Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Για όλες εμείς που ..μας γιορτάζουν!

         


Σήμερα μας..γιορτάζουν.. σήμερα θα μπουν εικόνες, αφίσες, ευχές, εγκώμια.. Χαίρομαι που είμαι γυναίκα , δεν θα το άλλαζα ποτέ. Δεν θέλω ημέρα για μένα, θέλω κατανόηση σε κάθε σκαλοπάτι που ανεβαίνω από τότε που μας  έβαζαν ροζ φορεματάκια με φιόγκους στα μαλλιά μέχρι τώρα που προχωρώ με κόπο το σκαλοπάτι αυτό .

  


Είναι δώρο να είσαι γυναίκα φίλες μου όσο και αν κάποιες το πλήρωσαν και ίσως θα το πληρώνουν ακόμα. Όμως.. είναι δώρο να είσαι η αρχή μιας ζωής, να είσαι η πηγή για αισθήματα, έρωτα, πάθος, σεβασμό, να γίνεσαι τραγούδι, ποίηση, ζωγραφική, τραγωδία , βιβλίο.

Εγώ τέτοια μέρα δεν νοιώθω οτι γιορτάζω γιατί η σκέψη μου πηγαίνει σε γυναίκες που δεν ... γιόρτασαν ποτέ, που δεν γεύτηκαν την σημασία της λέξης "γυναίκα", που κακοποιήθηκαν, που κρύφτηκαν κάτω από το πέπλο των υποχρεώσων του "πρέπει", του " είναι καθήκον σου". Εγώ, Εσύ, Εμείς..ήμαστε τυχερές φίλοι μου, μπορούμε να απαιτούμε, να παλεύουμε, να αποκτούμε, να χαιρόμαστε το ..δώρο να ήμαστε γυναίκες. 

Η ευχή μου για την σημερινή μέρα θα είναι : Κρατείστε την αξιοπρέπεια που πρέπει να έχετε, κανένα χρηματικό βραβείο δεν αξίζει να γίνεται η γυναίκα θέαμα, σκεύος, εργαλείο για τον οποιοδήποτε. Ο σεβασμός, η θέση αξίας που της αρμόζει , η κατάκτηση της αποδοχής εξαρτάται από ..εσένα την ίδια γυναίκα. Δεν σου χρειάζεται τριαντάφυλλο μόνο σήμερα, δεν σου χρειάζεται ημέρα γιορτής μία φορά κάθε Μάρτη.  Σου αξίζει να καταλάβεις  πρώτα ΕΣΥ και να επιβάλεις  σε όλους γύρω σου πως η λέξη ΓΥΝΑΙΚΑ είναι  μία μοναδική γιορτή από μόνη της .

Ήμουν το .. κοριτσάκι με τα ροζ, ήμουν η έφηβη με τις ανησυχίες  της, η φοιτήτρια με τους αγώνες , η ερωτευμένη νεαρή, η επαγγελματίας με άπειρους αγώνες, η σύζυγος, η μητέρα, η γιαγιά , η φίλη. Είμαι γυναίκα και..ευχαριστώ το Θεό γι'αυτό.

   


Η αυριανή μέρα 9 Μαρτίου είναι μέρα σημαντική μέσα στην κλεισούρα για μας τους..δύο. Ο σύντροφος μου στη ζωή , στα νειάτα και το.. γέρμα μας γιορτάζει τα ..76 χρόνια της ζωής του και αυτό βέβαια είναι γιορτή . Καλέ μου Δημήτρη  ευχαριστώ που με έκανες να γιορτάζω που είμαι γυναίκα ΚΑΘΕ μέρα μαζί σου,  εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά και βεβαίως.. βεβαίως..( μη ξεχνιώμαστε )... ΜΑΖΙ μου!

              Αχτιδένια φιλάκια

9 σχόλια:

HelenZ είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση. Χρόνια μας πολλά, αχτίδα μου!! Να είμαστε καλά στην ψυχή μας πάνω απ όλα!! Φιλιά!

Χελώνα είπε...

Χρόνια πολλά σε όλες της γυναίκες Αχτίδα μου και πολύχρονος ο συνοδοιπόρος σου.

Αννίκα είπε...

"Γυναίκες του ανέμου, της βροχής, του κουρνιαχτού, της αγνότητας, της καλοσύνης και της υπακοής, παλεύοντας αιώνια με τα έξω και τα μέσα μας στοιχεία, αγνοημένες μέσα στην ιερότητα της μητρότητάς μας. Κανείς δεν έμαθε ποτέ πόση αγωνία κρύβεται πίσω απ' τη λαγνεία μας"(σκέψεις από στίχους του Τάσου Λειβαδίτη-Γυναίκες)
Χρόνια καλά σε όλες τις γυναίκες!
Και στον καλό σου βεβαίως!
Καλημέρα Γεωργία μου, καλή εβδομάδα!

Ειρήνη Νικολάου είπε...

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!
Να χαίρεσαι τον άνθρωπο σου! Καλή εβδομάδα.

ANNA FLO είπε...

Κι εγώ είμαι περήφανη που είμαι Γυναίκα
Και προσυποργάφω όσα λες για τη Γυναίκα
Χρόνια πολλά για τη σημερινή
Και βεβαίως βεβαίως πολύχρονος ο Δημήτρης σου που τον έχεις κάνει φίλο μας, μέλος μας με τις εγγραφές σου. Να είναι γερός και δυνατός και βεβαίως μαζί σου
Φιλιά πολλά

Giannis Pit. είπε...

Άντρας και Γυναίκα, χέρι με χέρι, με ίση αξιοπρέπεια, σεβασμό και δικαιώματα, σε έναν κοινό αγώνα απέναντι στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της αδικίας.
Την καλησπέρα μου Γεωργία μου.
Πολύχρονος ο αγαπητός Δήμητρης.
Καλή βδομάδα.

Marina Tsardakli είπε...

Να τον χαίρεσαι τον Δημήτρη σου και πάντα αγάπη και χαμόγελα να έχουν οι στιγμές σας.
Και όσο για τις γυναίκες, να είμαστε πάντα καλά, να δημιουργούμε, να προσφέρουμε, να αγωνιζόμαστε.
Να έχετε μια όμορφη ημέρα αύριο, παρά τον εγκλεισμό μας εύχομαι!
Σε φιλώ γλυκά!

Okosmostisranias είπε...

Χρόνια πολλά για αύριο, να τον χαίρεσαι !!!!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Τι ωραίος επίλογος! Είσαι η Γυναίκα σύμβολο. Που υπηρέτησε με σεβασμό και συνέπεια όλους τους ρόλους της. Αυτά δεν είναι τα πιο τιμητικά "παράσημα" στη ζωή σου;
Χρόνια Πολλά στο σύντροφό σου, Γεωργία μου!