Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Επιστροφή από την ελευθερία!

 


Επέστρεψα..κακό του κεφαλιού μου θα πείτε μα φόρτισα τόσο τις μπαταρίες μου που έγινε..υπερχείλιση! Είναι εκείνη η ανάσα στο καθαρό ουρανό και το βλέμα που γεμίζει γαλάζιο χρώμα και σε κάνει να ...υπολογίζεις τις αναλογίες χρωμάτων για να το φτιάξεις!


Είναι οι σκορπισμένες ανεμώνες, οι μικρές φτωχικές κίτρινες μαργαρίτες, τα πουλιά που σε ξυπνούν και οι πονηρές κίσσες που κλέβουν τις κροκέτες του Κανέλλου. Είναι εκείνες οι στιγμές .. οι ώρες καλύτερα ηρεμίας στο καναπέ έξω από το τροχόσπιτο που με το κέντημα στο χέρι μπορείς να ταξιδεύεις με τη σκέψη και να αναλύεις καταστάσεις.


Και έρχεται η Δύση ..και σμίγεις το κόκκινο με το κίτρινο και λίγο βιολέ για να αποδώσεις το χρώμα. Είναι η ώρα που η Ανοιξιάτικη ζέστη έχει φύγει, και αποζητάς το "σπιτικό" στο εσωτερικό του τροχόσπιτου αφού πρώτα φωνάζεις μάταια την Κάντυ να ... μαζευτεί για να την πλύνω επιτέλους! Πάει και ο όμορφος ροζ φιόγκος, κάπου στα χόρτα χωμένος, όσο και να έψαξα στα 4 στρέμματα με το.. μπαστούνι μου για τους πόνους δεν μπόρεσα να τον βρω.


Ο Δημήτρης ανάβει τη σόμπα κι εγώ στο καναπέ όσο ακόμα σκοτεινιάσει διαβάζω το βιβλίο μου. Ζεστά βραστά αυγουλάκια από την γειτόνισσα, τσάι και χόρτα με τυρί, καψαλισμένο ψωμί στη σόμπα και η ..γεννήτρια να ανοίξει η τηλεόραση να δούμε την σειρά μας  μέχρι η νύστα της κούρασης ιδιαίτερα στον Δημήτρη μας χώνει από τις 10 στο κρεβάτι.

Το πρωί η Ανατολή αχνοφέγγει από το παράθυρο μου, η .. ροδοδάκτυλος αυγή του Ομήρου, η Κάντυ μας ξύνει τη πόρτα να βγει.. ο Κανέλλος την περιμένει, πρέπει να απαντήσουν στον Άρη και την Πέρση από απέναντι στο γείτονα.

Χουζουρεύω μέχρι τις 8...ο Δημήτρης αρχίζει τα ... αγροτικά του μέχρι να ετοιμάσω το πρωινό με τον.. 2ο καφέ του έξω στο τραπεζάκι με τα νέα από το τραντζιστοράκι μου.


Γύρισα, έπρεπε να γυρίσω, άρχισα πάλι τις ... προσευχές στο Θεούλη μη μας σταματήσουν στο δρόμο, αποχαιρετήσαμε τον Κανέλλο, τους γείτονες, την ηρεμία και υποσχεθήκαμε γρήγορη  επιστροφή.. σκαστοί πάλι γιατί τελικά φίλοι μου το.. έγκλημα είναι εθηστικό και έχει και μία..ειδονική γλύκα! Στις 9 Απρίλη κάνω το εμβόλιο και αν ...ζω θα επιστρέψω!

                                             Αχτιδένια φιλάκια

9 σχόλια:

Χελώνα είπε...

Καλώς μας όρισες αχτιδούλα μου, ανανεωμένη και γεμάτη. Πάντα τέτοια!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αντε μια χαρα ηταν κ τοσοοοοοοοοοο!!!!
αφου γλιτωσατε κ δεν σας τσακωσαν αντε να γινει κ το εμβολιο
ολα καλαααααααααααααα

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, μέσα από την καρδιά μου να σε ευχαριστήσω για την μαγική ομορφιά που μοιράστηκες μαζί μας! Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για μας από τις εικόνες που μας ΄έστειλες! Να το πιστέψεις αυτό!
Έζησα κάθε σας στιγμή όπως την περιγράφεις. Σαν να με φιλοξενούσατε κοντά σας. Βοήθησα τον Δημήτρη, περπάτησα με τον Κανέλλο και την Κάντυ, ήπια καφέ μαζί σου, άκουσα μουσική από το ραδιάκι σου, στάθηκα δίπλα στην ξυλόσομπα.
Μαγεία πραγματική.
Όλα να πάνε καλά με το εμβόλιό σου. Εγώ κάνω στις 8/4 και καλή μας επιτυχία.
Να το κάνετε ξανά.
Φιλιά κορίτσι μου.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Τί ωραίες εικόνες και πόσο μας έλειψαν!
Την ίδια μέρα θα κάνουμε εμβόλιο Γεωργία μου, εύχομαι να πάνε όλα καλά για όλους μας.
Συνεχίζουμε ακάθεκτοι και φιλάκια πολλά.

Marie-Anne είπε...

Τι ωραίες εικόνες από τον Παράδεισό σας, Αχτίδα μου!
Πήρατε το ρίσκο, ευχαριστηθήκατε, να κάνεις και το εμβόλιό σου και με το καλό να ξαναπάτε!!!

Marina Tsardakli είπε...

Γέμισες τις μπαταρίες σου και εύχομαι πάντα Αχτίδα μου να ζεις ξέγνοιαστες στιγμές.
Πανέμορφες οι εικόνες που μας χαρίζεις.
Σε φιλώ πολύ γλυκά.

HelenZ είπε...

Τέλεια η μικρή απόδραση... εύχομαι σύντομα η επιστροφή στην εξοχή που τώρα είναι στα καλύτερά της!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα γλυκια μου
να περνατε παντα ομορφα ευχομαι

Αννίκα είπε...

Η ζωή στην πόλη με τίποτα δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα στη φύση. δεν είναι μόνο ο φωτογραφικός φακός που εγκλωβίζει την ομορφιά, είναι το ίδιο το συναίσθημα μια ομορφιά και τυχεροί όσοι την βιώνουν. Να είστε καλά Αχτίδα μου να τη χαρείτε ...και για μας.
Για το εμβόλιο όλα καλά, μη νοιάζεσαι
Φιλιά και καλή εβδομάδα!