Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Μία τόσο όμορφη μέρα!


Έφθασε και η Παρασκευή με μπόλικο αέρα για τη πόλη μου, ο Βαρδάρης έδωσε το παρόν του δυναμικά και είδα μέχρι και ..ένα ταψί να ταξιδεύει στον αέρα από ένα μπαλκόνι και έσκασε ευτυχώς στα πόδια του Π..του γιου της κυρίας Ουρανίας που σας είχα πει σε μία ανάρτηση.Φοβήθηκε το παιδί και έγινε χαμός!
Κι εγώ στο μπαλκόνι με τέτοιο αέρα να προσπαθώ με πείσμα να τελειώσω το βάψιμο με σπρέι στα μικρά κεραμικά μου στην αυτοσχέδια καμπίνα βαψίματος που μου έκανε τη χάρη να μου φτιάξει ο καλός μου.!!!!
Είμαι πάντως ευτυχισμένη με τη μέρα μου αυτή που τελειώνει κι όλας..
Το πρωί με τη φίλη μου Μαιρούλα σπίτι είπαμε τα δικά μας, χαζεύαμε τα μπιχλιμπίδια που φτιάχνω και η παιδική μου φίλη έκανε το ξεκίνημα της ημέρας μου πιο φωτεινό.
Μετά βυθίστηκα στο χάος του γραφείου μου σε όσα φτιάχνω..ετοίμασα και το πακέτο για το μπαζάρ μα δεν το έκλεισα ακόμη μπας και φτιάξω κάτι νέο και ..χωράει.
Χάος είπα; και δεν με πιστεύετε....να η απόδειξη!


 Έχω όμως και παρέα..σε όλα , παρακολουθεί τις μετακινήσεις μου εδώ κι εκεί!


 Ευτυχώς πάντα βρίσκω μέρος να τα κρεμάσω για να στεγνώσουν  και να περιμένουν το τύλιγμα τους.


 Οι μικρές κεραμικές φιγούρες μου κι αυτές περιμένουν να μου έρθει η..έμπνευση τι να τις κάνω!!


 Νάτο το γούρι μου το ένα! Φτου στα μάτια σας και..μούντζα στα δύσκολα της χρονιάς!


Οι ..κονσέρβες της Κλώντης θα γίνουν μικρές θήκες για μπισκότα λέω και καραμέλες για παιδάκια!

  
Τα τσόχινα δενδράκια μου , περσινή ιδέα γέμισαν το γραφείο μου γιατί μαθημένη από τη χονδρική που ζωγράφιζα τόσα χρόνια κάνω συγχρόνως πολλά κομμάτια!


 Τι να κάνει κι ο άνδρας μου..το έριξε στις πίτες! Μία σπανακοτυρόπιτα έφτιαξε μόλις τώρα έτοιμη για φούρνο μα δεν σταμάτησε εδώ!


 Είχα περίσσευμα γέμιση από κολοκυθόπιτα γλυκιά γεμάτη καρύδια , κανέλα και σταφίδες..θα την έφτιαχνα εγώ μα..ο μάστορας θα τη φτιάξει καλύτερη!


 Έψαξα με το μάτι μου τη Κλώντη..πολλή ησυχία λέω στο σπίτι! Ο μήνας έχει εννιά φίλοι μου! Γιατί να στεναχωριέται αυτή; Λέτε να μου την φορολογήσουν;


Ευτυχία φίλοι μου σας έχω πει πολλές φορές είναι οι απλές στιγμές που ζει κανείς στη μέρα του κι εγώ σήμερα την είχα μπόλικη και μου φθάνει και χωρίς  τα"φώτα"και τις "εκρήξεις" των επωνύμων της τηλεόρασης..
Σήμερα το απόγευμα χτύπησε το τηλέφωνο μου και μία νεανική φωνή μου είπε:
-Με θυμάστε κυρία Μανασή; είμαι η Σοφία Μ. μία από τις μαθήτριες σας στο Γυμνάσιο..έψαχνα καιρό να βρω το τηλέφωνο σας..ήθελα τόσο να σας δω και να σας ευχαριστήσω για όσα μου κάνετε να αγαπήσω..Θέλω να έρθω με δύο ακόμη να σας δούμε τη Μ. και την Κ...Μας θυμάστε κυρία Μανασή;
Αυτό είναι ευτυχία φίλοι μου..τόσο γλυκιά που μου έφερε κόμπο στο λαιμό..και το χειρότερο;.. δεν μπορούσα να θυμηθώ τις μορφές τους..τα ονόματα τους.. Τι ντροπή για μένα ίσως..μα τα χρόνια είναι πολλά..κι εγώ σκέπτομαι ότι θα τις απογοητεύσω όταν με δουν.
Όμως είμαι ευτυχισμένη για τη μέρα μου και σε λίγο που θα πάω να κοιμηθώ θα αισθανθώ την ανάγκη να πω το ευχαριστώ μου στο Θεό που μου τη χάρισε.
Αχτιδένια φιλάκια και..καλό ΣΚ σε όλους σας!


26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το γουρι μουτζα τελειο!!!
κολοκυθοπυτα γλυκια ειναι αδυναμια μου!!!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!!!ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

αχ έτσι είναι, Αχτίδα μου! Κι εγώ συγκινούμαι όταν με μιλάνε όμορφα και τόσο αγνά! Σπάνιο στις μέρες μας! Τί τα θες, παλιόκοσμος και παλιοκοινωνία!

κυκλάμινο είπε...

πολύ όμορφα είναι όλα Αχτίδα μου και το γούρι τέλειο. Πίτες;;;; μπράβο στο Δημήτρη.Φιλάκια

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πρέπει να αισθάνεσαι πολύ ευτυχισμένη αφού υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται
αυτά που τους δίδαξες !! Μπράβο σου !! Όσο για τις κατασκευές σου είναι όπως πάντα άψογες !!!
Καλοφάγωτες οι πίτες και καλό Σαββατοκύριακο !!!

Φένια είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ!!!!ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΣΟΥ!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ

OLINA M είπε...

Ομορφαίνεις τη ζωή μου, γι'αυτό σ'αγαπάω!!!!
Λες να δηλώσω παραίτηση και να έρχομαι να κάνουμε κάθε μέρα κατασκευές;......(η άλλη επιλογή είναι να μετακομίσεις δίπλα μου!)
Πολλά φιλάκια στον πιο λεβέντη μάγειρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ MINA, καλημέρα φίλη μου, την φτάχνει για το μαγαζί της κόρης μας, ο άνδρας μου κάνει τέλειες πίτες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανωνυμη, καλημέρα γλυκιά μου. με συγκίνησε το γεγονός οτι με θυμούνται ακόμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κυκλάμινο κ, καλημέρα λουλουδάκι μου.Προχθες σε θυμήθηκα γιατί ο άνδρας μου μάζεψε για μένα από το βουνό μικρά άγρια κυκλάμινα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, αυτόακριβώς με συγκίνησε.Μετά από τόσα χρόνια με θυμήθηκαν.Ευχαριστώ γλυκιά μου, είναι μικροπράγματα μα με κάνουν να αισθάνομαι ..ζωντανή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φένια, είπα να γράψω κι όλας επάνω μα..μπορεί να μη τους άρεζε.Καλημέρα όλη μέρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, μία τέτοια..ψυχοκόρη σαν κι εσένα..πως να μη την αγαπάς.Κι εσύ γλυκιά μου και η οικογένεια σου γέμισαν με χαρά εμάς τους δύο.Σ' αγαπούμε..σας αγαπούμε και το ξέρεις.Μακάρι να καθόμουνα δίπλα σας και τι δεν θα φτιάχναμε μαζί..άσε τις πίτες που θα έτρωγες!!!!Πάω κτήμα σε λίγο, το αφεντικό θέλει ύπαιθρο!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα δημιουργικη και πολυασχολη μου αχτιδα!
να εχεις ενα ομορφο σκ ευχομαι ολοψυχα! φιλακια πολλλα

Ριτα Τρικαλα είπε...

Να εισαι καλα Αχτιδα μου μεταδιδεις οντως θετικη ενεργεια.Τα απλα ειναι τοσο ομορφα να δημιουργεις να αγαπας να αγαπας ....το κλωντουλινι ΘΕΑ.Καλο Σαββατοκυριακο φιλακια

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

θα σταθώ στον άντρα σου.ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ!!!!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΥΧΕΡΗ!!!!!
Ωραία η ατμόσφαιρα στο εργαστήρι σου!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

τι γλυκιά και συγκινητική ανάρτηση...με τα λόγια σας..και η τελευταία πρόταση ...όμορφα όσα φτιάξατε

Hfaistiwnas είπε...

Να μην σκέφτεσαι έτσι! Στη ζωή σου τα κατάφερες μια χαρά!!! Θα πάει καλά η συνάντηση!
Καλή συνέχεια με τις δουλίτσες του εργαστηρίου!!!

Rena Christodoulou είπε...

ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ!!
ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΜΟΥΤΖΑ, ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΦΤΙΑΞΕ 300 ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΑ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!

Lefkothea είπε...

Χριστουγεννιατικα βλεπω κ αρχιζω να αναπολω...αχ...ποτε θα ερθουν...λατρευω τα Χριστουγεννα....τι συγκινηση...να σε παρει η μαθητρια σου τοοσα χρονια μετα...και να θελει να σε δει...πολυ ομορφο συναισθημα...ευχομαι να περασετε ομορφα...φιλακια

kerinapoiimata είπε...

αχτιδούλα μου, όλα όμορφα!αλλα μένω στον ανθρώπινο κόμπο στο λαιμό...που μου θυμιζει το: τι γλυκο να άγαπούν ...πολλά φιλιά!!!

Merry Mary Stories είπε...

Μπραβο σου Αχτιδα μου , τι ωραια που απολαμβανεις αγαπη μετα τοσα χρονια, συγκινητικο. Αυτη η μουντζα πολυ μου αρεσε και πρακτικη , οτι πρεπει για τους καιρους που διανυουμε , αντε κερνα και κανενα κομματι κολοκυθοπιτα γλυκια που τρελλαινομαι!

marilia είπε...

Ένα ζούμπηγμα σ' αυτήν την... πριγκιποκοιλιά την αραγμένη (όταν πετυχαίνω τον Μίου έτσι... τον ταράζω!!!!) και ένα κομμάτι (μεγάλο) σπανακοτυρόπιτα. Την άλλη τη γλυκιά θα την αγνοήσω, για την ώρα.

Φιλί μετά το κομματάκι, έστω, την κομματάρα μου. Μμ.

efi είπε...

apla τελεια αχτιδα μου απλα τελεια ολα πως εφτιαξες τις κονσερβες?

Pepi είπε...

Πολύ χαριτωμένα είναι όλα, Αχτίδα! Οσο για τις πίτες, delivery κάνετε?? χαχα!! Να'σαι καλά κι εσύ και ο Δημήτρης σου!! Καλή εβδομάδα , καλή μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑ..ΚΥΝΗΓΩ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚ!ΒΡΑΔΑΚΙ ΤΩΡΑ..ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ Η ΚΑΨΕΡΗ ΓΙΑΓΙΑ!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Οι απλές στιγμές πάντα είναι οι καλύτερες όταν είναι μαζί σου οι αγαπημένοι σου άνθρωποι!! Τότε αποκτούν άλλες διαστάσεις.. :)

Τι συγκινητικό που επικοινώνησε η μαθήτριά σου!! Δεν πειράζει που δεν την θυμάσαι γιατί εσύ συνάντησες πολύ κόσμο και είναι λογικό.. Να τις δεις Γεωργία μου, όχι μόνο δεν θα τις απογοητεύσεις (πως σου ήρθε αυτό;;) αλλά θα τους δώσεις μεγάλη χαρά!!