Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Καλημέρα , καλημέρα!

Καιρό έχω να σας βάλω φωτογραφίες απο το Κλωντάκι μου, προσέξτε μυτούλα!

Μια νέα μέρα, μια καλύτερη μέρα ως προς το καιρό γιατί απο τα..νέα στις ειδήσεις..άστα να πάνε δεν θέλω ούτε να τα ακούω, αρνούμαι να τα ακούω πια γιατί νευριάζω!
Σε δύο χρόνια που θα βγει ο άνδρας μου στη σύνταξη στα 35 χρόνια τα λεφτά που θα μας δίνουν δεν θα φθάνουν ούτε για τη βενζίνη του αυτοκινήτου οπότε πρέπει να σκεφτούμε το...ποδήλατο.
Θα μου πείτε οτι ζω σ' αυτή τη κοινωνία και πρέπει να νοιάζομαι για το τι θα συμβει..όμως έτσι που τρέχουν τα πράγματα χάνεις και το σθένος να τα παρακολουθείς.
Όμως φίλοι μου πιστεύω πάντα στα θαύματα και στο αύριο και στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.
Χθες ένα μήνυμα απο φίλη μας του διαδυκτίου το απέδειξε ακόμα μια φορά.
Η φίλη Λαμπρινή που την χτύπησαν στο ποδήλατο της με φορτηγό και ήταν σε καταστολή και οι γιατροί περίμεναν το μοιραίο ...ήρθε σε επαφή με το περιβάλον, έδωσε σημάδια οτι καταλαβαίνει . Πιστεύω οτι η προσευχή μας , η ενέργεια της δικής μας ψυχής που την αγκάλιασε νοερά έπαιξαν έστω κάποιο ρόλο .

Λοιπόν , μη ξεχνάτε, όλα στη ζωή μας μπορούν να αλλάξουν απο στιγμή σε στιγμή καλά ή κακά γι' αυτό εμείς πρέπει να φροντίζουμε τη ψυχή και την κάθε μας μέρα να την γεμίζουμε με αγάπη και καλή πρόθεση για όλους ακόμα και γι' αυτούς που μας πλήγωσαν. Πολλές φορές θυμώνω κι εγώ με κάτι, τα βάζω μαζί του προσπαθώντας να δώσω δικαιολογία και διέξοδο στο θυμό μου μα ..όταν μένω μόνη ..εγώ και ο εαυτός μου , τα βάζω σε σειρά και προσπαθώ να κατανοήσω και να προχωρήσω. Μερικές φορές αργώ ...άλλοτε πάλι απλά προσπερνώ μα τυρανιέμαι με τύψεις όταν η ψυχή μου δεν ησυχάζει. Γι' αυτό...τι σας λέω...άστα να πάνε...δώστε μόνον αγάπη και σίγουρα αυτό θα φέρει το αντιγύρισμα που επιθυμούμε ή έστω την ηρεμία μας.
Και απο τη ..ψυχή ας πάμε στην ύλη!!
Άρχισα απο χθές δίαιτα σας δηλώνω για να μη το πάρω πίσω έστω και απο ντροπή και για να συμπαρασταθώ στον ανδρούλη μου που το πήρε κατάκαρδα που κάποιος που είχε καιρό να τον δει του είπε οτι έκανε κοιλιά ( μεταξύ μας...έκανε!). Χθες έφαγε για βραδινό σαλάτα και τη νύχτα τριγυρνούσε σαν το φάντασμα μέσα στη κουζίνα μα ...αντιστάθηκε στο πειρασμό ( έτσι είπε δηλαδή και με καλή πίστη το δέχομαι) . Λέμε να αρχίσουμε και τις βόλτες μας στη παραλία πεζή ,που θα πάει...θα την χάσει τη κοιλίτσα κι εγώ τη περιφέρεια ( δεν πάω και για νύφη άλλωστε ..'οσο καταφέρω) . Τελικά κάθε Άνοιξη μας πιάνει το κάτι τις μας και το ρίχνουμε στη περιποίηση μέχρι να βαρεθούμε δηλαδή γιατί εγώ έτσι κάνω.
Πάντως αποφάσισα να κόψω τα γλυκά στο σπίτι , θα βογγήξει κόσμος καλέ !
Σε λίγο κατεβαίνω στο εργαστήρι μου αν και τελείωσα όλες τις δουλειές μου και τις παρέδωσα αλλά ξέχασα να τα φωτογραφίσω οπότε την γλυτώσατε. Φίλοι μου να είστε καλά όλη μέρα , σας κάνω αγκαλίτσα και φιλάκι πρωινό και ...είπαμε..καλή διάθεση, χαμόγελο στα δύσκολα και ..προς Θεού, κλείστε τη τηλεόραση, εγώ το έριξα στο διάβασμα.

23 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Φιλάκια πολλά αχτιδούλα :)
όλα καλά θα πάνε (το ελπίζω)
Κούκλα η Κλώντη

Unknown είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα!!!! Διάβασα την ανάρτησή σου και ήδη αισθάνομαι ¨πιο χαρούμενη και πιο αισιόδοξη!!!
Και εγώ σήμερα άρχισα δίαιτα και ελπίζω να μην βαρεθώ και τα παρατήσω!!! Καλά κούκλα η Κλώντη!!! Φιλάκια πολλά!!!

Hfaistiwnas είπε...

Μακάρι όλα να πάνε καλά!
Καλημέρα...

Unknown είπε...

Αχτίδα μου καλημέρα
Εγώ να δεις τι "διάβασμα" κάνω αλλά ... συχνά χάνω την πορεία μου.
Πάντως τηλεόραση ανοίγω μόνο για παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Πολλά φιλιά καλημέρας

Chryssa είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα! Η Κλώντη είναι απίστευτη φατσούλα! Άχ πόσο τα αγαπώ τα τριχωτά τετράποδα δεν περιγράφετε.. λιώνει η καρδιά μου στη θέα τους!
Συνεχίζω να στέλνω τις θετικές μου σκέψεις στην Λαμπρινή κι ας μην την ξέρω!
Καλό κουράγιο με την διαίτα!!
xo

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Μου φαίνεται Αχτιδούλα πως η εκδρομή σε ανανέωσε τελικά. Σε βρίσκω με διάθεση θετική.
Αν και είναι το χαρακτηριστικό σου σημείο!
Υπομονή για την δίαιτα!
Την αγκαλιά την παίρνω!
Σου στέλνω φιλί!

( fortounata) είπε...

καλή διάθεση να υπάρχει,με όλα όσα γίνονται.φιλιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Asteri , γειάσου κοριτσάκι μου, καλό...απόγευμα πια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nefeli μου έχω βουτήξει έναν θερμιδομετρητή και γράφω ότι τρώω φροντίζοντας για τις λιγώτερες θερμίδες.Τώρα έφαγα για μεσημέρι μια ντοματοσαλάτα .Πήγα και στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα είδη σε φετούλες για πρωινό και βραδινό που να γράφει τις θερμίδες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου πρέεπι να έχουμε μια θετική ενέργεια και να μην αφήνουμε τις δυσκολίες να μας πτοήσουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ meggie, μου αρέσουν πολύ τα κινημ. έργα και τα βλέπω είναι αλήθεια, σειρές δεν παρακολουθώ, πολλά ντοκυμαντέρ ,ούτε ριαλιτι βλέπω με εκνευρίζουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Χρύσα μου είναι πού χαριτωμένη και γλυκούλια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, φίλη μου προσπαθώ όσο μπορώ να έχω καλή διάθεση.Έχω δυσκολίες σε πολλά μα ..με τον άνδρα μου μαζί χέρι χέρι προσπαθούμε όλα να τα βάλουμε σε σειρά και να βοηθήσει ο ένας τον άλλο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ φουρτουνιασμενη ψυχη, όλα γίνονται φίλη μου , υγεία να υπάρχει πάνω απ' όλα.

anthivolon είπε...

Αχτιδούλα μας,
Η Κλώντη σου είναι μια κούκλα!! Κι εσύ όμως δε πας πίσω, σε βρίσκω πιο αισιόδοξη και πιο χαρούμενη. Εύχομαι να είσαι πάντα έτσι και να είσαι σίγουρη ότι αυτό θα το εισπράτουν όλοι αυτοί που είναι τριγύρω σου και θα σου το ανταποδίδουν!!
Σε φιλώ
Καλό απόγευμα!!

ElenaG είπε...

Τα καλά νέα της Λαμπρινής Αχτίδα μου αυτά είναι
η μεγαλύτερη αισιοδοξία...
Η Κλωντη δεν λέω όμορφη είναι αλλα βάλε μας καμια
φωτό του JR...Αχ το "φατσουλινι"!!!...
Καλή υπομονή με τη δίαιτα...άντε μπας και ζηλέψω
και σας ακολουθήσω...εγώ και αν έχω ανάγκη!
Κάθε Δευτερα ξεκινώ...

stalamatia είπε...

Όλα να πάνε καλά για τη Λαμπρινή .
Η Κλώντη είναι και πολύ μούρη η άτιμη!!.
Γι'αυτό δεν έχει συνταγές στο άλλο μπλογκ; χα χα χα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ anthivolon, πράγματι μου πέρασαν αρκετά οι πόνοι, είμαι καλύτερα και όπως καταλαβαίνεις αισθάνομαι και καλύτερα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ElenaG, τα νέα της Λαμπρινής είναι πολύ καλά όπως μου τα είπανε, εσύ ξ'ερεις..κεράκι και προσευχή για εμάς τις αμαρτωλές.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ stalamatia μου ο Δημήτρης έκοψε τα περίπλοκα φαγητά και άρχισε δίαιτα, αφαίρεσα απο το ψυγείο κάθε τι το λιπαρό και σήμερα αγόρασα ότι υπάρχει σε λάιτ.

marilise είπε...

ήρθα και γω .. κούκλα η Κλώντη , και τι γαλλική μυτούλα , για πέρνα για ένα κέρασμα απο το ιστολόγιο μου έχω κάτι δικό σου .....

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Κι εγώ... στο διάβασμα το έριξα. Κι επειδή είμαι πολύ αργοπορημένο κορίτσι και δεν πρόλαβα την πρωινή αγκαλιά, πέρασα για μια βραδινή.

Καλό ξημέρωμα!

Πόπη είπε...

Αχτίδα έχω μια πρόταση: Να κάνεις γλυκά άγλυκα, με την μισή ποσότητα γλυκαντικής ουσίας, κατά προτίμηση βιολογική φρουκτόζη αντί για ζάχαρη.

Πρόσεξε τις πίτες...

Πρόσεξε ... και την ποσότητα...

Αλλά... εσύ έτσι κι αλλιώς είσαι μια κούκλα, απλά για λόγους υγείας αν μπορείς να κάνεις κάτι θα ανακουφιστείς...
Φιλάκια