Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Πως ξεπερνιόνται τα.. λακουβάκια της ζωής;..με χαμόγελο!


Εκεί σε αυτό το μπαλκόνι θα ήθελα να πίνω το καφεδάκι μου μα..βολεύομαι και από το συνηθισμένο μου στέκι μπροστά στον υπολογιστή και θέα τη...κληματαριά μου!
Καλημέρα φίλοι μου, καλημέρα! Δεν λέω ότι το ξεπέρασα εντελώς όμως κατέφυγα εκεί που υπάρχει το μόνιμο φάρμακο μου στη ζωγραφική!
Εδώ και ...1 χρόνο μου είχαν παραγγείλει σε μουσαμά μία τοιχογραφία που θα έμπαινε σε μία εξωτερική εσοχή ενός θαυμάσιου σπιτιού εκεί κοντά στο δικό μας κτήμα. Ο Νίκος και η Ρένα είναι ένα αγαπημένο φιλικό και γειτονικό ζευγάρι, ο Νίκος Αρχιτέκτονας έκτισε ένα πραγματικά υπέροχα λειτουργικό σπίτι στη..κορυφή της περιοχής. Όταν μαζεύονται οι γείτονες εκείνος αν και λίγο μακριά καταφθάνει γρήγορα λέγοντας μας ότι μας βλέπει με τα...κιάλια και  τρέχουν για το καφεδάκι και τη κουβεντούλα!
Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτή τη παραγγελία που απέφευγα γιατί απλούστατα ήταν δύσκολη λόγω διαστάσεων η ζωγραφική της, ήταν 50 Χ155 εκατ., ο μουσαμάς ειδικά λεπτός για ζωγραφική και κόλληση σε τοίχο δεν έβρισκα μέρος να κολληθεί προσωρινά για να το ζωγραφίσω. 
Τέτοια θέλω στις.."μαύρες " μου φίλοι μου και παίρνω μπρος, είναι το καλύτερο φάρμακο μου, ξενύχτισα προχθές πριν το ξεκινήσω για να σκέπτομαι πως θα το κάνω! 
Θέλησα να βασιστώ σε ένα Κέλτικο σχέδιο και να του δώσω τη θέση που ήθελα με ένα πνεύμα μυθικής κάλυψης, κάτι από το πνεύμα των Κελτών για τα δένδρα και τα Πνεύματα, τις δικές μας Δρυάδες και την αίσθηση που ήθελα να περάσω στο πελάτη για τη "προστασία" που έδιναν στο σπίτι για τους Κέλτες μία τέτοια συμβολική τοιχογραφία. 
Δεν είναι κάτι περίπλοκο, τα χρώματα γήινα τα δουλεύω κι εκεί μέσα στα απλά κλαδιά με λαϊκή τεχνική έκφραση χώθηκα εγώ και το πρόβλημα μου και ..απελευθερώθηκα από αυτό το ..μαμαδίστικο που ίσως έπρεπε να ξεπεράσω και να απαλλάξω τη κόρη μου την Ειρήνη από την ανησυχία της για μένα παίρνοντας με συνέχεια τηλέφωνα.
Χθες λοιπόν της είπα να είναι ήσυχη, ότι χαίρομαι για το νέο βήμα της , ότι προσεύχομαι για εκείνη και ότι..:Όλα θα πάνε καλά!
Δεν αναρωτιέσεστε που τοποθέτησα ένα μουσαμά που φθάνει τα 155 εκατ. για να το ζωγραφίσω εγώ που είμαι..160 ; (!!!!!). Στο ..τοίχο φίλοι μου το κόλλησα και το σχεδίασα, μετά το..ξεκόλλησα και άδειασα τον ένα πάγκο μου και το τοποθέτησα ζωγραφίζοντας το κομμάτι κομμάτι σαν ρολό!!! 
Η αλήθεια είναι ότι είμαι..κακιά και σας βασανίζω στη "πληγή" στη φυσική ανθρώπινη και δημιουργική περιέργεια σας και ..ναι..θα σας το δείξω μόλις το τελειώσω χωρίς να σας δώσω ούτε μία...μπουκίτσα από αυτό που ξεκίνησα! Δέστε τη "σαδιστική" στάση μου  σαν μέρος της ..φαρμακευτικής θεραπείας μου στη μαμαδίστικη κρίση που πέρασα.. είδατε;.. το έκανα κι όλας παρελθόν..το κλάμα..το παράπονο... τους αναστεναγμούς αχ! βαχ!..και τα μηνυματάκια μου στο γαμπρό μου να την προσέχει και να την κυνηγάει για φαγητό ( καθόλου δεν με έμοιασε αυτό το κορίτσι).
Ο καφές μου τελείωσε, είμαι μόνη στο σπίτι αφού ο αγρότης μου είναι στο κτήμα και η δουλειά με περιμένει κι εγώ ανυπομονώ να παλέψω με το τρέμουλο των χεριών μου πια και τη διάθεση μου να κατακτήσω ένα ακόμη προκλητικό κάστρο για τις δυνάμεις μου, όταν καταφέρω να ..ανέβω το δικό μου αυτό "Έβερεστ" θα σας το δείξω !
Φίλοι μου χαμογελάστε και..όλα θα πάνε καλά!
Αχτιδένια φιλάκια!

6 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα, καλημέρα,
Ήμουν σίγουρη ότι θα έβρισκες τρόπο να διαχειριστείς τη στενοχώρια σου και επιπλέον να εμψυχώσεις καιτην Ειρήνη.
Ασχολήσου με ότι σε ανακουφίζει, αλλά μην πολυκουράζεις το σώμα σου.
Σε φιλώ και σένα και τη μυτούλα της, χάρηκα πολύ που βλέπω ¨αλλαγή¨ στη διάθεσή σου, έστω και μέσω αυθυποβολής.
Καλή συνέχεια.

ANNA FLO είπε...

Μπράβο καλή μου Αχτίδα φωτός και δύναμης!!! Τα δύσκολα είναι για σένα. Και χαίρομαι που η διάθεσή σου παλεύεται με τόσο εποικοδομητικό τρόπο.
Ναι ναι ναι περιμένω να δω το δημιούργημά σου επειδή είμαι σίγουρη για το αριστούργημα. Είσαι όντως σαδίστρια αλλά αφου σε ανακουφίζει εξασκήσου στο σαδισμό χαχαχαχαχα
Καλό κουράγιο
Καλές δημουργίες
Καλημέραααα

syros2js είπε...

Εκτός όλων των άλλων χαρισμάτων σου, μου αρέσεις επειδή είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένη και ψαγμένη στο αντικείμενό σου! Το αγαπάς μα εμβαθύνεις κιόλας κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο!
(Μου άρεσε το "προβληματάκι" με τις διαστάσεις και το ύψος σου! χαχαχα!)
Να είσαι καλά, Αχτιδούλα μου και ανυπομονούμε να το δούμε τελειωμένο! Μου έχεις εξάψει την περιέργεια!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!

Rena είπε...

Περιμένω με ανυπομονησία!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

Memaria είπε...

Δεν είχα δει την προηγούμενη ανάρτηση και ανησύχησα...
Πήγα διάβασα, σε ένιωσα και λέω να είναι καλά η Ειρήνη σου κι ας είναι μακριά...
Και για να μη νομίζεις πως μιλάω εκ του ασφαλούς, αυτό λέω κι εγώ συνέχεια στον εαυτό μου!
Ναι, θα θέλαμε να είναι πιο κοντά τα παιδιά μας, αλλά πρέπει να ανοίγουν και τα φτερά τους...
Να είναι καλά κι ευτυχισμένα μόνο και να μην ανησυχούν πολύ για μας!

Ανυπομονώ κι εγώ να δω το έργο!
Φιλιά πολλά!

LitsArt είπε...

Περιμενουμε με αγωνια το αποτελεσμα!!!