Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μία Φθινοπωρινή απόδραση!

Κλείσαμε τη τηλεόραση αυτές τις δύο μέρες φίλοι μου  και απαρνηθήκαμε κάθε κακή σκέψη .. Το Σάββατο βραδάκι με τους φίλους μας στο πανέμορφο σπίτι τους  με τζάκι αναμμένο καλή παρέα και όμορφα εδέσματα από την Ολίνα. Κουβεντούλα, καλή παρέα η ώρα κύλησε και γυρίσαμε αργά σπίτι. Βλέπετε για μένα τη ..σιτεμένη το 11.30 είναι αργά .. άσε που από τις 11 αρχίζω και χασμουριέμαι.. και θέλω τις πιτζάμες και τις παντόφλες μου!
Κυριακή πρωί όμως..μπήκαμε στο αμάξι και πήραμε τους δρόμους..Για που; ούτε κι εμείς ξέραμε..γιατί ΕΤΣΙ μας αρέσει.. τις αποφάσεις να τις παίρνουμε καθ' οδόν. 
Ξέρετε είναι απλό να ξεκινάς μία εκδρομή χωρίς σχέδια.. παίρνεις το πρώτο δρόμο που βλέπεις μπροστά σου και λέει ο ένας στον άλλο: -Που θες να πάμε;.. και πέφτουν οι ιδέες η μία μετά την άλλη και το αμάξι κινείται εντομεταξύ και τότε βλέπεις τις ταμπέλες να διαδέχονται τα διάφορα χωριά...


Φθινοπωρινά τα χρώματα..όμως είχαν τη γοητεία τους..αποφασίσαμε να πάμε σε μία φίλη προς το Κιλκίς.. στη μέση της διαδρομής μας..έκοψε να την πάρουμε στο τηλέφωνο και ..ήταν  αλλού.. Δεν μας χάλασε η διάθεση..συνεχίσαμε για..Σέρρες..


Παλιοσουρτούκια μας λέει μια...ψυχή και έχει δίκιο! Βλέπετε καθώς πηγαίναμε εκεί και σταματήσαμε να χαζέψουμε κάπου τα τοπικά προϊόντα των Σερρών και να φάμε τη περίφημη μπουγάτσα τους.. ανακαλύψαμε ότι δεν είχε και πολύ ενδιαφέρον για μας...


 Δεν το πολυευχαριστηθήκαμε το μέρος και ...ξεκινήσαμε για...  τη Λίμνη της Δοϊράνης!


Αλήθεια ξέρετε ότι έχει 18 είδη ψαριών; έτσι μας είπε ένας ψαράς που του πιάσαμε παρέα..κερνόντας τον ένα καφεδάκι που μας ζήτησε! Είχαμε ξανάρθει σ' αυτό το μέρος μα πάντα αυτά τα μέρη  είναι σαν να τα  βλέπεις για πρώτη φορά..  
Συγκράτησα τον άνδρα μου από το να του πουλήσει κάποιος βουβαλίσιο κρέας ( την έπαθα την προηγούμενη φορά) και πήραμε το δρόμο για..Καστανούσα...όπου αγοράσαμε κάστανα..τι άλλο! 
Συνεχίσαμε για ..Άγκιστρο .. είναι ένα φανταστικό μέρος όπου μπορείς να κάνεις μπάνιο σε θεραπευτικά νερά σε πολύ όμορφα διαμορφωμένο περιβάλλον.


 Πανέμορφο έτσι; Πληρώνεις 15 ευρώ για 45 λεπτά της ώρας και είναι ζεστό !


Όμως..είχαμε μαζί μας τη Κλώντη και δεν μπορούσαμε να την βάλουμε στο ξενοδοχείο εκεί.. Έτσι...συνεχίσαμε για ..Προμαχώνα! Έχουμε έρθει πολλές φορές εδώ μα αυτή τη φορά ειλικρινά στεναχωρήθηκα από αυτό που είδα..Ήταν ένα  εμπορικό κέντρο με πολλούς υπαλλήλους που έδινε ζωή στη περιοχή και κυρίως ..εργασία. Άδειο φίλοι μου..άδειο..εκτός από ένα Φαρμακείο και 2 μαγαζιά με κοσμήματα και σουβενίρ..





Περπατήσαμε στους άδειους ρημαγμένους διαδρόμους μαζί με λίγους  που ερχότανε με λεωφορεία από τα ΚΑΠΗ  . -Που πάτε καλέ τους λέω.. κανείς δεν είναι...
Έτσι φύγαμε απογοητευμένοι από την εικόνα και συζητούσαμε τη κατάσταση και τον αντίκτυπο στη περιοχή αυτή. Τότε μου πετά ο καλός μου: - Πάμε Βουλγαρία;...- Πάμε του λέω...Μη νομίζετε ότι είναι μακριά..1 χλμ. ακριβώς, ταυτότητες, το διαβατήριο της Κλώντης το έχω πάντα το αμάξι..και  ..ούτε που μας σταμάτησαν φίλοι μου ..αφού αρχίσαμε να ..ανησυχούμε μήπως παίζουμε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας και ..εξαφανίστηκαν όλοι από το τελωνείο! 
Προχωρήσαμε λίγο, σταματήσαμε σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα με ηλεκτρικές συσκευές και χαζεύαμε τις τιμές..1 ευρώ 2 λέβα..αγόρασα μία ψηφιακή ζυγαριά φαγητών στη κόρη μου την Ιωάννα και συνεχίσαμε για το πρώτο χωριό...Σαντίσκυ..


Τίποτε το εξαιρετικό..χαζεύαμε όμως μια παρέα κοριτσιών που κάνανε ..διαδήλωση και ..κάτι ..δεν ξέρω να διαβάζω τα βουλγαρικά τους σήματα μα..κάτι για Ειρήνη λέγανε τα ..μικρά που έπεσαν επάνω στη Κλώντη..






Πεινάγαμε και.. ψάχναμε μέρος να φάμε..από έξω κούκλα και από μέσα..πανούκλα! Ο Δημήτρης κοίταξε με ..φρίκη το πιάτο με το κοκκινιστό  ( έτσι πίστευαν) που του έφεραν.. μετά παρήγγειλε μια ..φασολάδα...μετά..κοτόπουλο...τα τσιμπούσε και τα ...άφηνε..πω! πω! μουρμούρα λέω...εγώ η έξυπνη..σταθερή..ντοματοσαλάτα ( να ξέρω τι τρώω) .Ούτε χαρτοπετσέτα..ούτε τραπεζομάντιλο καινούργιο..Ευτυχώς που δεν είπε κάτι στο Βούλγαρο και θα τρώγαμε ξύλο!
Πήραμε το δρόμο της επιστροφής αμέσως αφού γεμίσαμε αέριο που ήταν πολύ φθηνό κι εγώ αγόρασα φθηνά καρύδια καθαρισμένα για μένα και τη κόρη μου ( 7 ευρώ) και βότκα για το ποτό ρόδι που φτιάχνω.

 Είναι 6 παρά και όμως..ο ήλιος δύει..
Ολοταχώς για Θεσσαλονίκη ..έτρεχε με 160 και έδινε όρκους ότι δεν θα ..ξαναπατήσει...( μεταξύ μας ήταν νηστικός).. 
Μας υποδέχθηκαν τα 3 μας εγγόνια, γλυκιά καρυδόπιτα, καφές και.. έπιασα δουλειά...Σιδέρωσα 3 πανέρια..Έφυγα ολίγον τι ..πτώμα για να πάω σπίτι να κα΄νω μπάνιο, να ετοιμάσω το βραδινό του παππού μας , να μαγειρέψω κολοκυθάκια γεμιστά και..να γράψω και σε σας..( αρρώστια και ..ξεκούραση μαζί..) Αύριο έχω μπέιμπι σίτιγκ..το Δημητράκη..
Είπατε τίποτα;..καλέ εγώ πια ..συνταξιούχα..ξεκουράζομαι!!!!

42 σχόλια:

Leviathan είπε...

Υπέροχα τα χρώματα της εποχής!!! Όσο για τη τηλεόραση το καλύτερο κάνατε!!! Καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Τρεις φορες μπήκα σήμερα στο μπλογκ και σε τσάκωσα τωρα πονηρούλα...Πάω να διαβάσω που πήγες και πως πέρασες κοριτσάκι,πολλά φιλιά,Όλγα. Μου λείπεις βρε,αχ να είμασταν κοντά τέλεια θα'ταν!

stalamatia είπε...

Ωραίες οι φωτογραφίες Αχτίδα μουΜέχρι Βουλγαρία έφτασε η χάρη σου(εντάξει είσαστε κοντά)!ΚΑΛΉ ΒΔΟΜΆΔΑ ΝΑ ΈΧΕΤΕ!

Hfaistiwnas είπε...

Πωπω ζήλεψα!!!! Πανέμορφες αυτές οι εξορμήσεις και χωρίς πρόγραμμα!!! Να έχετε όρεξη και να περνάτε πάντα έτσι!!! Καρύδια 7 ευρώ το κιλό καθαρισμένα ε;

δημητρα λαγονησι είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα!!το τι γελιο εχω κανη με αυτα που αφηγεισαι,δεν λεγετε!!μου εφτιαξες την ημερα.την καλητερη δουλεια κανατε και φυγατε.ειπα η αχτιδα εκδομουλα θα πηγε.καλη δυναμη για σημερα.πολλα φιλακια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan καλημέρα, καλημέρα φίλε μου..σήμερα λέω να ρωτήσω αν είναι ..καταλληλο το έργο με τους Αθάνατους να πάω τον εγγονό μου το μεγάλο..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Όλγα, μακάρι κοριτσάκι μου θα σε έβαζα να βοηθήσεις στο Δημητράκη να..ζωγραφίσω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia. φίλη μου είναι πολύ κοντά στη θεσσαλονίκη και ήταν μια αλλαγή στα συνηθισσμένα..μα δεν άξιζε παρά μόνο για τη ..βότκα και τα καρύδια και το κρυφό γέλιο που έκανα όταν είδα τη ..φάτσα του άνδρα μου όταν είδε το..κοκκινιστό του!

Βαρβάρα είπε...

Μπορεί το φαγητό να μην ήταν καλό, αλλά η αλλαγή των παραστάσεων βοήθησε στη φόρτιση των μπαταριών σας. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, φιλιά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas είναι πολύ φθηνά, να φανταστείς οτι την λαική που θεωρείται φθηνή 14 ευρώ..και τα θρύμματα ( ψιλοκομμένα) 11,50)

Unknown είπε...

καλημέρα!!! Τι ωραία.... Είναι πολύ ωραία να κάνεις απρογραμάτιστες εκδρομές,εκδρομες της τελευτέας στιγμης. Νομίζω περνάς πιο καλά!! Είναι όλα αυθόρμιτα.
Καλή σου εβδομάδα!!!

OLINA M είπε...

Όχι που θα καθόσουν εσύ Κυριακάτικα στο σπίτι!

ΘΑΝΑΤΟΣ το σουφλέ της Ιωάννας!!!Αν και τις 1000 θερμίδες τις τσιμπάς και μόνο που το κοιτάζεις,αξίζει τις ενοχές.
Φιλάκια πολλά!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Οι ξαφνικές και απρογραμμάτιστες αποδράσεις είναι οι καλύτερες!!!
Τα χρώματα τα φθινοπωρινά υπέροχα!
Να είσαστε καλά!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλλα και μονο να ξεφυγει καποιος απο την πολη ειναι υπεροχα.Η αληθεια λυπηθηκα τον Δημητρη...χαχα..τα ιδια επαθα και εγω περσυ στην Βουλγαρια ολα τα δοκιμαζα γευση δεν ειχαν...Φιλακια και θα σου τηλεφωνησω οταν φθασω θεσσαλονικη.ΕΙΡΗΝΗ Κ

Penelope είπε...

Σουρτουκάκια είσαστε όντως!
Αλλά η εικόνα που δίνετε για την Βουλγαρία έχει πολύ μεγάλη αξία.
Μιας και υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν να μας "συγκρίνουν" λέγοντάς μας πως προς τα κει οδεύουμε!!
Τι να σχολιάσω;
Ο Θεός της σημερινής Ελλάδας, η Παναγία και οι 12 Θεοί του Ολύμπου να βάλουν το χέρι τους :-)))

Ελευθερία είπε...

πολύ καλά κάνατε με την τηλεόραση!! εγω πια την ανοίγω και βλέπουν τα μικρά μου κανένα dvd!! υπέροχη η βόλτα σας πάλι!!!!
καλά κάνετε!!!! να είστε καλα να πηγαίνετε πολλές πολλές βόλτες να βλέπουμε κι εμείς τίποτα!!!!
όσο για το άδειο εμπορικό κέντρο... τι να πω...

maria είπε...

δε σας αρεσαν τα σερρας ε?.. κριμα..

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ΑΧ ΠΟΛΥ ΖΗΛΕΨΑ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΗΜΟΥΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ. ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΩΝΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ! ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!
ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ! ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

Αντιγόνη είπε...

Καλη εβδομάδα κυρία Γεωργία! Τι χουνέρι κάνατε στο αγόρι σας??
Όταν ξαναπάτε στη Βουλγαρία να του έχετε το ταπεράκι του μαζί.Πολλά φιλιά

Ξανθή είπε...

Καλέ αφού δεν το χετε σε τίποτα να πάτε τόσα χιλιόμετρα κάντε και μια βόλτα προς Αθήνα!!!
Καλή εβδομάδα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βαρβάρα τώρα πυ φτιάχνουμε το μαγαζί δεν θα φεύγουμε συχνά οπότε..καλά ήτανε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mαρία μου πίστεψε με είναι οι πιο όμορφες αυτές οι εξορμήσεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, γι' αυτό κι εγώ σου είπα να μη το κόψεις..για να το φας μόνη σου κι εγώ να..λείπω!Πότε θα έρθεις βολτίτσα απο εδώ;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, σήμερα ήμουν στο τσακ να σεπάρω τηλέφωνο μα είχα το μικρό και δεν με άφησε ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΙΡΗΝΗ Κ, φίλη μου σε περιμένωωωωω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope..ήμαστε..ήμαστε..καρατσεκαρισμένο! Καλέ ποιός μπορεί να συγκρίνει έστω και για αστείο τη Βουλγαρία με την Ελλάδα; μη πάθω τώρα εγκεφαλικό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου έχω ταράξει το βιντεοκλαπ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ maria μου όχι οτι δεν μου άρεσαν απλά δεν είχα που να παώ..καθίσαμε σε καφετέρια..φάγαμε μπουγάτσα..δεν ήταν αυτό που θέλαμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Des, απο την βουλγαρία αξίζει το Μπάντσκο μα αυτό είναι δημιούργημα ξένων και το εκμεταλεύονται ξένοι..δεν το θεωρώ Βουλγαρία..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντιγόνη μου δεν θα ξαναφάει ποτέ εκεί λέει..και είχε δίκιο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου η Θεσσαλονίκη απο τη Βουλγαρία είναι ακριβώς 106 χλμ....που Αθήνα..Σήμερα στείλε μου πάλι τη διεύθυνση σου σε παρακαλώ..

Penelope είπε...

Κι' όμως Αχτίδα μου καλή διάβασε εδώ http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=9860
Κάποιοι "εξωτερικοί" μας φίλοι έχουν μπει σ' αυτήν την διάσταση
Φιλιά σας.

Ανώνυμος είπε...

ομορφες φωτο

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ angela72(παπαρούνα), μανεκέν μου..δεν σε προλαβαίνω σε αλλαγές..δεν έχεις πλέον μπλοκ;

princess είπε...

Αχτιδούλα καλή, υπέροχη η βόλτα σας! Στενοχωρήθηκα όμως λίγο με το άδειο εμπορικό κέντρο και που έμεινε ο αντρούλης σου νηστικός. Στο τέλος όμως τα ψώνια, τα εγγονάκια σου, η καρυδόπιτα και ο ζεστός καφές πιστεύω σε αποζημίωσαν!

Πέρνα από το σπιτάκι μου που έχω να σε κεράσω κατιτίς!

Ερωφίλη είπε...

Τα σπασμένα καρύδια 7 ευρώ;Τα άσπαστα πόσο;
Μαγεία οι απρογραμμάτιστες εκδρομούλες!!!Αν είμασταν κοντά θα περνούσαμε όνειρο καθότι συνταξιούχοι και μεις με τις ίδιες ηλικίες περίπου.
΄Οσο για την τηλεόραση θέλομε δεν θέλομε ακολουθούμε την μοίρα της εποχής,δυστυχώς...
Φιλιά

BUTTERFLY είπε...

Κι εγω την εκλεισα ΣΚ την τηλεοραση, δεν αντεχα αλλη μαυριλα. Χαρηκα το γιο μου και τον αντρουλη μου!
Υπεροχες οι βολτες με τον καλο σου! Εχετε βαλει αεριο στο αυτοκινητο; Για πες τη γνωμη σου, αξιζει; Κοστιζει νομιζω αρκετα η μετατροπη και φοβαμαι για την ασφαλεια...Πες μια γνωμη, please!
Φιλια πολλα και καλη...ξεκουραση, ε baby sitting ηθελα να πω! Χεχε!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα φιλη μου καλο βραδυκαλο ξυμερωμα να ειστε καλα να τρεχετε σε εκδρομουλες και ασ ειναι περιπετειωδης τι να σου πω φιλεναδα μου ξερεις γιατι σε λατρευουμε΄΄μπηκα στο σαιτ με πλακωμενη ψυχη και τωρα με κανεις να γελαω να εισε καλα και ολη ηοικογενεια σου φιλια εφη απο λοκριδα

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Αυτά τα "πάμε και βλέπουμε", είναι τα καλύτερα.
Περάσατε όμως ξώφαλτσα από τον Παράδεισο των βουβαλιών και δεν πήρατε κρεατικά και καβουρμά! Έγκλημα!!
Όχι όμως από όπου νάναι.
Εγώ παίρνω πάντα από τον Μπόρα στην Λειβαδιά (κοντά στην Κερκίνη).

Άσε που δικαιολογώ τον Δημήτρη. Έτσι γίνομαι κι εγώ όταν δεν με εμπνέει το φαγάδικο.

Καλό Βράδυ!!

pinelopi είπε...

Kαλέ φιλενάδα, ποιος σας πιάνει εσάς!Ούτε φοιτητές να'σασταν!!Εγώ με το ζόρι κατεβαίνω κέντρο...και πολύ μου είναι. Άντε και κανένα δασάκι να βολτάρω τον σκύλο..

mia είπε...

Aκούραστη Αχτίδα....καλά που πας ταξιδάκια εσύκαι βλέπουμε και εμείς τίποτα....πάρε αγκαλίτσα το Δημήτρη σου τώρα και ξεκουράσου....φιλιά...

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,σκέτη απογοήτευση μανούλα μου το τοπίο!!!!!φτάνει που περνάτε όμορφα!!σας φιλώ όλους!!!