Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δύσκολο πρωινό..μα όλα βρίσκουν τη λύση τους τελικά..

Τι τράβηξα η δόλια στο ΙΚΑ σήμερα, από τις 9 το πρωί....Βόλτες κάναμε από το..ισόγειο στο 2ο όροφο από εκεί στο..4ο..ξανά στο 1ο..και ξανά στο 2ο για τα βιβλιάρια ...και ...α! ..ξεχάσατε τις φωτοτυπίες...α!..τι βλέπουμε εδώ..λάθος το τελευταίο νούμερο..κυρία γιατί τρέμετε;....
Κρίση με έπιασε φίλοι μου..το πρόβλημα της υγείας μου δεν αντέχει σε συγχύσεις.. Άρχισα να χάνω το συντονισμό μου και να τρέμω σαν το φύλο..είχα και τον άνδρα μου που μου έλεγε να τους "χαρίσω" την ασφάλιση τους..τσατισμένος για το λάθος που προφανώς έκανε κάποιος υπάλληλος στο τελευταίο νούμερο της ημερομηνίας γεννήσεως του . Δεν μαλώνει..απλά τα παρατάει.. ήθελε να φύγει και να μη πάρει τα βιβλιάρια.. ε! όχι φίλη μου ..δεν θα σας κάνω το χατίρι..σχεδόν 900 ευρώ δίναμε ! Ευτυχώς που έχω γαϊδουρίσια υπομονή  και πήγαινα από γραφείο σε γραφείο..εξηγώντας κάθε φορά..
Προσπαθούσαμε να τους πούμε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο άνθρωποι γεννημένοι την ίδια μέρα, στο ίδιο τόπο, με τους ίδιους γονείς και να έχουν διαφορά στο τελευταίο νούμερο...δηλαδή 1946 με 1945 που έγραψαν λάθος..τελικά ήρθε η διευθύντρια και απεφάνθη ότι..είναι το ίδιο άτομο.. Τελειώσαμε στις 11.40 ..ακριβώς και αναφώνησα στο ταμείο μπροστά...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Περίμενα χειροκροτήματα μα εκεί..ο καθένας είχε το καημό και το θυμό του. Δίπλα μας κάποιος προσπαθούσε να εξηγήσει ότι η γυναίκα του δεν μπορούσε να έρθει για υπογραφή γιατί ήταν με εγχείρηση 5 ημερών στο σπίτι..μάταια φίλε μου του είπα στο αυτί..πάρε φορείο και φέρτην!!!..
Μόλις τελειώσαμε ..μου λέει ο καλός μου
- Πάμε για καφέ να ηρεμήσουμε;
Και πήγαμε πρώτα σ' εκείνο το μέρος που πηγαίναμε τη Κλώντη να τρέξει και θαυμάσαμε τη θάλασσα στη χειμερινή της όψη..


Την αφήσαμε για λίγο να χαρεί την ελευθερία της..όταν κουράζεται σηκώνει το ποδαράκι της και πατά στα τρία..με πονά που τη βλέπω μα τουλάχιστον είναι ζωντανή..


Μετά ..καφεδάκι και κουβεντούλα και λίγα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.. Στο σπίτι η καλή κυρία Στέλλα που με βοηθάει μου το έκανε λαμπίκος, τι άλλο ήθελα τέτοια μέρα..Θα πήγαινα με τη κόρη μου σε μία γιαγιά στη κλινική μα..δεν ήμουν και στα καλά μου..η ταραχή η πρωινή με έκανε δαντέλα..
Στο σπίτι με περίμεναν  3 Χριστουγεννιάτικες κάρτες.. Νόπη με τους αγγέλους σου..Γιάννη ..Λίτσα..σας ευχαριστώ καλοί μου φίλοι , τις κρέμασα στο δένδρο μου που όποιος το βλέπει ξετρελαίνεται γιατί όπως είπα είναι ένα δένδρο διαφορετικό..δένδρο φιλίας..Άγιε Βασίλη ακούςςςςςςς; ( το πήρα κι όλας το δώρο μου..ντροπή να ζητάω άλλο).
Φασολάδα σήμερα..ρέγκα..τουρσί του Δημήτρη..τυροσαλάτα και παντζάρια ! 
Ένα τηλεφώνημα .. θα ερχόντουσαν τα εγγόνια..Το τραπέζι έγινε αρχοντικό ακόμα και με..φασολάδα που παρεμπιπτόντως την έκανε ο Δημήτρης μου πεντανόστιμη. Το σπίτι γέμισε φως.. ζωή και χαρά.. όλες οι δυσκολίες της ημέρας έγιναν παρελθόν. 
Μία λαχτάρα με περίμενε το βράδυ αργά όταν ο άνδρας μου ανακάλυψε ότι ..έχασε το σήμα που αγόρασε εδώ και μέρες από τη τράπεζα για το αυτοκίνητο και του τρώω το κεφάλι να το κολλήσει και δεν το κάνει..Θα με πεθάνειιιιι!
Ευτυχώς βρέθηκε  μέσα στα τόσα χαρτιά που κουβαλούσαμε μέσα στη τσάντα από τη πρωινή ταλαιπωρία.. Δεν ήμασταν για άλλα 300 ευρώ. Του έδωσα μία παρηγορητική αγκαλίτσα και του είπα αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου..Τέλος καλό όλα καλά!

28 σχόλια:

fantaizi είπε...

ΑΧ!Αχτιδουλα μου παντα αυτη η γραφειοκρατια η αναμονη.ΕΛΛΑΣ το μεγαλειο σου και εγω πληρωσα σημερα το σημα και το εχασα εχω φαει την τσαντα το πορτοφολι αλλα πουθενα μεχρι και Φανουροπιτα εταξα ελπιζω αυριο πθ θα ξαναψαξω να τοβρω.ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

Ποδηλάτισσα είπε...

Για να μπορέσεις να πεις "Τέλος Καλό... όλα καλά" βάλτε ένα ποτηράκι κρασί και πιέστε το αραχτοί στον καναπέ παρέα με το Κλωντάκι!!!! Φιλάκια Πολλά!!!!

Marina είπε...

Σχετικα΄εύκολα ξεμπερδέψατε!!!
Το Κλωντάκι με το πουλοβεράκι του με ξετρέλανε!!!
Καλό βράδυ Αχτιδούλα και υπόσχομαι του χρόνου να είμαι και εγώ στο δεντράκι σου!!!

kiki είπε...

Όπως είπες τέλος καλό όλα καλά απόλαυσες μιά όμορφη βόλτα χάρηκες τα εγγονάκια σου καί ξέχασες την πρωινή ταλαιπωρία!Μού αρέσει ο τρόπος που ξεπερνάς τις μικρές αναποδιές!!! Φιλάκια!

Αντυ είπε...

Τέλος καλά όλα καλά λοιπόν! Ξεμπερδέψατε κι αυτό έχει σημασία! Αλλεργία με πιάνει σε Εφορίες, ΙΚΑ και τα συναφή! Φαντασου οτι θέλω να πάω αυτες τις μερες εφορία και δεν μπορώ να το πάρω απόφαση..
Η Κλώντη σας με το "ενδυματάκι" της μια κούκλα!
Τα φιλιά μου

Ανώνυμος είπε...

Γλυκιά μου Αχτίδα,

Πολύ στενοχωρήθηκα που ταλαιπωρηθήκατε τόσο με τις γραφειοκρατικές ανοησίες και μουλαροσύνες... Έλεος πια!

Ό άντρας μου είναι σαν τον κο Δημήτρη σας, έτοιμος να τα παρατήσει σε παρόμοιες περιπτώσεις, να τους τα πετάξει στα μούτρα... Εγώ πάλι, όπως εσείς, δε θέλω να τους τα χαρίσω. Μόνο που εγώ δεν είμαι δυναμική σαν και σας, και πολλές φορές δεν επιμένω όσο πρέπει.

Η υπόλοιπη μέρα σας ήτανε αντίδοτο στην πίκρα της γραφειοκρατίας...

Η Κλώντη μια χαρά!!! Αν δεν ήξερα τι περιπέτειες έχει περάσει, ούτε που θα υποψιαζόμουνα!

Ναι, είναι ζωντανή και χαίρεται κάθε στιγμή μαζί σας!

Πολλά φιλιά! Λευκή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi, φίλη μου σε έχω πάρει πολλές φορές τηλέφωνο μα δεν σε βρίσκω.Έχασα και τη διεύθυνση σου να σου στείλω τη κάρτα, στείλε την με μέιλ.Εύχομαι να τη βρεις γιατί ξέρω τη ταραχή που πήρες..την είχα χθες βράδυ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, ε! είπαμε..ένα ποτηράκι με το φαγητό κι αυτό κάποια φορά.ξέρεις ο Δημήτρης μου δεν πίνει σχεδόν καθόλου, ούτε κανένα άλλο ποτό.Καλημέρααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου δύσκολα με υπηρεσίες..φοβερό να περιμένεις σε σειρές και να κοιτάς κουρασμένους υπαλλήλους παρακλητικά στα μάτια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ kiki μου τα ..μπερδέματα είναι απολαυστικά 'όταν τα..ξεμπερδεύεις.Έτσι έχει αξία η νίκη σου!Καλημέρα όλη μέρα φίλη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ μου εγώ να δεις όμως αν δεν πάω εγώ ο Δημήτρης δεν θα πάει ..με υπηρεσίες δεν τα βγάζει πέρα..δεν έχει υπομονή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Branwen66, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να περιμένεις λύσεις απλές και να τους κοπιτάς στα μα΄τια και να περιμένεις το..χαμόγελο τους να σου κάνουν χάρη.Τώρα έχω πρόβλημα με το αέριο στο μαγαζί, κάναμε τόσα ε΄ξοδα, μας έβαλαν το όλο σύστημα , πληρώσαμε και 498 ευρώ για σύνδεση και εγγύηση και μας είπαν τελευταία στιγμή οτι τα τετραγωνικά είναι λίγα ..και θα δούμε..

Mani di fata είπε...

Τωρα καταλαβες γιατι ειναι ακριβος ο καφες στην Ελλαδα!!!Ενω Γαλλια,Ιταλια 1.80 ευρω.Εκει δεν εχει γραφειοκρατια...Χαχαχα!Φιλια Ιωαννα

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! ΧΑ ΧΑ ΧΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΕΓΩ ΔΕ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Η ΚΛΩΝΤΟΥΛΑ ΒΛΕΠΩ ΜΑΝΕΚΕΝ!
ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙΡΟ , ΤΑ ΚΟΛΛΗΣΑ. Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΔΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ; ΜΩΡΕ ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ.... ΤΟΣΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ...ΠΑΝΤΟΥ ΧΑΡΤΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ... ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΣΥΡΤΑΡΙ ΜΕ ΔΑΥΤΑ. ΤΩΡΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΜΑΝΙ....
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!

ασωτος γιος είπε...

αχτίδα , καλη χρονια εύχομαι όλα καλα να πανε

ElenaG είπε...

Έτσι ακριβώς αγαπημένη μου...Τέλος καλό όλα καλά!

φιλια σου στέλνω πολλά

Ioanna K. είπε...

αχ αχ!!! θα τρελαθώ!!!!!! τι πλεχτό φοράει το δείγμα σκύλου σου βρε γεωργία μου!! φτου φτου!!! μια ομορφιά η Κλωντούλα!!!! φιλιά!!! (και στο δημήτρη φυσικά!)

"ζαχαρούλα.." είπε...

Αχτιδούλα μου... "ελλάς το μεγαλείο σου" το λέω εγώ......

να είσαι πάντα χαρούμενη και γεμάτη τόση αγάπη!!!!!!!!!

σε φιλώ.. καλή μου!! όλους σας φιλώ... και σας αγαπώ!!!!

καλή χρονιά να έχουμε με υγεία... πάνω από όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mani di fata, καλό και λογικό φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Desi, είναι βρε κορίτσι μου επειδή είναι το ..ισχυρό φύλο!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, ευχαριστό σου εύχομαι μία καλή και εύκολη χρονιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG μου τι αξία θα είχε η ζωή αν δεν..είχαμε τις δυσκολίες να τις νικούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ioanna μου τι κάνεις; πότε θα ξανάρθετε;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ "ζαχαρούλα.." μου ακόμα μια φορά ευχαριστώ για το καλάθι..σου έστειλα μέιλ,το ένα το κρασί το δοκιμάσαμε κι όλας!

Hfaistiwnas είπε...

Το βρήκε το σήμα; Δεν είναι να το χάσει πολλά τα λεφτά Άρη! αχαχαχα!
Να σαι καλά!!! Τους χαιρετισμούς μην ξεχάσεις! εχεχε! :)
Ελπίζω να τελείωσε ο Γολγοθάς!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas,το βρήκε ευτυχώς..και ξέρεις αν το χάσεις το ξαναγοράζεις..

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλησπέρα μανούλα μου!!!!!!!!!!!!!είμαστε στην καβάλα στην κουμπάρα μου και πίνουμε καφέ,έχεις χαιρετισμούς!είναι η κοπέλα που της στέλνεις τις συνταγές στην καβάλα!θα τα πούμε μαμ ,φιλιά σε όλους

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου σε περιμένω, θα κάνουμε Πρωτοχρονιά στης Ιωάννας..ετοιμάσου για γέλιο!