Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Παρεούλα όπως πάντα!


Καλημέρα, καλημέρα..σαν τις γιαγιάδες κι εγώ ανοίγω το άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες και τις βγάζω για να θυμάμαι τις παλιές καλές μέρες που πηγαίναμε παντού! 
Απογοητευμένη είναι η αλήθεια από πολλά, τα 50 και 60 ευρώ δεν με καλύπτουν για να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου όταν πληρώνω φάρμακα, λογαριασμούς , συνδρομές και διαβίωση. 
Χθες ρώτησα το διευθυντή της Τράπεζας πως μπορώ να πληρώσω όλα αυτά χωρίς να παίρνω ένα μαζεμένο ποσό κάθε μήνα λίγο ή πολύ όπως έπαιρνα και έτσι να κάνω το "κουμάντο" μου.
 Μου κακοφαίνεται  μαθημένη να έχω πάντα χρήματα στο πορτοφόλι μου ενώ τώρα τα μαζεύουμε για να μας φθάσουν να πληρώσουμε ένα λογαριασμό. Ευτυχώς που σε ορισμένα έχω υπογράψει πάγια εντολή να μου τα παίρνουν από το λογαριασμό μου και μάλλον θα αναγκαστώ να το κάνω και σε όλα σχεδόν. 
Όσο για τη κάρτα που μπορούν  να σου παίρνουν το ποσό απευθείας...(όπως λέει και η τράπεζα και η διαφήμιση της) ...κουραφέξαλα..ρώτησα χθες φαρμακείο και ένα άλλο μαγαζί και μου απάντησαν ότι μόνο το σούπερ μάρκετ διαθέτει τέτοια σύνδεση.!!!!
Τα μπουρίνια μου έχω όπως καταλάβατε..με έχει πειράξει και η ζέστη αφού έπαθα θερμοπληξία όπως μου είπε ο γιατρός γιατί τα φάρμακα που παίρνω "ξοδεύονται" σε ενέργεια στον οργανισμό μου από τον ήλιο. Έτσι μένω σπίτι αυτές τις μέρες με αλλεπάλληλα ντους , μόνο φρούτα και υγρά και με ένα στόμα σχεδόν μία πληγή από τη σταδιακή κακή λειτουργία του νεύρου στη σιαγόνα λόγω της Πάρκινσον. Απογοητευμένη..ναι..ναι..θα μου περάσει βέβαια..μα τώρα είμαι στα..ντάουν που λένε και ...ποιος θα τη πληρώσει;..Εσείς πουλάκια μου..σε σας θα τα λέω!
Όλο το ΣΚ στο κτήμα έφτιαχνα κοσμήματα για το μπαζάρ της εγγονής μου για το Χαμόγελο του Παιδιού και της τα έδωσα μαζί με όλες τις κατασκευές μου γι' αυτό το σκοπό. Ένα κιβώτιο γεμάτο και χάρηκα που το...χαρήκανε!
Η Κλώντη μου κι αυτή αρρωστούλα σαν τη...μαμά της μάλλον την πείραξε και αυτή η ζέστη , έκανε εμετό και δεν τρώει παρά ελάχιστες κροκέτες και άφθονο νερό ευτυχώς .
Προχθές με τον άνδρα μου καθόμασταν βραδάκι στο κτήμα και χαζεύαμε τ' αστέρια..κάναμε έναν απολογισμό της ζωής μας και σκεφτήκαμε ότι είμασταν κερδισμένο αφού χαρήκαμε πράγματα που δεν χάρηκαν πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους. 
Γελούσαμε με τις τρέλες μας που ..ορκίζομαι..ήταν ατελείωτες και αχαρακτήριστες. Θυμηθήκαμε τις υποβρύχιες νυχτερινές μας καταδύσεις, το σκαρφάλωμα σε απόκρυμνα μέρη , τις μικρές κρυφές παραλίες που κατεβαίναμε με..σχοινί έχοντας και τα δύο μωρά μας τότε μαζί τα ατελείωτα ξαφνικά ταξίδια μας χωρίς προγραμματισμό που κάνανε τους γονείς μου έξαλλους!!!.. 
Τα γέλια μας αντηχούσαν στην ησυχία της νύχτας και η..γειτόνισσα μας πήρε τηλέφωνο στο κινητό για να μας πει:
-Δεν μας λέτε τι βλέπετε και γελάτε έτσι να έρθουμε να το δούμε κι εμείς;
-Αποκλείεται γειτόνισσα..είναι "πριβέ" προβολή της ζωής μας!
Μας προσγείωσαν οι γείτονες , απολαύσαμε τη κρύα λεμονάδα που έφτιαξε ο Δημήτρης μου μετά δώσαμε  τα χέρια και ευχηθήκαμε να είναι καλός ο Θεός μαζί μας ώστε να φύγουμε όπως λέει εκείνος  μαζί..έτσι..κάπου σε μια γωνιά της γης αγναντεύοντας το άπειρο του ουρανού..
Σήμερα μία νέα μέρα, σπίτι, μου πήρε από τους Κινέζους μία..κούτα μικρούς φορητούς ανεμιστήρες και μου τους σκόρπισε παντού όπου...συχνάζω για να φυσιέμαι!!!!
Καλημέρα φίλοι μου, καλημέρα, αν και ήταν μία από τις μέρες που σκεπτόμουν να σας γράψω ότι ..δεν θα ξαναγράψω (!!!!!) πάλι γυρνώ..σαν το..δολοφόνο στο τόπο του εγκλήματος, εθισμένη στη παρέα σας..εγώ που έκλεισα πριν λίγες μέρες 8 ολόκληρα χρόνια ΕΔΩ..στη μπλοκογειτονιά μας.
Σας ευχαριστώ για όσα μου δώσατε, για όλη την απλόχερη αγάπη που πήρα, για όσα έμαθα από εσάς για όσα στηρίγματα μου δώσατε όταν τα χρειαζόμουν χωρίς καν να το ξέρετε.
Αχτιδένια φιλάκια!

18 σχόλια:

...irida... είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!
ΓΛΥΚΙΑ ΑΧΤΙΔΑ!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ....
... ΜΑς... ΚΑΝΕΙς ΠΑΡΕΑ...
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑς ΔΙΝΕΙς ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΩΘΗΣΗ....ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ....
Σ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ..!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδουλα μου!
να προσεχεις τον εαυτο σου τωρα με αυτη τη ζεστη!
να περνας ομορφα, να δροσιζεσε και να διασκεδαζεις
φιλακια πολλα

Ariadne είπε...

Καλή σου μέρα Γεωργία μου! Κι εγώ εδώ ψήνομαι μέχρι να τελειώσουν οι ιατρικές μου εξετάσεις και να φύγω. Τι να πω ότι όλα θα φτιάξουν?Δύσκολο αλλά το μόνο που έχουμε είναι να ελπίζουμε!Φιλιά πολλά.AriadnefromGreece!

Unknown είπε...

ΑΧΤΙΔΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!!!
ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΙΑ!!!
ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ... ΟΝΤΩΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!
ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!!!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ!!!
ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!
ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΗ!!!
ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ!!!
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ!!!

nikol είπε...

Μια κούτα ανεμιστήρες έτσι για να δροσίζεσαι !!Αυτά κάνει ο Δημήτρης σου μόνο για σένα !!! Θα μείνεις εδώ πολλά χρόνια μαζί μας

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida..γλυκιά μου σ' ευχαριστώ, πράγματι μου είστε όλες απαραίτητες.Ο καλός θεός δεν μου έδωσε αδέλφια όμως μου έδωσε φίλες σε κάθε μέρος.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, όσο σκέπτομαι Κική μου ότι κάποτε λιαζόμουν σαν τις..σαύρες στις αμμουδιές..σκάω από το κακό μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ariadne, γλυκιά μου έχεις πρόβλημα, ελπίζω να είναι περαστικό και να το θυμάσαι σαν περιπέτεια. Όλα θα πάνε καλά κοριτσάκι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΠΑΤΡΑ ΑΝΤΩΝΟΥ φίλη μου σ' ευχαριστώ, πάντα μου φαίνεται παράξενο όταν ακούω ότι η φλυαρία μου , η ανάγκη να τα λέω κάπου είναι ενδιαφέρον για κάποιος άλλο.Δεν με βαρεθήκατε καλέ;..Έκλεισα 8 χρόνια, απίστευτο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol μου πράγματι είναι μια χαρά οι ανεμιστήρες, και τώρα δίπλα μου τον έχω τον ένα!

ANNA FLO είπε...

Τα μπουρίνια μου έχω και εγώ. Δεν είσαι μόνη! Air-Condition‎ δεν έχεις να μη σε πειράζει η ζέστη; Όχι και θερμοπληξία βρε Αχτίδα μου, δεν είναι αστεία υπόθεση. Όσο για την διάθεση να μην ξαναγράψεις ούτε στον ύπνο σου μην το επαναλαμβάνεις. Περιμένουμε την παρέα σου και τα νέα σου πώς και τι...
Κουράγιο, θα περάσει και αυτός ο καύσωνας και να λες στους γείτονες ότι εσείς είστε ένα ζευγάρι που μπορείτε ακόμη να γελάτε δυνατά, σε πείσμα όσων μας κλέβουν και το χαμόγελο.
Καλό σου απόγευμα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ OΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ BLOG?ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ-ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ(ΕΔΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΜΟΥ...ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ)ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΝΟΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕ.ΟΤΙ ΣΕ ΠΙΕΖΕΙ ΓΡΑΨΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, και τι δεν με πειράζει...τι μου σπάζει τα νεύρα; το γεγονός ότι κατάφεραν να με κάνουν να αποχωριστώ εντελώς το ροζ συννεφάκι μου που ήμουν περήφανη γι' αυτό. Μου σπάζει τα νεύρα ότι έχω φίλες που πλέον υποφέρουν και δεν μπορώ να βοηθήσω, που αγωνιώ για το αύριο των παιδιών μου που θεωρούσα εξασφαλισμένο . Μου σπάει τα νεύρα που δεν μπορώ να περπατήσω όπως πριν, που δεν μπορώ να..σκαρφαλώσω σε πλαγιές μαζί του,που δεν μπορώ να ζωγραφίσω όπως παλιά που δεν ελέγχω τις κινήσεις μου μερικές φορές , που έχασα την αισιοδοξία μου, που άρχισα να σκέπτομαι ότι δεν έχω επιστροφή σε αυτό που χάνω κάθε μέρα πια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ μου δεν χάνεις και κάτι σπουδαίο..Κάνει ζέστη βέβαια και αυτό δυσκολεύει τη διάθεση μας!

Ανώνυμος είπε...

Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα με τον λατρεμένο σας Δημήτρη και μετά από πολλά πολλά χρόνια να αποκοιμηθείτε μαζί, αγκαλιασμένοι, και να μοιράζεστε σα γλυκό όνειρο την αγάπη σας στην αιωνιότητα.

Σας αγαπώ.

Λευκή

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λευκή μου καλημέρα και απλά ένα..ευχαριστώ ..τα λέει όλα!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου να ξέρατε και εσείς τι μας προσφέρετε εδώ μέσα στο e-σπιτάκι σας!
Και ποιόν δεν τον πειράζει αυτή η ζέστη,πήγαμε χθές για στείρωση μία γατούλα που έχουμε στην αυλή και λόγω καύσωνα ο γιατρός το ανέβαλε για να μην πάθει τίποτα το ζωντανό!
Φιλιά Μαρίνα

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑ . ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΛΟΓΚ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ. ΕΙΜΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΛΜΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΦΙΛΑΚΙΑ