Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό Κίτρο από τα χεράκια μου, μια βελούδινη μπιζουτιέρα για τη Ναύπακτο και...Χειμωνιάτικο τοπίο στο κτήμα!


Ένα τριήμερο δημιουργικό , οικογενειακό όπως ακριβώς είναι και η ζωή μου φίλοι μου..Από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά με τα εγγόνια μου σπίτι..Δύσκολο για μένα όμως έκανα πολλά έστω και έτσι. 
Μαγείρεψα. έκανα γλυκό, ζωγράφισα με τα εγγόνια μου , έκανα μαθήματα τη Παρασκευή όλο το απόγευμα στα παιδάκια που έχω αναλάβει, έκανα και το κέφι μου κατασκευάζοντας κάτι για τη Ναύπακτο που το έχω πάρει στα σοβαρά όσο δεν λέγεται!
Το ...ψιλοσυζητάω να πάω και εκεί εκείνο το διάστημα μα δεν κάνω σχέδια μη βάλει τα γέλια ο..Θεός ! 
Να σας δείξω το γλυκό μου πρώτα! κίτρο!!!
Μου τα έφερε ο άνδρας μου από το μαγαζί δίπλα στης κόρης μου με τα βιολογικά προϊόντα που του πουλάει τα..πάντα! Σας δείχνω με λίγες εικόνες πως τα έκανα!
Το ξύσμα όπως βλέπετε δεν πετιέται, το βάζω σε αυγοθήκες για τα κέικ μου!



Πάντως το γλυκό μου έγινε υπέροχο σε γεύση και πολύ επιτυχημένο και ..κοκορεύομαι γιατί  έφτιαξα  γλυκό Κίτρο για πρώτη φορά!



Όμως θα σας δείξω και τη νέα μου κατασκευή από..ανακύκλωση που έχει γίνει το..βίτσιο μου! Νοιώθω υπέροχα όταν παίρνω άχρηστα υλικά και τα φτιάχνω κάτι όμορφο!
Ήταν ένα πολυγωνικό χαρτονένιο κουτί με κουλουράκια φούρνου από το "Εν καρπώ" που μου έφερε η συννυφάδα μου προ ημερών. 
Μου άρεσε το σχήμα και το έβαλα στη σειρά για μία κατασκευή μου. Σε κουτιά έχω ένα σωρό χρωματιστές κορδέλες και δαντέλες , υφάσματα και ταφτάδες , κομμάτια ακόμη από κουρτίνες και ταπετσαρίας υφάσματα.. Άλλα αγοράζω ρετάλια από κάποια Βουλγάρα στη Λαϊκή και άλλα μου φέρνει η φίλη μου η Ελένη που είναι μοδίστρα κι εγώ σε αντάλλαγμα της κάνω κοσμήματα ή ότι μου ζητήσει!!! Έτσι είναι φίλοι μου..πλέον ανταλλαγή προϊόντων και παροχών!
Ένα άχρηστο χαρτονένιο κουτί, ντυμένο εσωτερικά με αφρολέξ και ..βελούδο, στολισμένο με δαντέλα και διάφορα αποσπάσματα από υφάσματα , κομμένα με ψαλιδάκι και προσεκτικά κολλημένα! 
Έγινε μία όμορφη κοσμηματοθήκη ή ότι θελήσει κάποιος να το μεταχειριστεί. 



Και έφθασε η Κυριακή ..και εκεί που έλεγα να κάνω κάτι άλλο συνόδευσα τον άνδρα μου στο κτήμα γιατί μου έκανε ..παραπονάκια ότι τον..εγκατέλειψα..ότι ρωτάνε οι γείτονες γιατί δεν πάω, ότι δεν μπορεί να φυτεύει μόνος του!!!( Λες και τον βοηθάω!! )
Έτσι ντύθηκα λες και πήγαινα στα..χιόνια , πήρα το πλεκτό μου και...
Κτήμα στην ομίχλη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 








Για να με καλοπιάσει μέχρι φωτιά μου άναψε!







Την απόλαυσα στη πολυθρόνα μου με τη Κλώντη αγκαλιά και το πλεκτό μου που..ξανάρχισα από την αρχή αφού το ξήλωσα όλο γιατί αυτό που έπλεξα χωρούσε εμένα και..μία ακόμη!




Θα μου πείτε γιατί δεν κάθισα μέσα στο τροχόσπιτο..γιατί βρήκαμε στρογγυλοκαθισμένο το ..Μίκυ το ποντικάκι μου που έγινε..ποντικός ολόκληρος και ο άνδρας μου τον..εκτέλεσε τον  καημενούλη εν..ψυχρώ!
 Όπως καταλαβαίνετε το τροχόσπιτο είναι υπό..καθεστώς απολύμανσης αρχίζοντας από ότι υφασμάτινο είχε που το πήραμε για πλύσιμο!!!!
Έβαλε λοιπόν και τα υπόλοιπα δένδρα του ( χώρια αυτά που φύτεψε προ ημερών ) ..φουντουκιές άλλες 15 και αμυγδαλιές άλλες πάλι 15 και σε λίγο καιρό θα υπάρχει στη Γερακαρού Εθνικός Δρυμός στο κτήμα μας..αφού τα δένδρα είναι πιο πολλά από τα φυτά !



Τώρα τα βλέπει μικρά..φαντάζεστε σε λίγα χρόνια πως θα γίνουν; Θα μου πείτε..4 στρέμματα..όμως !!!



Επί του..έργου...σκάβει και φυτεύει....έφερε και στους γείτονες τα δένδρα που του ζήτησαν.. Έτσι και μου κρυώσει θα τον..σκοτώσω! 
Ευτυχώς ήρθε και η γειτόνισσα, τα είπαμε, μαζέψαμε και λίγα χόρτα και..φύγαμε από το κτήμα καλές 4 μμ για το σπίτι για φαγητό.!!!
Αγκάλιασα το καλοριφέρ..φάγαμε. μετά το καφεδάκι μας και...  ΟΤΕ ΤV  που τελικά επιτέλους βλέπουμε ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ και ταινίες. Χθες είδα τη ταινία "Ανθισμένες Μανόλιες" και έκλαιγα μαύρο δάκρυ αν και την είχα ξαναδεί και διάβασα και το βιβλίο.!!!!!
Σας ζάλισα;..εμ! τι να πείτε...μπορείτε;
Αχτιδένια φιλάκια και..Καλή  Εβδομάδα πρώτα ο Θεός  σε όλους μας!

( εν τη ευκαιρία) Κάτι πάτησα και τα έκανα..κουλουβάχατα στο μπλοκ μου! Οπότε..θαυμάστε κάτι άλλο πιο απλό γιατί..μέχρις εκεί είναι οι γνώσεις μου επάνω στο θέμα!!!!

38 σχόλια:

Admin είπε...

Γεια σας κυρία Γεωργία, κάπου σας πήρε το μάτι μου με τον κύριο Δημήτρη και το αυτοκίνητακι σας σήμερα το πρωί, μόλις που βγαίναμε από τον Άγιο Νικόλαο δίπλα στο σπίτι της κυρίας Μαίρης, αλλά δεν ήμουν σίγουρη αν είσασταν εσείς :)
Οτι βοήθεια χρειαστείτε για το blog ξέρετε οτι είμαι στη διάθεση σας.
Φιλιά, Βικτώρια

Unknown είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου,
Το Σαββατοκύριακό σου πολύ γεμάτο και είχε λίγο απ΄ολα..!
Ξεχώρισα τη φωτιά στο κτήμα που σου άναψε ο καλός σου για να ζεσταθείς αλλά και την κοσμηματοθήκη σου για τη Ναύπακτο που έγινε τέλεια!!!
΄Επαιξα και το τεστ που είχες στην προηγούμενη ανάρτηση...Φοβερό!!
Σε φιλώ καλή μου...
**Αννιώ**

Μαρία είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά,Αχτίδα μου...

Unknown είπε...

μμμμμ μοσχομύριζε στην μπλογκογιετονια ...Ωραία φαίνεται το γλυκο ..Ας φυτέψει πολλα δέντρα ο Δημήτρης να κάνει δροσιά το καλοκαίρι .... να ερχόμαστε εκδρομή .. τελεια το κοσμηματοθηκη ...
καλή εβδομάδα

Unknown είπε...

Το τεστ μου άρεσε πάρα πολύ.
Το γλυκό κίτρο φαίνεται τόσο λαχταριστό. Και το κουτί σου είναι πάρα πολύ όμορφο. Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη βδομάδα! Φιλιά!!

Aspa είπε...

Καλέ πότε τα προλαβαίνεις όλα????και γλυκό και κοσμηματοθήκη και πλεχτό και κτήμα???Όλα φαίνονται υπέροχα Αχτίδα μου...να είστε καλά να το χαίρεστε με την οικογένειά σας το κτήμα...θα γίνει τέλειο μόλις μεγαλώσουν τα δέντρα!!!Τώρα όσον αφορά το τέστ εγώ έχω μια μικρή ενστασούλα...τί μικρή...μεγάλη!!! Έβαλα στην γάτα ύπουλη...για να την τιμωρήσω που με γρατζούνισε χθες...και βγήκε ύπουλο το έτερον ήμισυ μου...και δεν είναι σας λέω!!!!Αυτή η γάτα μου την έφερε!!!Με τιμώρησε που δεν την είπα χαδιάρα!!! Αυτό είναι ...

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Νόμιζα κάνατε αλλαγές στο μπλοκ , στην εμφάνιση επίτηδες.. ωραία ειναι κι αυτή .. μου άρεσε πολύ το κουτί που κάνατε όμορφο ωραία χρώματα

Ανώνυμος είπε...

Το τεστ πολυ καλο!!!Μεγαλη χαρα εκανε η κορη μου που διαλεξε το ασπρο χρωμα για την κολλητη της!!!Ειναι μαζι απ'το νηπιο και τωρα πανε τριτη γυμνασιου!!!!
Πες στον Δηημητρη σου να κρατησει τοπο για τις συκιες!!!!!Το γλυκακι σου ειναι απ'αυτα που μ'αρεσουν πολυ!!!
ΜΙΝΑ

ΠΕΡΥ είπε...

Καλή εβδομάδα, αχτίδα μας!!

Ανώνυμος είπε...

ωραία η φωτιά! έπρεπε να βάλετε και κανενα βιτουλάκι να σιγοβράζει να ζεσταθείτε νοστιμια!

χρυσάνθη είπε...

Καλοφάγωτο Αχτίδα μου το γλυκάκι!!!Να περνάς όμορφα!!Καλή εβδομάδα!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα!
καλη εβδομαδα φιλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mama Greece, Βικτώρια μου δεν το σκέφτηκα..χθες έκανα κάτι και δεν μπορούσα να το διορθώσω..και ποιόν δεν πήρα τηλέφωνο!τελικά πάτησα "αλλαγή" στο μπλοκ και έκανα το..σταυρό μου μη χαθούν τα ολόγυρα.Θα σε έχω λοιπόν στα υπ' όψιν τώρα να σε πάρω τηλέφωνο πρώτη!!!!Ευχαριστώωωω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tis Annios, καλημέρα Αννιώ μου και καλή εβδομάδα.Σ' εσένα πάντως τον Οκτώβρη θα σου έρθω..είσαι κοντά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια, Χρόνια Πολλά γλυκιά μου , καλή χρονιά και συγνώμη που δεν πέρασα να σου τα πω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia ότι θα οργανώσουμε ομαδική εκδρομή αυτό είναι σίγουρο να το ξες!Θα κάνουμε πικ νικ στο κτήμα κάποια φορά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου σ' ευχαριστώ καλή εβδομάδα να έχουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aspa μου εγώ τη γάτα τη θεωρώ ένα υπέροχα ελεύθερο πλάσμα.Ποτέ δεν..εξημερώνεται να το ξέρεις πάντα κρατάει μέσα της το αιλουροειδές από όπου ξεκίνησε.όταν σε αγαπάει γάτα να ξέρεις ότι είναι θαύμα..Η γάτα είναι άγρια πάντα ο σκύλος δηλώνει υποταγή από τη πρώτη στιγμή δίπλα στον άνθρωπο, η γάτα απλά δηλώνει απλή ανοχή και είναι σε επιφυλακή δίπλα σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου δεν ξέρεις τι τράβηξα!!Μία ώρα προσπαθούσα να σώσω ανάρτηση και να τα φτιάξω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, που ήσουν σουρτουκάκι; σε πήρα τηλέφωνο να τα πούμε μα έλειπες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Περυ, καλημέρα φίλη μου, καλή χρονιά και καλή σου εβδομάδα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, καλημέρα καλή εβδομάδα..τι είναι το..βιτουλάκι;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χρυσάνθη μου αγαπώ τα ..λίγο ξινά και λίγο πικρά γλυκά όπως όλα τα εσπεριδοειδή!!Μάλλον θα το πάω στη κόρη μου για το μαγαζί της , έγινε υπέροχο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, καλημέρα σοφή μου όλα να πάνε καλά!

Mia Petra είπε...

Καταπληκτική παρουσίαση Αχτίδα μου! Όλα αυτά είναι η Ζωή! Φιλιά πολλά και καλή σου μέρα!

Kitchen Stories είπε...

Μας κέρασες εξαιρετικό γλυκάκι αρωματικό κίτρο...(πού βρέθηκαν αυτά;!; Χρόνια είχα να δω, ο παπούς μου είχε περιβόλι με κίτρα και τα έκανε εξαγωγές στη Γαλλία -για αιθέρια έλαια- αν και τα θυμάμαι πολύυυυυυ μεγάλα!) γεια στα χέρια σου και στην υπομονή σου!

Όσο για το τοπίο στην ομίχλη απλά εκπληκτικό!

Σε φιλώ πολύ-πολύ!
Z.

Ανώνυμος είπε...

Kαλη μερα ολη μερα Αχτιδα μου το γλυκο θα σας απογειωσει τη διαθεση σας,η κατασκευη σου ανεπαναληπτη και προοριζεται για ιερο σκοπο και εγω κατι ετοιμαζω.
Φιλια ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ










Kate'sCakeBox είπε...

Καλησπέρα και καλή βδομάδα Αχτιδούλα μου!!πραγματικά τα χάνει κάποιος όταν αντιλαμβάνεται με πόσα καταπιάνεσαι!οι δραστηριότητες-χόμπυ μας δείνουν ζωτικότητα και περνάει πολύ ευχαριστα η ώρα!!πρώτη φορά έκανες κίτρο γλυκό και το πέτυχες έτσι?για το πουλοβεράκι δεν έχω λόγια!κουκλίστικα χρώματα!!γέλασα με τον Μ΄κυ τον ποντικομικρούλη σας που μεγάλωσε απότομα ο άτιμος!τις ''ανθισμένες μανόλιες''τις λατρεύω!απο τις λατρεμένες μου ταινίες!σ'ευχαριστώ που πέρασες απο τους λύκους μου,τα τελευταία χρόνια μου βγαίνειποίηση μόνο σε κοινωνικο-πολιτικό στυλ κι αυτό γιατί οι λύκοι που λεω εκεί είναι όσοι βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι..σε αυτά τα χάλια!σαν Καίτη όμως είμαι αισιόδοξο άτομο-μη κοιτάς πως γράφω-και θέλω να πιστεύω σε καλύτερες μέρες!!σου στέλνω πάρα πολλά φιλάκια και την αγάπη μου!θα επανέλθω σύντομα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Joan Petra, ευχαριστώ φίλη μου, εκτέλεση γλυκού χωρίς..λόγια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kitchen Stories, σήμερα μου έφερε Περγαμόντο!!Το έχω ξύσει κι όλας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ μου από κοντά είναι πολύ πιο ωραία.Ευχαριστώ γλυκιά μου.

Maria Naka είπε...

Τι μπορείς να φτιάξεις με μερικά "άχρηστα" υλικά!! Μπράβο!!! Και χαρά σου που πρόλαβες όλα αυτά με τα εγγόνια στα πόδια σου!

Rena είπε...

Αχτίδα μου κρυώνω μόνο που το ακούω τόσες ώρες στο κτήμα μπρρρρρ άνω κάτω σας έκανε το ποντικάκι και ας είναι μια σταλιά!!!
Τι όμορφο που έγινε το κουτάκι!!!!
Και φυσικά δεν μας ζαλίζεις μη το ξαναπείς αυτό μακάρι να μαςζάλιζαν όλοι όπως εσύ!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Υπέροχο το γλυκάκι σου Αχτίδα μου, γεια στα χεράκια σου και καλοφάγωτο!!!
Μα και το κουτί, τι όμορφο που το έφτιαξες!!
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάς πάντα τόσο όμορφα.
Φιλάκια ...

Ξανθή είπε...

Πολύ ωραία η νέα εμφάνιση της σελίδας μην την αλλάξεις!!
Κίτρο δεν έχω κάνει ακόμη για φέτος περιμένω να περάσει η γιορτή του συζύγου και να αρχίσω μετά τα γλυκά.
Πολλά φιλιά

Δέσποινα είπε...

Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου, το γλυκό, η μπιζουτέρα και το κτήμα σας. Έκανα και το τεστ, πολύ ωραίο, αν κι εγώ είμαι λίγο δύσπιστη με αυτά! Καλά να περνάς! Είδα καλεκτό σου μια χαρά είναι, μου αρέσει το νήμα είναι πολύ όμορφο! Θα κάνω σύντομα μια ανάρτηση για το δείγμα που πρέπει να πλέκουμε για να μη μας βγαίνει το πλεκτό πιο μεγάλο ή πιο μικρό. Καλά να περνάς!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ηθελα να ήξερα πως τα προλαβαίνεις όλα... Γιωργία μου..το γλυκό σου φαίνετε υπέροχο και μόνο από το χρώμα του.. μμμμμμ!!! ας τον..τον Δημήτρη σου να φυτεύει.. όταν μεγαλώσουν τα δέντρα... θα είναι υπέροχα...μακαρι να ασχολείται με αυτό που του αρέσει.. τους αναζωογονεί να το ξέρεις.. η κοσμηματοθήκη σου έγινε υπέροχη...!!! μακαρι να είμουνα εκεί να πίναμε κανένα καφεδάκι μαζί...φιλάκιαααα!!!