Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Αυγά χήνας

 Γύρισα και βάλθηκα να κάνω ότι μπορώ για να αποδείξω στον..εαυτό μου πως έχω μέσα μου πολλή δύναμη για να νικήσω τους ..δαίμονες μου. Όλα συνηγορούν όταν επιθυμώ κάτι τέτοιο φίλοι μου και τελειώνοντας έννοιωσα... ευτυχισμένη!

Μία φίλη γειτόνισσα μόλις γύρισα μου έφερε 5 αυγά χήνας αρκετά μεγάλα και μου ζήτησε να της τα διακοσμήσω με 5 σχέδια διαφορετικά. Ο καλός μου τα άδειασε και έκλεισε τις δύο μικρές τρύπες τόσο όμορφα που ούτε καν φαινόντουσαν.

Ένα λοιπόν θαλασσινό τοπίο που μου ζήτησε και έχει μάλλον αγάπη σε αυτά αφού είναι η ίδια που μου έφερε τα..μίνι αυγουλάκια από νανοκοτούλες!


Ένα βιολέ με τις αγαπημένες μου πασχαλιές, προχθές στο κτήμα μπουμπούκιασε και σίγουρα θα χάσω πάλι την ομορφιά της ανθισμένης πασχαλιάς.



Μου ζήτησε κάτι με αγιογραφία μα..μέχρις εδώ, το χέρι μου δεν είναι πια ικανό για τέτοια όμως.. δεν το έβαλα κάτω και έκανα μία προσπάθεια.


                            Ω! Γλυκύ μου Έαρ...

Ε! Όχι..δεν θα ξεχνούσα τις αγαπημένες μου πάντα παπαρούνες που μου θυμίζουν  την Άνοιξη!



Τέλος και ένα αυγό με τα ανάγλυφα λουλουδάκια μου από πηλό, ένα τριαντάφυλλο, μαργαρίτες...




Αν αναρωτιέστε πως τα κατάφερα στη ζωγραφική , το πρόβλημα μου είναι πιο πολύ στο αριστερό μου χέρι γιατί για να ζωγραφίσεις με το δεξί πρέπει να συγκρατείς το αντικείμενο με το αριστερό. Λοιπόν..πιέζω τον αγκώνα μου δυνατά στο πάγκο μου κρατώντας το σταθερό, ακλόνητο αν μπορώ  και ..το παλεύω φίλοι μου. Με το δεξί..ε! πάλι βρίσκω τρόπους!

Στη συνέχεια βρήκα στα ...αζήτητα μου ένα κουτί γεμάτο πήλινα μικρά από..γιαούρτι. Τα έβαψα κόκκινα τα πρώτα ..10 και διακόσμησα τα δύο.





Τα υπόλοιπα θα δω τι θα τα κάνω..αν αναρωτιέστε χάρισα κι όλας το ένα μαζί με ένα πασχαλινό στεφάνι σε φίλη. Τα υπόλοιπα.. έχω φίλες, γειτόνισσες και όποια μου κάνει επίσκεψη ..παράνομη με μάσκα πάντα κάτι παίρνει φεύγοντας !

Φίλοι μου να περάσετε καλά ,εγώ είμαι τσατισμένη με τα μέτρα για τα μαγαζιά, δεν έχω υλικά ,σήμερα μου δάνεισε φίλη πηλό....δεν έχω γυαλιά..δεν έχω σπορτέξ...εσώρουχα, νυχτικιές.. είναι κάποια πράγματα που δεν αγοράζονται από μακριά μέσω ίντερνετ..παλιά είμαι...

              Αχτιδένια Φιλάκια

9 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδούλα μου, είναι υπέροχα!
γεια στα χερακια σου αγαπη μου

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου πανέμορφα! Εντάξει! Μικρά κοσμήματα, φιλοτεχνημένα με τη δική σου αγάπη και το μεράκι της τέχνης σου. Καλησπέρα καλλιτέχνιδα!

Αννίκα είπε...

Η δύναμη της θέλησης πάνω απ' όλα Αχτίδα μου. Με την ελπίδα και την αισιοδοξία πως θα τα καταφέρεις, έκανες θαύματα! Πολύ όμορφα! Μπράβο σου!

Unknown είπε...

Υπεροχα και χαρουμενα ,ποσο ομορφα πραγματα φτιαχνεις!!!!!!

Χελώνα είπε...

Υπέροχα τα αυγουλάκια σου Αχτίδα μου, είδες που παραπονιέσαι; Αντε Καλό Πάσχα.

ANNA FLO είπε...

Υπέροχα τα αυγά που έφτιαξες. Και γίνονται πιο σπουδαία γιατί βρίσκεις τρόπο να ξεπερνάς προβλήματα.
Γυρίσατε ε; Εγώ θα έμενα εκεί...όλη την άνοιξη. Ε μα έχουμε τρελλαθεί με τόσα κρούσματα και τόσες απαγορεύσεις και μυαλό δεν βάζουμε.
Ωραία και τα πήλινα κεσεδάκια που τα έφτιαξες. Να τα χαρούν οι φίλες σου που θα τα πάρουν.
Ναι και εγώ έχω ξεμείνει από τόσα ...με ραντεβού πας στα μαγαζιά να ψωνίσεις αν θες
Φιλιά πολλά

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Όλα τους πανέμορφα και τόσο δύσκολα καμωμένα. Μπράβο σου για το πείσμα σου, σε θαυμάζω!
Για αγορές με ραντεβού είναι λίγο δύσκολο, αλλά εδώ τουλάχιστον, τη βολεύουμε με τους πάγκους στη λαϊκή αγορά. Έχουν τα πάντα.
Φιλιά πολλά Γεωργία μου χρυσοχέρα ♥

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτίδα μου το πόσο ό άνθρωπος οταν έχει μέσα του θέληση και μπορεί να κάνει τα πάντα το έχεις αποδείξει εσύ με την δύναμη σου και τις καταπληκτικές δημιουργίες σου επάνω στα αβγουλάκια..
πραγματι έχεις γεμίσει τις μπαταρίες σου φαίνεται αυτό... το ξέρεις ότι είμαι μια από τις τυχερές που έχω το πινακάκι σου και την ευχή σου πως όλα θα πάνε καλά και πάνε φιλενάδα... Απο κοντά είναι πολύ ομορφότερα τα έργα σου..!!😊
Με το καλό και την επομένη φορά να αποδράσετε το κτήμα αυτήν την εποχή θα γίνεται καθε μέρα και ωραιότερο.. να κάνεις ότι αγαπάς αυτή είναι η ουσία της ζωής...την αγαπη μου φιλιααα!!🌼🌻 ❤

Mia είπε...

Τι ομορφιές είναι αυτές! Γεωργία μου, παραμένεις μια υπέροχη καλλιτέχνιδα/ζωγράφος. Τα αυγά σου με ξετρελαίνουν! Καλό Πάσχα, φίλη μου.