Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Είναι να μη με πιάσει η...φλυαρία!



Ήρθαν οι πελαργοί φίλοι μου..τους είδα το πρωί και ξεφώνισα από τη χαρά μου! Πελαργοί..σημαίνει ότι ήρθε (λέμε τώρα..) η Άνοιξη! Πάντως..είχε κρύο..και στο γυρισμό μας έπιασε βροχή ευτυχώς αφού μας όργωσαν το πίσω μέρος του κτήματος που το ήθελε για..μποστάνι!
Στο κτήμα όπως καταλαβαίνετε σήμερα να βοηθήσω το Δημήτρη βάζοντας τους..αμέτρητους σπόρους σε γλαστράκια!!! Πω! πω! μπελάς! Αμέτρητα ποτηράκια...σακούλες το χώμα..εκείνος στο θερμοκήπιο φτιάχνει ένα τεράστιο σωλήνα με..τρύπες για τις φραουλιές του κι εγώ προθημοποιήθηκα να βοηθήσω! ( τι στο καλό είπα..δεν θα είναι κάτι το δύσκολο!!!Αμ! δε!).
 Στην αρχή τους έβαζα ένα ένα,  μετά τους έκανα δύο.., έπειτα ..τρεις.. ε! στο τέλος μου..τεντώθηκαν τα νεύρα και τους κοπάνισα με τη..χούφτα! Πάντως ..φύτεψα πάνω από ...150 γλαστράκια..ρεκόρ..Αυτό είναι είπα..προτιμώ να κάνω πίνακες!
Το απόγευμα γύρισα κατακουρασμένη και βιαστική να προλάβω να κάνω μπάνιο πριν έρθει η μαθήτρια μου. Σήμερα το μικρότερο μου φιντανάκι με έκανε χαρούμενη και υπερήφανη αφού οι οδηγίες  μου επάνω της πιάνουν τόπο και να το αποτέλεσμα...Α΄Δημοτικού το μικρό μου!


Ποτέ δεν είχα μικρές μαθήτριες, όταν δίδασκα ήμουν σε Γυμνάσιο και Λύκειο και έφυγα γιατί μου ζητήθηκε να πάρω μικρά του Δημοτικού.. Πριν δύο χρόνια μου ήρθε η πρώτη μικρή όταν με παρακάλεσε κοινή γνωστή της οικογένειας...Δέχθηκα και μετά το ..μετάνιωσα..Όμως τη μικρή μου τότε Μάγδα ( Γ΄τώρα δημοτι.) απεδείχθη ότι είχαμε χημεία μεταξύ μας, την αγάπησα και με εξέπληξε η πρόοδος της. Μετά η μικρή μου Κυριακή..ακόμα πιο μικρή..ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι..το λάτρεψα κι αυτό και ..να το αποτέλεσμα! Έχουμε και..μυστικό..ζωγραφίζουμε και..βλέπουμε και..ΝΙΚΕΛΟΝΤΕΟΝ!!!!!!!
Αύριο πάλι στο κτήμα για να φέρω ένα σκυλάκι για ..υιοθεσία..νάναι καλά η κόρη μου η Ιωάννα που μου βρίσκει ανθρώπους και έσωσε και το ένα σκυλάκι πηγαίνοντας το στο κτηνίατρο .Η Μπόνη το δάγκωσε  ( άπονη μάνα) και του προκάλεσε απόστημα , λόγο ακόμη και θα πέθαινε μας είπε η κτηνίατρος. Μακάρι να τα τακτοποιήσω όλα παιδιά γιατί δυστυχώς το ένα το πάτησε αυτοκίνητο κι εγώ δεν ξέρω πως βρέθηκε στο δρόμο τόσο μακριά.
Και λίγο στο εργαστήρι μου..για να φτιάξω τη λαμπάδα της φίλης Ανδιανής που κέρδισε στο μπλοκ μου με κλήρωση. Μου ζήτησε κάτι με..θάλασσα για να το έχει το στολίδι και να με...θυμάται.!Ελπίζω να της αρέσει! Ένα μικρό καβαλέτο με ένα τόσο δα..μικρό πινακάκι.


Η βραδιά κρύα φίλοι μου, η υγρασία με έκανε ένα μάτσο χάλια από την αρθρίτιδα..δεν έχει μείνει κόκκαλο και κοκκαλάκι να μη με πονάει να πάρει η ευχή και νοιώθω ότι είμαι για..απόσυρση μα επιμένω να ...κυκλοφορώ ακόμα! 
Όμως..τι είπαμε;..χαμόγελο και πάντα χαμόγελο..διαφορετικά τι αξία θα είχε το..σήμερα...το αύριο..το..μεθαύριο.,;
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου αγαπημένοι!

11 σχόλια:

syros2js είπε...

Αχ, κομμάτια με έκανες που έγραψες για το μικρό που το πάτησαν... Πολύ λυπάμαι... Και για το άλλο με το απόστημα... Μήπως όμως δεν το έκανε η Μπόνη? Δεν ξέρω, προβληματίστηκα...
Κρατώ την όμορφη λαμπαδούλα της τυχερής νικήτριας και την εκπληκτική ζωγραφιά της μικρούλας μαθήτριάς σου και σε αφήνω να ξεκουραστείς από τη δύσκολη μέρα που είχες...
Καλό ξημέρωμα, Αχτιδούλα...

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι όμορφη εικόνα της μικρής μαθήτριας και της πανέμορφης λαμπάδας !!!! Σε φιλώ !!!!

Unknown είπε...

@αχτιδα,καλημέρα μανούλα μου!!!!τέλεια κ η λαμπάδα !!θα τα πουμε αρχες απριλι!!ετοιμασε σφουγγαριστρα!!!!κ ψαλίδι!!!!κ κερί!!

Thalia Tzellou είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου.Κρίμα για το σκυλάκι. Ελπίζω να βρεθούν γρήγορα σπιτάκια για τα υπόλοιπα. Χαρά στο κουράγιο σας για το θερμοκήπιο. Πρέπει να θέλει πολύ δουλειά. Απίστευτο το έργο της μικρής σας μαθήτριας, αλλά με τέτοια δασκάλα πως να μην κάνει θαύματα. Η λαμπάδα τέλεια με τον πίνακά σας που είναι πανέμορφος. Για την υγρασία θα μπορούσατε να δοκιμάζατε μια ηλεκτρική κουβέρτα για τον ύπνο. Είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα και φέτος το χειμώνα μου χάρισε μια κουβέρτα η αδελφούλα μου και σώθηκα. Οι πελαργοί ελπίζω να φέρουν επιτέλους την άνοιξη γιατί έχουμε τσουχτερό κρύο. Πάω να δω και τις προηγούμενες αναρτήσεις σας γιατί έχω μείνει πάλι πολύ πίσω. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω.Εχω διαβάσει μερικές τις προηγούμενες μέρες αλλά όταν πάω να σχολιάσω πάντα κάτι γίνεται. Σας στέλνουμε όλοι την αγάπη μας!! Φιλιά πολλά σε όλους σας!!

Ariadne είπε...

Ααααααααααα η λαμπάδα μου!Τι όμορφη! Και το καδράκι θα στολίσει το εξοχικό στη Χαλκιδική!Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Εγώ που πάντα δίδασκα σε παιδιά Δημοτικού δεν τ'αλλάζω με τίποτα. Όταν βλέπεις την εξέλιξή τους νιώθεις θαυμάσια! Κρίμα για το σκυλάκι! Μήπως τελικά η μανούλα πρέπει να στειρωθεί για να μη μπαίνεις σε τέτοιες διαδικασίες?AriadnefromGreece!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη η εικόνα της μαθητριάς σου και η λαμπάδα σου καταπληκτική.
Φιλάκια ...

nikolitsa είπε...

Αχτιδένια μου σε ευχαριστώ γιά τα πολλά σου και όμορφα στολίδια.Θα τα δεις και πάνω στις λαμπάδες.
Η φλυαρία σου πολύ μου αρέσει και με ξεκουράζει.Καλή επιτυχία στα κηπουρικά σας,και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.
Φιλάκια πολλά.

Rena είπε...

Μ'Αρέσει να βλέπω μικρα παιδάκια να ζωγραφίζουν τα θαυμάζω!!!!!
Πανέμορφη η λαμπάδα τυχερή η παραλήπτρια!!!!!!
φιλάκια πολλά!!!!!

Woman in Blogs είπε...

Πάντα αεικίνητη, δημιουργική και ψυχούλα!!!!
Μια όμορφη άνοιξη να έχουμε!

Eleana-My Home My Memories είπε...

Να είσαι πάντα καλά Αχτίδα μου και να κάνεις τόσα πράγματα!! Όμορφο είναι και το μποστάνι αν και δεν έτυχε ποτέ να μπω σε διαδικασία φύτευσης αλλά νομίζω πως όταν βλέπεις να φυτρώνουν είναι μεγάλη ανταμοιβή!
Η μαθήτρια σου είναι αστέρι!!
Τέλειες οι φωλιές των πελαργών εκεί ψηλά, μα γιατί ποτέ δεν παρατηρώ τις φωλιές των πουλιών :) Πολλά φιλιά και να έχεις ένα όμορφο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο!

alekacraftaholic είπε...

Τυχερή η Αριάδνη,πολύ όμορφη λαμπάδα!