Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέχει..βρέχει..βρέχει..μου αρέσει!


Οι μπόρες σαν κι αυτή που ξέσπασε πριν λόγο στη πόλη μου με ξετρελαίνουν! Είναι πάντα γοητευτικές ... σαν τη ζωή.. απρόβλεπτα δυνατές.. σε φοβίζουν..σε μελαγχολούν .. σε γεμίζουν χαρά.. σε κάνουν να θες μια αγκαλιά μα συγχρόνως να σταθείς μπροστά στους κεραυνούς και το φως από τις αστραπές να τα κοιτάξεις κατάματα .. προκλητικά και σαν κάλεσμα να πεις:
- μου αρέσεις..
Πριν ένα- δύο χρόνια θα έβγαινα στους βρεγμένους δρόμους με την ομπρέλα μου να περιδιαβώ τα δρομάκια , να νιώσω τις σταγόνες και ν' ακούσω το θόρυβο που κάνουν γύρω μου οι περαστικοί καθώς τρέχουν να προφυλαχθούν.. το έκανα παλιά και μου άρεζε.. μου αρέσει ακόμα. Μα ο κάθε χρόνος που περνά επάνω μου με κάνει διαφορετική , ανασταλτική και τώρα τη χαίρομαι απλά να την βλέπω από το μπαλκόνι μας.. λίγο πεζά θα μου πείτε μα όμορφα αλήθεια. 
Βγήκαμε με τον άνδρα μου να την απολαύσουμε σκύβοντας από τα κάγκελα να δούμε τα μικρά ποταμάκια που σχηματίζονται όσο ο ουρανός της νύχτας φωτιζόταν από τις αστραπές σαν ένα φλας. . Καθίσαμε προφυλαγμένοι λοιπόν από τη δυνατή μπόρα κάτω από τη κληματαριά που άρχισε πλέον να ξεφτά.. φύλλο ..φύλλο..μα ακόμα υπάρχει ..αντιστέκεται στο Φθινόπωρο που της χτυπά τη πόρτα.. Εκείνος τότε μπήκε στη κουζίνα και ...μου έφερε σε ένα πιάτο μια φέτα καρπούζι καθαρισμένο από τα κουκούτσια όπως με καλόμαθε και κομμένη  μπουκίτσες...κι εγώ του είπα γελώντας ότι ..οι πρίγκιπες κάτι τέτοιες στιγμές φέρνουν στην αγαπημένη τους ...ένα ..ποτήρι κρασί βρε παιδάκι μου , μία αφρίζουσα σαμπάνια με συνοδεία σαντιγί και φράουλες.. όπως τα έργα!!!!!!!!!!!!! 
-Το είδα στη διαφήμιση μου είπε..το κοριτσάκι που τρώει καρπούζι και σε σκέφτηκα.. 
-Που το είδες το κοριτσάκι και με σκέφτηκες του λέω γελώντας;
Μετά καθίσαμε να το μοιραστούμε σχολιάζοντας σαν τους γέρους απο το Μάπετ σόου ( το θυμάστε;)  και ακούγοντας το θόρυβο της βροχής με  την ..αναίσθητη από το θόρυβο των κεραυνών Κλώντη στα γόνατα μου..
Το βράδυ λέτε να είναι δροσερό;.. μπα..δεν το πιστεύω.. Μα ότι και να κάνει.. το Φθινόπωρο φάνηκε από μακριά, μας κάνει νόημα με τη χρυσοκόκκινη φορεσιά του και όπου περνά αφήνει πίσω του τα πρώτα φύλλα. Να πω ψέμματα; το επιθύμησα.. 
Δεν φύγαμε τελικά στα Φλογητά..η περιπέτεια του εγγονού μας άλλαξε τη διάθεση. 
Αύριο θα πάω να του πάρω το δώρο που μου ζήτησε.. ένα φορητό dvd για να βλέπει τον..Περσέα..τον Ηρακλή και τον Οδυσσέα.. αγαπημένοι του ήρωες.. κι εμείς οι παππούδες δεν χαλνούμε χατίρι.. άλλωστε γι αυτό υπάρχουμε ... για να κακομαθαίνουμε..
Ακόμα ακούγονται οι κεραυνοί..πόσο μου αρέσει το ξέσπασμα της Φύσης και ξέρετε γιατί ακόμα; επειδή μετά τη καταιγίδα πάντα να θυμάστε έρχεται η γαλήνη..αυτή είναι η γοητεία που σας έλεγα!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου.. το ροζ συννεφάκι μου παρκαρισμένο στο μπαλκονάκι ( άφαντο το ..καρπούζι) με φωνάζει με τσατίλα ο ..καλός μου να κλείσω τον υπολογιστή και να πάω κοντά του!

41 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Αν και συννέφιασε και έπεφυαν κεραυνοί και βροντές, έριξε ελάχιστη βροχή.. κρύωσε ο καιρός εδώ.. :) Να χαρείτε τον καλό καιρό !!!

foufoula89 είπε...

ΟΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΙΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ..ΦΙΛΑΚΙΑ

Litsa είπε...

Την ίδια βροχή απολαμβάνουμε... Καληνύχτα!

fantaizi είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ.ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΑ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ.ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΗ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΟΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ!ΦΙΛΑΚΙΑ!

OLINA M είπε...

Λυτρωτική βροχή,σαν κάθαρση...
Μακάρι να παράσερνε και τα προβλήματά μας...
Μου έλειψες...

michelle είπε...

Ναί έβρεξε και μου φάνηκε οτι όλα έκλαιγαν αυτό το βράδυ .Την ωρα που άρχισε η βροχή πήρα τηλέφωνο οτι πέθανε αγαπημένος πρωτος ξάδελφος ειμασταν ηεννημένοι την ιδια χρονια το 1954 και ειχαμε μόνο 3 μηνες διαφορά μαζι παιχνίδια στο σπίτι της γιαγιάς μαζί στο Δημοτικό.Και στεναχωρέθηκα και δεν μπορω να κοιμηθω και σκεπτομαι και τη Θεια που ηταν το μοναχοπαιδι της .Και διάβασα τα γλυκά σου λογάκια για τη βροχή και ειπα και γω να πω οτι αισθανομαι σήμερα το βράδυ .Ευχατριστω

Nat είπε...

Δρόσισε αρκετά προς το παρόν μου φαίνεται. Άντε να δούμε αν θα μας κάνει κάνα 40αρι αύριο.

Καληνύχτα!

Κωνσταντίνα είπε...

Κι εδώ τη βροχούλα περιμένουμε να δροσιστούμε λιγάκι.
Καλό φθινόπωρο με όμορφες αναρτήσεις όπως πάντα...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, ακόμα βρέχει φίλε μου και δυνατά! Σκέπτομαι το καημένο τον 'άνδρα μου που είναι με τον εργάτη στα μνήματα για να διορθώσουν το τάφο που τον έσπασα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, καλημέρα γλυκιά μου, βρέχει μα είναι όμορφα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ L.καλημέρααα! και τώρα βρέχει..έμεινα σπίτι και κάνω δουλειές!

Ξανθή είπε...

Καλημέρα!!!καλέ εμάς δε μας λυπάσαι που είμαστε σε διακοπές με βροχή;;;
Πολλά φιλιά πάμε στη Δράμα σήμερα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ fantaizi, τη τελευταία φορά που πήγα στη Κρήτη ήταν τέλος Σεπτέμβρη και ήταν φουλ καλοκαίρι..να το χαρείτε ακόμα φίλη μου, η ψυχή μου είναι πάντα στη Κρήτη, θα μπορούσα να ζήσω εκεί..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κουράγιο γλυκιά μου..γι' αυτό ήμαστε εμείς ..για να στεκόμαστε όρθιες στα δύσκολα!

Maria Tzirita είπε...

Αχτιδούλα μου, καταρχήν περαστικά για τον εγγονό σου, ελπίζω σύντομα να συνέλθει το παιδί και να τρέχει και πάλι όπως και πριν! Εδώ σε μας δεν έχουν έρθει ακόμα αυτές οι μπόρες, είχα όμως τη χαρά ν'απολαύσω μια το περασμένο Σάββατο που ήμουν πάλι στο Τολό και ήταν πανδαισία χρωμάτων κι αρωμάτων δίπλα στη θάλασσα... Φιλιά πολλά κορίτσι μου, να'μαστε καλά, όλες τις εποχές του χρόνου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ michelle ο χαμός είναι πάντα πληγή και η βροχή παίρνει τη θέση που του δίνεις.Έχω κι εγώ κλάψει με τη βροχή, έχω μελανχολήσει , έχω θυμηθεί..ο χαμός είναι χαμός.Σου κάνω αγκαλίτσα αληθινή..όταν αγκαλιάζουμε κάποιον τέτοιες ώρες η λύπη θαρρείς μοιράζεται..σε λίγες εβδομάδες είναι ο χρόνος της μητέρας μου...ξέρω το χαμό..η βροχή είναι γλυκιά μου σαν τον καθρέπτη..δείχνει τη διάθεση της ψυχής μας.Φιλάκια Αχτιδένια..αληθινά..φιλικά..αγαπημένα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Nat απο ότι είδα φίλη μου θα φθάσει εδώ στη πόλη μου τους 33 βαθμούς αύριο..ας χαρούμε προσορινά την ελαφριά ψυχρούλα -δροσιά που έχουμε αυτή τη στιγμή!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου το χρειάζεται η γη.. είναι και ένας καθαρισμός ..βιολογικός των δρόμων ξέρεις!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Tzirita, φίλη μου τι κάνεις; ακόμα διακοπές; καλά κάνεις. σε περιμένω όμως στη Θεσσαλονίκη ..ήπαμε..διαιτητικά φαγητά απο εδώ και πέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή..ωχ! ωχ! και η Δράμα είναι πόλη των ..νερών!

ZouZouna είπε...

Ασε την πολυλογία και το καρπούζι, και τον πρίγκηπα και στείλε βροχή κατα δω που καιγόμαστε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Sweet cherry - Zouzouna, κάτσε ακίνητη..σου την στέλνω σε..κουβά!

ElenaG είπε...

Αχτιδενια μου ρομαντική...σε φιλώ...
Είμαι σίγουρη πως ο Πασχάλης μια χαρά θα πάει..
Ευτυχώς αυτά είναι περαστικά!
και γω λατρεύω τις μπόρες...
μια αγκαλιά στο Δημήτρη σε παρακαλώ...

SpIrToKoYto είπε...

εγώ με τον δικό μου καλό έχουμε έτοιμες τις νιτσεράδες και τις γαλότσες να βγούμε σαν τα σαλιγγάρια να περπατήσουμε στη βροχή...
για να δούμε...
θα μας κάνει τη χάρη να βρέξει...
έτσι δείχνει...
θα βρέξει...θα βρέξει...θα βρέξει...
και μας αρέσει...-:))

painter είπε...

Αχ πως σας ζηλεύω...
Εδώ πριν λίγο έκανε πως πάει να βρέξει, αλλά τελικά... τίποτα. Ούτε 5 λεπτά δεν κράτησε. Με την χαρά έμεινα!

Πολλά φιλιά, την καλημέρα μου

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ,
ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΦΙΑ.Ο ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ . ΑΧ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ , ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΙΠΠΟΤΗΣ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ.
Ε! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ. ΑΝΤΡΑΣ ΒΑΡΥΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΣΤΑ ΚΙΛΑ ΕΝΝΟΩ.
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΤΟΥ.
ΣΕ ΦΙΛΩ.
Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΕΦΗ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, δόξα το Θεό είναι καλύτερα.Περιμένω τη φίλη μου την Μαιρούλα για καφέδάκι και παρεούλα, ζήλευεεεεεε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SpIrToKoYto, αν είχα κήπο γλυκιά μου νομίζεις οτι θα καθόμουνα σπιτι;μα η υγρασία με πειράζει και στα αρθριτικά..πονάω σήμερα όλη μέρα μα..όχι για να γκρινιάζω μη φοβάστε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ painterμ απο αύριο καλυτερεύει πάντως..δυστυχώς..μια χαρά σήμερα και το βραδάκι το χάρηκα το σεντονάκι το λευκό!

Ερωφίλη είπε...

Μια τέτοια βροχή περιμένω κι εγώ με ανυπομονησία αλλά ο καιρός εδώ είναι πολύ καλύτερος από τον ύγουστο.Πολλή ζέστη.
Ζήλεψα από προηγούμενη ανάρτησή σου κι άρχισα τα μπάνια!!!
Εσύ ρομαντική όπως πάντα κι ονειροπόλα!Αλλά ο "πρίγκιπάς' σου όλα τα λεφτά!Ο δικός μου δεν μου βγάζει τα κουκούτσια από το καρπούζι...διαμαρτύρομαι!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Effie's Sweet Home D, απλά δεν μπορώ πια τη πολύ ζέστη γιατί απλούστατα ..άλλαξε ο ήλιος θαρρείς..ούτε και η συννεφιά βέβαια για πολύ είναι καλό..μα εντάξει ..έχουμε καιρό ολο το χειμώνα να γκρινιάζουμε καλέ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου τώρα σταμάτησε η βροχή..έχει μια γλυκιά ψυχρούλα..είμαι μια χαρά..περιμένω και τη φίλη μου τη Μαιρούλα για καφεδάκι και παρεούλα..μια χαρά!

Rena είπε...

Μ' αρέσει πολύ η βροχή,την έζησα κι εγώ μέσα από την περιγραφή σου μια και στη Αθήνα βρέχει σπάνια πια.
Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραια!!!!Καιρος ηταν.Βροχουλλα ηθελες βροχουλλα πηρες γλυκεια μου.Φιλια πολλα.ΕΙΡΗΝΗ Κ

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ τι όμορφα μανούλα μου που τα είπες!!!!!!!!!!!με γέμισες νοσταλγία.και εμένα μου αρέσει πολύ η βροχή και το τραγούδι της !!!καλό βράδυ μανούλα μου ..να μου φιλήσεις τον νταντούλι μου και το κλωντούλι!!!!!!!!!!!!!

Fanypap είπε...

Πόσο μοιάζουμε στα γούστα και τα συναισθήματα αχτίδα μου! σαν να μιλάω εγώ!Εγώ δεν μπορώ να τα πω τόσο ωραία!!! Λέγε τα εσύ, το ίδιο είναι!Τί κάνει το εγγονάκι σας;;; είναι καλύτερα;;;εύχομαι! Αχτίδα μου πέρνα από το blog μου όταν μπορέσεις να πάρεις το νεραϊδένιο βραβείο σου!!! φιλάκια πολλά!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena είδες πως άλαξαν οι καιρικές συνθήκες στη χώρα μας; θυμάμαι πάντα οτι τέτοιο καιρό μου αγόραζε η μητέρα μου για το σχολείο μια καμπαρντίνα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου πάντα μου λείπεις..καλημέρα γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου, σ' ευχαριστώ φίλη μου θα σου φέρω επίσκεψη τη παιδική μου φίλη τη Μαιρούλα να γνωριστειτε..Δωράκι; έρχομαι τρεχάτη!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,εμένα να δεις πόσο μου λείπεις !!!!!!!!!!!!!!!ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!

Fanypap είπε...

Φυσικά θα έχω έτοιμο και το δωράκι της, σας περιμένω, και μη ξεχνάς αλλάζω ωράριο από Δευτέρα, πάω απόγευμα! φιλάκια και στις δυο σας!!!