Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Κύριε Δήμαρχε...έχω γίνει μπαρούτι με τους δρόμους σας!


 Σήμερα θα τα ψάλλω του Δημάρχου!  Δεν σας ψήφισα βέβαια κύριε μου μα σας πληρώνω σε κάθε απόδειξη της ΔΕΗ μου σαν νομοταγής δημότης όπως μου έμαθαν οι γονείς μου...
Δεν υπάρχει πλέον πεζοδρόμιο χωρίς τρύπες και εξογκώματα, μπηγμένα σίδερα εδώ και εκεί  κι εγώ δεν ξέρω για πιο λόγο , όσο για τους δρόμους δεν το συζητώ.
Κύριε Δήμαρχε..ελάτε να σας πάρω από το χέρι και να περπατήσουμε μαζί ένα απλό δρόμο αρκετά κεντρικό στη Χαριλάου που να πάρει η ευχή θεωρείται ένα  ένα σημαντικό προάστιο της πόλης μας.
.Σήμερα το πρωί  πηγαίνοντας για να πληρώσω την hol μου κόντεψα αν δεν το πιστεύετε 3 φορές να πέσω φαρδιά πλατιά και μάλιστα τη μία χτύπησα και τον αστράγαλο μου σε κάποιο σίδερο που κάποιος είχε βάλει έξω από ένα μαγαζί για να έχει μια διαφήμιση . Όπως έμαθα την έβγαλε γιατί τον έκανε παρατήρηση η δημοτική αστυνομία ( αυτά ξέρεις να τα προσέχει) και έκοψε το σίδερο όμως..έμεινε το κομμάτι μέσα με αποτέλεσμα να μην είναι ίσο το έδαφος.Τώρα πια δεν περπατώ πολύ γρήγορα και κάνω πιο μικρά βήματα οπότε καταλαβαίνετε ότι σκοντάφτω  σε εξογκώματα.
Πρέπει λοιπόν για να βγω... σώα και ασφαλής από ένα περίπατο μου στη πόλη να κοιτώ συνέχεια κάτω..και να φορώ βέβαια πάντα τα γυαλιά μου ( κάτι που με ενοχλεί φοβερά) για να διακρίνω τα ...εμπόδια! 
Ο άνδρας μου με μαλώνει και μου λέει ότι δεν προσέχω μα νομίζω ότι σαν Πολίτης που πληρώνω φόρους και Δημότης συγχρόνως του Δήμου Θεσσαλονίκης δικαιούμαι το αντίκρυσμα των όσων δίνω να πάρει η ευχή!
Το πήρα λοιπόν απόφαση, να το ξέρετε έχω θυμώσει, από Δευτέρα θα βγάλω τις περισσότερες λακκούβες μέσα σε ΕΝΑ μόνο δρόμο και θα τις στείλω με μέιλ στο Δήμαρχο!
Ξέρω τι θα μου πείτε..το λέω κι εγώ στον εαυτό μου..θα ντραπεί ο Δήμαρχος και θα μου απαντήσει ΑΜΕΣΩΣ... εγώ πάντως κάθε μέρα θα του στέλνω τις ίδιες φωτογραφίες, που θα πάει..θα βαρεθεί και ίσως.. ΙΣΩΣ ..φιλοτιμηθεί να φτιάξει κάτι!

16 σχόλια:

ElenaG είπε...

και καλά θα κανεις!
να του τις στέλνεις κάθε μέρα...επιτέλους πρέπει
να διεκδικούμε...έστω και για τις λακκούβες!!!
ας είναι... από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε!!!!

Ερωφίλη είπε...

Πρόσεξε μην του κάνεις τα μούτρα ..κιμά!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Υπάρχει άραγε πόλη στη χώρα μας που να μην έχει τέτοια προβλήματα; Γιατί και στα μέρη μου μια από τα ίδια είναι. Καλή ιδέα το mail, αλλά δε θα ιδρώσει το αυτί του... Λέτε αν εφαρμοστεί μαζικά να γίνει κάτι;
Καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τώρα μόλλις είδα ταινία με τον Βασίλη μου μανούλα και τώρα θα διαβάσω το βιβλίο που μου έδωσες 'τησ ζωής και της αγάπης' είναι φανταστικό !!καλη νύχτα μανούλα μου!!!!!!!!!!!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Φαντάζομαι τα μέιλ τους τα διαβάζουν οι γραμματείς και διαβιβάζουν ότι θέλουν..

Ανώνυμος είπε...

Αχ!!! Πόσο σε καταλαβαίνω!!! Μια φορά δοκίμασα να βγω βόλτα στη Χαριλάου με το ένα παιδί στο καρότσι και το άλλο από το χέρι, μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή και γύρισα σπίτι με ταξί. Κανείς μας όμως δεν κάνει κάτι γιατί είμαστε σίγουροι οτι μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια. Για να δούμε...

Marina είπε...

Παρατήρηση πρώτη: Ήρθαν οι Βέλγοι και έφεραν τον καιρό τους στη Θεσσαλονίκη!!! Τα ίδια μου λένε και εμένα εδώ...
Παρατήρηση δεύτερη: Ήρθε η ΔΕΗ να αλλάξει τις κολώνες στο δρόμο μου και να περάσει τα καλώδια κάτω από το δρόμο. Μόλις τελείωσαν έσπρωξαν τα χώματα πρόχειρα και τα παράτησαν έτσι, μια βδομάδα τώρα!!! Το χώμα μέσα στο σπίτι μου άπειρο, ο δρόμος στένεψε επικινδυνα, ούτε να βγω από το γκαράζ δε μπορώ!!!
ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ...ΤΡΕΛΛΑΣ!!!

Μαiρη είπε...

Tην προηγούμενη εβδομάδα, περπατώντας σε κεντρικότατο πεζόδρομο της πόλης, σκόνταψα σε μια πλάκα η οποία ήταν εντελώς ξεκολλημένη, με αποτέλεσμα να πέσω και αυτή τη στιγμή να βρίσκομαι με δεμένο το ένα πόδι λόγω διαστρέμματος! Αλλά τι να τους πεις...και οι ίδιοι περπατούν σ' αυτούς τους δρόμους, βλέπουν τα χάλια τους μα δεν κάνουν τίποτα δυστυχώς... Καλή σου μέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, σε πήρα τηλέφωνο χθες μα δεν ήσουν.όσο για τις λακούβες απο Δευτέρα αρχίζω φωτογραφίες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ερωφίλη μου το ξέρω μα δεν πρόκειται να το αφήσω αυτή τη φορά , θα πάω και μέσω του συλλόγου Χαριλάου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου αν κάνουμε ομαδικά όλοι οι κάτοικοι της Χαριλάου ακόμα και μέσω του συλλόγου ίσως κάτι κάνουμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου θα σου έχω μια έκπληξη απο βιβλίο μόλις έρθεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas δεν ξέρεις πόσο πιεστική γίνομαι όταν θέλω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ aigli, έχω σκοπό να μαζέψω ΚΑΙ υπογραφές αγαπητή μου, θα δεις απο Δευτέρα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marina μου ήρθες στην Ελλάδα; Πότε; θα έρθεις και απο τη Θεσσαλονίκη;Στείλε με μέιλ το σταθερό τηλέφωνο σου να σε πάρω..

SpIrToKoYto είπε...

Αχτιδούλα,εκτός από μέιλ,στείλε και τις φωτό σε τοπική εφημερίδα...κατά προτίμηση αντιπολιτευόμενη...αυτό θα τσούξει περισσότερο...-:))