Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Στη Φύση και στ'αστέρια!

 Επιστροφή στο κτήμα φίλοι μου για να βρει ο άνδρας μου τις ασχολίες που αγαπάει κι εγώ να του κάνω συντροφιά και συγχρόνως να βοηθήσω όπως μπορώ. Είχα και το μικροατύχημα με το χέρι μου και την σιλικόνη στο εργαστήρι μου. 


Που να σας πω και να με πιστέψετε αφού το.. κοχύλι με την καυτή σιλικόνη έφυγε από τα δύο δάκτυλα μου στο αριστερό χέρι, πετάχτηκε στον αέρα και..προσγειώθηκε εκεί που βλέπετε. Πάντως είμαι καλύτερα και αν δεν έβαζα τα χέρια μου στο νερό θα ήταν καλύτερα. 

Στο κτήμα λοιπόν να υποδεχθούμε το κύμα ζέστης και ευτυχώς που έφυγε για 3ήμερο ο γείτονας απέναντι και δεν με βλέπει που κυκλοφορώ με .. μαγιό την ατελείωτη σε.. φάρδος κορμάρα μου με μόνους τυχερούς τον Κανέλλο και τις..(  έχασα το μέτρημα ) γάτες μας.  Ο άνδρας μου δεν υπολογίζεται γιατί όπως λέει εκείνος όταν με βλέπει έχει την εικόνα της ... συζύγου 50 κιλών με τα αόρατα μπικίνι!!!


Οι αμυγδαλιές μας... 50 τον αριθμό ( αυτός ο άνδρας μου φύτευε και δεν φανταζόταν ότι θα μεγάλωναν! ) είναι γεμάτες αμύγδαλα, αρχίσαμε τις.. προσκλήσεις μα... ουδείς έδωσε το παρόν και μέχρι να έρθει κάποιος ο καλός μου άρχισε να μαζεύει τα πιο χαμηλά και εύκολα. Όποιος έρθει σκάλα... ακούσατε; σκάλα! 

Βοήθησα κι εγώ με κάποιο τρόπο καθαρίζοντας τα τσόφλια, ένα ολόκληρο σάκο καθάρισα και όταν βλέπεις πως χωράει καθαρισμένος σε ένα λεκανάκι καταλαβαίνεις γιατό κοστίζουν ακριβά.




Εννοείται ότι μετά .. σπίτι βέβαια.. θα αρχίσει το σπάσιμο για να γίνουν με.. αλατάκι στο φούρνο ... γιαμ γιαμ..., σοκολατάκια βραχάκια ( πεθαίνωωω!), αμυγδαλωτά που λατρεύει ο Δημήτρης, λευκά για τα γλυκά κουταλιού και σκέτα για τα παιδιά μου.

Νόμιζα ότι τελείωσα και άρχισα το κέντημα όμως .. όμως.. νάτην η επόμενη δουλειά. Φουντούκια μου έφερε ( ευτυχώς μόνο 4 φουντουκιές έχουμε) και οι λατρεμένες καρακάξες ανακαλύψαμε πως τα τρυπάνε και τα τρώνε!


Σειρά θα έχουν τα Καρύδια , ευτυχώς μόνο 4 δένδρα,  που όπως μου λέει .. τέλη Σεπτέμβρη! Αυτά έχουν τα κτήματα φίλοι μου που όταν τα αγοράζεις με ατελείωτα όνειρα δεν σκέπτεσαι καν πως θα μεγαλώσεις και δεν θα μπορείς να.. σκαλφαλώνεις, να γονατίζεις, να ανεβαίνεις τη σκάλα, να δέχεσαι στωικά τις φυσικές καταστροφές.

 Όμως φίλοι μου.. όταν βραδιάζει και αρχίζει η φυσική δροσούλα, όταν  βλέπεις τα αστέρια που έχασες στην πόλη.. όταν καθισμένοι έξω θυμώμαστε ένα σωρό ιστορίες που ζήσαμε..τότε το κτήμα, η φύση γίνεται κομμάτι σου . Είναι και αυτή η μυρωδιά από τα νυχτολούλουδα, η κραυγή από την.. κουκουβάγια της "γειτονιάς" μας, το χάζεμα στους δύο.. φύλακες , ένας 45 κιλά και ο άλλος μόνο 2800 που περιπολούν όλο το κτήμα γαβγίζοντας στο κάθε υποτιθέμενο εχθρό για τα... αφεντικά. 

Φίλοι μου σας στέλνω την αγάπη μου και εύχομαι να είστε ακόμη διακοπές.

                              Αχτιδένια φιλάκια

10 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα σου Γεωργία μου αεικίνητη! Και πάντα παρούσα. Έτσι σε θέλουμε βρε! Να μην μασάς πουθενά, να μην κολώνεις, να μάς μεταφέρεις τη θετική αύρα που κουβαλά η ψυχή σου αλλά και το σώμα σου. Αυτή είναι οπτική ζωής καλή μου φίλη.
Ναι, έχουμε προβλήματα, ναι, είναι σοβαρά αλλά έχουμε και μια ...κορμάρα βρε, που δεν διστάζουμε να χαρούμε έτσι όπως είναι.
Ειλικρινά με συγκινεί αυτή η οπτική ζωής καλή μου φίλη.
Περαστικά σου στο χεράκι σου, καλή διαμονή.
Για μια ακόμα φορά θαύμασα τα καλούδια από το κτήμα.
Φιλάκια πολλά σας.

Maria είπε...

Η ζωή στη φύση έχει άλλη χάρη, γλυκιά μου αχτιδουλα, πολλά τα θετικά της, μηδαμινα τα αρνητικά της... Καλοφαγωτα τα καλούδια σας!
Περαστικά σου και να είσαι πάντα γερή και δυνατή!
Φιλάκια!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Σε Παράδεισο είσαι χάριν του άντρα σου που φροντίζει να φυτεύει και περιποιείται το κτήμα !!!!! Να είστε καλά, να το χαίρεστε φίλη μου και με την δύναμη του χατακτήρα σου θα περάσει γρήγορα και το χέρι σου. Τα στεφανάκια σου τα έχω λατρέψει και στο φβ....είναι απίθανα !!!!
Σε φιλώ !!!!

ANNA FLO είπε...

Περαστικά στο χέρι! Και διακοπές είμαι ακόμη, ζέστη και εδώ...αλλά τόσα καλούδια δεν έχω...Τι όμορφη παραγωγή δίνει όμως το κτήμα σας. Ναι έχει κούραση αλλά απολαμβάνεις τους κόπους σου.
Καλές μαγειρικές παρασκευές.
Να περνάτε καλά και έξω καρδιά. Αυτό χρειάζεται
Τα φιλιά μου

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Το χεράκι αν και ταλαιπωρημένο, παραμένει κομψό και εκφραστικό, Γεωργία μου.
Να χαρείς όλα τα αγαθά που σας δίνει η φύση και να παραμείνεις "όμορφη και γλυκούλα" όπως η εικόνα που διάλεξες ♥
Ο Δημήτρης σε βλέπει με τα μάτια του ερωτευμένου κι αυτή η ματιά ποτέ δεν λαθεύει.
Φιλί, αγαπημένη μου!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Τί ωραία όταν μπορείς κι απολαμβάνεις ρη φύση!
Έχει τη φροντίδα της, αλλά σε αποζημιώνει πλουσιοπαροχα.
Να είστε γεροί να τα χαίρεστε όλα αυτά τα αγαθά.
Περαστικά στο χέρι σου, την έχω πατήσει άπειρες φορές κι εγώ.
Να περνάτε καλά.
Πολλά φιλιά.

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Γεια σου, Γιωργία μου!
Πάντα ενεργητικότατοι και οι 2 σας!
Να είστε καλά!
Τις καλύτερες ευχές μου :)

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Να τα χαίρεστε όλα τα καλά σας εκεί φιλενάδα είναι ο κόπος σας και γι αυτό είναι δυο φορές καλά!!
Αυτό το... μεγαλώνοντας κανένας δεν το σκέφτεται 😊 ομως το ότι κάνεις το όνειρό του πραγματικότητα και εσύ τον στηρίζεις αυτό έχει σημασία αχτίδα μου.
Περαστικά στο χεράκι σου!
Να απολαμβάνεται ότι αγαπάτε, να περνάτε όμορφα φιλενάδα την αγάπη μου φιλιάαα!!

Rajani Rehana είπε...

Beautiful blog

Rajani Rehana είπε...

Please read my post