Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Η καθημερινότητα που.. βαραίνει πια.

 


Όπως καταλάβατε.. γύρισα στη βάση μου, με περίμενε ένα ολοκάθαρο σπίτι ευτυχώς, ένα εργαστήρι που το επιθύμησα όσο δεν λέγεται.. Αχ αυτή η φωτιά που καίει μέσα μου και δεν σβήνει ούτε με το αριστερό μου χέρι που δεν συγκρατεί πλέον αντικείμενα ούτε με τις " συμβουλές" όσων με αγαπούν ότι έκανα αρκετά.  Φίλοι μου κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι κάτι που υπάρχει μέσα μου ίσως από τότε που 5χρονη ζωγράφιζα τους τοίχους στο μπαλκόνι της γιαγιάς μου... Δεν καταλαγιάζει μια τέτοια φωτιά... πιστέψτε με.
Μπήκα λοιπόν σήμερα μέσα στο καταφύγιο της ψυχής μου και βάλθηκα να συναρμολογήσω όλα όσα σχεδίαζα με τα ..γαλάζια ελεφαντάκια , τις γαλάζιες κορδέλες και το γαλάζιο βιβλίο των ευχών  γιατί όπως σας είπα έχω να φτιάξω όλα τα σχετικά με την βάπτιση του εγγονιού της φίλης μου, δωράκι από μένα για την κόρη της που να πάρει η ευχή...περνάει ο χρόνος ...την ξέρω από μικρό κοριτσάκι όταν έμενε στη πολυκατοικία μας. 
Αποτέλεσμα φίλοι μου.. τα αριστερά μου ακροδάχτυλα γέμισαν.. φουσκάλες από την καυτή σιλικόνη με αποτέλεσμα να κάνω ..προσωρινή παύση και να τηλεφωνήσω την κολλητή μου Μαιρούλα να έρθει για βοήθεια από Δευτέρα.
Τώρα πρέπει να καταφέρω να ζωγραφίσω στο εξώφυλλο στο βιβλίο ευχών την.. νεράιδα που ονειρεύομαι να δίνει ευχές...
Πάντα γυρίζω γεμάτη με επιθυμία να κάνω πολλά , έτσι.. παράβλεψα τις φουσκάλες και πιάστηκα να χωθώ στη κουζίνα να φτιάξω μικρά κεκάκια  για κέρασμα όποιον έρθει για καφέ.


Με .. αγριοκοίταξε ο καλός μου που.. μαγειρεύει πάλι , εγώ επιθύμησα το εργαστήρι κι εκείνος το πάγκο της κουζίνας στο σπίτι.  Βλέπετε στο κτήμα μαγειρεύω εγώ και φτιάχνω ομολογουμένως το πιο όμορφο ψωμί λέει που έχει φάει!!!
Γύρισα όμως και με τα όσα άκουγα από το τραντζιστοράκι μου καθημερινά συννέφιασα όπως κι εσείς νομίζω , εκείνο το.." όλα θα ακριβήνουν" με τρομοκράτησε λιγουλάκι. 
Μπήκα σπίτι με υποδέχθηκαν 3 φάκελοι λογαριασμών με παλιες τιμές ακόμη βέβαια και άρχισα να ... κλείνω τα φώτα, να διαγράφω από τη .. λίστα επιθυμιών μου όλα τα περιττά ή έστω.. να ζυγίζω αν τα έχω ανάγκη ή απλά .. τα θέλω.
 Κάποτε ιδιαίτερα όταν δούλευα στο μαγαζί μου ούτε καν τα σκεπτόμουν , δεν έκανα ποτέ λίστες στο σούπερ μάρκετ, δεν υπολόγιζα τα υλικά στο εργαστήρι μου και πρέπει να ομολογήσω πως τα περισσότερα έξοδα μου είναι για την δουλειά μου, το χόμπυ πια, τον εθελοντισμό μου. Δεν θα μιλήσω για τον άνδρα μου, καταναλωτής στο.. κύβο και τώρα κι αυτός αισθάνεται όπως λέει καταπιεσμένος . 
Λοιπόν φίλοι μου μπαίνουμε σε δύσκολες εποχές μάλλον, σε άσχημα για όλο το κόσμο χρόνια. Δεν θα μιλήσω για τον covid που έχει πιάσει όλη την.. ΑΒ και δεν λέει να βάλει φρένο, θα μιλήσω για τα σπίτια όλων των ανθρώπων με τα περισσότερα προβλήματα υγείας, διαβίωσης, ψυχολογικής πίεσης. 
Σας ζάλισα έτσι; Ξέρετε πως πια αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε μόνο σε ιδιωτική ιατρική φροντίδα γιατί δεν υπάρχουν ραντεβού για γιατρούς του εοπυ ; Εδώ και.. 3 μήνες προσπαθώ να κλείσω γιατρό εκεί με νευρολόγο για την Πάρκινσον μου και δεν.. βρίσκω; Αναγκαστικά πας και σε σε ιδιώτη φίλοι μου 70  ευρώ η επίσκεψη ή πληρώνεις τα φάρμακα σου με επιβάρυνση στο φαρμακείο για το γιατρό που συνεργάζονται και γράφει τα φάρμακα.. Ο Δημήτρης πρέπει να κάνει μία μικρή επέμβαση που το νοσοκομείο μας είχε κλείσει ραντεβού προ.. έτους και.. λόγω των γεγονότων ήμαστε σε.. αόριστη αναμονή. Το αποτέλεσμα; σίγουρα θα απευθυνθούμε σε ιδιώτη  με μόνο την αμοιβή του 1500 ευρώ χωρίς τα προβλεπόμενα κατά την διάρκεια..  
Σκεφτείτε λοιπόν ανθρώπους με πιο σοβαρά προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζουν φέρνοντας για παράδειγμα ένα ζευγάρι προημερών σε ακτινολογικό κέντρο που χωρίς ασφάλιση έμειναν με ανοιχτό το στόμα ακούγοντας τον λογαριασμό για απαιτούμενες εξετάσεις στην μητέρα τους.. Άκουσα την συζήτηση χωρίς να το επιδιώκω αφού καθόμουν σχεδόν δίπλα.  
Ε να ..ο λόγος που απλά πρέπει να κάνουμε στη καθημερινότητα μας ότι μας κάνει να χαμογελάμε μόνο και μόνο για να διώξουμε τα όσα δεν θέλουμε καν να αντιμετωπίσουμε. 
Και για να σας ελαφρύνω την ανάρτηση να και μία φωτογραφία της Κάντυ που είναι στις μαύρες της επειδή δεν έχει τα 4 στρέμματα να τρέξει και τον Κανέλλο!



Ήρθα φορτσάτη.. το παραδέχεστε σίγουρα!!! Δεν είναι γκρίνια φίλοι μου, ανησυχία είναι και κάνω την προσευχή μου κάθε βράδυ που κλείνει η ημέρα μου χωρίς.. απώλειες!
Καλή εβδομάδα φίλοι μου, έχω πολλά να κάνω , να προσπαθήσω έστω μα πάντα δεν πρέπει να χάνουμε την ανάγκη να τα.. παλεύουμε!
     Αχτιδένια φιλάκια 


5 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου καλώς όρισες στο σπιτικό σου! Όχι δεν εκλαμβάνω τις σκέψεις σου ως γκρίνια αλλά ως προβληματισμό και ανησυχία. Και την συμμερίζομαι απόλυτα γιατί, όσα αναφέρεις, είναι πάρα πολύ σοβαρά και επώδυνα.
Κατ' ουσίαν η υγεία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και με τις τελευταίες ρυθμίσεις. Δεν έχουμε χρήματα να προσφύγουμε στον ιδιωτικό τομέα για εξετάσεις και χάπια. Τι δεν καταλαβαίνουν; Κι όμως!
Έρχεται γκρίζο Φθινόπωρο αλλά πρέπει να αντέξουμε! Πρέπει να πάμε γερά, με πίστη και κουράγιο.
Να δημιουργείς καλή μου φίλη. Έτσι σε θέλουμε πάντα. Και ξέρουμε ότι η φωτιά που έχεις στην καρδιά σου καίει μια χαρά!
Την αγάπη και καλησπέρα μου.

ANNA FLO είπε...

Οι αγωνίες σου--και όχι γκρίνια όπως λες-- είναι και δικές μου.
Καλή προσαρμογή και στις δυο μας. Κουράγιο λέω εγώ και αναμονή για τα δύσκολα
Ζωγράφιζε όπως μπορείς, φτιάχνε ό,τι θες για να αντέξεις, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Καλό Φθινόπωρο Γεωργία μου
Η Κάντυ σκέτη γλύκα
Φιλιά πολλά

Χελώνα είπε...

Αντε βρε αχτίδα μου, επιτέλους γύρισες να δούμε λίγο φως στο τούνελ που έχουμε μπει... Τώρα όσο αφορά τα της υγείας, άστα να πάνε. Δυστυχώς αν δεν έχεις χρήματα, ρισκάρεις πολλά με αναμονές κλπ. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον σύζυγο και να ναι περαστικά. Το βλέμμα της Κάντυ είναι όλο μελαγχολία. Όσο για σένα, δε σε φοβάμαι θα βρεις τρόπο να δημιουργείς ότι πρόβλημα και να χεις.Φιλάκια

Αννίκα είπε...

Χαίρομαι όταν οι άνθρωποι παρά τα όσα προβλήματα στέκονται μακριά από μιζέριες και μικροπρέπειες και πάνω απ' όλα έχουν την έγνοια των άλλων. Κι αυτό είναι θέμα χαρακτήρα γιατί όταν συμφιλιώνεσαι με τα προβλήματά σου, τότε διαμορφώνεις υγιείς σχέσεις μακροχρόνιες. Με την δυνατότητα που σου δίνουν οι όποιες δυσκολίες, σημασία έχει η ικανοποίηση που νιώθεις όταν προσφέρεις. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο.
Να είσαι καλά Γεωργία μου!
Καλό Φθινόπωρο!

Ανώνυμος είπε...

Ολα καλα να πανε με τον συζυγο! START2!!