Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στο καναπέ..με καφεδάκι..με ζέστη και ανεμιστήρα..


Μετά τη χθεσινή μέρα που τελικά δεν ήταν μοναχική  μα με καλή παρέα μέχρι το βράδυ με τη φίλη μου Μαιρούλα και την Χρυσούλα.. Μέρα ...κοριτσιών..απλωθήκαμε στους καναπέδες και είπαμε ..και τι δεν είπαμε... είναι από εκείνες τις μέρες που τα ..κορίτσια τα λένε όλα ανάμεσα σε καφεδάκι και κέικ λεμονιού!
Σήμερα όμως Σάββατο  αφιέρωσα την ημέρα στον άνδρα μου.. γιατί εμείς οι γυναίκες πρέπει να μη το βαριόμαστε αυτό.. να μη ξεχνάμε ότι είναι ...παιδιά..μεγάλα παιδιά που θέλουν πότε πότε το..κανάκεμα τους για να νοιώθουν όμορφα στο ...κλουβάκι τους..το αόρατο κλουβάκι όμως!
Ξεκινήσαμε να φύγουμε  για τα Φλογητά στη κόρη μας ,μα .. αλλάξαμε γνώμη... σκεφτήκαμε να πάμε στη ξαδέλφη μας.. . μα η ζέστη στο δρόμο μας έκανε να γυρίσουμε....
Ψαράκι από τη λαϊκή του Σαββάτου, μπανάκι στο σπίτι, μαγείρεμα για δύο, ουζάκι από ένα ποτηράκι και ..( πονηρούλααααα!) .. ζέστη είπαμε...
Αράξαμε στους έρμους τους καναπέδες  ( που μιλιά να είχανε και τι δεν θα έλεγαν...) και είπαμε...όσα λένε δύο άνθρωποι ..σύντροφοι, σύζυγοι, συνοδοιπόροι λένε .. Φανταστήκαμε δεκάδες μέρη που θα θέλαμε να ήμασταν, τα βάλαμε με τις αναστολές μας να εγκαταλείψουμε όσους μας χρειάζονται πίσω μας και να πάμε όπου θέλαμε να βρισκόμασταν .
Πριν λίγα χρόνια που είχαμε μια βάρκα με μηχανή είχαμε επισκεφτεί ένα μικρό νησάκι άγονο με μόνους κατοίκους ...κατσίκια και κάποιους ψαράδες που ερχόντουσαν να ψαρέψουν και φεύγανε... Τότε είχαμε πει ότι θα ξαναπάμε εκεί για να μείνουμε με σκηνούλα 2-3 νύχτες...
- Θα τρώγαμε όσα θα ψάρευα κορίτσι μου ! λέει..
-( ωχ! ..μαύρη πείνα σκέπτομαι!!!) Μα και βέβαια καλέ μου..( υπάρχουν και οι κονσέρβες!)
Έμεινε κι αυτό όνειρο όπως πολλά άλλα μα μη νομίζετε ότι το λέω με μελαγχολία.. ΌΧΙ...ποτέ! Τα όνειρα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο μυαλό και τη καρδιά μας , ακόμα και απραγματοποίητα γιατί..πως θα ήταν αλίμονο χωρίς αυτά;
Με το καφεδάκι μου στη κούπα..το γλυκό τριαντάφυλλο σαν γεύση στο στόμα από τη Χρυσούλα ( Γαστεροπλήξ) που μου έφερε χθες, το μέιλ μια καλής μικρής φίλης με πολύ αγάπη και .. φιλάκια Αχτιδένια φίλοι μου..έτσι ξαφνικά φεύγουμε εμείς...πάμε για καφέ σε δροσερό μαγαζί.... 
Σας εύχομαι μια καλή Κυριακή, τη Δευτέρα γυρίζω στα Φλογητά..πάω να χάσω και άλλο κιλό βρε παιδάκια μου με κολύμπι και λίγη δίαιτα.. Σας κούρασα; ίσως..σας αγαπώ όμως..αγαπώ όλο το κόσμο.. καλά να περάσετε !

16 σχόλια:

Christina V. είπε...

Αχτίδα μου σε χαίρομαι γιατί μπορείς ν' αφήνεις στην άκρη τα μικρά καθημερινά που μας βασανίζουν και να μένεις στα μεγάλα και ουσιαστικά. Να σε χαιρόμαστε με την ανοιχτή σου την καρδιά και την αγάπη σου. Εύχομαι να σας κρατήσει ο Θεός τόσο αγαπημένους μέχρι τα βαθιά σας γεράματα. Πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,μανούλα μου καλό καφεδάκι!ωραία είναι και στο σπίτι!ο νταντούλις μου τι κάνει?γιατι δεν μου απαντάει στο μήνυμα?αυτός θυμώνει όταν δεν τον απαντανε..χι χι!!φιλάκια μανούλα μου,έχει τρομερή ζέστη σήμερα !!

OLINA M είπε...

Το κιλό που έχασες το... βρήκα εγώ,καλέ !!!!
Και επειδή μάλλον θα καλέσει και άλλα κιλάκια για παρέα,τη Δευτέρα φέρε και τη συνταγή από το σοκολατένιο κέικ που τσακίσαμε τις προάλλες στο μπαλκονάκι σου.Μην μας πούνε και αφιλόξενους!
Μετρημένα φιλάκια,για να φτάσουν έως μεθαύριο.Τα υπόλοιπα από κοντά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina V., κορίτσι μου αλίμονο αν χάνουμε τη καθημερινότητα μας, είναι εκείνη που θα αφήσει πίσω της κάποτε τις καλύτερες αναμνήσεις μας..Ευχαριστώ για την υπέροχη ευχή, μακάρι γλυκιά μου..μακάρι ..αν με αγαπά ο Θεός..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina V., κορίτσι μου αλίμονο αν χάνουμε τη καθημερινότητα μας, είναι εκείνη που θα αφήσει πίσω της κάποτε τις καλύτερες αναμνήσεις μας..Ευχαριστώ για την υπέροχη ευχή, μακάρι γλυκιά μου..μακάρι ..αν με αγαπά ο Θεός..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, σου τα έψελνε σε όλη τη διαδρομή, τον ξέρεις τον νταντούλη σου..σε απάντησε μα φαίνεται οτι δεν έφυγε, το κινητό του έχει γίνει σαράβαλο μα δεν λέει να πάρει άλλο!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M , κράτα το καλέ...δεν το θέλω πίσω! Α!.. ετοιμάσου Ηρακλή μου , σου φτιάχνω αύριο σοκολατένια καρυδόπιτα και μπουρεκάκια μελιντζάνας για μεζεδάκι!!!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Γλυκό τριαντάφυλλο! Έχω καιρό να φάω! Ας είναι και σε σκηνή!!

Unknown είπε...

όπου και αν βρίσκεσαι να περνάς όμορφα...
ναστε καλά όλοι σας...
ανταποδίδω τις ευχές σας....

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδουλα μου καλη ΚΥριακη να περασεις και εσυ.Και εδω κανει αφορητη ζεστη.Πες μου τη ωρα θα φυγεις τη Δευτερα να σε παρω τηλ πριν.Πολλα φιλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas φίλε μου το φρόντισα να έχω πάντα..της αγόρασα δύο ..τριανταφυλλιές εκατοντάφυλες!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ homemade ευχαριστώ καλέ μου , σου εύχομαι καλή κυριακή και εβδομάδα απο τη Δευτέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος συνήθως φεύγω κατά τις 9 το πολύ 10..κάνω πάντα εκτροπή!

marilia είπε...

Έτσι, ως συνήθως δηλαδή... να μπαίνω εδώ και να μου φτιάχνεις ένα χαμογελαστό πρωινό!

Πιάσε δυο φιλιά έκαστος

Ρένα είπε...

Αχτίδα μου και μόνο που διάβασα ξάπλα στον καναπέ ......τι όμορφα να μπορείς ακόμα κι αυτό να κάνεις!!!!1καλή Κυριακή να έχεις !!!Πάντα να περνάς καλά όπου και με όποιον και να είσαι!!!!!

ag είπε...

Είναι όμορφα να είσαι με τον ανθρωπό σου και να συζητάς, να υπάρχει επικοινωνία..Να είστε μαζί σε όλα.. Να σας έχει ο Θεός καλά.
Πω πω πω γλυκό τριαντάφυλλο... Ζημιά μας έκανες!
Καλή εβδομάδα να έχουμε!