Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πάγωμένη μέρα..ζεστή καρδιά...


Το ζωγράφισα σήμερα στα γρήγορα  για κάποια φίλη..κάποια που λόγω απόστασης μου λείπει  πολύ.. Δρομάκι μου σ' αγαπώ!

Χειμώνας φίλοι μου...χειμώνας...και σηκώθηκα σήμερα απο το πρωί να προλάβω τις δουλειές μου και να ξεσηκώσω το γλυκό..υπομονετικό Δημήτρη μου ( πως με υποφέρει!) να με πάει στο JAMBO να αγοράσω ένα κούκλο που τον υποσχέθηκα σε ένα κοριτσάκι που αγαπώ πολύ..και η Αχτίδα δεν ξεχνά ποτέ τις υποσχέσεις της.. 
Με πήγε ο καλός μου σε βάρβαρη ώρα  για μας..σχεδόν ανοίξαμε το μαγαζί.... κι εγώ στο δρόμο βλέποντας τη πρωινή τόσο έντονη κίνηση του είπα οτι θα ήταν τρομερό χωρίς τα φανάρια..
Τότε το μυαλό μου πλανήθηκε πάλι σε παλιές αναμνήσεις..εικόνες που εσείς οι νέοι δεν έχετε.. Τότε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνήθως σε σταυροδρόμια όπως στης Αγ. Σοφίας, στη Βενιζελου... μπροστά υπήρχε τροχονόμος και συνήθως ήταν ανεβασμένος σε μία μικρή στρογγυλή εξέδρα κλειστή ολόγυρα...
Αυτές τις μέρες λοιπόν  γέμιζε ολόγυρα με δώρα και έφθανε μία στιγμή που σχεδόν δεν..φαινότανε.. Δώρα απο τα γύρω μαγαζιά , από οδηγούς και από όσους ήθελαν να ευχαριστήσουν αυτούς τους τόσο υπομονετικούς ανθρώπους όρθιους στο κρύο.. Γιατι τότε φίλοι μου ιδιαίτερα στη πόλη μου το κρύο..ο Βαρδάρης που φυσούσε παγωμένος ήταν κάτι φοβερό..και τους έβλεπες παγωμένους  να κουνάνε τα χέρια με ..κατακόκκινες μύτες !
Μια τέτοια μέρα με σταμάτησε ο πατέρας μου στη πλατεία και μου έδωσε ένα κουτί με γλυκά να τα βάλω στο ..κιόσκι αυτό.Ο τροχονόμος με κοίταξε, έσκυψε και μου τράβηξε απαλά τη πλεξούδα..:
-Πώς σε λένε ..κατσαριδούλα; μου είπε..( ήμουν πολύ μελαχρινή..). Θέλεις να δεις τους δρόμους απο εδώ επάνω;... 
Με σήκωσε ...( ακόμα κρατούσα το πακέτο στο χέρι και δεν το άφηνα..) με έβαλε επάνω στο γείσο και τα αυτοκίνητα εκεί μπροστά κορνάρισαν με ρυθμό. Βλέπετε τότε δεν ήταν και τόσα πολλά όπως τώρα...για να έχουν νεύρα!
Γύρισα σπίτι, βρήκα τη ταχυδρόμο με δύο κάρτες πανέμορφες..και την αντάμειψα με ένα μελομακάρονο... Μετά έπεσα με τα μούτρα πάλι στα γούρια και ΈΤΣΙ με βρήκε η φίλη μπλόγκερ IOANNA που μου έκανε επίσκεψη.. μέσα σε ένα βουνό απο σκόρπια κουτιά, κορδέλες, κόλλες, σπιτάκια..μάτια... περάσαμε τόσο όμορφα και ο Δημήτρης μου μας σκάρωσε και ένα μούρλια γεύμα.  Πόσο χαίρομαι που με θεωρείτε τόσο κοντά σας εσείς τα τόσο νέα κορίτσια..που με επισκέπτεστε..
Έμεινα λοιπόν μέσα σήμερα όπως καταλαβαίνετε..μα μου άρεσε.. άνοιγα πότε πότε τη πόρτα..μου ερχότανε ο παγωμένος αέρας στο πρόσωπο και..ξαναέμπαινα.. 
Δεν μπορώ να μη σκεφτώ και τους ανθρώπους που δυστυχώς λόγω.." συνθηκών" δεν έχουν θέρμανση τέτοιες μέρες.. Λυπάμαι που το παραδέχομαι ακόμα κι εγώ..αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά φίλοι μου ..μα..είπαμε...χαμόγελο..κρατήστε τα..μπόσικα όπως έλεγε και η γιαγιά μου.. Και όποιος δεν έχει παρέα για εκείνη τη μέρα..εδώ ήμαστε εμείς...τα παιδιά μας θα λείπουν..εμείς..και η Κλώντη! Κάτι θα μαγειρέψει ο καλός μου..κάποιο γλυκό θα φτιάξω κι εγώ...
Φιλάκια Αχτιδένια φίλοι μου και δηλώνω οτι όσοι μου έστειλαν διεύθυνση έστειλα κάρτα..όμως ότι έστειλα στη Κύπρο δεν πήγε ακόμα...

77 σχόλια:

Fanypap είπε...

Αχτίδα μου,είσαι παράδεισος γλυκιά μου!!! ευτυχισμένος όποιος βρίσκεται κοντά σου!!!έτσι να είσαι πάντα!!Καλές γιορτές και πολλά φιλάκια!!! Η πίτα του Δημήτρη σου υπέροχη καθώς και τα μελομακάρονα και το κέικ που μου έστειλες στη Δουλειά μου!!Σας ευχαριστώ πολύ!!!φιλάκια. Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α!!!!

Λουση είπε...

Καλες γιορτες κοπελα μου......
Νιωθω πολυ ομορφα οταν διαβαζω νεα σου..Εισαι ολο ζωη.!!Νασαι καλα πανω απο ολα....Το σπιτακι καταπληκτικο θα το φτιαξω και εγω.....φιλια καλο βραδυ!

Αντυ είπε...

Ομορφες και γλυκές αναμνήσεις.. Μ αρέσει να διαβάζω τις ιστορίες του "τότε", ίσως γιατί το "τώρα" είναι τόσο απρόσωπο..
Για το δώρο που θα κάνεις στη φίλη σου, τι να πω, υπέροχο!Όπως και όλα όσα έχεις κάνει.
Σε θαυμάζω ιδιαιτερα που έχεις "ανοιχτό" το σπίτι σου, να είστε πάντα καλά και υγιείς, το εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου και το σπίτι σας να είναι γεμάτο από ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν..
Καλό βράδυ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.ΤΥΧΕΡΗ Η ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΔΩΡΟ.
ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ μου..τι μου θύμησες τώρα με την αναρτησή σου αυτή!!!!! εικόνες απο την πατρίδα που..και εγώ πιτσιρίκα λίγο μεγαλήτερη απο σένα θύμάμαι τόσο ζωντανα ακόμα αυτές τις εικόνες!!!!! τι σου είναι τελικά η σκέψη!!!!ποσο γρήγορα γυρίζει πίσω;;; ένα τσάκ!! θέλει...να εισαι καλά και να περάσεις όμορφα με τους αγάπημένους σου...ΚΑΛΑ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, φίλη μου χαίρομαι που σου άρεσε, σου έδωσα και τη συνταγή..περιμένω..εντυπώσεις αποτελέσματος!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λουση να είσαι καλά φίλη μου εκεί που είσαι..μακριά μα τόσο κοντά μας.Καλές γιορτές να έχεις..Στείλε μου τη διεύθυνση σου να σου στείλω ένα γούρι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου το σπίτι μας πάντα πρέπει να είναι ανοιχτό σαν τη καρδια μας..τι να τα κάνεις τα σαλόνια αν δεν τα..λερώνεις;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS, Σκουτζάκο μου μιλάς εσύ που το μπλοκ σου είναι η χαρά όλων..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρουλα Σμαραγδενια , μη μου τρως τα πρωτεία..είμαι η μεγαλύτερη απο όλες σας..ευχαριστώ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια.Καλές γιορτές να έχεις..Καληνύχτααααα!

Pepi είπε...

Αχτίδα μου, να'σαι πάντα καλά , γεμάτη ζωντάνια, όπως τόσο καιρό τώρα, μάς "σερβίρεις" απλόχερα! Και εμείς χαιρόμαστε σαν μικρά παιδιά! 'Οπως εσύ τότε.... Χαρούμενες γιορτές, με υγεία, ευτυχία και δημιουργία! Φιλάκια !

dromaki είπε...

Δεν θα πω πολλά ξέρεις τα αισθήματα μου...απλά θα σου πω κι από εδώ ευχαριστώ.Ευχαριστώ ΄που υπάρχετε στην ζωή μου.Μπορεί να είμαστε μακριά αλλά όυαν οι άνθρωποι πραγματικά αγαπιούνται η απόσταση εξαφανίζεται.
Ο κούκλος θα μπει κάτω από το δένδρο για το βράδυ των Χριστουγέννων,
Σε φιλώ γλυκά αχτιδένια μου.

dromaki είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
δημητρα λαγονησι είπε...

καλημερα αχτιδα μου.παρα πολυ ωραιος ο πινακας.σαν να ειναι αλιθηνα τα ροδια!τυχερη η φιλη σου.οσο για τον τροχονομο,ειαμε στην πλατεια της ομονειας στην αθηνα,και καθε χριστουγεννα που πηγαιναμε στο μινιον για ψωνια,τον βλεπαμε γεματο απο δωρα.ωραια χρονια,ωραιες αναμνησεις.φιλεναδα μου ευχομαι καλα χριστουγεννα,καλα να περασετε.πολλα φιλακια

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αχτιδένια μου..αισιόδοξη!
Πολλά μου θύμησες..
Ολα τα φροντίζεις και τα προλαβαίνεις..
Σε ζηλεύωωωωωωωωωωω!
Πολλά φιλιά!!!!

Βαρβάρα είπε...

΄Οσα τα σπόρια του ροδιού που ζωγράφισες, τόσα να είναι και τα καλά στη ζωή σου... και ακόμα περισσότερα. Το "Πάρτα όλα" και ο "Τροχονόμος" είναι μέρος των αναμνήσεων των παιδικών μου χρόνων. Να 'σαι καλά μαζί με τους αγαπημένους σου αυτές τις γιορτινές μέρες. Χρόνια πολλά !!!
Καλημέρα και καλή συνέχεια,

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!! Κρατάμε φυσικά!!! Καλό Χειμώνα!!!! χεχεχεχε! Από σήμερα μεγαλώνει η μέρα!!
Φιλιά πολλά!

Κατερινάκι είπε...

Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι, που γράφεις και που ζωγραφίζεις. Να'σαι πάντα καλά . Καλές γιορτές γεμάτες χαρά και αγάπη.

Ξανθή είπε...

Καλές Γιορτές με Υγεία!!!
Πολλά φιλιά.

tzeni xr. είπε...

Αχτιδα μου μας ταξιδεψες τόσο όμορφα σήμερα. Σε μια αγνωστη Θεσσαλονίκη μα τόσο ανθώπινη.

Τι ομορφα ρόδια ζωγράφισες!!!

Καλά Χριστούγεννα σε όλη την οικογένεια!!!!

Lila Xagorari είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη κι ευτυχία στα σπιτικά μας!!!!

Mariela είπε...

Αχτιδούλα μου, σου εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα!! Να περάσεις όμορφα με τους αγαπημένους σου όλους γύρω, με χαμόγελα και αγάπη πολλή... Είμαι σίγουρη πως τα χεράκια σου θα φτιάξουν μοναδικά εδέσματα γαι τις μέρες αυτές!! Πάντα θυμάμαι το γεύμα σου, όταν ήμουνα στη Θεσσαλονίκη!!
σε φιλώ πολύ πολύ...

pinelopi είπε...

Πολύ όμορφη παιδική ανάμνηση..καλά Χριστούγεννα Αχτίδα!Φιλάκια!!

Κωνσταντίνα είπε...

Υπέροχος ο πίνακας και τόσο χριστουγεννιάτικος! Και το ζωγραφίσατε και στα γρήγορα...και το λέτε και τόσο φυσικά...Έχετε πολύ ταλέντο και μεγάλη καρδιά!

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλημέρα,
τα ρόδια πανέμορφα !!
Και θα πάνε και σε καλά χέρια !!
Ωραίες οι σκέψεις σου, πιό ωραίες οι πράξεις σου και τα δώρα σου ,
να σαι πάντα καλά, να δημιουργείς και να χαρίζεις δώρα καρδιάς !!

Είσαι απίστευτη, συνεχίζεις παρά τις δυσκολίες , να ζωγραφίζεις έτσι!!
Σου στέλνω τον θαυμασμό μου για την επιμονή σου και την αγάπη σου για τη ζωγραφική, φιλιά

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑΑΑΑΑΑ! ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ ΤΑ ΡΟΔΙΑ!!!!!! Ε ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ...ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ ΕΣΥ....ΠΟΙΟΣ ;
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Pepi μου κάθε γενειά έχει τη δική της ομορφιά..σου εύχομαι καλή μου ότι καλύτερο για τις γιορτές..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ dromaki μου..εμείς οι δυό δεθήκαμε με δεσμούς καρδιάς..σε σκέπτομαι πάντα στα δύσκολα και στις χαρές..θα είμαι εκεί..δίπλα σας..πες στο Χρήστο να πιεί ένα κρασάκι στην υγειά μας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ δημητρα λαγονησι, ήταν απλά πιο ξέγνοιαστα χρόνια φίλη μου..γι' αυτό μας λείπουν

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, την πήρες καλ'έ τη κάρτα μου; φιλάκια και αγκαλίτσα γλυκιά μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαρβάρα μου χαίρομαι που ζήσατε κι εσείς κάποιες τέτοιες αναμνήσεις..κάθε γενειά τα δικά της θυμάται..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas φίλε μου εσένα σε περιμένω όποτε έρθεις στη Θεσσαλονίκη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@Κατερινάκι μου καλώς ήρθες στη παρέα , σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου σ' ευχαριστώ καλές γιορτές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ tzeni xr., ξέρεις οτι στα χρόνια μου μικρή στη Τσιμισκή παίζαμε στο..δρόμο;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λίλα μου σ' ευχαριστώ καλές γιορτές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mariela μου το σπίτι μου είναι ανοιχτό για σένα όποτε έρθεις..Ευχαριστώ και καλές γιορτές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ pinelopi,να εισαι καλά και να περάσεις όμορφα και ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου είναι φτιαγμένος με πολύ αγπάπη για κάποια που αγαπώ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Aθηνά , ξέρεις τι λέει ο γιατρός μου; οτι είμαι φωτεινο παράδειγμα καλής εξέλιξης της ασθένειας..φαινόμενο γλυκιά μου..ακόμα και η Πάρκινσον με ..αγαπάει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Desig.., καλά χριστούγεννα γλυκιά μου με υγεία και αγάπη.

Hfaistiwnas είπε...

:)
Θα γίνει και αυτό!

ElenaG είπε...

Καλή μου Aχτιδουλα έφτασε η αγάπη σου και στη Κύπρο
μη μου ανησυχείς!!! Να μου είσαι καλά να σε χαιρόμαστε όλοι!!! Να μου φιλήσεις τους Δημήτρηδες μου..να περάσετε όμορφα...να προσεχεις τον εαυτό σου...
Καλά Χριστούγεννα αγαπημένοι μου...
ευχές σας στέλνω μέσα απ τη καρδια μου για ότι καλύτερο...

marimar είπε...

Άν δεν είχα τα διάφορά μου που με κρατάνε εδώ, θα έπερνα το λεωφορείο και θα έρχόμουν Χριστουγεννιάτικα στο σπίτικό σου. Τέτοια ανοιχτή αγκαλιά (και να μην κρυβόμαστε τέτοιο μενού φτιαγμένο απο τα χεράκια του Δημήτρη σου) πού θα έβρισκα καλύτερα;
Αλλά ούτε στα καλύτερα όνειρά μου δεν γίνεται αυτό και έτσι θα αρκεστώ να ευχηθώ να'ναι πάντα ανοιχτό το σπιτικό σας και σεις γεροί και δυνατοί να δέχεστε φίλους και γνωστούς και .... άγνωστους!!!!!!!!!
Φιλιά και ευχές
.................★
..............*✱ ♥✿
............*♥- ҈ -*※....
...........*✱ *♥*❉**.✿...
.........¨※ *♥*- ҈ -*✿*....
.....*♥**✱ *✿*- ҈ -*♥*..♥...
...*8***♥**- ҈ -**✿*♥*※8**....
**- ҈ -*♥**❉**♥**o*✱*♥**- ҈....
...............__▒__..........
...............\▓▓▓/..........
(¸.•´ (¸.•☼ ♥♫•´¯`•.♥¤,¸.•*´¯)(¯`*•.¸, ¤°´`°¤,¸.•*´¯)

ασωτος γιος είπε...

τι ωραια ζωγραφια
καλα χρισοτυγεννα
έχω μπει και γω στο κλίμα τελικά
είμαι και μελό-μακαρονάς κατάλαβες τώρα
και να στέλνεις πάντα κάρτες είναι τόσο ωραιο
φιλια πολλά

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου,θα έρθουμε εμείς να τα πούμε,γιατί μου λειψατε πολύ!!!!!!!!!!!!!!αυριο ανεβαίνουμε.θα καθήσουμε μάλλον κ προτωχρονιά!!θα τα πούμε μανούλα μου θα πάμε χωριό αυριο.θα σου πω πότε θα έρθουμε,να ξέρετε ότι θα είμαστε χωριό,αν βαρεθείτε,ξέρεις ...βολίδα.φιλιά!!

Unknown είπε...

εύχομαι καλές γιορτές..με υγεία και χαρά....καλά χριστούγεννα

Marina είπε...

Oι εικόνες που μου μετέφερες πανέμορφες! Και συγκινητικές...
Και εσείς μόνοι σας θα τα περάσετε τα Χριστούγεννα;;;
Αν το αποφασίσεις... αν το καλοσκεφτείς...ένα αεροπλάνο απόσταση είμαστε! Ελάτε!!!
Όπως και να΄χει τις πιο θερμές ευχες μου για υγεία, αγάπη και γαλήνη στην ψυχή μας!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, θα σε περιμένω..το δένω ..κόμπο..ξέρεις τι λέει ο άνδρας μου; μη τάξεις στη ..γυναίκα μου κάτι τις και στον Άγιο κερί!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marimar αι θα 'έβρισκες μια αγκαλιά..στα σίγουρα..και ένα γεύμα ακόμα πιο σίγουρα ..πάλι και τώρα ..μαγειρεύει για φίλους..Ευχαριστώ για τις ευχές γλυκιά μου, μέσα απο τη καρδιά σου τις νοιώθω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, καλές γιορτές φίλε μου και ..σε κερνώ τα μελομακάρονα μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου θα σε περιμένω..θα μείνεις σε μένα μα θα κάνουμε Πρωτοχρονιά στης Ιωάννας..μας κάλεσε εκεί..α γευτούμε τη κουζίνα της..τώρα που έγινε σεφ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ homemade, φίλε μου σ' ευχαριστώ Καλές γιορτές..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου με την Αρθρίτιδα μου..μόνο για Βέλγιο δεν είμαι..τελικά δεν μένουμε μόνοι εμείς..με πήρε η συνυφάδα μου και μου είπε οτι θα έρθουν να φάνε σε μας..

Αννα είπε...

Λοιπόν ήρθα να πω μαντινάδες

Το άστρο λαμπρό της Βηθλεέμ
και του Χριστού η Γέννα,
να σας χαρίσουνε πολλά
και ευτυχισμένα χρόνια.

Χρόνια πολλά χρόνια καλά
χρόνια γεμάτα υγεία
και του Χριστού η γέννηση
να φέρει ευτυχία

Rena είπε...

!
!!!
!!!!!!
!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΓΕΙΑ!!!ΕΥΤΥΧΙΑ!!!ΑΓΑΠΗ
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔΟΥΛΕΙΑ!!
ΣΥΝΕΣΗ!!!!
ΟΜΟΝΟΙΑ!
ΕΙΡΗΝΗ!!!!!

AFRA είπε...

Καλα Χριστουγεννα,Αχτιδα μου,με υγεια,χαμόγελα και απεριόριστη θετικη σκεψη ,οπως παντα!!

Margo είπε...

Αχτίδα είναι γνωστό βέβαια αλλά θα το ξαναπώ, ξαναγράψω ήθελα να πω, είσαι μεγάλη καρδιά! :-)

Καλά Χριστούγεννα εύχομαι με υγεία!!!
Να χαίρεσαι την όμορη οικογένειά σου!!!
Σε φιλώ

Demi είπε...

Αχτιδούλα μου να είσαι πάντα καλά !!Ο πίνακας ειναι υπέροχος!Θερμές ευχές για τα φετινά Χριστούγεννα που εύχομαι να είναι ευλογημένα , όμορφα, γλυκά και ευτυχισμένα!Φιλιά!

dhmhtra είπε...

Χρόνια πολλά και καλά!
Να περάσετε καλά.
Φιλιά σε όλους

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου κάνεις τη καλημέρα μου πιο όμορφη με τη μαντινάδα σου..σ' ευχαριστώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena, ευχαριστώωωω! Τι όμορφο δενδράκιιιιι!

Μαiρη είπε...

Αχτίδα μου, Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι!!! Υγεία, αγάπη, χαρά και ευτυχία σε σένα και την οικογένειά σου!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AFRA φίλη μου καλές γιορτές με υγεία και δουλειά στο σπιτικό σου.Ευχαριστώ για τις ευχές και την αγάπη σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Margo φίλη μου..τ'ίποτε δεν είμαι ..ένας ανθρωπος απλά που χαίρεται το σήμερα και την αγάπη των φίλων της.Αν μπορούσα θα ε΄δινα χαρά σε όλο το κόσμο πίστεψε με..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Demi, ευχαριστώ σου εύχομαι τα καλύτερα με υγεία και αγάπη σε όλη τη χρονιά σου φίλη μου .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ dhmhtra ευχαριστώωωω! Τι κάνουν τα ..μανιτάρια σου; αχ! επιθύμησα εκείνο το εστιατόριο με τις λιχουδιές του.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαiρη μου σ' ευχαριστώ εύχομαι τα καλύτερα.

Maria.. είπε...

Euxes olopsuxes gia xronia polla kai kala!! Kala Xristougenna!! filiaaaaaa

"ζαχαρούλα.." είπε...

χρόνια πολλα αχτιδούλα μου!!!!!

να έχετε υγεία και αμέτρητη αγάπη!!!!!

καλά Χριστούγεννα!!!!!!!!!!!!!!


φιλιά από την Πάτρα σε όλους σας εκεί στον Βορρά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΛΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΑ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.....ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ...ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗ...ΧΑΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΛΩΝΤΑΚΙ ΜΟΥ.... ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ....ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.....ΕΙΡΗΝΗ Κ

Ioanna K. είπε...

υπέροχη η πίτα, υπέροχα και τα μελομακάρονα! πολύ "ζεστό" το σπίτι σου για άλλη μια φορά! ευχαριστώ για τη φιλοξενία! πέρασα πολύ όμορφα!

χρόνια πολλά!

Unknown είπε...

Ωραία τα ρόδια σου!!!

Ελευθερία είπε...

ποσο γλυκός ανθρωπος είσαι...σπανίζουν αυτοί... το ξέρεις, το βλέπεις το ακους...οπως πολυ καλά ειπες..κοιταζουμε μπροστά, στην αγάπη που μοίρασε απλόχερα ο Χριστός που γενιέται αυτές τις μέρες..μακαρι να φωλιάσει στις καρδιές μας και να τις γλυκάνει...
πολλά φιλιά!!!

Unknown είπε...

Αχτίδα μου είσαι πραγματικά πολύ γλυκός άνθρωπος και σου αξίζουν τα καλύτερα!!! Τα λόγια περιττεύουν, η δε Θεσσαλονίκη λατρεμένη και αγαπημένη πόλη, όταν έρχομαι στάση στο Κορδελιό για φαγητό στην Λαδόκολλα και στον Τερκενλή για τρίγωνα πανοράματος και φυσικά το τσουρέκι σοκολάτας. Δηστυχώς είναι τα μόνα που προλαβαίνω γιατί έρχομαι δρομολόγιο από Χαλκίδα στην Θεσσαλονίκη με τον σύζυγό μου. Φιλάκια !!!!!!!!!!!!!!! Καλή Χρονιά!!!!!!!!!!!!!!!111

Μαρία είπε...

Έκανα κι εγώ τη βόλτα μου στο μλογκόσπιτό σου.Γράφεις υπέροχα και ζωγραφίζεις καταπληκτικά. Τα ρόδια είναι το αγαπημένο μου θέμα.Χαίρομαι πάλι που σε...ανακάλυψα.Κυρίως γιατί είσαι άνθρωπος γλυκός, καλοπροαίρετος..."ιωνικός".Έστω και καθυστερημένα εύχομαι από καρδιάς τη "γλύκα" του Χριστού στο σπιτικό σου...

Μαρία είπε...

Έκανα κι εγώ τη βόλτα μου στο μλογκόσπιτό σου.Γράφεις υπέροχα και ζωγραφίζεις καταπληκτικά. Τα ρόδια είναι το αγαπημένο μου θέμα.Χαίρομαι πάλι που σε...ανακάλυψα.Κυρίως γιατί είσαι άνθρωπος γλυκός, καλοπροαίρετος..."ιωνικός".Έστω και καθυστερημένα εύχομαι από καρδιάς τη "γλύκα" του Χριστού στο σπιτικό σου...