Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πίσω στη ζωγραφική μου!

Μία ολόκληρη μέρα χωρίς να ..ανοίξω τον υπολογιστή μου!  Για φαντάσου..είναι σαν να δηλώνω : Με λένε Αχτίδα και είμαι...μπλοκοαλκοολική!!
Φίλοι μου χθες με κέρδισε το εργαστήριο μου, μπήκα και δεν βγήκα όπως λένε..αφού και στη μητέρα μου πήγα το απόγευμα!
Με ..συνέλαβαν πελάτισσες χθες που δεν σηκώνουν λέει αντίρρηση και θέλουν να τους ζωγραφίσω ότι μου παρήγγειλαν...τους εξηγώ ότι πια το Μάρτη κλείνω το εργαστήρι μου καταθέτοντας πια τα χαρτιά μου και την άδεια μου μα ..πέρα βρέχει.
Πάντως για να πω την αλήθεια στο βάθος της ψυχής μου δεν θέλω να σταματήσω μα η ...σαρξ ασθενής όπως λέει και ο Λόγος!!! Κουράζομαι εύκολα, η διάθεση μου δεν είναι τέλεια, βαρέθηκα τους φοροτεχνικούς τα τιμολόγια, τις αποδείξεις , το ΦΠΑ, τις περαιώσεις και ότι πρακτικό μας βάζουν στα όσα  μας υποχρεώνουν να κλείσουμε τη καθημερινότητα μας. 
Θέλω να ζωγραφίζω όποτε θέλω ( μήπως αυτό δεν κάνω; ) και ότι θέλω, τι σχέση έχει η δημιουργία με χαρτιά και μέτρα βρε παιδάκι μου;
Αισθάνομαι ότι έχω ακόμα πράγματα που απασχολούν το μυαλό μου και μου στερούν τη αποκάλυψη της ψυχής μέσα από κάτι που ζωγραφίζω.. Άλλωστε κατά κάποιο τρόπο πρέπει να ακολουθήσω και το όνειρο του άνδρα μου, πρέπει να διαλέξω ακόμα μια φορά όπως παλιά αλλά αυτή τη φορά πρέπει να βάλω το δικό του όνειρο πάνω από το δικό μου. Με θέλει δίπλα του χωρίς δεσμεύσεις και του το χρωστώ από τότε που τον ξεσήκωσα και του άλλαξα πατρίδα φέρνοντας τον στην Ελλάδα για μια νέα αρχή με το δικό μου όνειρο. 
Βέβαια παραδέχομαι ότι η εικόνα  του είναι και δική μου απλά ...αισθάνομαι οτι θέλω να μην αφήσω πίσω για πάντα την επιθυμία μου να δημιουργώ και να δέχομαι την αποδοχή των άλλων για τη δουλειά μου. Εγωιστικός Ναρκισσισμός της Τέχνης φίλοι μου .. της  Τέχνης που της έβαλα καλούπια και την έκανα εμπορική τότε ..πριν πολλά χρόνια όταν πάλι έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε όσα σχεδίαζα στη Σχολή και στο να είμαι δίπλα στα παιδιά μου και στον άνδρα μου σαν μάνα και σύζυγος. 
Μη νομίζετε ότι μετανιώνω..όχι... έκανα το σωστό..και πάλι το ίδιο θα έκανα.. Απλά μεγαλώνοντας αποκτάς κάποιες ευαισθησίες και μια αγωνία βλέποντας ότι τα όρια ήρθαν πια μπροστά σου, τα όρια που κάποτε τα έβλεπες με το ..κιάλι για κάτι μακρινό και σχεδόν άπιαστο.
Ε! το είδατε κι αυτό..γκρίνια πρωινιάτικη με το καφέ στο χέρι... σήμερα δεν υπάρχει επισκεπτήριο στη κλινική της μητέρας μου λόγω ελέγχου γιατρών κι εγώ πάω τρεχάτη στο εργαστήρι μου γιατί το Σάββατο ( μου είπε η πελάτισσα μου ) αν δεν έχω τελειώσει αυτό που κάνω θα ..εκτελεστώ!
Καλημέρα φίλοι μου, χαμογελάστε, πέστε καλημέρα σε όσους σας κοιτάξουν στα μάτια και ζήστε το σήμερα σαν να είναι μια νέα αρχή!

26 σχόλια:

a pink dreamer είπε...

καλημερα! μου αρεσει οπως σκεφτεσαι γιατι ετσι σκεφτομαι κι εγω! θελω να δημιουργω χωρις παραγγελια! συνεχισε να δημιουργεις και να νιωθεις εσωτερικα ελευθερη!!! ποτε θα μας δειξεις κανενα εργο σου;

Αντυ είπε...

Καλημέρα και από εμένα! Οχι δεν θα την έλεγα γκρίνια πρωινιάτικη αλλά σκέψεις πρωινές!! Οσον αφορά το θέμα της δημιούργία με ή χωρίς εργαστήριο όταν νιώθεις ότι θες να δημιουργήσεις απλά δημιουργείς!! Φιλιά πολλλά

Asteri (Maria) είπε...

Καλημέρα γλυκειά μου αχτίδα!!!!

Hfaistiwnas είπε...

Οταν περνάς δημιουργικά το χρόνο σου, δεν καταλαβαίνεις τίποτα!!!
Καλή μέρα να έχουμε!!!

erifili είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου, συμπαραστάτρια στις σκέψεις και τις επιθυμίες σου και εγώ, γιατί κάπως έτσι σκέπτομαι.Κάποια στιγμή, πρέπει να κάνουμε και κάτι για τον εαυτό μας, όχι μόνο για τους άλλους.Γιατί ο χρόνος είναι σκληρός, περνά γρήγορα.Τουλάχιστον να περνά καλά.

BUTTERFLY είπε...

Και ποιος σε εμποδιζει να συνεχισεις να δημιουργεις; Για σενα, για δωρακια σε φιλους και αγαπημενα προσωπα....
Αλλωστε, αν το ονειρο αφορα εκεινο το κτηματακι, η φυση θα αποτελεσει νεα πηγη για υπεροχες εμπνευσεις!
Καλημεραααα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες, δεν με χαροποιεί που θα το κλείσεις αλλά ακόμη και έτσι να χεις ένα χώρο στο σπίτι κάθε φορά που το νιώθεις... να το πιάνεις το πινέλο...έτσι για να ξεδίνεις

Καλημέρεςςςςςςςςςςςςςς

Guardian Angel είπε...

Καλημέρα-Καλησπέρα Αχτιδούλα!!!
Οι επιλογές μας πάντα κρύβουν μια θυσία αλλά αν είναι "σωστές" (σύμφωνα με τ' αποτελέσματα), τότε χαλάλι τους όλα!!!

Υ.Γ. Τι κακό έχουν οι φοροτεχνικοί?
Ξέρω δεν είμαστε και πολύ ευχάριστοι τύποι αλλά το παλεύουμε.

Φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα............

mariposa είπε...

αχ.. αχτιδα...βλεπω το μελλον μεσα απο τα ματια σου..και ελπιζω να ειναι αναλογο..

πολλα κισσ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ a pink dreamer , έχω στο νου μου για μια ακόμα έκθεση μα όχι τόσο σύντομα. Μου έστειλαν και μια πρόταση σε ομαδική με συναδέλφους συμμαθητές της Σχολής Καλών Τεχνών μα είναι για άλλη πόλη και αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα..θα δούμε..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αντυ, γειά σου γλυκιά μου..βρέχει τώρα και είμαι με το Laptop στο μπαλκόνι και χαζεύω τη βροχή...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Asteri, τώρα πια ..καλό απόγευμα θα σου πω..φιλάκια Αχτιδένια !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas φίλε μου όμορφη ώρα, στο μπαλκόνι με το Laptop κάτω απο τη κλιματαριά μου( χωρίς σταφύλια πια) χαίρομαι τη παρέα σας και τη βροχή..είναι πανέμορφα πίστεψε με..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ erifili γλυκιά μου..τα ..πρέπει πολλές φορές είναι αναπόφευκτα και ίσως αποδεκτά όταν δεν γίνεται διαφορετικά..Είμαι καλά,ζωγράφισα, μαγείρεψα εγώ σήμερα(!!!)και χαίρομαι τώρα τη παρέα σας.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, είμαι λίγο απρόβλεπτη και δεν ..κάθομαι στα αυγά μου όπως έλεγε η γιαγιά μου..έχω κι όλας μέσα στο μυαλό μου κάτι να κάνω με τη μια κόρη μου..και ξέρεις ..οτι βάλω στο νου μου το κάνω..βέβαια το να φύγω στην εξοχή το θέλω μα έχω ακόμα ηλικιωμένα άτομα γύρω μου που τους οφείλω την προστασία μου...όταν λέω οτι δεν θα ζωγραφίζω εννοώ επαγγελματικά, μη ξεχνάς ότι ασχολούμαι με χονδρική εδώ και χρόνια και έχω σύμβαση με εταιρία για τα βιτρώ που κάνω γι' αυτήν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ δεν είπα οτι θα πάψω να ζωγραφίζω..απλά θα πάψω να έχω τη βιοτεχνική ιδιότητα μου..βαρέθηκα όλες αυτές τις αγωνίες των χαρτιών..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Guardian Angel , καλέ δεν μου φταίνε σε τίποτε..πιο πολύ έχω ένα γραφείο μόνιμο που ασχολείται με τα βιβλία μου και έχει πλήρη ελευθερία στη διαχείρηση του ερφαστηρίου μου. Είναι μια υπέροχη κυρία που φροντίζει τα πάντα..απλά τα παίρνει ότι χρειάζεται απο το λογαριασμό μου, δεν με ενοχλεί..ξέρει την αδυναμία μου να ασχολούμαι με κάτι τέτοια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος , φίλη μου ευχαριστώ ..καλησπέρααααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mariposa , ήμουν τυχερή στη ζω'ή μου , σου εύχομαι τα καλά και σου παίρνω τα άσχημα που έζησα..κοριτσάκι μου !

anthivolon είπε...

Εύχομαι τα καλά να έρθουν μετά....όταν αποφασίσεις να σταματήσεις τη δουλειά και τις υποχρεώσεις της.....στο χέρι σου είναι.
Φιλιά πολλά

CHEF AT THE MARCHE BISTRO είπε...

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΣΟΥ...ΠΑΝΕ ΒΟΛΤΙΤΣΕΣ,ΕΛΑ ΛΙΓΟ ΚΙ ΑΠΟ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ...ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΟΥ!!!ΛΙΓΟ ΑΠ' ΟΛΑ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon σήμερα δούλεψα όσο μπόρεσα, είχα και τρεχάματα στην εφορία να πληρώσω γιατί δεν μου έστειλαν απο το ταχυδρομείο το χαρτί της 2ης δόσης, τράπεζα για να βγάλω επιταγή για την εφορία..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποτέ μην πεις ΠΟΤΕ!!! εγώ αναλαμβάνω το διάβασμα της Βασούλας κι εσύ ..το πιο δύσκολο..το γυιό σου..χα! χα! καλό κουράγιο.

Irini είπε...

Η ελευθερία έκφρασης είναι σημαντική για τον κάθε άνθρωπο.Δεν υπάρχει περίπτωση να σου την πάρουν ποτέ.Όταν θελήσεις να δημιουργήσεις όπως λέει και η φίλη Αντυ...απλά δημιουργείς.Πολύ θα ήθελα να δω έργα σου,φιλιά!!!

Leviathan είπε...

kai ego megalo kollima me ta blogs...piase ta pinela loipon!!! :) teleia!! kalisperaaaa! :)