Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Βόλτα σε άγνωστες περιοχές.


Σήμερα από το πρωί πήραμε τους δρόμους με τον άνδρα μου, δεν με άφησε να μείνω σπίτι λέει γιατί δεν θέλει πάλι να χωθώ στο εργαστήρι και να κάνω...δοκιμές!
Πήραμε τη Κλώντη μας, το Σμαρτάκι που σχεδόν έγινε το κυρίως αυτοκίνητο μας αφού είναι οικονομικό και παρκάρει παντού και αποφασίσαμε να πάμε μέσα στη πόλη σε μέρη που δεν είχαμε ξαναπάμε. Θυμήθηκα το καιρό που ήμουν φοιτήτρια και σουλατσάριζα όποτε είχα καιρό σε περιοχές που δεν τις ήξερα.! Κάποτε μου έκλεψαν μάλιστα το πορτοφόλι στο Μοναστηράκι και ήμουν απαρηγόρητη!
Ξεκινήσαμε πρώτα όμως από το μαγαζί της κόρης μας για καφεδάκι, για ψώνια του Δημήτρη από τη Μοδιάνο και μετά..μετά πήραμε τη Τσιμισκή στο τέλος της περνώντας πια το Βαρδάρη και μπαίνοντας στην άκρη της πόλης. 
Όμως εμάς τα ..μαγαζιά μας κυνηγούνε και μιας και είδαμε ένα γνωστό νέο μάλλον μαγαζί με ηλεκτρικά στην άκρη της περιοχής είπαμε να το επισκεφτούμε για να πάρουμε μία ιδέα για κάποια αλλαγή στη κουζίνα μας που θέλουμε.
 Βγήκαμε με..φουρνάκι ρομποτάκι για ..υγιεινή διατροφή! Μετά ..χωθήκαμε σε όποιο δρόμο βρήκαμε πίσω του και..χαθήκαμε σε δρόμους άγνωστους για μας. Είδαμε τσιγγάνους και θυμήθηκα μία υπέροχη Γαλλική ταινία που είδα χθες στo OTE TV για το διωγμό που υπέστησαν από του Ναζί, άλλο κλάμα μαύρο έκανα εκεί!
Ένα ..νεκροταφείο βαγονιών μπροστά μας ..καταλυπήθηκα που δεν είχα πάρει τη φωτογραφική μου μηχανή..απορώ γιατί το κράτος τα αφήνει και σκουριάζουν..σκέφτηκα την ιστορία που κουβαλούσαν ίσως στο εσωτερικό τους.Τι μετέφεραν μέσα τους..
- Άραγε πουλάνε ένα τέτοιο να το πάω στο κτήμα;( ποιος άλλος;..Δημήτρης!)
Τον κοίταξα ...τέτοια πράγματα μόνον ο δικός μου άνδρας τα λέει και τα..εννοεί!
-Που να το βάλουμε αγόρι μου;..έμεινε χώρος από τα δένδρα;
-Θα το έκανα ταβερνάκι για τους φίλους!..( τι άλλο θα ακούσω από αυτόν!) 


Έχετε "βολτάρει" ποτέ στη πόλη σας σε δρόμους που δεν έχετε πάει ποτέ;..τελικά είναι ένα φοβερό πράγμα να βρίσκεις ότι υπάρχουν περιοχές που δεν τις ήξερες καν! Άδεια εργοστάσια..γκρεμισμένα παλιά σπίτι χωμένα μέσα σε κήπους και..ξάφνου βρεθήκαμε σε..ας πούμε..απαγορευμένη περιοχή με..φωτάκια!
 Ξέρετε πόσα κόκκινα και κίτρινα φωτάκια υπάρχουν; Πόσα μαγαζιά με χορεύτριες και ..θέαμα ..ας πω..πονηρού περιεχομένου!!!  Πέθαινα από περιέργεια να δω πως είναι μέσα όμως..θα ήθελα να είμαι..αόρατη για να μη με δουν οι..από μέσα! Είδα "φάτσες περίεργες που μας κοιτούσαν μάλλον άσχημα και..φοβήθηκα λιγάκι..Λες και έβλεπα Τούρκικο σήριαλ!
Του το είπα γελώντας  και με πήρε πακέτο μακριά από εδώ λέγοντας μου ότι αν υπήρχε πιθανότητα να έμπαινα μέσα ποτέ θα έπιανα φιλίες σίγουρα ακόμα και εδώ και θα μου λέγανε τις ιστορίες τους.!
Του θύμισα ότι κάποτε με πήγε στο Παρίσι στον..ανάλογο δρόμο για τουρισμό που ήταν ένα θέαμα μοναδικό τότε για μένα φίλοι μου και εντελώς διαφορετικό από εδώ βέβαια με κοπέλες καλλονές στη κυριολεξία και στην Ολλανδία που είδα κοπέλες σε ..βιτρίνες!!!!!
Βρεθήκαμε στη γειτονιά των Κινέζων με αμέτρητα μαγαζιά  μα εδώ είχα ξανάρθει και δεν είναι μέρος για να κατέβει ο άνδρας μου γιατί ..θα τον τραβώ από κάθε κατάστημα. 
Τελειώσαμε τη βόλτα μας στη παραλία, μία συννεφιασμένη παραλία, ένας Λευκός Πύργος μουντός και λίγο..σκοτεινός μου φάνηκε...Κόντευε μεσημέρι..
- Πάμε;..οι ..λαχανοντολμάδες μας περιμένουν!
Είδα πολλά, κρίμα που δεν τα φωτογράφισα...όμως και πάλι δεν θα το έκανα μάλλον.
Αχτιδένια φιλάκια..

11 σχόλια:

το στεκι της σοφιας είπε...

Αχ! τι ομορφη βολτα!!!!!!!τι συναισθηματα..... Να ειστε παντα καλα και οι δυο ετσι αγαπημενοι να βολταρεται!!!

OLINA M είπε...

Σουρτουκάκια μου, ο Δενδροπόταμος δεν είναι περιοχή για να σουλατσάρουν δυο υπέροχα πλάσματα σαν εσάς, και μάλιστα με ένα σμαρτάκι!!!!
Αλλά... "άμα δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε" τα καμάρια μας....
Έκλεψαν το φορτηγό του Νικήτα τα ξημερώματα (φορτωμένο με εκσκαφείς και άλλα μηχανήματα) και όλο το πρωί όργωναν με τον δικό μου εκείνες τις περιοχές, μπας και το βρουν πουθενά παρατημένο. Τζίφος, βέβαια....
Ήθελα να δω τα μούτρα σας, αν συναντιόσασταν ξαφνικά μέσα στους γυφτομαχαλάδες...χα! χα! χα!

Rena είπε...

Αχτίδα,μ'αρέσει κι εμένα η εξερεύνηση και πραγματικά κάθε φορά πάντα κάτι καινούργιο υπάρχει να ανκαλύψεις τελικά ο κόσμος μας είναι τόσο μικρός μα και τόσο μεγάλος συνάμα!!!!!!
Τέλεια η ιδέα του άντρα σου πάντως για το παλιό τρένο!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ομορφα να περνας!!!!!Να σε δω και ταβερνιαρισα σε βαγονι.....
ΜΙΝΑ

nikiad.blogspot.gr είπε...

Νοστάλγησα μια βόλτα στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη !!!!!
Να είσαι καλά , Αχτίδα μου, και να
κάνεις πολλές τέτοιες όμορφες βόλτες !!!!!

el.mar είπε...

Τι ωραία..αυτές οι γύρω ψιλο-άγνωστες γωνιές της κάθε πόλης..και αναρωτιέσαι πόσοι να έμεναν εδώ παλιά και τι δουλειά έκαναν εκεί?..και φτιάχνεις ιστορίες με το μυαλό σου..μ'αρέσει!!..αλλά πραγματικά φοβερή ιδέα να το έκανε ταβερνάκι ;)χαχα..καλά να περνάτε!!!
Έχω να περάσω καιρό..πώς και αλλαγή στο μπλογκόσπιτο?! Φιλιά Αχτιδούλα μου!!!!!!

Penelope είπε...

Βαγόνι...ταβερνάκι!!!
Δεν "παίζεται" ο καλός αυτός
άνθρωπος!
Γιατί όχι όμως, Αχτίδα μου;

Στην Αθήνα υπάρχει. Στην περιοχή του Ρούφ (που είναι κομμάτι των παλαιών γραμμών του τραίνου) υπάρχει το σχετικό Θέατρο και εστιατόριο που έχει δημιουργήσει η κα Τατιάνα Λίγαρη.

Συντάσσομαι λοιπόν με τον κύριο Δημήτρη, ως προς την ιδέα.

Καλή συνέχεια στις βόλτες σας.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

κάθε τόπος και ανάμνηση και να κρύβει κάτι πίσω του...

Hfaistiwnas είπε...

Τι κάνω και εγώ πότε πότε για αλλαγή παραστάσεων... :)
Σε περιοχή με κόκκινα φωτάκια δεν έτυχε να πάω ποτέ.. δεν θα χάσω την ευκαιρία αν μου δοθεί.. έτσι να δω πως είναι!

oldthings είπε...

Αχτιδούλα ,λες και ήμουνα μαζί σας !! Γνωστές ,άγνωστες γωνιές της πόλης τραβάνε την προσοχή μας και έχουν να πουν πολλά !!! Όσο για το βαγόνι -ταβερνάκι ,θαυμάσια ιδέα ,αλλά πλέον δεν τα πουλάνε ...Δόθηκαν σε ιδιώτη και εκείνος κάνει την επισκευή και τα πουλάει ....με τσιμπημένες τιμές !!

Σοφία είπε...

Και εγώ τρελλαίνομαι για αυτά τα παλιά βαγόνια......
ένας γνωστός μου που δούλευε στον
ΟΣΕ κάποτε μου είπε ότι βάζσνε τους εργάτες και τα σπάγανε....
Η ιδέα της ταβερνούλας είναι τέλεια, έτσι και αλλιώς μαγειρεύετε συνεχώς, γιατί όχι ?????