω από κοντά μα σε ξέρω λες σαν συγγενή μου, η παρέα μου και κάθε φορά θέλω να δω πως πέρασες.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Υπέροχα όλα!
Να περνάς πάντα υπέροχα εύχομαι!
Ευχές και απο εδώ για το μωράκι!
Να σας ζήσει ο νεοφώτιστος!!
φιλια πολλα

LitsArt είπε...

τι όμορφο να είσαι αγαπητός σε τόσο κόσμο!!!!κάτι ξέρει ο κόσμος....!!!τα φιλιά μου!

nikol είπε...

Αλήθεια όσα λες Αχτιδούλα μου χανόμαστε μέσα σε σκέψεις και βουβά παράπονα !! Αλλά καιρός είναι να βρούμε το κέφι μας προσφέροντας ότι μπορούμε γιατί η χαρά μας θα είναι διπλή !! Σε φιλώ με πολλή αγάπη

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Ο/Η Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...
Kαλημέρα ! Καλημέρα!!Τόσο πρωινή που δεν γίνεται περισσότερο!!!Σιγά σιγά μπαίνω στην αγαπημενη μου ρουτίνα πολύ δουλειά(πολύ σου λέω.....) baby sitting και βραδινό σερφαρισμα....Διάβασα τις 3 τελευταίες αναρτήσεις σου!! Ευχάριστες γεμάτες χαρά και ελπίδα.Εχεις φοβερή δύναμη και αισιοδοξία και σε θαυμάζω πολύ κάτι που σε μένα είναι ανύπαρκτη!!! Εχομαι να σας ζήσει το μικρούλι σας να είναι καλότυχο και γεμάτο υγεία Να χαρίζει πάντα την ευτυχία.Οι γαλάζιες δημιουργίες σου πολύ πολύ όμορφες και ιδιαίτερες όπως θα ταίριαζε σε μία γιαγια καλλιτέχνη σαν εσένα!! Οι δημιουργίες σου για τα δωρα της Φραντζέσκα υπέροχες !!Οσο για την βόλτα σου στην γειτονιά απολαυστική Είναι όμορφο να σ΄ αγαπάνε και εσύ με την καλοσύνη σου το αξίζεις!!Είναι 5πμ ετοιμάζομαι για το 2ο πλυντήριο και μετά σφαίρα για τα μικρά μας η μαμά δουλεύει και Σαββατο και ο μπαμπάς έχει υπηρεσία!!! Φιλάκια αγάπης πολλά

Thalia Tzellou είπε...

Πολύ ωραία η βόλτα στην γειτονιά Αχτιδούλα μου με τόσους αγαπημένους ανθρώπους! Θαύμασα και τις τσάντες, δεν ήξερα ότι μπορούν να γίνουν τόσο όμορφα πράγματα. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να αφηνόμαστε να μας παρασύρουν τα άσχημα γεγονότα, πρέπει να αποκτήσουμε αισιοδοξία. Η δημιουργία πραγματικά είναι ότι καλύτερο για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας. Φιλάκια πολλά και την αγάπη μας!