Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Το κιόσκι μας άρχισε...


Αυτό το διήμερο το πέρασα παρέα με τον άνδρα μου και με ..όλη τη γειτονία μας στο κτήμα που όλοι μαζί σαν μια παρέα μας βοήθησαν στη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση του ξύλινου κιόσκι..χαγιάτι θα το έλεγε η...γιαγιά μου!


Δεν σας δείχνω τη ..συνέχεια γιατί θέλω να σας το δείξω τελειωμένο με τα φουρούζια και όλα όσα θέλει ο άνδρας μου να βάλει. Θα γίνει και το υπόλοιπο κηπάκι αφού αφαιρεθεί το παλιό κιόσκι που βρίσκεται μπροστά του  και θα μου βάλει και στα 2  σκαλοπάτια στήριγμα καγκελάκι για να μπορώ να ανεβαίνω εύκολα. 
Αυτό το καιρό το πρόβλημα μου προχώρησε, με δυσκολεύει στη κίνηση πλέον, η αστάθεια με εμποδίζει  και δύσκολα ανεβαίνω σκαλί χωρίς βοήθεια στήριξης.
Ο καιρός μας βοήθησε, η παρέα υπέροχη και τα μικρά αδέσποτα σκυλάκια στα πόδια μας αφού τα ταΐζουμε λιχουδιές κόντρα στη μουρμούρα της Κλώντης που τα κοιτά με μισό μάτι.



Έχω μεγάλο πρόβλημα με τα σκυλάκια , στεναχωριέμαι γιατί μπόρεσα μόνο τα 2 τελικά να δώσω κι εγώ με τη γειτόνισσα σκεπτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε με τόσα σκυλιά μπροστά στο δρομάκι μας που περιμένουν κάθε μέρα να τα ταΐσουμε και ίσως αν μεγαλώσουν ζευγαρώσουν και γίνουν και ..άλλα!
 Έτσι λοιπόν αυτές τις μέρες  συνοδεύω το καλό μου στο έργο του και τη μόνη βοήθεια που μπορώ να δώσω στη παρέα είναι τα..τυροπιτάκια και τα χορτοπιτάκια που έφτιαξα, το φαγητό , το κέικ μήλου και τα κεσεδάκια με ασουρέ που ξέρω ότι αρέσει στις φίλες μου εκεί. 
Σήμερα σπίτι να ξεκουραστούμε και να αγοράσουμε κάποια υλικά που μας βγαίνουν συνέχεια σαν...φασολάκια εδώ κι εκεί να χρειάζονται! Άλλωστε ο καιρός με βοήθησε με τη βροχή του να  κρατήσω για λίγο το Δημήτρη να ξεκουραστεί λες και το Πάσχα θα έρθει αύριο κι όλας .Συγχύζεται όταν του λέμε ότι τα προγνωστικά για το καιρό του Πάσχα μιλάνε για κρύο και βροχές!!!!!
Θέλω να ευχαριστήσω τη φίλη Πίτσα από την αγαπημένη Κρήτη για τα παραμύθια που άφησε στη κόρη μου να μου τα δώσει και της υπόσχομαι ότι θα τα διαβάσω αύριο στο..τροχόσπιτο!
Φίλες μου σας ευχαριστώ για τα σχόλια που διάβασα μα δεν απάντησα λόγω κούρασης, ευχαριστώ  και για κάποιες φωνούλες στο τηλέφωνο που ανησυχούν όταν δεν γράφω στο μπλοκ μου..συνηθίσατε τη ..γκρίνια μου και τις χαζοκουβεντούλες μου κι εγώ συνήθισα το ενδιαφέρον σα και την αγάπη σας.
Αχτιδένια φιλάκια 

33 σχόλια:

Ελένη Φλογερά είπε...

Καλορίζικο το κιόσκι Αχτίδα μου με το καλό να τελειώσει και να το χαρείτε.
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

syros2js είπε...

Αχ, τί ωραία!!! Περιμένουμε να δούμε και φωτογραφίες από την τελική του μορφή, όταν με το καλό τελειώσει!!!
Φιλάκια πολλά για εσάς και χαδάκια άπειρα για τα ζωάκια σας!!!
ΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

αχ αχτιδα τα σκυλακια ειναι οντως προβλημα και πρεπει να στειρωθουν μολις το επιτρεψει η ηλικια τους. να προτεινω να ζητησεις βοηθεια απο καποια φιλοζωικη πχ το καταφυγιο ζωων-animal refuge. κανουν καλη δουλεια, προσπαθουν δηλαδη αλλα πιθανον να γνωριζουν κτηνιατρεια που αναλαμβανουν καποιες δωρεαν στειρωσεις. η μπορουν να κοινοποιησουν την περιπτωση και να βρει κανενα ακομα σκυλακι οικογενεια. στειλτους μηνυμα στο φεισμπουκ. ειναι και παρα πολλα τα δικα σου! τι να πω για τους αθλιους αυτους που τα παρατανε σε ξενες πορτες αντι να αναλαβουν την ευθυνη των ζωων τους... τελος παντων με το καλο το κιοσκι σας, να το χαρειτε οπως θελετε και να ειναι παντα γεματο φιλους, χαρες και πολλα ζαρζαβατικα!!

Ανώνυμος είπε...

αχτίδα μου όπως είπε και η φίλη πιο πάνω ψάξτε σε συνεργασία με κάποια φιλοζωική για να στειρωθούν,πριν δύο χρόνια βρήκα στο δρόμο ένα μικροσκοπικό σκυλάκι και το μάζεψα αφού πρώτα του έκανα εμβόλιο και τα σχετικά και μετά απο λίγο καιρό είχε οίστρο οπότε οπλίστηκα με θράσος πήγα στο δημοτικό κυνοκομείο της πόλης μου και απαίτησα τουλάχιστον να μου το στειρώσουν μιας που τα υπόλοιπα τα είχα κάνει ήδη και φαινόταν και στο βιβλιάριο του.Δυστηχώς ενώ τα αδέσποτα είναι υπόθεση του κάθε δήμου μόνο όσοι έχουν ευαισθησία κάνουν κάτι για αυτά αλλά δεν γίνεται και να τα στειρώνουμε κιόλας που νομίζω αυτό είναι και το σημαντικότερο.Μακάρι να βρεθεί μια λύση, φιλιά Μαρίνα










Penelope είπε...

ΜΕ το καλό όλα Αχτίδα μου.
Και εσύ να είσαι (που είσαι, είναι βέβαιο) πάντα δυνατή.

Την φουκαριάρα την Κλωντίτσα, είναι σαν να την βλέπω, μιας και η δικιά μου τα ίδια κάνει, όταν ταΙζω μερικά σκυλάκια της γειτονιάς κι' εγώ :-)
Ζηλιαροσκυλάκια :-)

Δυστυχώς τα αδέσποτα είναι μεγάλο πρόβλημα, και μάλλον δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερα από αυτά που κάνετε, αν δεν υπάρχει η βοήθεια από κάποιο φιλοζωϊκό ή άλλο φορέα.
Η προσπάθεια σας τα συντηρεί...

Unknown είπε...

Με το κάλω να τελειώσει το
κιόσκι σας Αχτίδα μου ..
Που είναι ο κάλος ο καιρός
βαρεθήκαμε τον κρύο ...
καλη εβδομαδα ...φιλακια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελένη Φλογερά, ευχαριστώ ελπίζω να γίνει όπως το ονειρευόμαστε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, έχει προχωρήσει και βέβαια θέλει πολλά για να γίνει όπως το θέλουμε μα πρέπει να προλάβουμε το Πάσχα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, έχω μεγάλη ανησυχία γι' αυτό..πες μου τι να κάνω, δεν μπορώ να αναλάβω οικονομικά τόσες στειρώσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρίνα μου δεν ξέρω που να απευθυνθώ, όπως είπα η μεγάλη δεν μπαίνει σε αυτοκίνητο και τα άλλα είναι 3 θηλυκά δεν μπορώ να πληρώσω τόσες στειρώσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope μου ένα θα σου πω..κάνει εμετό από τη ..ζήλια της.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia, αυτός ο καιρός με έχει..ισοπεδώσει φίλη μου, πονάω παντού, έχω πρόβλημα με το βάδισμα..

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου ξέρω ότι στη θεσ/κη η κυρία Ντόλυ Χατζημανώλη κάνει πολύ σπουδαία δουλειά με τα αδέσποτα και νομίζω διατηρεί και καταφύγιο αν κάνετε μια αναζήτηση στο google ίσως βρείτε κάποιο τηλ.επικοινωνίας και νομίζω σίγουρα θα σας κατοπίσει τι να κάνετε,η μπόνυ ίσως με κανένα ηρεμιστικό χαπάκι μπεί σε αυτοκίνητο.
Ελπίζω να βρεθεί η άκρη, Μαρίνα

Ποδηλάτισσα είπε...

Με το καλό να το τελειώσετε το κιόσκι σας..... την επόμενη φορά που θα έρθω θα πάμε και στο κτήμα!!!! Με τα σκυλάκια τεράστιο το πρόβλημα.... μάλλον θα πρέπει να ζητήσεις την βοήθεια κάποιας φιλοζωικής εταιρείας για να στειρώσεις τα σκυλάκια αν δεν καταφέρεις να τα χαρίσεις!!!!! Φιλιά πολλά φιλενάδα μου.... και υπομονή θα φτιάξει ο καιρός και θα ισιώσουμε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα σου λεω επικοινωνησε με το καταφυγιο ζωων θεσσαλονικης. οπως εγραψε και η επομενη φιλη η κυρια χατζημανωλη και η ομαδα της κανει πραγματικα εργο. θα σου δωσει μια ιδεα καθως ερχεται σε επαφη με πολλες περιπτωσεις. αν καποιο σκυλακι δεν μπαινει στο αυτοκινητο βαλτου ενα ηρεμιστικο η κατι αντιστοιχο στο φαι του... ετσι κανουν και οι κτηνιατροι και οι φιλοζωικες. την κυρια θα τη βρεις στο φεισμουκ με το ονομα καταφυγιο ζωων-animal refuge οπως ειπα στην προηγουμενη απαντηση. επικοινωνησε διοτι μολις μεγαλωσουν θα αρχισουν και τα μικρα να πολλαπλασιαζονται και θα χασεις εντελως τη μπαλα. χρειαζονται στειρωση οπωσδηποτε. η κυρια χατζημανωλη μπορει κατι να προτεινει, ειναι πολυ δραστηριος ανθρωπος και ταγμενη στο εργο της.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ!! Αχτιδα μου... αντε με το καλό και το κιόσκι σας και τα όνειρα σας.. να γίνουν όπως το επιθυμητε φιλεναδα..σιγουρα για τον Δημήτρη σου ειναι ο παραδεισός του... οσο για τα σκυλακια να κανεις αυτό που λένε και οι φιλες... μια απο τα ίδια και εδώ με τα γατάκια αυτήν την φορά... θα ηθελα να σου πω....οτι σε χαίρομαι που και το θαρος σου δεν χάνεις και γιατί αλλωστε;... μια ζωή την εχουμε.. ας την χαρούμε.. με τα καλα της και τα κακά της.. πολύ μου αρεσε που ερχονται γιατροί και ενοιμερωνουνε..το κοινο για παθήσεις δύσκολες...καλή και θετική σκέψη θελουν ολα φιλεναδα... να είστε καλά και να χαίρστε οτι κάνεται ... καλά ξέτελα λεμε εδώ στην Κρήτη οταν χτίζεται κατι...πολλα πολλα φιλακιααααα!!

Rena Christodoulou είπε...

Με το καλό να γίνει κιοσκι και να το γιορτάσουμε μετά το Πάσχα.
Να είστε γεροί.
Φιλάκια πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρίνα μου θα το ψάξω να δω τι θα κάνω..δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη για τόσα σκυλάκια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, Βίκη μου σ' ευχαριστώ μας λείπεις κι όλας!

Ανώνυμος είπε...

Αχ Αχτιδα μου ανυπομονω να το δω τελειωμενο!!!Αν καταφερει τελικα και ερθει η Ανοιξη θα ειναι τελεια εκει!!
Περιμενω φωτο!!!!
φιλακια πολλα!!!!!!!!Μινα

nasia είπε...

Καλορίζικο!!! Εύχομαι να το απολαύσεις με καφεδάκι και καλή παρέα. Περαστικά και καλή δύναμη.

Σοφία είπε...

Πόσο ωραία ιδέα το κιόσκι !!
Να είστε καλά και να το χαρείτε
μαζί με τα ζωάκια σας, τα παιδιά σας,
τα εγγόνια σας !!
Φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλημέρα φίλη μου σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές σήμερα θα το ψάξω και θα επικοινωνήσω.θα σας πω τα νέα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα , καλή μου Σμαραγδένια είσαι ένα κράμα με ότι αγαπώ..Θεσσαλονίκη και Κρήτη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Rena Christodoulou κάποια στιγμή θα κάνουμε εκεί ένα γλέντι φίλες μου, όλες μαζί..μία εκδρομή και ένα γλέντι όπως εμείς ξέρουμε..μία όμορφη Ανοιξιάτικη μέρα με ήλιο και φίλες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου είναι κάθε δημιουργία μία χαρά για μας, ένα μικρό όνειρο, ένα σχέδιο που γίνεται όμορφο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nasia μου σ' ευχαριστώ να είσαι καλά γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου..ναι...ναι...θα παινευτώ!δική μου ιδέα ήταν να γίνει εκεί και όχι ξέχωρο!

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου με το καλό να γίνει το κιόσκι και να περνάτε πάντα όμορφα με την ωραία παρέα σας!! Πόσες λιχουδιές φτιάξατε!! Με τη λέξη χαγιάτι μου θυμίσατε πολλά από την παιδική μου ηλικία. Για τα σκυλάκια μάλλον φιλοζωικές μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχει και μια σελίδα "zoakia.gr"που μπορούμε να βάζουμε αγγελίες για ζωάκια με τη φωτογραφία τους. Μου είπαν ότι είναι η πιο γνωστή σελίδα στην Ελλάδα. Φιλάκια πολλά απ' όλους μας!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αγαπημενη μου! να εχεις μια ομορφη εβδομαδα!

Ariadne είπε...

Τι όμορφο που γίνεται το κιόσκι, μπράβο, με το καλό να το χαρείτε!Μια άλλη φιλοζωική εθελοντική που ασχολείται με αδέσποτα είναι Τα αδέσποτα Ρετζικίου Πό κει πήραμε τη Μπάρτσα μας.AriadnefromGreece!

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερα καλη βδομάδα!!!! ειμαι σιγουρη θα γινει κουκλίστικο το κιοσκι!!! καλορίζικο !!! ολο χαρες να γιορτάζετε απο κάτω!!

Rena είπε...

Καλή αρχή με το κιόσκι γιατί φαντάζομαι πως είναι μόνο η αρχή σε ότι πρόκειται να ακολουθήσει,παλατάκι το βλέπω να γίνετε!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!