Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Είμαι στα χλωμά μου ίσως;....



Πέρασε ο Δεκαπενταύγουστος, πέρασε η γιορτή που τον αντιπροσωπεύει  και νομίζω ότι πια όλοι θα γυρίσουν στα συνηθισμένα τους.. Οι φροντίδες και οι έννοιες του Φθινοπώρου αρχίζουν να φωλιάζουν στη σκέψη μας τουλάχιστον για μένα που λίγο ... αχάριστα οφείλω να πω, είμαι σε μία φάση που σχεδόν όλα περνούν δίπλα μου και δεν με αγγίζουν. 
Δεν έχω όρεξη να ζωγραφίσω και αυτό..τα λέει όλα.. 
Η Πάρκινσον στάθηκε ευγενική μαζί μου ίσως και έπρεπε να κάνω το σταυρό μου κάθε μέρα.. μα το πρόβλημα με την εγχείρηση μου το βλέπω βουνό όσο και αν πια θέλω να το επισπεύσω.. Πάντα τέτοια είμαι..όταν έχω ένα πρόβλημα βιάζομαι να το αντιμετωπίσω και να το λύσω..Στέκομαι απέναντι του και του ορθώνω το..1.59 μου.. δεν μου αρέσουν οι αναμονές μα κρατώ μέσα μου όσα με φοβίζουν. Να πάρει η ευχή έχω κάνει στη ζωή μου ένα σωρό εγχειρήσεις και πολύ σοβαρές..αυτή γιατί την είδα με άσχημο μάτι; Φοβάμαι..ναι..αυτή είναι η αλήθεια έστω και αν δεν το παραδέχομαι..Θέλω να την αποφύγω..όταν δεν πονάω το λέω στον εαυτό μου και χαίρομαι όμως σε 5λεπτά όταν δεν μπορώ να σηκωθώ από τη πολυθρόνα..ξέρω οτι βρίσκεται σαν λύση!
Κάποτε η ζωγραφική ήταν το ..καταφύγιο μου..τώρα το ολόλευκο τελάρο στο καβαλέτο μου με κοιτά εδώ και τόσο καιρό χωρίς να μου "μιλά" εκεί που πρέπει... Χθες ψάχνοντας κάτι χαρτιά και συμβόλαια βρήκα το δίπλωμα μου.. ποτέ δεν το κορνιζάρισα..έμεινε έτσι..ρολό..με τη βυσσινί κορδέλα που του έβαλα τότε που το πήρα..Σχολή Καλλών Τεχνών.. κανείς δεν χάρηκε που το πήρα εκτός από εμένα την ίδια.. 
Η μητέρα μου ήθελε να συνεχίσω το ιατρείο της..ο πατέρας μου ..έστω Οικονομικά..εγώ το μαύρο πρόβατο..δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου και για την επανάσταση μου..
Το ξανατύλιξα και το έβαλα μέσα στο κουτί με τα συμβόλαια..έτσι είναι..ένα συμβόλαιο τελικά με μένα την ίδια και ότι αγάπησα...τα χρώματα.. Τώρα γιατί  ο τελαρωμένος μουσαμάς μου είναι άδειος;..Γιατί ζωγραφική σημαίνει..ψυχή..σημαίνει αυτό το κάτι που ξεπηδά από μέσα μας..κι εγώ αυτό το καιρό δεν το έχω..και ..μου λείπει.. Πριν λίγο έβαλα δύο τρεις πινελιές σε μία μισή Αγιογραφία που έχω και τυραννώ τόσο καιρό..σταμάτησα..
Τι σας τα λέω όλα αυτά τώρα; ίσως γιατί δεν τα λέω σε κανένα δίπλα μου..γιατί δεν πρέπει να τα πω..γιατί κρατάμε πάντα χαρούμενους τους ανθρώπους που μας αγαπούν..Εσείς είστε άλλο..εσείς θα μπείτε στο μπλοκόσπιτο μου, θα κάτσετε στο καναπέ μου, θα μου γράψετε ίσως ένα σχόλιο και μετά θα..φύγετε..γιατί έτσι πρέπει. Οι γύρω μου όμως θέλω από μένα να βλέπουν μόνο ένα χαμόγελο και τίποτε άλλο.
Αύριο έρχεται η ψυχοκόρη μου σπίτι η Αθηνούλα μου, και μαγειρεύω γι' αυτήν  . Φίλοι μου συγνώμη που δεν είμαι στα..ντουζένια μου..θα μου περάσει.. 
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους..

24 σχόλια:

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, στο έχω ξαναπεί παλαιότερα. Πιστεύω στην δύναμη που έχεις μέσα σου και μπορείς να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Στην κατάλληλη στιγμή, θα εμφανιστεί ξανά. Δεν το πιστεύω ότι "εγκαταλείπεις" την ζωγραφική ή σε "εγκαταλείπει" εκείνη. Είναι κάτι συνδεδεμένο με σένα. Άλλωστε δεν έχουμε πάντα την ίδια καλή διάθεση. Ζωγράφισε αυτό που νιώθεις. Μπορεί να βγει τόσο καλό, που ούτε εσύ η ίδια, δεν θα το περιμένεις.
Μόλις μπορέσω θα σε πάρω τηλέφωνο.
Φιλιά.
Υ.Γ. Ζέστη πάλι σήμερα. Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να μετακομίσω στον...
Βόρειο Πόλο;;; Χαχαχαχά.

Memaria είπε...

Αχ βρε αχτίδα μου...έτσι δεν είμαστε όλοι μας?
Μια πάνω, μια κάτω, αλλά πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να ανεβαίνουμε..εσένα δε σε φοβάμαι..τον ξέρεις καλά τον τρόπο..!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Θα περάσει και αυτό! Μην το βάζετε κάτω! Καλώς να τα δεχθείτε αύριο. START2

Chrisi είπε...

Μη σε νοιάζει ,πες ότι αισθάνεσαι όλοι νιώθουμε έτσι πολλές φορες,αλλά μην μένεις έτσι και για πολύ καιρό ξανασηκωσε το 1,59 και προχωρα ,η ζωή είναι ,αγώνας πρωτα όμως για μας για να είναι καλά κι αυτοί που αγαπάμε και μας νοιάζουν ,καλως να δεχτείς την Αθηνούλα,φιλιά

Chrisi είπε...

Αχτίδα μου έχεις βραβειάκι ,πέρνα να το παραλάβεις ,φιλάκια πολλά.

KatrinArt είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΕΣΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ! ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΣ!!! ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ!!! ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ!!! ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ!!! ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Νιώθω όπως και σεις το τελευταίο διάστημα και θυμώνω με τον εαυτό μου, γιατί είμαι αχάριστη αφού η ζωή μου και οι δικοί μου άνθρωποι είναι μιά χαρά......όχι λοιπόν δεν πρέπει να αφήσουμε να μας πάρει από κάτω....ψηλά το κεφάλι...μπόρα είναι θα περάσει....σας φιλώ γλυκά!!!!!

Βάσω

ΕΛΕΝΑ είπε...

Το δικό σου 1.59 Αχτίδα μου είναι τεράστιο!
Θα το ορθώσεις και πάλι και θα ξανάρθει η καλή σου διάθεση.
Ετσι κι αλλιώς όλοι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας, μακάρι κάθε μέρα να είμασταν μες την τρελή χαρά, αλλά.....
Σε φιλώ!

Tante Kiki είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά, εσύ είσαι δυνατή και το ξέρεις! Εξ άλλου είναι φυσιολογικό να έχουμε κάποιες φορές τις "μαύρες" μας, τα νεύρα μας ή να είμαστε μέσ' την "τρελλή χαρά". Μην στενοχωριέσαι για την εγχείρηση... όλα θα πάνε καλά, θα το δεις!
Πολλά φιλιά!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Δεν είμαστε πάντα μες την καλή χαρά!
Θα ήταν ψέμα...
Εχεις όμως τη δύναμη να δίνεις και να παίρνεις ενέργεια!
Φιλιά πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

Η μητέρα μου έκανε αρθροπλαστική ισχύου και στα δύο πόδια ( με διαφορά ενός χρόνου) και κυριολεκτικά ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΕ..!!! Μη φοβάστε καθόλου!!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα !!
Κι εγώ βλέπω τον λευκό καμβά και δεν έχω διάθεση να ζωγραφίσω !!!!
Είναι καλοκαίρι , είναι εποχή χαλάρωσης και τεμπελιάς, κάνει και ζέστη !!
Δεν υπάρχει κέφι για ζωγραφική !!
Δεν φταίει η διάθεσή σου και οι σκέψεις σου, φταίει και το καλοκαιράκι που σε αποσυντονίζει !!

Αχτίδα Χορηγέ θετικής ενέργεις όλου του διαδικτύου μην ξεχνάς το σλόγκαν σου : ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!!
Να είσαι σίγουρη , ότι όλα θα πάνε καλά !!!!
Σου στέλνω πολλά Αιγαιοπελαγίτικα χαιρετίσματα , χαλαρά και τεμπέλικα, τα λέμε

thomi είπε...

γλυκεια αχτιδα μου ολα ειναι για εμας τους ανθρωπους..περνάς κι εσύ τη φάση σου, μην πιεζεις καταστάσεις ολα θα γινουν οπως πρεπει να γινουν!
θα περιμενω να γεμισεις τον ασπρο καμβα που σε κοιταει κατάματα.σε φιλω γλυκα

Unknown είπε...

Πολύ με συγκίνησε αυτή η ανάρτησή σου... Έχω κι εγώ ένα πτυχίο που κανείς δε χάρηκε όταν το πήρα, κι ήταν το μόνο που ήθελα ποτέ να πάρω... Τελικά πήρα κι ένα δεύτερο, κι αυτό ήταν το λάθος μου που καταδίκασε το πρώτο σε αχρηστία... Κάθομαι κι εγώ συχνά και το ξετυλίγω, το κοιτάζω, το ξανατυλίγω... Αρκεί να μη με βλέπει κανείς!...

Δυστυχώς κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα μοιραστείς ούτε με τους πιο αγαπημένους σου ανθρώπους. Εξηγώντας τα παρεξηγείσαι και καταλήγεις να απολογείσαι ή στην καλύτερη να στενοχωριέσαι και να στενοχωρείς. Ευτυχώς (και) για τέτοια θέματα υπάρχει η μπλογκόσφαιρα!...

Κουράγιο!!

Fanypap είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά, όλα θα πάνε καλά και θα αισθάνεσαι πιο καλά από πρίν!!Μη φοβάσαι τίποτα! Άλλωστε, είμαστε κοντά σου, μια φωνή να βγάλεις και ήρθαμε κοντά σου!!Δεν πειράζει για την ζωγραφική, είναι μια ανάπαυλα, θα σου ξανάρθει! Ξεκουράσου λίγο!!! φιλάκια πολλά!!!!

Ειρηνη Σ είπε...

Αχτιδα μου καποια στιγμη με ρωτησε η αδερφη μου τι ειναι αυτο που με κανει να ανοιγω την καρδια μου σε ανθρωπους που δεν γνωριζω
η απαντηση μου ηταν οτι και εσεις ολοι αυτο κανεται
ευτυχως που εχουμε καπου να ''λεμε'' τα εσωψυχα μας
περασε οταν θα σου ειναι μπορετο απο το μπλογκ μου να παραλαβεις ενα βραβειο
να εισαι καλα και παρε αποφαση να κανεις οτι χρειαζεται για να μην υποφερεις

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΟΤΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑ ΌΛΑ ΦΑΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ!

Unknown είπε...

Με συγκινησες με ότι εγραψες..κ κυριως στο τελειωμα σου... πολλες φορες νοιωθω ετσι κ εγω..να πρεπει να ειμαι παντα καλα με τους δικους μου..χαμογελαστη..εννίοτε να κανω κ τον κλοουν..κ απο μεσα μου να κομματιαζομαι..
καλη δυναμη ευχομαι..σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου καλημέρα!!θα σου πω την ώρα που θα φτάσουμε.θα σου στείλω μην

love2love είπε...

βρε τι φοβασαι; για καλο ειναι σκεψου οτι θα ηρεμησεις μετα απο καιρο... να χαιρεσαι που εχεις κοσμο γυρω σου

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Γεωργία μου καλη σου μέρα!!!!!Ευχαριστώ για την καλημέρα σου το εκτιμω ιδιαίτερα .Εγω μία ξένη αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια για το πτυχίο σου !!! πόσο θα ηθελα να είχα κι εγώ ενα ......τώρα αισθάνομαι μειονεκτικά για την άγνοια της τέχνης αλλά οταν τελείωσα το γυμνάσιο δεν ειχα από πουθενα την σωστή καθοδήγηση ενω οι γονείς μου δεν πίστευαν οτι θα μπορούσα να τακτοποιηθώ επαγγελματικά ...εξαλλου γνώριζα τα Αγγλικά και σχεδόν αμέσως με κάτι εξετάσεις μπήκα σε τράπεζα ...έφυγα νωρίς(17χρόνια) δεν μου ελεγε τίποτα αυτή η δουλειά Στα 40 αρχισα να ασχολουμαι ερασιτεχνικά με την ζωγραφική και τις κατασκευές και γεμίζω την ψυχή μου χαρά και ηρεμία .Δέν πειράζει που δεν ζωγραφίζεις.... μετα την εγχείρηση σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα τα τελάρα δεν θα προλαβαίνουν να μπαίνουν στη σειρά για να τα γεμίσεις με τέχνη που μόνο εσυ γνωρίζεις τόσο καλά.ειμαι σίγουρη τα πινέλα θα πάρουν φωτιά!!!!!!! δικαιολογημένα δεν έχεις διάθεση αυτή η εγχείρηση χρειάζεται μόνο υπομονή και μετά θα θυμηθείς τα λόγια μου θα πετάς..
θα κάνεις κινήσεις και δεν θα πονάς.Εύχομαι όλα γίνουν οπως τα θέλεις και συντομα να διαβαζουμε τις γεμάτες αισιοδοξία αναρτήσεις σου και οχι μόνον...Πολλα φιλιά και καλό Σαβ/κο....

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Όλα θα πάνε καλά, αλλά ακόμη και να μην πήγαιναν έχεις ανθρώπους κοντά σου που τόσο σ' αγαπούν και θα έκαναν τα πάντα, οπότε και πάλι όλα καλά θα ήταν. Εγώ που σας έζησα έστω και λίγο, αυτό πιστεύω. Πόσο βασικό να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι δίπλα μας. Κι εσύ το αξίζεις γιατί είσαι δοτική. Η αγάπη πάντα αντιστρέφεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Έτσι πιστεύω.

Και το λες πολύ σωστά εμείς είμαστε εδώ που θα αφήσουμε απλά το σχόλιό μας, οι άνθρωποί σου σε θέλουν χαμογελαστή, γιατί σε νοιάζονται! Ασφαλώς και το ξέρεις, δεν λέω κάτι νέο. Να πας στο "φάρο σου..." να μείνεις όσο το έχεις ανάγκη και όταν επιστρέψεις θα ξαναζωγραφίσεις.

Αύριο θα έχεις πάλι ένα πελώριο χαμόγελο για όλους μας!

Καλησπέρα!

υ.γ. Εύχομαι όλα να πάνε καλά με την εγχείρησή σου. :))

Ανώνυμος είπε...

Μην το βάζεις κάτω,η ζωή μας είναι γεμάτη θέματα(δεν θέλω να τα λέω προβλήματα).κάνε ό,τι πρέπει και όλα θα πάνε καλά..πολλά φιλιά και καλή δύναμη eviv

Demi είπε...

Αχτιδούλα εύχομαι όλα να πάνε καλύτερα με την υγεία σου!!δεν μπορούμε να είμαστε πάντα μες στην τρελλή χαρά τόσα συμβαίνουν στον καθένα ...αλλα οταν ειναι θεμα υγείας ειναι δύσκολα...Καλη δύναμη στο πρόβλημα !!οτι καλυτερο!!!!Φιλιά!