Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Να πάρει ευχή... μεγάλωσα περισσότερο!




Έτσι ακριβώς φίλοι μου έχει το θέμα... έγινα ...2024...1952...κάντε την αφαίρεση! Δεν μπορώ να το πολυχωνέψω όχι γιατί φοβάμαι τα χρόνια αλλά γιατί μέσα μου είμαι εκείνη η νέα γυναίκα που ανακάλυψε τα μπλοκ και έφτιαξε δειλά το δικό της,. 2007... αισθάνομαι προϊστορική πια στο χώρο και λιγάκι παράταιρη. Εκείνη που μόλις ανοίγει το.. μάτι το πρωί έχει κάνει κι όλας λίστα με τις εργασίες της ημέρας. Μετά.. ψάχνω το βοήθημα για να σηκωθώ , παίρνω το πρώτο χάπι και.. προσγειώνομαι.. όμως ακόμα και έτσι πάω στην κουζίνα να κάνω το πρωινό καφεδάκι στον Δημήτρη , να αλλάξω το νερό στην Κάντυ δίπλα στην κονσέρβα της , να ανοίξω την τηλεόραση στο κανάλι που ακούει τις ειδήσεις  της Ευρώπης. Δεν ξέρω αν έχω το δικαίωμα δώσω συμβουλές όμως κάντε όπως εγώ..




Πέστε πως βλέπετε άχρωμα .. πέστε πως ο κόσμος σας είναι ένας ασπρόμαυρος καμβάς , πάρτε πινέλα και χρώματα και δώστε του ζωή, όνειρο και χαμόγελο. Έτσι κάνω πολλές πολλές φορές όταν αυτό που βλέπω είναι μουντό και άχρωμο.
Κάθε φορά τέτοια μέρα.. 21 Μαΐου..θυμάμαι και γελάω γιατί προ.. αμνυμονεύτων χρόνως μαθήτρια Δημοτικού τότε παιζόταν μία ταινία το 2000 έτος μχ με φανταστικό τότε περιεχόμενο. Σκέφτηκα... έκανα υπολογισμό και είπα στις φίλες μου γελώντας : Ουυυ! Τότε θα είμαι 42 δηλαδή γριά!!! Έτσι είναι η νιότη φίλοι σκέπτεται εγωιστικά. Λοιπόν ας προσπαθούμε να βάζουμε χρώματα, ας κάνουμε τα.. στραβά μάτια στα δύσκολα και ας σκεπτούμε πως η αγάπη και η επιμονή πολλά ομορφαίνει!
Γεννήθηκα σε μέρα μεγάλης γιορτής .. και αυτό ακόμη μάλλον έπαιξε ρόλο γιατί όλοι οι φίλοι μου τα θυμούνται. Χρόνια Πολλά στις φίλες μου Ελενίτσες και στους φίλους μου Κωνσταντίνους όπως ο μικρός μου εγγονός. Να είστε γεροί και ευτυχισμένοι.
                             Αχτιδένια φιλάκια
 

12 σχόλια:

fish eye είπε...

Να είσαι πολύχρονη και υγιής και να πίνεις τη ζωή με το καλαμάκι. Να είσαι καλά
Στέλλα

Α. Παπαγιάννης είπε...

Ευχές για πολλά, αισιόδοξα και δημιουργικά χρόνια!
Όλοι μεγαλώνουμε, όμως μία-μία μέρα, χωρίς βιασύνη. Έστω κι αν μας φαίνεται ότι ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα τώρα.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χρόνια σου πολλά και απίκραντα αγαπημένη και να χαιρεσαι και τον μικρό Κωνσταντίνο !!!!
Σε φιλώ !!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια πολλά Γεωργία μου.
Να είσαι γερή και γεμάτη αισιοδοξία.
Να χαίρεστε και τον εγγονό σας.
Φιλιά.

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, αγαπημένη μου φίλη, χρόνια πολλά με κάθε μου ευχή.
Να σε χαιρόμαστε οι δικοί σου άνθρωποι και εμείς οι φίλοι σου. Να απολαμβάνουμε την αγάπη σου, την όμορφη αισθητική σου, τη θαυμαστή σου δοτικότητα, το μεράκι της τέχνης σου.
Να χαίρεσαι και τον εγγονό σου, καλή μου φίλη.

Ελένη Φλογερά είπε...

Γεωργία μου να είσαι πολύχρονη με υγεία χαρούμενη και ευτυχισμένη.
Φιλάκια πολλά!

ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) είπε...

Γεωργία πολύχρονη και χρόνια καλά! Ας βάζουμε στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα και στα χρόνια μας όσο μπορούμε και λίγο χρώμα, για να περνάνε τα χρόνια μας όσο γίνεται όμορφα.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Γλυκιά μου Γεωργια!
Χρονια πολλα σε ολους σας!!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη αγαπητή Γεωργία και συνοδοιπόροι. Είχα μήνες να αναζητήσω τη συντροφιά σας γιατί περνούσαμε δύσκολα με παρόμοια θέματα με την Ειρήνη που ελπίζουμε και ευχόμαστε και μεις για όλους να είναι περαστικά. Πολλά ακούμε γύρω μας. Πάρα πολλά...
Μου περνάει απ το μυαλό ότι αυτός ο παγκόσμιος εμβολιασμός βγάζει στην επιφάνεια όλες τις προδιαθεσεις του οργανισμού. Καρκίνους, καρδιοπαθειες, νεφροπαθειες, αυτοανοσα κ.α.
Δεν μπορεί ξαφνικά τόσοι γύρω μας, μα τόσοι, να αρρωσταινουν...Ωστόσο προσεύχομαι και γω να μη μας δώσει ο Θεός τη ΜΕΓΑΛΗ πίκρα και προσεύχομαι και για όλους που υποφέρουν στα νοσοκομεία. Αγαπητή συνομήλικη Γεωργία εύχομαι τα χρόνια της τρίτης ηλικίας που διανύουμε να τα περάσουμε ήρεμα, κατασταλαγμενα και χωρίς πόνο και αγωνία για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το κεφάλι ψηλά όχι με περηφάνια αλλά με βλέμμα στο Χριστό και παράκληση για το έλεος Του....Υπάρχει ελπίδα και μαγιά ανθρώπων μέσα στη παρακμή.
Ευχές πολλές σε όλους από γιαγιά Φαίη.

Marie-Anne είπε...

Χριστός Ανέστη! Με καθυστέρηση έρχομαι να σου ευχηθώ για τα γενέθλιά σου, αγαπημένη μας Αχτίδα! Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου, και το μικρό σου Κωνσταντίνο που γιόρταζε. Κάθε φορά που βλέπω τα υπέροχα έργα σου, χαίρομαι τόσο πολύ και σκέφτομαι πως με την όρεξη και την θέληση που έχεις για δημιουργία, ξεπερνάς και την Πάρκινσον και ό,τι άλλο σε ταλαιπωρεί. Και αυτό είναι το σημαντικό, όπως ξέρεις πολύ καλά και μας το λες και μόνη σου!
Καλό ξημέρωμα και καλή Κυριακή!!!

ANNA FLO είπε...

Πολύχρονη κι από εδώ. Κι ας πέρασαν τόσες ημέρες. Να σαι γερή και πάντα με χαρούμενα χρώματα στη ζωή σου
Καλή σου μέρα

Ανώνυμος είπε...

Τις πιο εγκάρδιες ευχές μου για τα γενέθλιά σας! START2