Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώτη μέρα Φθινοπώρου!



Καλημέρα σε μία νέα μέρα, σε νέα εποχή στο Φθινόπωρο που είναι εκείνη που μας προετοιμάζει ψυχολογικά για το Χειμώνα. Πιάνω τον εαυτό μου να προετοιμάζομαι για τα..Χριστούγεννα και μη γελάτε με αυτό που λέω, μη μου πείτε ότι δεν αρχίσατε να ..ψιλοβλέπετε Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Χθες πήγα να πάρω τον μικρότερο εγγονό μου Α Δημοτικού από το σχολείο και ένοιωσα αυτή τη γλυκιά ανάσα που αναδίδουν οι παιδικές υπάρξεις μέσα σε μία τάξη. Η δασκάλα του μου έδειχνε το τετράδιο του τη " Γραφούλα" και το Γραφούλη" κι εγώ μέσα στο μυαλό μου στροβίλιζε το "Μ.. Μήλο πάρε Μήλο..."
Θυμήθηκα τη δερμάτινη τσάντα που μου αγόραζε ο μπαμπάς μου, τη μπλε ποδιά με το άσπρο γιακαδάκι, το κουλούρι με το κομματάκι από το τυρί και πολλές φορές τη καριόκα από το κυλικείο!
Μια όμορφη εποχή φίλοι μου μπήκε , ζήτησα από τον άνδρα μου να με πάει στο δασάκι κοντά στο κτήμα μας. Θέλω να χαρώ τη δροσιά, τα πρώτα χρυσοκόκκινα φύλα, το χαλί που θα στρώσει η Φύση στα πόδια μας. 
Κάποτε το Φθινόπωρο ήταν για μένα καιρός μελαγχολίας, βλέπετε όταν είσαι νέος θέλεις φως ,ζέστη και ήλιο.Τώρα βλέπω τα πράγματα με άλλο μάτι ,το Φθινόπωρο για μένα είναι πια όμορφες εικόνες γύρω μου, είναι γλυκιά προετοιμασία, είναι το καλωσόρισμα του Χειμώνα που μου δίνει μέσα μου οικογενειακή ζεστασιά. 
Βέβαια ήμαστε σε δύσκολες εποχές και μας περιμένουν πολλά που πρέπει να παλέψουμε, όμως φίλοι μου ...όπου υπάρχει Αγάπη υπάρχει και δύναμη, υπάρχει επιθυμία να ξεπεράσεις εμπόδια να τρέξεις σε ανηφόρες γιατί ξέρεις ότι δίπλα σου θα έχεις μία συντροφιά.
Καλημέρα φίλοι μου και όλα θα πάνε καλά.. Εμείς εδώ στη μπλοκογειτονιά  θα ήμαστε η παρέα όλων των εποχών στα εύκολα και τα δύσκολα.
Αχτιδένια φιλάκια!

8 σχόλια:

agriomeli είπε...

Χαμενες οι σκεψεις
σαν τα χαμενα φυλλαρακια.

Μια συντροφια ε????

Αχτιδα μου.....ζεστανε μας....ναι?

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Οι εικόνες του Φθινοπώρου είναι μία μαγεία !! Αλλά και η εικόνα της γιαγιάς ζωγραφούλας να κοιτάει τα τετράδια του εγγονού γραφούλη είναι πραγματική και μαγευτική !!!! Να είσαι καλά Αχτίδα ..... και καλό Φθινόπωρο !!!!! Τα φιλιά μου !!!!!

syros2js είπε...

Καλέ, εγώ είμαι σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση από τον Απρίλιο!!!
;-)
Φιλί γλυκό, Αχτιδούλα!

LitsArt είπε...

τι όμορφες αναμνήσεις από τα σχολικά χρόνια....
και πόσο τυχερή είσαι που μπορείς να απολαύσεις μια βόλτα στο φθινοπωρινό τοπίο...
(μιλάει το παιδί της πόλης....)
σε ζηλέυω!
να είσαι καλά να μας μεταφέρεις τις όμορφες εικόνες της εξοχής!

Unknown είπε...

τι ομορφα μανουλα μου!!αγαπημενους ανθρωπους θελουμε.αυτο!τα λεμε συντομα.μου λειπετε!!!

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτίδα μου θα είμαστε η παρέα όλων των εποχών στα εύκολα και στα δύσκολα. Εύχομαι να απολαύσεις το όμορφο Φθινώπορο με υγεία!!!πολλά φιλιά!!!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Καλό φθινόπωρο, αχτίδα μου!
Πολύ με συγκίνησαν οι αναμνήσεις σου που περιέγραψες!
Καλή αυριανή :)

Katerina V *Pause blog* είπε...

Σαν κι εσένα έτσι αισθάνομαι κι εγώ το φθινόπωρο αχτίδα μου! :)
Αν σου πω ότι από τα λίγα που μου έλειψαν από το σχολείο είναι ο εξοπλισμός αυτός, οι μυρωδιές.. τα ξεκινήματα..!
Να είμαστε γεροί να απολαμβάνουμε ισορροπημένα τις αλλαγές στις εποχές, που δεν είναι πια τόσο ευδιάκριτες κλιματικά, αλλά εξαρτάται από την δική μας οπτική μας πάντα!

Σε φιλώ!!