Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Θα σας ζαλίσω ..το ξέρω..μα..

  Σας αρέσει ο ..Αγ. Βασίλης μου; Μου την έστειλε η φίλη Άντυ με τη καρτούλα της ( καρφίτσα είναι ) , την χάρηκα και την έβαλα στη μπλουζα μου για την εορταστική περίοδο..

Γεμάτη η μέρα μου σήμερα..  Πρωί καφεδάκι ξαφνικό με την Ολίνα και τον άνδρα της στο ..γιαπί του μαγαζιού μας..και μετά συνόδεψα το Δημήτρη μου στη βιοτεχνία που φτιάχνουν το ..ασανσέρ ( μίνι ) για τον επάνω όροφο..
Δεν πιάνεται ο δικός μου..εγώ απλά θεατής τον αφήνω να φτιάχνει ότι επιθυμεί σε αυτό που σχεδιάζει. Τελικά το έκανε ένα στούντιο σπιτάκι  με υπνοδωμάτιο - μπάνιο επάνω και σαλονοκουζίνα και μπάνιο μικρό κάτω. Λέει οτι θα μου φτιάξει και γραφείο μα...δεν το βλέπω να βολεύομαι εγώ σε μία γωνιά ..εγώ θέλω αλάνα με τοσα υλικά..που άρχισα πάλι να συσωρεύω και να αγοράζω.
Δεν το έχω πάρει απόφαση φίλοι μου να σταματήσω..το είπα ..σας το ξαναείπα το ξέρω σε στιγμές μελαγχολίας , κυκλοθυμείας  και αδυναμίας μα.. κάτι μέσα μου με κάνει να θέλω να δημιουργώ όσο μπορώ ακόμα να δουλεύω τα δάχτυλα μου.. 
Πάντως αποφάσισα να φτιάξω το δωμάτιο που έχω για ξένους σε ένα χώρο δικό μου...ένα εργαστήρι γραφείο..γιατί αυτά τα κουτιά αποθήκευσης μου στέκονται στο..λαιμό..θέλω γραφείο..θέλω πάγκο δικό μου, συρτάρια, ράφια... Άρχισα λοιπόν απο χθες να διαμορφώνω το χώρο, ο διάδρομος γυμναστικής θα πάει ..περίπατο σε μία φίλη και θα αγοράσω ένα γραφείο πάγκο εργασίας που έβαλα στο μάτι στο ΙΚΕΑ. 
Βέβαια ο καναπές που γίνεται κρεβάτι θα παραμείνει να κάνει την δουλειά του σε έκτακτη περίπτωση αν και το σπίτι μας έχει 4 υπνοδωμάτια με αυτό δηλαδή ώστε και να έρθει κάποιος έχω χώρο να τον κοιμήσω.
Είδατε φίλοι μου τι περίεργο πράγμα είναι η ψυχή;..αθάνατη ..ακούραστη..μέσα μου αισθάνομαι τόσο νέα ..θέλω τόσα να κάνω μα..μα...δεν θέλω να σφραγίσω τα όνειρα και τις επιθυμίες μου απο τις αδυναμίες της σάρκας. Τι περίεργο πάντως..τα δάχτυλα μου δεν μπορούν πια να βγάλουν με ευκολία ένα χάπι απο τη συσκευασία του μα μπορούν ακόμα να φτιάχνουν κάτι που η ψυχή μου επιθυμεί..Τέλος πάντων..δεν το βάζω κάτω βρε παιδιά..Βαστώ γερά το συννεφάκι μου ( ροζ είπαμε!).. και συνεχίζω όπου πάει..μέχρις όπου με βγάλει..
Κι εκεί λοιπόν το απόγευμα που ξαπόστειλα τον άνδρα μου στη κόρη μας και είπα να αρχίσω αυτό που σας έλεγα..νάσου πάλι τα γούρια..άντε πάλι απο την αρχή.. 
Για διάλλειμα είπα να κάνω το γλυκό πορτοκάλι με τις φλούδες κομματιασμένες σε κυβάκια για να τα μεταχειριστώ σε ένα είδος παστάκι που θέλω να κάνω. Όμως σκέφτηκα να κάνω και μία λαγάνα γιατί μας τελείωσε το ψωμί και τι θα έτρωγε ο Δημήτρης μου το βράδυ;  Όσο που το είχα στο μίξερ και ζυμωνότανε σκέφτηκα να βάλω μπρος και ένα κέικ για τα πρωινά...Έβαλα τη ζύμη στο ταψί μέχρι να φουσκώσει η λαγάνα θα έψηνα το κέικ..( ελπίζω να μη σας νευρίασα..)  κι επειδή δεν μου έφθαναν αυτά έβαλα στο μούλτι μία πιπεριά καυτερή και τυρί για τυροσαλάτα..
Εκεί λοιπόν που άλλαζα τα νερά στο πορτοκάλι...φούσκωνε η λαγάνα - ψωμί...  χτυπούσα το κέικ στο μίξερ και ...έλιωνα τη πιπεριά στο μούλτι... σκότος.. η ΔΕΗ βύθισε σε σκοτάδι όλη τη Χαριλάου.. Ευτυχώς η λάμψη της φλόγας απο τη κουζίνα μου φώτιζε ελαφρά το χώρο. Δια της...αφής και την όσης μνήμης έχω βρήκα ένα κερί Χριστουγενιάτικο και το άναψα...
Το φως επέστρεψε μετά 3/4 της ώρας..τα έργα μου άλλαξαν σειρά.. Η τυροσαλάτα έγινε πρώτη και μπήκε σε τάπερ στο  ψυγείο ... η λαγάνα μπήκε στο φούρνο και βγήκε σε 3/4


...το πορτοκάλι έγινε συγχρόνως και πρόσθεσα μέσα του αποξηραμένα φρούτα τροπικά  για μία τελευταία βράση...


 Το τι θα το κάνω θα σας πω την επόμενη φορά..γιατί θα γίνει ένα δεύτερο κέρασμα υπέροχο φίλοι μου με κουβερτούρα..
Το κέικ μπήκε και βγήκε στο τέλος.. 


και τα γούρια έμειναν μισά για αύριο...
 Ευτυχώς θα έχω απο το πρωί γυναίκα να με βοηθήσει και λέω να το..σκάσω..θα παρκάρω τη Κλώντη στο κομμωτήριο για λούσιμο και ..ρεκτιφιέ..ο Δημήτρης μου με το..ασανσέρ του στο μαγαζί, κι εγώ...βλέπουμε.. Τον εγγονό το προσέχει η άλλη γιαγιά και έχω πάρει άδεια! 
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου...αύριο θα ξυπνήσω απο τις 6..

28 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Κόλαση είσαι με τοσα φαγιά που πρόλαβες!!! Ακόμη να τελειώσει το εργαστήριο ο Κυρ Δημήτρης;;; χεχεχε!
Καλά θα κάνεις να φτιάξεις το εργαστήρι σου ξανά, ένα χόμπι έχεις μην το αφήσεις!!!

Ανώνυμος είπε...

καλο ξυμερωμα αχτιδουλα μου καλη ξεκουραση εισαι απιθανη ολα τα προλαβαινεις σε διαβαζω και ανεβαινει το ιθικο μου εχεις τροπο κουλτουρα κοριτσι μου και σε αγαπαμαι κριμα που ειμαστε τοσο μακρια ΄΄...εφη απο λοκριδα

Litsa είπε...

Αχ βρε Αχτίδα... όχι μόνο δεν σταματάς, αλλά δημιουργείς και μάλιστα καθημερινά! Δέκα δέκα τα δημιουργήματα! Μπράβο!

Αντυ είπε...

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η γιορτινή καρφιτσα!
Θα θελα να ξέρα πως μπορείς και τα προλαβαίνεις όλα.. Τα μισά να έκανα από όσα κάνεις θα ήμουν ευχαριστημένη με τον εαυτό μου.. Σε χαίρομαι και πάντα να είσαι έτσι!
Πολλά φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, καλημέρα, καλημέρα φίλε μου..που να τελειώσει φίλε μου..κρατώ φωτογραφίες το πριν και το μετά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ εφη απο λοκριδα. μακάρι να έρθεις να μας δεις..γιατί η Λπκρίδα λίγο μακριά μου φαίνεται..είμαι και λίγο αγεωγράφιτη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ L. καλημέρα φίλη μου..με το καφέ στο χέρι και το νεύρο κάγκελο απο τις πρωινές ειδήσεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου σ' ευχαριστώ και αυτή τη στιγμή τη φοράω, άλλαξα μπλούζα μα τη φόρεσα, μου άρεσε πολύ να ξέρεις..(να με σκέπτεσαι σαν..νήπειο..χαίρομαι με τέτοια!)

OLINA M είπε...

Αν δεν ταιριάζατε δεν θα συμπεθεριάζατε!
Και οι δυό σας τον ακάθιστο έχετε!
Τα δωράκια σου έκαναν πάταγο και η σούπα ΤΕΛΕΙΑ!!!!Για τους λαχανοντολμάδες δεν έχω άποψη,γιατί -αφού μέτρησε με το μάτι πόσοι είναι- μου δήλωσε ότι θα τους φάει σήμερα το μεσημέρι...(ναι, καλά! Πρόλαβα και έκρυψα τρεις στο βάααααθος του ψυγείου!).
Σ'αγαπώ πολύ-πολύ!

mariak είπε...

...Καλημέρα ακούραστη σε βρίσκω...έγω αδύνατο να φτιάξω στην κουζίνα τρία πράγματα παράλληλα....Καλά να περάσεις σήμερα που έχεις άδεια.......Φιλιά

Βαρβάρα είπε...

Καλή μου Αχτίδα, κράτα γερά το ροζ συννεφάκι σου και εμείς μαζί σου πάντα, συνεπιβάτες. Να έχεις μια όμορφη, δημιουργική ημέρα,
Καλή συνέχεια,

Βαρβάρα είπε...

Καλή μου Αχτίδα, κράτα γερά το ροζ συννεφάκι σου και εμείς μαζί σου πάντα, συνεπιβάτες. Να έχεις μια όμορφη, δημιουργική ημέρα,
Καλή συνέχεια,

Ελευθερία είπε...

καλα... δεν σε πιστεύω...όλα αυτά μαζί τα κάνεις??? πως τα προλαβαίνεις όλα αυτα!!!
μπράβο σου και ξανά μπράβο σου...ειλικρινά σε θαυμάζω..και οχι δεν πρέπει να τα παρατήσεις...όσο θες όποτε θες και όποτε έχεις όρεξη...
σε φιλώ γλυκά...

tzeni xr. είπε...

Εγώ ούτε τα μισά δεν θα μπορούσα να κάνω από όλα αυτά που έκανες εσύ!! Και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία Μπράβο αχτίδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, εμείς τα είπαμε όλα στο τηλέφωνο...χαίρομαι που σου άρεσαν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mariak, λοιπόν..ΠΟΤΕ δεν κάνω 'ένα πράγμα μόνο στη κουζίνα.Έμσαθα αποτ η χοντρική που δούλευα και φτιάχνω συγχρόνως πολλά με ..συντονισμό όμως κινήσεων.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαρβάρα μου μόλις πριν λίγο γύρισα απο το κέντρο στην αγορά τροφίμων και γενικά..ήταν υπέροχα..χαζέψαμε τα μαγαζιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου αν έχεις συντονισμό κινήσεων με σειρά θα δεις οτι μπορείς να κάνεις συγχρόνως πολλά πράγματα μαζί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ tzeni xr., μπορείςςςς..προσπάθησε!

elenilarisa είπε...

Αχτιδα μου σου εγραψα και σε αλλη αναρτηση οτι ελαβα το ομορφο δωρακι σου και πολυ σε ευχαριστω.Εχασα το τηλεφωνο σου και δεν μπορω να σε παρω.Αν θελεις τηλεφωνησε μου.Φιλακια.

Penelope είπε...

Χα, εσύ καλή μου δεν είσαι Αχτίδα!
Ολόκληρη "ορχήστρα" από Αχτίδες είσαι για να μην σε πω "ρόδα ποδηλάτου" που δεν σταματά πουθενά...
Αλλά σε νοιώθω, αφού κάπως έτσι συχνά "ζουζουνίζω" κι' εγώ.

marimar είπε...

Καλημέρα.
Τέτοιο σίφουνα δεν έχω ματαδεί. Και τίποτα άλλο δεν έχω να πω. Τελεία.
Με γειά την καρφιτσούλα.
Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,πότε τα πρόλαβες όλα αυτά μανούλα μου...θέλω συνταγή για το κείκ πορτοκαλιού!!!!τον καναπέ κρεβάτι τον θέλουμε!!που θα κοιμόμαστε εμείς?μου λείπετε και δεν λένε να περάσουνε οι μέρες!!καλή αντάμωση μανούλα μου τις γιορτές!!φιλιά σε όλους!!

pelagia είπε...

Να ετσι μου αρεσει..Να ζεις τη ζωη με νευρο..Ετσι μπραβο!!!Αυτο κανω κι εγω...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

pelagia είπε...

Να ετσι μου αρεσει..Να ζεις τη ζωη με νευρο..Ετσι μπραβο!!!Αυτο κανω κι εγω...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ...ΔΟΎΛΕΥΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ..ΕΊΜΑΙ ΠΤΏΜΑ..ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ!

Ρένα είπε...

Πόσο σε καταλαβαίνω !!!!Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί να μην έχει το εικοσιτετράωρο ....48 ώρες !!!!!Πάντα να είσαι δημιουργική και με τόση ενέργεια!!!!!Φιλάκια!!!!

Fanypap είπε...

Μπράβο Αχτίδα μου!!!όλα θα είναι πολύ νόστιμα, είμαι σίγουρη!!φιλάκια πολλά.