Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ο δρόμος του γυρισμού μπροστά μας..

Γνωστό οτι τα όμορφα τελειώνουν γρήγορα αν ήθελα μπορούσα να μείνω και άλλο όμως ...αυτές τις μέρες ζω δύο αντίθετες καταστάσεις..χαίρομαι τα τοπία και την ηρεμία των διακοπών όμως συγχρόνως πονάω τόσο πολύ που αν είναι να είμαι ξαπλωμένη ή ακίνητη προτιμώ σπίτι μου.
Τελευταία μέρα είχαμε τη χαρά να μας επισκεφτεί η Όλγα και ο Νίκος παιδιά των μπλοκ που έτυχε να είναι στη Λευκάδα.Κουβεντούλα μέχρι αργά στη πισίνα  , μας έφεραν και λαδόπιτες που τις ..τσάκισα!
Αποχαιρετήσαμε λοιπόν τη Λευκάδα έχοντας και σαν τελευταία γεύση τη περιπέτεια με το σκυλάκι μας..Αυτό δεν είναι σκυλί..αυτό παιδάκι μου είναι μαγνήτης ατυχημάτων..ξέρετε οτι τελικά δεν ήταν τραύμα από κοχύλι αλλά δάγκωμα σκορπιού γι' αυτό και με τη νάρκωση έπαθε αυτό το αλλεργικό σοκ..Λάζαρος όμως η Κλώντη μου τη σκαπουλάρισε και αυτή τη φορά..Μας εμεινε η σύγχιση και η ταραχή όμως όπως λέω πάντα..τέλος καλό όλα καλά.. Οχι..δεν γκρινιάζω..πέρασα όμορφα με το σύντροφο στη ζωή μου, χαρήκαμε το ήρεμο μπαλοκονάκι μας, τα..κοκκόρια που λαλούσαν το πρωί, τις βόλτες μας στους δρόμους του νησιού έστω και με αυτοκίνητο αφού το να περπατώ είναι πόνος για μένα. Κάτι τέτοιες στιγμές αισθάνεσαι πόσο αξίζει ένας καλός άνδρας δίπλα σου και συγχρόνως στεναχωριέσαι που τον κουράζεις έστω και αν δεν το λέει ποτέ..
Κουνήσαμε λοιπόν το ..μαντήλι στη Λευκάδα με χαμόγελο και γλυκιά γεύση αναμνήσεων στο ..μπαουλάκι των αναμνήσεων μας πια..


Προσέξτε τη πλωτή γέφυρα που γυρνάει κλείνοντας για να περάσουν τα μικρά πλεούμενα.



Φεύγοντας στο στενό δρόμο που ενώνει το νησί με τη ξηρά βλέπεις τα κάστρα μισογκρεμισμένα ολόγυρα και παλιά κανόνια επάνω τους.Ξέρετε οτι η Λευκάδα δώθηκε προίκα σε ένα Δόγγη όταν παντρεύτηκε τη κόρη του Νικηφόρου και έφτιαξε τοίχη για να τη προστατέψει από τους πειρατές..


-Που πάμε κορίτσι μου;
- Οπου θες..
-Πάμε Μέτσοβο;
Η διαδρομή όμορφη και κάναμε στάση στα Πλατανάκια στο Λούρο ποταμό για καφεδάκι. Δεν θα το πιστέψετε..από το πόνο δεν μπορούσα να κάνω βήμα..



Πανέμορφο τοπίο έτσι; Ολόγυρα υπήρχαν τραπεζάκια για  καφέ από τη ταβέρνα-καφενείο-βενζινάδικο..Τότε μας πλησίασε ένα κοριτσάκι γλυκό σαν μια νεραιδούλα..μας έδειξε πρόβατα που βοσκούσαν στην άλλη μεριά της όχθης και μας είπε:
 -Είναι του παππού μου, με λένε Κατερίνα..εσένα;....!


Ένα κοριτσάκι που δεν μας άφησε ούτε λεπτό μόνους! Μας είπε ότι την άφησαν στο παππού της γιατί οι γονείς της εργαζόντουσαν μακριά, το στοματάκι της δεν σταματούσε και ήταν φανερή η..μοναξιά του.'Ηταν μόνο 8 1/2 χρονών σαν το μεσαίο εγγονό μου και κάθισε δίπλα στον άνδρα μου και τη Κλώντη να τη φωτογραφίσω!!!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε την αθωότητα των ερωτήσεων της.
-Εγώ κύριε θα γίνω 9 χρονών σε λίγο..εσύ πόσο είσαι;
-Α! Εγώ είμαι...15..
-Πω! πω! είσαι μεγάλος!
Με πολλή δυσκολία φύγαμε, μας αγκάλιασε και μας ζητούσε να μείνουμε..το αποχαιρετήσαμε με την υπόσχεση να έρθουμε στο..γάμο της!
Πήραμε τους δρόμους συζητώντας και γελώντας με τη μικρή και σχολιάζοντας τη κατάσταση των παιδιών που οι γονείς φεύγουν και τα αφήνουν σε παππούδες που δεν μπορούν να "ακολουθήσουν" τις ανησυχίες τους.
Μετά από μία μονότονη διαδρομή μα κατάλληλη για μεγάλες ταχύτητες φθάσαμε στο Μέτσοβο!






Αγοράσαμε τα κασέρια μας και η ζέστη φοβερή δεν μπορούσαμε να φάμε  σε ταβέρνα λόγω της Κλώντης.. Ο Δημήτρης βρήκε τη λύση, αγοράσαμε ψωμάκι και κουλούρια από το Φούρνο εκεί, κοκορέτσι και κοντοσούβλι και πήγαμε σε μία δροσερή γωνιά κάπου στο δάσος δίπλα σε μία χτιστή βρύση..Το τραπεζάκι μας, τα καθισματάκια μας και τη δροσιά του δάσους..


Φύγαμε για Βέροια, μετά Έδεσσα για φρούτα και ολοταχώς σπίτι!
Φθάσαμε κατά τις 7, μία στάση στο κτηνίατρο για να κάνει αλλαγή στο ποδαράκι της Κλώντης και σπίτι.. Πάντα το σπίτι σου δίνει τη γλυκιά ατμόσφαιρα της σιγουριάς.
Και του χρόνου παιδιά..φέτος δεν έχει άλλο..φάγαμε και τα λεφτά μας, έχουμε και πληρωμές εφορίας μπροστά μας, εγχειρήσεις και ότι μπορείτε να φανταστείτε μα ..είπαμε..χαμόγελο όλα θα πάνε καλά!
Δεν ξέρω αν σας κούρασα όμως για μένα το μπλοκόσπιτο μου είναι μία κουβεντούλα με φίλους, ένα ημερολόγιο ψυχής!

42 σχόλια:

Nasia είπε...

καλώς γυρίσατε και περαστικά στη Κλώντη!!!!!ράψου για το γάμο τώρα,χαχαχαχαχα,καλημέρα!!!!

myStickland είπε...

Καλώς ήρθατε!!!!χαίρομαι που περάσατε όμορφα,που αλλάξατε λίγο την καθημερινότητα σας!!!
Χαίρομαι που ξέρετε να ζείτε και δεν το βάζετε κάτω!!!
Περαστικά στη Κλώντη :):)

Memaria είπε...

Καλώς ήρθατε!!
Και του χρόνου περισσότερες διακοπές χωρίς καθόλου πόνο και απρόοπτα!
Άκου σκορπιός...τι πόνο θα πέρασε η καημένη η Κλώντη...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nasia μου σ'ευχαριστώ πράγματι ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι.

Ανώνυμος είπε...

Ευγενέστατο το άτομο! Και τι κερδισες που έγραψες έτσι; Λίγη ευγένεια δε βλάπτει, και σιγά μην βρούνε πού είναι αυτό το παιδάκι. Στο φινάλε, μη μπαίνεις και διαβάζεις, αφού δε σε ευχαριστεί. Και άσε μας εμάς να κάνουμε ότι θέλουμε. Και δικαίωμά της να βγάζει όποτε θέλει τα σώψυχά της, εσένα γιατί σε κόφτει;;; ΣΟΦΙΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ myStickland προσπαθούμε όσο αντέχουμε φίλη μου, το αύριο είναι αβέβαιο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria)πες μου οτι δεν είναι από τα..άγραφα..σκορπιός να πάρει η ευχή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΣΟΦΙΑ μου σ' ευχαριστώ, δεν με απασχολεί κορίτσι μου η γνωμη αυτής της ανώνυμης εδώ και καιρό, άλλωστε αυτή μπήκε στο "σπίτι" μου και όχι εγώ οπότε και μόνο το σχόλιο της δείχνει την εμμονή της μαζί μου.Αδιαφορώ πλήρως και αυτό αρκεί άλλωστε πλέον θα διαγράφω τα σχόλια της αμέσως χωρίς καν να τα διαβάσω.

Ανώνυμος είπε...

Τένια από Κέρκυρα, αγαπημένη μας Αχτιδούλα περίμενα να κάνεις μια βολτίτσα από Κέρκυρα να σου ανταποδώσω τη φιλοξενεία σου στη Θεσσαλονίκη.Φορώ το βραχιολάκι σου και χαίρομαι την Αγιογραφία σου στο σαλόνι μου .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τένια από Κέρκυρα, δεν μπόρεσα κοριτσάκι μου, είμαι ξαπλωμένη τώρα και χαζολογώ με το Laptop.Ξέρεις οτι εσύ και ο άνδρας σου έχετε πάντα ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Τένια..ΘΑ ΣΕ ΠΆΡΩ ΤΏΡΑ ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΎΜΕ..ΠΕΡΊΜΕΝΕ.

Unknown είπε...

περαστικά στο μικρούλη σου!!το καημενούλι......πολύ όμορφη διαδρομή...τέλεια!!!και του χρόνου χωρίς κανέναν πόνο!!!!φιλάκιααα

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιστροφή ... στην καθημερινότητα... με υγεία, χαρά, επιμονή σε όσα αγαπάς και σε γεμίζουν...

DIMI είπε...

Καλως ηρθατε Αχτιδα!Περαστικα στην Κλωντη μας!Ακου σκορπιος!Που βρεθηκε?Ευτυχως περασε και αυτο!!Νασαι καλα να ξαναπας Λευκαδα,καλη αναπαυση σου ευχομαι φιλεναδα και χωρις πονους!Θα γινη και αυτο!!Καλο Σ/Κ!!Φιλακια στο πονεμενο Κλωντινι μας!!Εγινε κατι και το εχασα?Μην δινης σημασια!!φιλακια!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ GURU άραγε του χρόνου πως θα ήμαστε;ας ελπίζουμε πάντα στα καλύτερα.

Gyro είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ, φίλε μου πέρασα καλά έστω και με ..πόνους και ελπίζω πάντα σε φωτεινές μέρες.Καλά να περνάς κι εσύ όπου είσαι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ DIMI, κρίμα που δεν ανταμωθήκαμε, δεν είχα το κινητό σου, πήρα σπίτι μα δεν είχες εκτροπή.

Hfaistiwnas είπε...

Και του χρόνου χωρίς πόνους και ατυχήματα!!! Πραγματικά λυπήθηκα που γονείς πρέπει να ξενιτεύονται..

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, παρόλα τα προβλήματα υγείας, περάσατε όμορφα. Και του χρόνου να είστε καλά, να ξαναπάτε διακοπες σε καινούργια μέρη. Επιστροφή στην ηρεμία του σπιτιού σου τώρα και στα καθημερινά του.
Καλο Σαββατοκύριακο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas καλά να περάσεις κι εσύ και πρόσεχε τον εαυτό σου με τη ζέστη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε.δε βαριέσαικορίτσι μου από εδώ και πέρα θα τα εχω αυτά απλά δεν μπορώ να πονάω συνεχώς και τόσο δυνατά.

vivi ka είπε...

Καλώς ήρθατε!! Πιστεύω πως η δύναμή σας δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε εμάς τους νεότερους.....μπορώ να καταλάβω την αγωνία σας για την Κλώντη, μιας και έχω κι εγώ μια σκυλίτσα την Νάλα.Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κανατε με την επισκέψή σας .....και όλο χαρά σας περιμένω στην παρέα της φωτογραφικής πρόσκλησης του αυγούστου......Φιλιά!!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Ειλικρινά σας χαίρομαι που έχετε τέτοια διάθεση και ζωντάνια!
Περαστικά στην Κλωντίτσα και δεν μου πάει η καρδιά να σας πω από τώρα καλό χειμώνα....

Άλλωστε είμαι σίγουρη πως όλο και κάπου εκεί κοντά θα βολτάρετε.

Σε φιλώ αχτιδούλα!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Γλύκεια μου αχτιδα σ ευχαριστω πολυ για τις φωτογραφίες , για τις όμορφες περιγραφές απο τα ταξίδια σας με τον Δημήτρη και για την αισιοδοξία που μας μεταφερεις .... Αυτα Ειναι μέρη απο την Ελλάδα που δεν θα δω ποτε μια και παντρεύτηκα ξένο κι Έφυγα μικρη για πολυ μακρυα (,εζησα και στην Ολλανδια για λιγο και γι αυτο σε καταλαβαινω καθε φορα που αναφερεσαι στο Βελγιο :) αμέσως να την πω την κακια μου :) ) Άρχισα να διαβάζω το μπλογκ σου τελευταία και μ εχει αγγίξει πολυ η ευαισθησία σου , και η δοτικοτητα σου , καθώς και η αγάπη σου για την ζωη Μοιάζουμε πολυ , όμως αν και Είμαι λιγάκι πιο μικρη απο σένα , πιστεύω οτι εχω να διδάχτω απο σένα Προσωπικά δεν θα με κουρασεις ποτε μια και ξέρω πως Ειναι να πονας Αλλα οπως είπες , ο καλός αντρουλης σου μπορει και κανει τον πόνο σου υποφερτο χωρίς να σου δημιουργεί ενοχές ... να είσαστε καλα να χαίροσαστε ο ένας τον αλλο , την οικογένεια σας και την Κλωντουλα Περαστικά της

Μαρία είπε...

Για μένα ήταν πάντα δύσκολο να γυρίσω από διακοπές...Ειδικά αν έχω περάσει καλά...Εύχομαι καλή προσαρμογή στην καθημερινότητα που όμως στην περίπτωσή σου,Αχτίδα μου,μάλλον είναι γεμάτη όμορφες στιγμές,σα διακοπές δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλό υπόλοιπο μανούλα μου.πονάς ε?θα σου κάνω μασαζάκι...όμορφα ήταν ε?εμείς θα αναίβουμε στις 4 αυγούστου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ confusedmind, σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου, δεν φημίζομαι για τις φωτογραφίες μου μα θα προσπαθήσω. Αν κατάλαβα καλά βάζετε ένα θέμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα . Καναρινένια μου εσύ δεν πήρες το αγόρι σου να πας κάπου;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kalliopi Tucker φίλη μου σ' ευχαριστώ και σε καλοδέχομαι στο..καναπέ μου! Μη λες το "ποτε" ανήκει στο Θεό μόνο.Έχα ανερέσει πολλά "ποτέ" στη ζωή μου , πάντως αν έρθεις θα βρεθούμε στα σίγουρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όστρια, φίλη μου να ειμαι ειλικρινής δεν στεναχωρέθηκα που γύρισα, κι εδώ έχω ενδιαφέροντα άλλωστε δεν είμαι πια για ..βολταρίσματα δυστυχώς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου θα σε περιμένω με τη..αποτριχωτική!!( ξέρεις εσύ..)θα έρθεις σε μένα ή θα πας σπίτι;

Onirokosmos είπε...

Όμορφες εικόνες, ζεστά συναισθήματα, τρυφερή αφήγηση! Κρίμα για την..ατυχούλα Κλώντη σου!! Πόσο θα υπέφερε το καημένο! Ακόμα πιο κρίμα όμως, και για ΄σένα, με αυτούς τους αφόρητους πόνους! Μακάρι να βρεθεί μια λύση σύντομα γι΄αυτό. Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου και να είστε μέχρι το τέλος το ίδιο αγαπημένοι και τυχεροί για την υπάρξη και το νοιάξιμο του ενός για τον άλλον. Καλό χειμώνα είναι νωρίς να σου ευχηθώ, όποτε εύχομαι απλά μια -το ίδιο ευχάριστη και δημιουργική- συνέχεια!! Φιλιά :0)

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Αχτιδούλα μου, παντρεύεται η αδερφή μου τον άλλο μήνα και είμαστε οικογενειακώς επί ποδός! Το πρώτο τους παιδί και τα θέλουν όλα παραδοσιακά και με λεπτομέρειες. Ψοφήσαμε να πω; Αφήνουμε μόνο την νυφούλα ξεκούραστη. Να γίνουν όλα με το καλό και θα την κάνω κι εγώ την μίνι απόδραση, μέχρι τότε χαίρομαι εσάς! :)

Καλό βραδάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Onirokosmos, ευτυχώς είναι καλύτερα, θα βγάλουμε τους επιδέσμους τη Δευτέρα.Τι να κάνουμε..ξέρω οτι πολλοί το βλέπουν τρέλλα που τη φροντίζω τόσο μα όταν έχεις ένα ζωάκι είναι σαν να έχεις ένα παιδί στη προστασία σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα , μπράβο γλυκιά μου να χαρείτε το γάμο, χαίρομαι για αγαπημένες αδελφές.Έτσι και η Ειρήνη μου όταν παντρευότανε η μικρή τα ετοίμασε όλα .

Άννα είπε...

Αχτίδα καλως όρισες στο σπίτι σου! Και του χρόνου καλή μου, χωρις περιπετειες για τον Κλωντη και χωρίς κουραση και πόνους για σενα...
Ευχαριστουμε για την όμορφη ξενάγηση... σα να ήμουν και εγω απο μια γωνια μαζί σας

efi είπε...

τι ωραιες περιγραφες.....καλως γυρισατε

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου καλημέρα και σ' ευχαριστώ.Εύχομαι να περνάς κι εσύ καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου καλημέρα και σ' ευχαριστώ.Εύχομαι να περνάς κι εσύ καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Έφη μου καλημέρα, καλώς γυρίσαμε μακάρι να μέναμε και άλλο μα κι εδώ καλά είναι!