Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μία αλλαγή σχεδίων , ένα βήμα μπρος απο τη στασιμότητα...

Είδατε ποτέ κάτι προγραμματισμένο να γίνεται πραγματικό; εγώ πάντως όποτε κάνω σχέδια κάτι τα ανατρέπει ίσως είναι το αντιγύρισμα της ζωής που θέλει να μας πει οτι ουσιαστικά περπατούμε σε ρευστό έδαφος που αναπάσα στιγμή μπορεί να μας κάνει να χάσουμε τη γραμμή που χαράξαμε ..
Έτοιμη για Φλογητά, ετοίμασα τη Κλώντη , τα ...μπαγκαζ απο φάρμακα, πετσέτες, πάνες, φαγητά κτλ..όταν ένα τηλεφώνημα μας έφερε αντιμέτωπους με ..κοινωνική υποχρέωση.
Ο θάνατος της μητέρας μια οικογενιακής μας φίλης ..μία πολύ καλή γυναίκα που προσέφερε τόσα ..Κοιταχτήκαμε με το Δημήτρη ..ζυγίσαμε τα θέλω και τα πρέπει και.. το παντελόνι και το ροζ μπλουζάκι έδωσαν τη θέση τους σε ένα ασπρόμαυρο φουστάνι, οι τσάντες άδειασαν και φύγαμε να προλάβουμε τη κηδεία στη Περαία της Θεσσαλονίκης...
Το γεγονός έφερε την ανάμνηση του θανάτου της δικής μου μητέρας και έτσι μετά πηγαμε στο δικό μας οικογενιακό τάφο που αυτό το καιρό το φτιάχνουμε ξανά γιατί στις 12 Οκτώβρη συμπληρώνται ένας χρόνος.. ένας χρόνος..και νοιώθω πάντα τη παρουσία της σε κάθε δύσκολη στιγμή μου..
Θα αναρωτιεστε που αφήσαμε τη Κλώντη; .. Μαζί μας...  στη τσαντούλα της .. ένα μαλακό μαξιλαράκι, ένα υπνοσέντονο αδιάβροχο και είναι φανερό οτι της αρέσει.. γιατί σηκώνει το κεφάλι της και χαζεύει απο το παράθυρο..όπως παλιά..
Μετά μεσημέρι βρεθήκαμε στο λιμάνι.. ο καιρός καλός και ο Δημήτρης μου λυμπίστηκε στη κλασική παλιά γωνιά του λιμανιού ...μπακαλιάρο στη λαδόκολα...!!!!!!!!!!!!!!!!!


Απο πίσω μέχρι ψηλά τα λαδάδικα.. περιοχή που κάποτε ήταν γραφικά στέκια για ...τύπους.. τώρα έγινε πια μοδάτο στέκι με ακριβά τσιπουράδικα και μπυραρίες.. Που να το φανταζότανε κανείς..ο παππούς μου είχε κάποτε εκεί μαγαζί εμπορικό με εμπορεύματα που έφερνε απο τη Μικρά Ασία. .. χουρμάδες, βούτυρα, λάδια .. το πούλησε στη κατοχή..
Με φάτσα μπροστά μας ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο μας προκαλούσε σε όνειρα...Εκεί ήπιαμε τη μπύρα μας ( εγώ πάντα τον αφρό!!), τσιμπήσαμε τις τηγανιτες πατάτες , τα κολοκυθάκια με το τζατζίκι και βέβαια  ...σε λαδόκολα ( οι ξύπνιοι γλυτώνουνε τη λάντσα) ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά !


Προσωπικά ..μου άρεσαν τα κολοκυθάκια.. ο μπακαλιάρος πολύ λιπαρός για τα γούστα μου μα δεν πήγε χαμένος ..εξαφανίστηκε απο το Δημήτρη μου! 
Είπατε κάτι για ..δίαιτα ;... δεν άκουσα καλά... τώρα έχει δικαιολογία οτι είναι στεναχωρημένος για τη Κλωντούλα μας....
Είχαμε αφήσει το αμάξι μας στο πάρκιν του λιμανιού, πηγαίνοντας να το πάρουμε χαζέψαμε το κορυαζιερόπλοιο...
- Πάμε μου λέει..θα το χάσουμε...εμάς περιμένει...
- Άστο να φύγει..θα το πάρουμε στην επόμενη στάση του , συμπλήρωσα το αστειάκι του.. Προς το παρόν πάμε για γλυκάκι στο Χατζή.. ένα μπακλαβαδάκι θα το έτρωγα ευχαρίστως...
Γυρίσαμε σπίτι, μπανάκι τοπικό στη μικρή μας άρρωστη που λερώθηκε όσο προσεκτικά μπορούσα γιατί ο γιατρός της μου έβαλε τη φωνη όταν τον ρώτησα αν μπορώ να τη λούσω.. μόνο που δεν με κόλλησε στο τοίχο !!!


Καλύτερα δεν την βλέπετε;..λίγο μελανγχολική.. με το δίκιο της,  μα .. ένα σκαλοπάτι προς το καλύτερο..
Απο εβδομάδα λένε αλλάζει  ο καιρός..το βαρομετρικό των αρθριτικών μου δεν μου χτύπησε καμπανάκι μα ..την πτώση της θερμοκρασίας τη θέλω είναι αλήθεια..
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου.. σας το είπα..θα το βρω το δρόμο για το ξέφωτο...

22 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

δεν σε φοβάμαι... είσαι δυνατή και το έχεις αποδείξει... δίπλα σου έχεις ανθρώπους που σε αγαπού και στο δείχνουν συχνά...
είδες... δεν άργησες να βγεις στο φως!!!
να είσαι καλα.... να είστε όλοι καλά...

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ,ΛΕΣ ΤΙ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΙ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ.ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ. ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΥΛΙ!!!!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τέλεια μανούλα μου!!!πολύ χαίρομαι για το κλωντάκι μας!!!να μου φιλήσεις μανούλα μου τον νταντούλι μου και να του πεις ότι θα τον πάρω τηλ.γιατί ξέρω ότι θυμώνει..ξέρω ότι πάντα είναι ένα μικρό παιδί!!!φίλησε μου το κλωντούλι μας

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελευθερία μου έχω ξεπεράσει πολλά πράγματα στη ζωή μου πίστεε με..μα ο πόνος των άλλων με πονά και με ρίχνει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nάσια είπαμε..είστε στο καναπέ μου απέναντι και μου κάνετε παρεά..στα καλά και τα κακά..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά αμς μα σήμερα έκανε ένα βήμα περισσότερο απο τη στασιμότητα,

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΧΑ ΑΓΩΝΙΑ ΠΩς ΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΦΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ LAPTOP ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ.Η ΚΛΩΝΤΗ ΜΑς ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ.Η ΒΟΛΤΑ ΤΗς ΚΑΝΗ ΚΑΛΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥς. ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙς ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΗς.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙ

mia είπε...

Σιγά μη δεν τόβρισκες γκρινιάρα...κιαυτός ο μπακαλιάρος παναγιά μου ...αμάν αχτίδα μου δημιούργησες πρόβλημα το κατάλαβες καλέ....

μπλεγμένο κουβάρι είπε...

Πολύ καλύτερα την βλέπω!! Χαίρομαι!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΩ .ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΩ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ!ΑΛΛΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ!ΜΜΜΜΜΜ!
ΑΧΤΙΔΑ Η ΚΛΩΝΤΗ ΔΕΝ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΑΛΛΙΑ; ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΤΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΕΤΑΙ;
ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΖΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΕΨΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΖΟΙΡΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.Α ! Η ΚΟΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΓΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΟΡΙΔΟΝ. ΟΙ ΠΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤ ΣΟΠ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΥ . ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΗΣ ΣΤΡΩΝΩ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΒΑΡΙ. ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Η ΚΛΩΝΤΟΥΛΑ , ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ! ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΙΛΗΣΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ! ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

πολυ χαρηκα για την κλωντιτσα μασ πλεων και για τισ δυο σασ ευχομαι να ειστε παντα καλα εγω εχω μαλτεζακι τη φαιη μου τη δευτερη που τη λατρευω μολισ ανοιγω το λαπτοπ πρωτα θα κοιταξω τα νεα σασ καμια φορα αγωνιω αν δεν εχεισ γραψει κατι σασ εκτιμω πολυ ειμαι απο λοκριδα φθιωτιδα κανε μια αγκαλιτσα τη κλωντιτσα για μενα φιλια

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μου!
Χαίρομαι που ξεπεράστηκε το πρόβλημα της Κλώντη..
Ετσι δεν θα έχει δικαιολογία ο Δημήτρης για αναβολή της δίαιτας!
Φιλώ σας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΓΟΝΗΣΙ, χάρηκα που μιλήσαμε στο τηλέφωνο και έτσι βρεθήκαμε πιο κοντά.Η Κλώντη είναι καλύτερα μα δυστυχώς δεν στέκεται ακόμα..δεν ξέρω αν θα διορθωθεί αυτό..θα δούμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mia, φίλη μου αν πας ποτέ στη Καβάλα να ας στο ταβερνάκι μπροστά στη θάλασσα στη φίλη μας το Δρομάκι..δεν έχεις φάει καλύτερο μπακαλιάρο απο τα χέρια του Χρήστου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ μπλεγμένο κουβάρι, δεν πονάει νομίζω όπως πριν μα είναι πολύ μελανχολική που δεν μπορεί να περπατάει..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home Des, καλέεε..κουρεμένη είναι ..την κούρεψα γιατί λερώνεται τώρα και είναι πολύ καθαρό σκυλί..δεν ανέχεται μυρωδιές και αναγκάζομαι να τη πλένω συνέχεια.Δυστυχώς δεν μπορεί φίλη μου να κρατήσει ισορροπία..φοβάμαι οτι δεν λειτουργεί η μία πλευρά της σαν να έχει πάθει εγκεφαλική ελαφρά βλάβη..Με σταναχωρεί αυτό αφάνταστα..να την βλέπω έτσι μαραμένη..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου σ' ευχαριστώ , να χαίρεσαι και ν απροσέχεις το σκυλάκι σου..κλαίω γιατί δεν ..πρόσεχα ΄πως έπρεπε..δεν φαντάστηκα το κίνδυνο..βάλε το μικρό σου όνομα κάτω απο τα σχόλια σου , έμα μικρό οποιοδήποτε ..μου αρέσει να ξέρω που μιλάω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη φίλη μου θα σε πάρω να τα πούμε..δεν είναι τόσο καλά τα πράγαμτα..είναι γερό, έχει σωθεί μα μάλλον δεν θα περπατήσει ξανά..είμαι αλήθεια στεναχωρημένη μα ..δεν θέλω να κάνω την οικογενιακή ατμόσφαιρα άσχημη.

OLINA M είπε...

Άντε να συνερχόμαστε σιγά-σιγά!!!
Έταξες και εκδρομή στον Κεχρόκαμπο...ή μήπως το ξέχασες;;;;;

Την Κλώντη δεν τη φοβάμαι,ξέρω ότι αργά και σταθερά θα αναρρώσει.Για εσάς ανησυχώ.
Χαίρομαι που αρχίσατε τις βολτούλες.Σε κανέναν σας δεν κάνει καλό η κλεισούρα...είστε αλλιώς μαθημένοι βρε παιδάκι μου!
Μου έλειψε το χαμόγελό σου και τα πιτσιρίκια παρουσιάζουν σύνδρομο στέρησης!Θέλουν κι'αυτά αγκαλίτσες.Πάμε για καφεδάκι μέσα στην επόμενη εβδομάδα;

Hfaistiwnas είπε...

Με τέτοιους γονείς μια χαρά είναι η Κλωντή! Και θα γίνει καλά και θα αποκτήσει και την ενεργητικότητά της!!! Αυτά τα κολοκυθάκια τα ζήλεψα!!!

Rena είπε...

Η Κλώντη μάλλον φαίνεται να απολαμβάνει τώρα πια που πέρασαν τα πολύ δύσκολα γι αυτήν την αγάπη σας!
Αχ μακάρι να μπορέσω να έρθω το επόμενο καλοκαίρι να απολαύσω τη βόλτα στο λιμάνι και να γευτώ το μπακαλιάρο στη λαδόκολλα και ροδίνια έχω επιθυμήσει, δεν ξέρω αν τα φτιάχνουν ακόμα, είναι πολλά τα χρόνια που έχω να έρθω Θεσσαλονίκη.

Ελευθερία είπε...

Σε πιστεύω... από τον λίγο καιρό που σε διαβάζω, κατάλαβα ότι η ζωή σου δεν ήταν και από τις "εύκολες" (αν θα μπορούσα να πω κατι τέτοιο) αλλά... πάντα βλέπω πως καταφέρνεις να το ξεπερνάς κυρίως επειδή εσύ το θέλεις!!!! ψηλά το κεφάλι λοιπόν!!! ξέρεις εσύ.....