Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Κουβέντες σε μία παιδική χαρά..

Σήμερα με τον εγγονό μου πήραμε τους δρόμους από το πρωί. Ο καιρός καλός πλέον σε κάνει να θέλεις να περπατήσεις. Έβαλα σαν στόχο το κοντινό παιδότοπο και τον πήρα με το καροτσάκι μέχρι εκεί δυστυχώς όμως άδικα γιατί εκεί μόλις έφθασα διάβασα μία ταμπέλα ότι από εδώ και πέρα θα ανοίγει μόνο απογεύματα! .. Καταυδρωμένη από την ανηφόρα και το βάρος στα χέρια μου να κουμαντάρω αυτό το καροτσάκι, βλέπετε τα πεζοδρόμια είναι σχεδόν κατεστραμμένα και τα κράσπεδα παγίδες για μία σαν κι εμένα που περπατώ αργά πια.
 Πήρα λοιπόν τηλέφωνο το Δημήτρη και ..ζήτησα βοήθεια που ..έσπευσε βέβαια και μας πήγε ατυχώς στο JAMBO..μα πάνε ένα παιδί εκεί;  Παίξαμε λίγο στο παρκάκι του και μετά αφού μου έφαγε ένα σωρό  ευρώ  στα παιχνίδια έξω από την είσοδο μπήκε με το παππού του μέσα... και βγήκε με ένα ..πατίνι!
Όση ώρα λοιπόν ψώνιζαν μέσα οι δυο τους εγώ κάθισα στο παγκάκι της παιδικής χαράς του και έπιασα κουβέντα με ένα νεαρό μπαμπά που προσπαθούσε να κουμαντάρει δύο αγοράκια..
Κουβέντα στη κουβέντα..μου είπε ότι φυλάει τα παιδιά του γιατί έχασε τη δουλειά του εδώ και καιρό και βρήκε η γυναίκα του ευτυχώς μία..
Άκουσα σιωπηλά ( πράγμα ανήκουστο για τη φλυαρία μου) την αυθόρμητη εξομολόγηση των προβλημάτων τους.  Μορφωμένο παιδί..προβληματισμένο και πιεσμένο ένοιωσα τη στεναχώρια του και το παράπονο του για τα..προδομένα όνειρα..τα σχέδια που δεν πραγματοποιήθηκαν.. το παρόν που απλά το ανέχεται..το μέλλον που δεν μπορεί να δει μέσα στο ομιχλώδες τοπίο ..
Μου έδειξε απέναντι στο δρόμο μία αφίσα από γνωστό σταρ τραγουδιστή.
- Απορώ, μου είπε, πως βρίσκουν χρήμα και πάνε στα μπουζούκια..εμείς πλέον τα έχουμε ξεγράψει..έχουμε να βγούμε εδώ και καιρό..ούτε καν θυμάμαι πότε! Βλέπετε έχουμε και το δάνειο του σπιτιού...τα αγοράκια δύδυμα έχουν έξοδα..
Σκέφτηκα οτι κάπως έτσι αρχίζουν τα προβλήματα σε ένα γάμο..  Σκεφτείτε.. αυτός με το στρες και τη χαμένη ανδρική του εξουσία, εκείνη κουρασμένη να γυρίσει σπίτι και να παίξει και ακόμα ένα ρόλο..νοικοκυρά και σύζυγος..τα παιδιά με τις φυσικές απαιτήσεις τους, οι λογαριασμοί με μαγνητάκι στο ψυγείο...
 Σαν κι αυτόν χιλιάδες πια...σαν κι αυτόν και δικοί μου άνθρωποι που γνωρίζω... 
Πριν λίγο καιρό στεναχωριόμουνα απλά..τώρα οργίζομαι και επαναστατώ..νοιώθω την ανάγκη να είχα τη δύναμη να εξαφανίσω από προσώπου γης τους υπαίτιους...
Ο εγγονός μου και ο άνδρας μου ήρθαν κι εγώ ..μασώντας τα λόγια μου απλά του χαμογέλασα , χάιδεψα τα παιδάκια του , τα κέρασα από ένα γύρω στα παιχνιδάκια και του είπα το γνωστό μου: όλα θα πάνε καλά..κάνε υπομονή..
Φεύγοντας ένοιωσα ότι τον κορόιδεψα γιατί ακόμα κι εγώ το έλεγα πιο πολύ για να το ακούω  και να μην το ξεχνώ.
Γυρίσαμε σπίτι , ο ..παππούς συναρμολόγησε το πατίνι και βλέποντας το μικρό Δημητράκη να παίζει χαρούμενος ένοιωσα όσο μπορούσα αισιόδοξα  γιατί συλλογίστικα ότι δεν μπορεί..όσο υπάρχουν τέτοιες αθώες υπάρξεις δεν μπορεί η ζωή να μη καλυτερεύσει. Ο Έλληνας είναι φίλοι μου είναι φτιαγμένος από ειδική..πάστα..αντοχής..απρόβλεπτη..
Δεν χάνω ποτέ το κουράγιο μου παιδιά και τις ελπίδες μου απλά τώρα ..περιμένω , με οργή, σαδιστικά τις εκλογές με αισθήματα Hanibal...διασταυρώνω τα μαχαιροπίρουνα...και ετοιμάζω κόκκινο πιπέρι καυτερό....

29 σχόλια:

KaPaworld είπε...

Αχ Αχτίδα μου...είμαστε μυστήρια ράτσα, ανθεκτική και με σοβαρά προβλήματα μνήμης....δύσκολα...πολύ δύσκολα!! Τι καλά που τον άκουσες!!!Οι άνθρωποι έχουμε τόση ανάγκη από επαφή...

Maria Villioti είπε...

Κι εγώ περιμένω τις εκλογές(άμα και όταν)να δω πόσο κορόιδα είμαστε ακόμα...Ακούω ακόμη να λένε πως θα τους ψηφίσουν κάποιοι,αυτούς που κυβερνούν,αυτούς που κυβερνούσαν,το ίδιο είναι για μένα...σάπιοι όλοι...Εμείς τους επιτρέψαμε...Είναι πολλά Αχτίδα μου που πρέπει να αλλάξουν,μα περισσότερο πρέπει να αλλάξουμε εμείς ένας ένας κι αυτό είναι το πιο δύσκολο.Μόλις ξαναβολευτούμε μία από τα ίδια.Δεν θα αλλάξει τίποτα σύντομα...τέτοια αλλαγή θέλει χρόνια και κόπο...Ελπίζουμε μόνο γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να ζήσουμε.Καλό βράδυ και φιλιά πολλά.

δημητρα λαγονησι είπε...

Aχτιδα μου βλεπω το ξενυχταμε ολες αποψε.διαβασα με πολυ ενδιαφερον την αναρτηση σου,στεναχωρεθηκα για τον νεαρο πατερα με τα 2 αγγελουδια,δεν ξερω τι να πω!!τι θα αλλαξει?τιποταμπαλι τα ιδια αλλα ως ποτε?πολλα φιλακια.

Φιλία είπε...

Τα μάτια μου πέφτουνε αλλά θέλω να γράψω δυο λόγια γι' αυτή σου την ανάρτηση.... τόσο ανθρώπινη και τόσο πικρά αληθινή.... Πόσοι νέοι νιώθουν όπως ο νεαρός πατέρας... Τι να τους πεις; Ψέματα; Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, δεν μπορεί, κάτι θα γίνει... Και γιατί όλο αυτό; Για κάποιους Σόρος!!!! Δεν ξέρω τι να πω... Καληνύχτα

Admin είπε...

Καλημέρα αχτίδα μου.. Διαβάζοντας το κείμενο σου μου ήρθε στο νου ένα τραγουδάκι που αρέσει στο μωρό και λέει στο ρεφρεν "Χαμόγελο μες την καρδιά, στο πρόσωπο λιακάδα,
αυτός είναι ο Έλληνας κι αυτή είναι η Ελλάδα!"
Μας πήραν τη λιακάδα.. αλλά μας λήστεψαν και την καρδιά.. και αυτό είναι το χειρότερο... δεν θα πω τίποτα παραπάνω, απλά όταν βάζουμε το χέρι στην κάλπη, ας θυμηθούμε...όλα να τα θυμηθούμε..
πολλά φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαζί... KaPa,καλημέρα κοριτσάκι, πιστεύω στον Έλληνα, πιστε΄θυω στο πείσμα και την αντοχή του και ελπίζω..ελπίζω γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ MARIA VILLIOTI, φίλη μου επι χρόνια ..από τότε που πρωτοψήφισα πίστευα σε μία παράταξη ..τώρα δεν πιστεύω κανένα , δενν θέλω κανένα .Φοβερό μα ..αλήθεια , είμαι γεμάτη οργή για όσους δεν έκαναν αυτό που όφειλαν

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι, έχω δύο ανεψιούς από τον άνδρα μου, νέα παιδιά παντρεμένα με 3 παιδιά ο καθένας.Είχαν τις δουλειές τους , τα σπίτια τους..τώρα ετοιμάζονταοι να ..μεταναστεύσουν συτο άγνωστο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία καλημέρααα! ελπίζω να άνοιξαν τώρα τα ματάκια σου.Ελπίζω σε κάτι καλύτερο, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά μα είμαι και έτοιμη για όσα δύσκολα έρθουν .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mama Greece, κοριτσάκι μου συμφωνώ απόλυτα με όσα λες, είμαι οργισμένη..είμαι γεμάτη θυμό και θα φερθώ ανάλογα.

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Γκρεμίσανε και προδώσανε τα όνειρα των νέων παιδιών, κι αυτό ήταν το χειρότερό τους έγκλημα!
Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει κανείς και να τους συγχωρέσει.
Αλλά δυστυχώς ξεχνάμε εύκολα, ακόμα και το τι κάνανε στα ίδια μας τα παιδιά!
Δυστυχώς!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα καλημέρα. Συμφωνώ μαζί σου. ΑΝ εκείνοι που είχαν την εντολή, έκαναν αυτά που ώφειλαν για τον τόπο, όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Ο Έλληνας ξεχνά και συγχωρεί. Προτιμά να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, παρά μισοάδειο. Για πόσο όμως;

Ριτα είπε...

Αχτιδα ποσο πιπερι και θα τουσ νοιαξει νομιζεισ οτι και να κανουμε αυτοι το βιολι τουσ ασε που μασ εχουν ξευτελισει εντελωσ και ουτε καν αντιδραμε΄΄και κατι ασχετο μια συμβουλη πανω σε πλακακι δαπεδου μπορω να ζωγραφισω και με τι μπογιεσ΄ευχαριστω φιλακια

Μαρία είπε...

καλημερα Αχτιδα μου..να σαι καλα..σ'ευχαριστουμε..θα το στησουμε το Καστρο της Αγαπης..με τους Δικου σας Θησαυρους..σε φιλω γλυκια μου..

ikaxela είπε...

Καλημέρα, υπομονή κι εγώ αυτό λέω αλλά καμιά φορά απελπίζεσαι, τέλοσπάντων...! Φιλιά :)

annettaspace είπε...

Πόσο τους σκέφτομαι τους νέους ανθρώπους και στενοχωριέμαι που γίνονται κομμάτια τα όνειρά τους!!! Ψήφο διαμαρτυρίας πρέπει να ρίξουμε όλοι (όχι ότι θα καταλάβουν τίποτα, όλα είναι προδιαγεγραμμένα), τουλάχιστον να νιώσουν ότι δεν είμαστε ζώα στο μαντρί τους!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Designs, φίλη μου ξέρω οτι όλοι το ίδιο πιστεύουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΛΕΝΑ μου αυτή τη φορά πιστευω οτιο θα είναι διαφορετικά, ελπίζω σε ένα ξύπνημα της συνείδησης του πολίτη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, να ,,συγχωρήσω;τους βλέπω και σηκώνεται η τρίχα μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα μου εκτέλεση θέλουν εξολόθρευση σαν τις ..κατσαρίδες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία μου ελπίζω όλα να σας πάνε καλά , θα περιμένω νέα σας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ikaxela, αν ξέρεις τι διαβαζω κάθε μέρα πό μέιλ που μου στέλνουν..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ annettaspace, μακάρι να έβαζαν όλοι μί..μούτζα στο φάκελο..όλοι μα όλοι!

peny είπε...

Καλησπέρα.
Πίκρα,θλίψη,ντροπή...Εχουν γίνει τόσο καθημερινές και συχνές αυτές οι ιστορίες αλλά παρολ'αυτά κάθε φορά που τις ακούω τα συναισθήματα είναι το ίδιο έντονα.Και που'σαι ακόμα.

Καλλιόπη είπε...

Φοβάμαι οτι του ΄Ελληνα η μνήμη έχει κοντύνει. Δεν διαβάζει ιστορία αλλά ξεχνά κι αυτά που ζεί ο διπλανός του σήμερα όταν ο ίδιος απο τύχη περνά ακόμη καλά. Φοβάμαι, γιατί δεν καταλαβαίνω κάτι. Ενώ όταν μιλω με διάφορους ανθρώπους που δεν γνωρίζω ακούω όσα λες κι εσύ Αχτίδα, αλλά τα ποσοστά των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις είναι ακόμη πάρα πολύ ψηλά κατά την άποψή μου.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Εξαιρετική και προπάντων αληθινή η ανάρτησή σου.

Άννα είπε...

Αχτιδα, ετσι και πολυ χειρότερα είναι τα πραγματα...Κριμα για μια ολοκληρη γενιά η να πω 2ή 3; Προσπαθω να μην χάνω το κουράγιο μου, ασε που αρχίζω να νοιωθω και προνομιουχα, που ειμαστε 2 που δουλευουμε στην οικογενεια !
Οι εκλογες θα φερουν τη λυση όμως μονο αν αλλαξουμε εμεις και αλλαξουμε τα πάντα και τους πολιτικους μας.
Και ενα τελευταιο που σωστα επισημανες: η κρίση θα φερει και κριση στα ζευγαρια και μόνο αν είμαστε αληθινα δεμένοι θα αντεξουμε. Να σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,η κατάσταση μανούλα μου είναι έτσι σε πολλά σπίτια πια ...κ δουλεύει μόνο ένα άτομο.σίγουρα όμως δεν το βάζουμε κάτω!!!είναι τραγικά κ εδώ τα πράγματα!!!εδώ να δεις...καλό βράδυ μανούλα μου