Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Όμορφο πράγμα το όνειρο!

 


Σας έλειψα φίλοι μου όμως όπως βλέπετε ζούμε αυτό το καλοκαίρι λίγο μακριά στο όνειρο που θα θέλαμε να ζούμε και ξεχαστήκαμε στο γαλάζιο του ουρανού και στο πρασινογάλανο της θάλασσας! Σας είπα; εδώ δεν χρειάζομαι φάρμακα, μπαστούνι, τηλεόραση και δεν πληρώνουμε και.. ΕΜΦΙΑ.. αυτό που το πάτε;

Πήραμε και το τροχόσπιτο μαζί μας έτσι για να μη ξεχάσουμε το τι αφήσαμε πίσω, εγώ πια κατεβαίνω όπως παλιά σαν κατσίκι και χώνομαι στη θάλασσα από κάθε μεριά. Ο Δημήτρης πηγαίνει για ψάρεμα με τη βάρκα, εγώ με την Κάντυ ψάχνουμε για χελώνες και αφήνουμε στα μπουκάλια της μπύρας μηνύματα αγάπης για όποιον τα βρει.  

  Έπαψα να πονάω πια.. τι ρευματοειδή αρθρίτιδα μου λέτε.. έπαψα να έχω πρόβλημα στο να βλέπω το δρόμο σας .. νερό και να πατώ σταθερά στη γη. Ζωγραφίζω συνέχεια.. όπως παλιά, κάνω υποβρύχια εξερεύνηση με τον άνδρα μου.. όπως παλιά ώρες ολόκληρες , μαζεύω κοχύλια που πετάει καθημερινά η θάλασσα, πανέμορφα κοχύλια για να ζωγραφίζω μέσα σε αυτά.


Είναι και αυτές οι ξάπλες στην αμμουδιά όποτε θέλω να δροσιστώ και μου φθάνει μία ομπρέλα στην άμμο για να ξαπλώσω και να διαβάσω το βιβλίο μου.. όπως παλιά...

Όμως οι πιο όμορφες μα ώρες είναι όταν παίρνουμε το πρωινό μας στη νέα κατασκευή που έφτιαξε ο άνδρας μου στο πιο μεγάλο δένδρο εδώ . Δεν υπάρχουν και κουνούπια εδώ.. μάλλον τα αφήσαμε μαζί με τα αντικουνουπικά στο σπίτι πίσω. Από εδώ ψηλά βλέπουμε πότε έρχεται κανένας.. τυφώνας μα ευτυχώς  μέχρι τώρα.. ηρεμία .



Πρόβλημα λέτε με το ρεύμα ;  Όμως.. και αυτό το έλυσα σαν πρακτική Δίδυμος που είμαι αφού πριν φύγουμε τσάκισα τα ..σάιτ με ηλιακούς φορτιστές, φωτάκια, φαναράκια, φακούς .. νάναι καλά ο ήλιος.. και η αγαπημένη μου πάροχος ίντερνετ μου έκανε δώρο απεριόριστα δεδομένα για να σας βλέπω που κολυμπάτε, που περνάτε το καλοκαίρι !!! 

Κακοκάρδισα βέβαια την Εθνική Τράπεζα που φεύγοντας ήθελε να μας κάνει δώρο μία πλατινένια κάρτα για ψώνια.. Της αρνήθηκα ευγενικά λέγοντας της πως εδώ δεν υπάρχουν μαγαζιά για ψώνια! Αλλά αναγκαστικά με τόση πίεση που μου έκανε ο διευθυντής φίλος μου του παραρτήματος εδώ στη γειτονιά μου .. για να μη τον  κακοκαρδίσω τον άφησα να πληρώσει την εφορία και του λογαριασμούς ρεύματος και αερίου. Ε! να μην είμαι και σκληρή ή αχάριστη.. τόσα αλισβερίσια έχουμε κάθε μήνα. Πάντως αυτή που έκλαιγε μαύρο δάκρυ ήταν η.. φαρμακοποιός μας απέναντι που έχασε μόνιμη πελάτισσα, τι φάρμακα, τι παυσίπονα, τι κρέμες και αυτοκόλλητα για την Πάρκινσον.. πάει αυτή η ασθένεια.. την άφησα πίσω στο συρτάρι.

Μη με ρωτάτε πότε θα γυρίσω.. άγνωστο.. βλέπετε πάντα είχα το κουσούρι την ώρα που ξαπλώνω να κοιμηθώ να φτιάχνω μόνη μου τα όνειρα που θέλω.. χωρίς να περιμένω το.. άγνωστο.

Αν αναρωτιέστε τι τρώμε.. φρουτοθεραπεία, ψαράκι μπόλικο, καβούρια και στρείδια!! Ερωτικά πράγματα είναι αλήθεια μα .. βρε παιδιά.. δεν μεγαλώσαμε και πολύ, 70 και 77.. ε! στα ντουζένια μας ήμαστε! 

Βέβαια η Κάντυ έχει πρόβλημα, της λείπει ο Κανέλλος και έχει κατεβάσει μούτρα γι αυτό τα έχει βάλει με τους γλάρους και τα καβούρια.

Ο Δημήτρης ανησυχεί για τα αμύγδαλα που θα θέλουν σε λίγο μάζεμα..

                                  Για τα φουντούκια του..

                                     Για τα βερίκοκα..


Ε! του λέω.. κάποια στιγμή θα γυρίσουμε.. δυστυχώς.. αυτό το κακό έχουν τα όνειρα.. κρατούνε λίγο φίλοι μου. Πάντως εσείς.. κάντε βουτιές και η με ζηλεύετε, να χαίρεστε που είμαι βυθισμένη μέσα σε αυτό τόσο πολύ που το έκανα μέρος της καθημερινότητας μου. Σας σκέπτομαι και σας αγαπώ.. τώρα πάω να τσακίσω μία .. καρύδα!

                                    Αχτιδένια φιλάκια

10 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου καλησπέρα σου,
είναι όμορφο κανείς να κάνει όνειρα. Όσο μαξιμαλιστικά και να είναι αυτά. Άλλωστε, ποτέ η φαντασία δεν προκάλεσε κακό ή έβλαψε ανθρώπους. Ας συντηρούμε λοιπόν αυτό το όμορφο που μπορούμε, όσο το μπορούμε.
Για μάς εδώ, δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Το καλοκαίρι είναι σημείο αναφοράς στην ίδια ρουτίνα με τα ίδια μεγάλα προβλήματα. Μόνο ο καιρός αλλάζει καλή μου.
Την καλησπέρα μου.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Είσαι σκέτη απόλαυση!!!
Στην αρχή ενθουσιάστηκα με τα νέα σου, για να διαπιστώσω βέβαια στη συνέχεια, πως περιγράφεις τις ονειρεμένες διακοπές. Ας είναι κι έτσι. Αφού διατηρείς στο ακέραιο το χιούμορ και τη φρεσκάδα της σκέψης σου, όλα καλά. Ρούφα όσο περισσότερο γίνεται απ' αυτό το καθάριο αεράκι της θάλασσας κι έχει ο Θεός...
Πολλά φιλιά Γεωργία μου♥

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Giannis Pit., Γιάννη μου έτσι που έγιναν τα πράγματα στο σήμερα μάλλον δεν ανήκω σε αυτούς που μπορούν να διαθέσουν τόσα χρήματα για διακοπές κατάλληλες για την ηλικία μου που έχει απαιτήσεις διαφορετικής βέβαια φύσεως μα.. απαιτήσεις. Μια χαρά περνώ όπως έτσι μπορώ γιατί έχω αγάπη και πάντα καλή διάθεση. Όμως φίλε μου το να ονειρεύομαι ήταν πάντα μέσα μου, κάτι από τη φύση μου.. καλλιτέχνης γαρ!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μαρία Κανελλάκη , καλή μου αγαπημένη φίλη, επιτέλους μπορώ να απαντώ σε σχόλιο σου αφού είμαι σπίτι και κάθομαι στον υπολογιστή μου αφού πρώτα τον.. ξαράχνιασα! Μόνο που δεν έκλαιγε ο καημένος όταν τον έβαλα μπρος και κάθισα στην καρέκλα μου. Πάντα να ξέρεις διαβάζω τα άρθρα σου γιατί δεν είναι απλές αναρτήσεις, άρθρα είναι, πανέμορφα λόγια, με σκέψη και διδάγματα. Σ΄ευχαριστώ που είσαι φίλη μου.

akrat είπε...

Χαρούμενες διακοπές... Όνειρα... Γοητεία της φύσης. Ουφ.... φέτος όλα είναι δύσκολα...

ANNA FLO είπε...

Α...κι εγώ ονειρεύομαι αλλά μ'άρεσε τόσο το όνειρό σου που μπήκα απρόσκλητη. Εκεί στο βράχο να ξέρεις κατέλαβα το σπίτι το δεύτερο απο ψηλά με τη βεράντα πάνω από το δέντρο. Τα υπόλοιπα αν θες παρέα είμαι εκεί γύρω.
Σε χαίρομαι!!
Και τα όνειρά σου είναι μοναδικά!
(Καλή η καρύδα;;;;;;;;)
Καλημέρα Γεωργία μου
Καλό καλοκαίρι εύχομαι με κέφια πάντα
Τα φιλιά μου

Marina Tsardakli είπε...

Αχ Αχτίδα μου, ας κάνουμε όνειρα που δεν κοστίζουν και μας ανανεώνουν.
Εγώ εύχομαι ότι και αν κάνεις να 'σαι καλά, να χαμογελάς και να περνάς όμορφα.
Σε φιλώ πολύ γλυκά.
Καλή βδομάδα :)

Αννίκα είπε...

Αχ βρε Αχτίδα, αν ήσουν σε πιο μικρή ηλικία, θα σου έλεγα να κυνηγάς τα όνειρά σου, να τολμάς. Τώρα το να τα μοιράζεσαι φέρνει τα ίδια συναισθήματα και ομορφιά, όσο και να τα ζεις. Ομορφιά που έχουμε ανάγκη για την καθημερινότητα, κι ας είναι μόνο όνειρα, φτάνει να μην χάνεις την πίστη σου σ' αυτά. Εκείνο το παιδί που έβαφε τον ουρανό με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, δεν έχει ηλικία, το ίδιο είναι ακόμα και στα εβδομήντα. Και μην ξεχάσεις ποτέ, οι άνθρωποι, οι φίλοι είναι το λιμάνι στο τέλος του ονείρου σου. Να ονειρεύεσαι, γιατί τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από μια καρδιά κι ένα μυαλό που πετάνε ελεύθερα.
Καλή βδομάδα Αχτίδα μου! Να περνάτε όμορφα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Χα..χα...στην αρχη για να πω την αλήθεια μου ψαρωσα 🤣βρε λες; λεω... τι ωραια! ποτε εγιναν ολα αυτα; εμ τοσο καιρο που εχω να σ επισκεφτω;
Αν δεν ειχαμε και τα ονειρα φιλεναδα ειναι αυτα που μας κρατανε οταν πεφτουμε, ταξιδευουμε μεσα απο οτι ονειρευομαστε και αυτο ειναι η ομορφια της ζωης.
Εξ αλλου ειναι τα μονα που δεν εχουν ηλικια..
Να μην σταματησεις να ονειρευσαι αχτιδα μου...την αγαπη μου φιλιαααα 🧡

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Τέλεια ιδέα, Γιωργία μου!
Να φτιάξω κι εγώ ένα τέτοιο όνειρο. Απλά, αντί για θάλασσα, θα βάλω βουνά (διότι είμαι παιδιόθεν βουνίσιος τύπος).

Καλή δύναμη, ευχές! Η Παναγιά μας να σας προστατεύει.