Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Όταν το "έγκλημα" έχει πρόσωπο ..προστασίας

 



Γυρίσαμε σπίτι, ο..πολιτισμός ξανά στα πόδια μας..ξέρετε...άφθονο wf , netflix, cosmote..αν το σκεφτείτε τα πάντα πλέον έχουν ξενόγλωσση μορφή. Θα ομολογήσω πως νευριάζω αφάνταστα όταν μιλώ σε κάποιον και μου πετάει εκείνο το..οκέυ! 

Στο κτήμα ήμασταν..όνειρο..πρωινό στις 7.30 με θέα το πράσινο και το γνωστό μας αηδονακι στην πλατανομουριά! Όμως μη νομίζετε πως τα νέα του ..πολιτισμού δεν μας βρίσκουν ακόμη και εκεί .. πολιτισμός.. θα βρίσω και συγνώμη.  Βλέπετε τα δεδομένα μου ατελείωτα και διαβάζω εφημερίδα ακόμα και εκεί και..να η ντροπή μου για τον πολιτισμό που προέρχεται από άτομα, ιδρύματα με τον μανδύα της προστασίας.

Διάβαζα το άρθρο στη Καθημερινή και..έφριξα φίλοι μου! Βρέθηκε στον πολιτισμένο Καναδά ομαδικός τάφος απο 215 παιδιά σε σχολείο που ιδρύθηκε για την ..αφομοίωση των αυτόχθονων κατοίκων στη Βρετανική Κολούμπια. Ήταν λέει για  προστασίας και εκπολιτισμό για αυτόχθονες Ιθαγενεις που τους έπαιρναν τα παιδιά για ..υποχρεωτική φοίτηση και θρησκευτικό προσηλυτισμό στο Καθολικισμό. Σκεφτείτε..215 παιδιά μέχρι και 3 ετών που ο θάνατος τους δεν έχει καν καταγραφεί, 215 παιδιά που δεν..υπήρχαν στα χαρτιά.

Δεν αισθάνεστε φρίκη; ο πρόεδρος του Καναδά λέει πως δηλώνει την.. φρίκη του.. μέχρις εδώ. Το θέμα σίγουρα θα ξεχαστεί, τα 215 παιδιά παρελθόν, το σχολείο έκλεισε το 1978.. τα δικά μου κορίτσια ήταν 2 και 3 ετών.

Διαβάζοντας λοιπόν το άρθρο ήρθε στο μυαλό μου μία ταινία που είδαμε στη καραντίνα μάλλον σειρά ήταν με θέμα ένα κοριτσάκι ορφανό που υιοθετείται από οικογένεια σε φάρμα από 2 αδέλφια μεγάλης ηλικείας . Η υιοθεσία έγινε με σκοπό να πάρουν ένα αγόρι για βοηθό στη φάρμα μα τι ίδρυμα είχε..εμπόρευμα περισσότερο κορίτσια βλέπετε. Τελικά το κοριτσάκι με πολλούς αγώνες αγαπιέται και γίνεται σαν δικό τους παιδί. Στη διάρκεια των επεισοδίων υπάρχει μία οικογένεια αυτόχθονων ινδιάνων που ξεφεύγει από το γκέτο και κρύβεται στο δάσος, Το κοριτσάκι γίνεται φίλη με το ένα από τα 3 ινδιανάκια, βοηθείται από την οικογένεια μέχρι που μία ..ευσεβής κυρία καταγγέλει την οικογένεια. 

Το 10χρονο κοριτσάκι των αυτόχθονων δια βίας μεταφέρεται σε ..αυτό ακριβώς το σχολείο που τότε πίστεψα πως ήταν προϊόν μυθοπλασίας. Οι γονείς τους φυλακίζονται και το κοριτσάκι με την οικογένεια του δίνουν αγώνα για να πάρουν πίσω το παιδί όταν ανακαλύπτουν πως υπέστει εγκλεισμό σε υπόγεια σκοτεινά, βασανιστήρια από τον ιερέα και τις καλόγριες για να.. συμορφωθεί με τους κανόνες της πολιτισμένης καθολικής εκκλησίας.

Όταν λοιπόν είδαμε τότε τη σειρά πίστεψα ότι ήταν απλή ιστορία, σενάριο, μυθοπλασία. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο κατάλαβα πως ήταν.. η ιστορία της προστασίας των ανθρώπων που ήθελαν να εκπολιτίσουν τους... απολίτιστους αυτόχθονες που ... να πάρει η ευχή ήταν η πατρίδα τους και αυτοί οι...  καλοί άνθρωποι οι κατακτητές τους!

Παρακαλώ γκουγκλάρετε  "215 τάφοι παιδιών Καναδάς" και θα διαβάσετε αναλυτικά την ιστορία που σας λέω.

Ύστερα αναρωτιόμαστε αν ο covid βγήκε ή δεν βγήκε από εργαστήριο, αν ο καιρός ξαφνικά τρελλάθηκε ή τον τρελλάνανε με την ρύπανση, αν οι " μεγάλοι" κάθε κόμματος και ιδεολογίας μάχονται για να σεβαστούν τον όρκο που δίνουν ή την καρέκλα τους, συγνώμη.. θρόνο ήθελα να πω.

Δεν ξέρω αν η ηλικεία είναι αυτό που με κάνει υπερευαίσθητη πλέον σε τέτοια θέματα μα αυτό το άρθρο και οι φωτογραφίες με συγκλόνησαν ώστε να με κάνουν φιλύποπτη με κάθε ... ευγενή προσπάθεια για πολιτισμένες λύσεις προβλημάτων.

Τι είναι φίλοι μου εκείνο που κάνει τον άνθρωπο ανελέητα κακό, που ο θάνατος ή εκμετάλευση του πλησίον του απλή υπογραφή σε έγραφο;  

                          Αχτιδένια φιλάκια


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι ήταν πιο καλοί, πιο τίμιοι, όχι όπως σήμερα..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη Αχτίδα δυστυχώς εγκλήματα τέτοια μένουν ατιμώρητα, θα πω πως τουλάχιστον τώρα υπάρχουν οι δημοσιογράφοι που τα ανακαλύπτουν. Φοβερή ιστορία , ακολούθησα τη συμβουλή σου την γκούγκλαρα και την είδα σε πολλές εφημερίδες. Γίνονται εγκλήματα όπως λες στο όνομα της εξουσίας. Ματο6λα Ζ.Ντισεντολφ. ΥΓ. Σε διαβάζω χρόνια, έρχομαι στην πατρίδα πάντα εκτός από πέρσι, φέτος ελπίζω με το εμβόλιο.

ANNA FLO είπε...

Δυστυχώς τα προηγμένα κράτη έκαναν εγκλήματα σε βάρος του αδύναμου κατακτημένου άποικου.
Και θα μείνουν ατιμώρητα...Το θέμα είναι ότι περνάνε χρόνια και οι απόγονοι πρωθυπουργοί λένε συγνώμη και ξανά τα ίδια κάνουν.
Ο άνθρωπος είναι ό,τι χειρότερο στον πλανήτη. Τελικά η Γη περισσότερο από μνημεία πολιτισμού είναι καλυμμένη με τάφους ομαδικούς που δεν θα τους μάθουμε ποτέ
Καλημέρα Γεωργία μου

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Όπως συνέβη στην Αυστραλία με τους Αβορίγινες, στην Αμερική με τους αυτόχθονες ινδιάνους (έχουν θανατωθεί πάνω από 100 εκατ. ιθαγενείς από τότε που ανακαλύφθηκε η Αμερική απ' τους "πολιτισμένους"), όπως συμβαίνει με τις χώρες της Αφρικής, με την Ινδία και με όλες τις αποικίες των πλούσιων ευρωπαϊκών χωρών. Σφαγές, γενοκτονίες, αγριότητες, λεηλασίες, αφανισμός φυσικών πόρων, αποστράγγιση της γης. Αυτός είναι ο όμορφος κόσμος μας, Γεωργία μου. Μακάρι όλοι να είχαν τη μισή απ' την ευαισθησία που διαθέτεις...
"Οκέυ" που θα σου έλεγε κι ένας σύγχρονος τεχνοκράτης. "Όλα για το χρήμα"...

Giannis Pit. είπε...

Είχε γράψει ένα μυθιστόρημα η Άννα μας! "Τα Άλμπατρος". Μέσα σε αυτό, με τρόπο σαφή και αναλυτικό, όπως το διάβασες, παρουσιάστηκε το ειδεχθές έγκλημα των Βέλγων αποικιοκρατών απέναντι στα μωρά των μανάδων σκλάβων από το Κογκό.
Κάτι ανάλογο λοιπόν έγιναν και στα παιδάκια αυτά από τον "πολιτισμένο" Καναδά.
Γεωργία! οι χώρες αυτές του "δυνατού" Βορρά, είναι βαμμένες στο αίμα ολάκερων λαών και τυλιγμένες στις κατάρες τους. Η αποικιοκρατία είναι γενοκτονία. Όλη αυτή η αρνητική ενέργεια λες δεν θα βγει κάποτε στο φως; Η Νέμεσι κάποτε δεν θα δηλώσει παρών;
Τι να πω. Δεν ξέρω.
Καλησπέρα καλή μου φίλη.

Αννίκα είπε...

Μοιάζει εξωπραγματική ιστορία ενός εφιαλτικού σεναρίου που προκαλεί φρίκη. 4.100 μαθητές αγνοούμενοι ( ασύλληπτος αριθμός) με τις ευλογίες τις Καθολικής εκκλησίας στο όνομα της «πολιτισμένης Δύσης» Η αγάπη του Θεού και η διδασκαλία Του είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή, μόνο που οι αγιώτατοι πατέρες, με πρόσχημα την κοινωνική διδασκαλία, φοβούμαι πως έχουν άλλη γνώμη. Δεν ξέρω αν αρκούν πια οι συγνώμες.

Mia είπε...

Δεν έχει καμιά σημασία η ηλικία, Γεωργία μου. Αυτή -δυστυχώς- είναι η ιστορία του Νέου Κόσμου, Αμερική, Καναδάς. Έτσι "όμορφα" φέρθηκαν οι κονκισταδόρες στους ιθαγενείς και νόμιμους κατοίκους της αμερικανικής ηπείρου. Το ίδιο "όμορφα" φέρθηκαν και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι και οι Ολλανδοί και γενικά όλοι οι "πολιτισμένοι" ευρωπαϊκοί αποικιοκράτες λαοί στους "βάρβαρους" και "απολίτιστους" ινδιάνους, αφρικάνους, κλπ. Πολλά φιλιά, φίλη μου. Αν θυμηθείς, στείλε μου με μήνυμα στο craftartista@gmail.com τον τίτλο της ταινίας που είδες. Πολύ θα ήθελα να τη δω κι εγώ. Σε φιλώ.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Πόσες πολλές φρικιαστικές ιστορίες έχουμε διαβάσει κάτω από τις ευλογίες της καθολικής και όχι μόνο, εκκλησίας και πόσες αυτόχθονες φυλές έχουν εξαφανιστεί με το πρόσχημα του πολιτισμού!!
Και αυτό το μίσος του ανθρώπου εναντίων ανθρώπου πόσο θλιβερό είναι!!!
Φαίνονται τόσο φρικιαστικά όλα αυτά που η ανθρώπινη ζωή τότε αλλά και τώρα με τους πολέμους δεν είχε αξία!!
Ας μην ξαναγίνουν Θεέ μου στο όνομα Σου ξανά τέτοιες θηριωδίες!! καλο βράδυ να έχετε Γιωργία μου φιλιαααα!!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Γιατί πρώτα να ζητήσουν συγνώμη οι "πολιτισμένοι" λαοί;
Η γιαγιά μου έλεγε, θα μας χάσει ο Θεός.
Στο όνομα του έχουν κάνει απίστευτα πράγματα.
Την ταινία κι εγώ θα ήθελα να τη δω.
Αν μπορείς, γράψε τον τίτλο.
Φιλιά.