Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αχτιδένιες σκέψεις, ψιλοκουβεντούλα..βαριέμαι εδώ...

Στη Θεσσαλονίκη ακόμα φίλοι μου, σκασμένη ελαφρώς, λέω για αύριο να φύγω στα Φλογητά αν και ο καιρός δεν είναι όπως θα το ήθελα. Όμως εκεί έχω παρεούλα τη καλή μου Ολίνα και τον Ηρακλή που είμαι πολύ τυχερή που τους έχω κοντά μας. 
Ξεκίνησα με όλη τη καλή διάθεση να κάνω το πρωί τη κουβεντούλα μαζί σας μα..ο bloger  με ..εγκατέλειψε το πρωί μέχρι πριν λίγο...Τελικά μου λείπει αυτή η παρεούλα μαζί σας..αυτό το πάρε δώσε σκέψης, είναι σαν να ανοίγω το παράθυρο μου και σας βλέπω σε μικρά παραθυράκια να μου κουνάτε το χέρι και να μου λέτε το πως είστε.....Δεν μπορούσα λοιπόν ούτε ένα μπλογκ να ανοίξω..τσατίλα...άρχισα τα μέιλ  εδώ και εκεί μπας και έχω βλάβη... 
Από χθες είμαι επηρεασμένη από τη δυσάρεστη ατμόσφαιρα του κόσμου. Δήλωσα από το πρωί ότι δεν θέλω να μαθαίνω πια τι γίνεται ...δεν είμαι εγώ για στενάχωρα.
Έκλεισα τη τηλεόραση από το πρωί, είπα στο παππού μας ότι έχει βλάβη ( υπάρχει αυτό το μαγικό κουμπί για τα παιδιά!!) και δεν θέλω να ακούσω να πάρει η ευχή άλλη φορά ειδήσεις και ..σκύλους να γαυγίζουν!
Ποτέ δεν άντεχα τους καυγάδες , τα είπα -  είπες, τους αντίλογους.. ίσως γι' αυτό δεν έχω μαλώσει ποτέ με τον άνδρα μου...τυχερούλης... με λίγη γκρίνια την γλυτώνει!
Τώρα θα μου πείτε..δεν μπορεί..κάποια στιγμή τσατίζεστε, διαφωνείτε  σε κάτι...δεν μπορεί.. 
Θα σας πω το μυστικό..Τον ακούω.. τον αφήνω να πει ότι τον τσατίζει, κρατιέμαι..δεν μιλάω λέξη ..τον περνώ όμως από ΜΕΣΑ μου ότι μπορείτε να φανταστείτε ( θυμάμαι όλο του το σόι ) ..και όταν δεν απαντά κάποιος δεν γίνεται καυγάς!! Τον αφήνω να ηρεμήσει ..και όταν ΠΆΝΤΑ έρχεται να μου ζητήσει συγνώμη τον βάζω κάτω και του τα ..ψέλνω μαζεμένα και βγαίνω και από επάνω που λένε.. Δική μου πατέντα παιδιά αυτός ο τρόπος..αλλά ..θέλει και υπομονή γαϊδουρίσια που πιστέψτε με ..την διαθέτω.. τι ζωγράφος θα ήμουνα! Μεταξύ μας ..εκμεταλλεύομαι το γεγονός ότι μου έχει και αδυναμία..Ήμαστε εμείς οι γυναίκες όμως..ατιμούλες!
Πήγαμε για καφεδάκι το πρωί, καιρό είχαμε..έχουμε εγκαταλείψει και το αγαπημένο μας στέκι..τα Πλατανάκια, το θυμάστε; Δυστυχώς τα διάφορα που μας κατακλύζουν κάθε μέρα μας αλλάζουν τις συνήθειες μας.. αλλάζουμε κι εμείς..εγώ δηλαδή.  
Κάποτε τα βράδια περπατούσαμε στη παραλία, τώρα δεν αντέχω τη πολλή κούραση και ιδιαίτερα το περπάτημα. Σταμάτησα και το διάδρομο που έχω στο σπίτι..τον κατάντησα ..κρεμάστρα!!! Νυστάζω εύκολα  ενώ όταν πάω να ξαπλώσω για λίγο δεν με πιάνει ύπνος, γενικά αισθάνομαι λες και δουλεύω όλη μέρα σε κανένα ..λατομείο..Έχω καιρό να κάνω τις εξετάσεις μου για έλεγχο μα ..δεν έχω και σκοπό να τις κάνω..για ποιο λόγο άλλωστε; δεν αλλάζει κάτι. Πρόσεξα ότι όταν γράφω κάνω ..αναγραμματισμό των λέξεων..γράφω μπροστά το ..επόμενο γράμμα και έτσι συνέχεια διορθώνω..ξεχνώ..πριν λίγο έφτιαξα ψωμί και αναρωτιόμουνα γιατί δεν ..φούσκωσε..μου το είπε η Χρυσούλα ( Γαστεροπλήξ) ..ξέχασα να βάλω μαγιά!!
Έκανα  τελικά άλλο για το Δημήτρη ( μη γίνω και ρεζίλι!) και γελούσα με τον εαυτό μου, αν και ακολουθώντας τη συμβουλή της έσωσα το πρώτο!
Μη πείτε τίποτα..ξέρω..δεν θέλω να μου λέει κανείς κάτι γι' αυτό το λέω μόνο σε σας... κάνω καταγραφή απλά μόνη μου των αλλαγών επάνω μου από την Π.. βλέπετε ..δεν θα λέω πια ούτε το όνομα της. Το ροζ συννεφάκι μου κανείς  δεν θα μου το πάρει κανείς.. ελπίζω κάποτε να μη το ...ξεχάσω κι αυτό που το ..παρκάρισα!
Λοιπόν.. έκανα και κέικ και έγινε υπέροχο, στα γλυκά δεν ξεχνάω τίποτε να πάρει η ευχή!


Φιλάκια Αχτιδένια φίλοι μου...πάω να δω την σαπουνόπερα μου στη τηλεόραση ,μου σερβίρισε και ο Δημήτρης μου καρδούλα από καρπούζι..να μην του χαλάσω τη δική του καρδιά!

34 σχόλια:

erifili είπε...

Αχτιδούλα μου υπομονή, Και εγώ αισθάνομαι όπως εσύ, και εγώ κλείνω την τηλεόραση, αισθάνομαι κουρασμένη,δεν κοιμάμαι καλά το βράδυ, βλέπω σαπουνόπερες.Υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες που αισθάνονται όπως εσύ στην τωρινή περίσταση.Οπότε δεν είσαι άρρωστη,φτιάξε γλυκά, ζωγράφισε, πήγαινε βολτες με τον Δημήτρη, κάνε αυτά που σου αρέσουν και δεν μπορεί κανείς να σου τα απαγορέψει.Φιλιά.

Hfaistiwnas είπε...

Μα μαγιά βρε Αχτίδα; Το Α και το Ω!!! χεχεχε!
Καλός ο τρόπος να διαχειρίζεσαι το θυμό! Θα τον έχω υπόψη!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ erifili, μα είναι και καιρός αυτός βρε κορίτσι μου; μούχλα και ζέστη μαζί..χάλασε και η εποχή μαζί με τους ανθρώπους!

iLiAs είπε...

..μας εχουν καταντήσει ολα αυτα τα γεγονότα, να είμαστε στενοχωρημένοι, αρνητικοί..μας εκλεψαν και το χαμογελο! :(

εύχομαι καλο μήνα απο αύριο..να ειναι πολυ καλύτερος για όλους μας :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, άστα..μόλις με ρώτησε η Χρυσούλα αν έβαλα μαγιάαα! έπαθα σοκ!Μαγιά να ξεχάσω..

Κωνσταντίνα είπε...

Το έχουμε όλοι ανάγκη αυτό το ροζ συννεφάκι. Να ανέβουμε μαζί με όποιον αγαπάμε και να κάνουμε βόλτες. Αλλά μιας και αυτό είναι λίγο δύσκολο στις μέρες μας, ας μείνουμε στα μικρά καθημερινά που μας ευχαριστούν. Είτε είναι κέικ, είτε μια βόλτα, είτε ένας ωραίος καυγάς!
Πολλά φιλιά!

el.mar είπε...

Είσαι εσύ μιααα...κ μοναδικήηηη!!!!!
Αχ βρε Αχτιδούλα!!!!Τι θα κάναμε βρε χωρίς εσένα στην παρέα μας?!
Νόστιμο κέικ!!!
Να σου ξαναπώ λοιπόν πως το μπλόγκ σας το άλλο δεν μου το ανοίγει...ήθελα να δω τα πιτάκια αλλά τίποτα!Σε φιλώωωωω!!!!!

Thalassitsa είπε...

Αχτιδούλα μου΄..χαμόγελο και αιδιοδοξία αλλιώς χαθήκαμε...και εγώ με το ζόρι προσπαθώ με αυτά που βλέπω κάθε μέρα πια αλλά επιβάλεται!!!smileeeee

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ iLiAs , πες τα βρε φίλε μου..κι εγώ τα ίδια λέω..μας άλλαξαν τα φώτα οι ..κακοχρόνο νάχου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar, γιατί καλέ δεν σου ανοίγει; δεν μου το έχουν ξαναπεί.ε! δεν χάνεις και κάτι σοβαρό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου κακά τα ψέμματα μας χαλάει η διάθεση με αυτά που βλέπουμε γύρω μας και ακούμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Thalassitsa μου ακόμα και ο καιρός μας π[άει κόντρα..'έχει αέρα στα Φλογητά.

foufoula89 είπε...

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ....ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΦΑΚ...ΓΙΑΤΙ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΦ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΠΑΝΤΑ!!!!!(ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝ ΚΑΘΟΛΟΥ).....ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ....ΦΙΛΑΚΙΑ...

Unknown είπε...

Καλησπέρα, να είσαι πάντα καλά και δεν πειράζει για την μαγιά. Μου άρεσε ο τρόπος που χρησιμοποιείς στον τσακωμό που δεν γίνεται...θα προσπαθήσω να το κάνω...είναι μια ιδέα. Όσο για την τηλεόραση την έχω κλείσει προ πολλού. Δεν την αντέχω. Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,μανούλα μου ,μου λείπετε!!καλό βράδυ..

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλλα μου πως με κανεις και αλλαζω διαθεση....καλε να προσεχεις πολυ που παρκαρεις το συννεφακι.Και προς θεου μην το ξεχασεις πουθενα Το χρειαζομαστε ολοι που κ που.φιλουθκια....ΕΙΡΗΝΗ Κ.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

κι εγώ εδώ και 15 μέρες την έχω σφραγίσει την τηλεόραση, δε μπορώ άλλες στενοχώριες, ανέβηκα κι εγώ στο δικό μου συννεφάκι, που πάρκαρες να έρθω δίπλα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ foufoula89, καλημέρααα! τελικά νομίζω οτι φταίει και ο καιρός με αυτή τη συννεφιά και συγχρόνως ζέστη.Ακούμε και τις ειδήσεις, βλέπουμε τις διάφορες οικογένειες δίπλα μας..καλό μας μήνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eva Z, φίλη μου..πίστεψε με μοναδικός και αποδεδειγμένος τρόπος!Κάποτε με ρώτησε πριν πολλά χρόνια: καλά εσύ γιατί δεν μου αντιμιλάς να αντιδράσεις , νεύρα δεν έχεις; τότε του είπα γελώντας τι κάνω και αυτός απο τ΄τοε κάθε φορά γελάει ..και μου λέει :ξέρω οτιο τώρα μου τα ψέλνεις ..απο μέσασ ου!Πάντως μετρά το αποτέλεσμα έτσι δεν είναι;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου κι εσύ, το ξέρεις πόσο μου λείπεις.

ElenaG είπε...

Καλο μηνα Γεωργία μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ .ΕΙΡΗΝΗ Κ.όσο θα είμαι μαζί σας πρέπει να συνηθίσεις οτι αλλάζω διάθεση εύκολα, είναι το συννεφάκι μου αυτό..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG σε παίρνω τηλέφωνο ΑΥΤΗ τη στιγμή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, γειτόνισααααα! έλα στο συννεφάκι μου να κάνουμε κουλουράκια!

Leviathan είπε...

kai ego de 8elo na vlepo giati exorgizomai...kalimera sas!

love2love είπε...

αγαπη μου για να σε εχουμε κοντα μας πολυ ακομα να προσεχεις τον εαυτο σου να κανεις εξετασεις γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα ανακαλυψεις. ενημερωσου με μετρο τοσο οσο. να πας εκει που σε κανει καλα και με παρεα ωραια και μην σκας εμεις εδω ημαστε

OLINA M είπε...

Εμείς είμαστε τυχεροί που σ'έχουμε κοντά μας.
Ποιος άλλος θα έφτιαχνε ντολμαδάκια που μου αρέσουν και θα μου έφερνε ανεμιστηράκια...;;;
Και στα σοβαρά τώρα,όποιος σε γνωρίζει ξέρει πως είσαι πραγματική αχτίδα χαράς,μια καρδιά μάλαμα που τους χωράει όλους.
Και άσε τον παλιόκαιρος να μας κάνει τα κολπάκια του.Εμείς ξέρουμε να περνάμε πάντα καλά!
Εξάλλου τα τσιπουράκια είναι πιο ευχάριστα με τη δροσούλα.
Οι καρέκλες σας σας περιμένουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Leviathan, είμαι περίεργη τελικώς ποιος βλέπει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, ευχαριστώ που με σκέπτεσαι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ PiciFriki, ευχαριστώ καλό μήνα και σε σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, φίλη μου ήρθα σήμερα και έφυγα αστραπή , ήρθαν επισκέψεις απο το Βέλγιο..θα τα πούμε.

Fanypap είπε...

Πολύ ωραίο το blog σου πραγματικά αχτίδα μου, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... χαμογελάμε και δημιουργούμε...με αισιοδοξία.. γιατί αλλιώς χαθήκαμε.... φιλάκια - Φανή

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπαγεωργίου,καλώς ήρθες συναδέλφισα να πω;

Tante Kiki είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά... υπομονή! Όλοι μας κάπως έτσι αισθανόμαστε...πήγαινε στη θάλασσα, ζωγράφισε... πές μας νέα...βρες μια διέξοδο! Εγώ χθές και προχθές δεν ήθελα να κάνω τίποτε! ΄
Όσο για το ψωμί...εεεε δεν έγινε και τίποτε...εξάλλου όλοι κάνουμε τέτοια!
Φιλιά!