Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Είμαι Ελληνίδα και καυχιέμαι!


 Σήμερα .. λένε..σε κάθε μέρος της Γης μας κυμματίζει η γαλανόλευκη...σήμερα όλοι λέμε Ελλάδα..εγώ όμως θα ήθελα αντί για τυμπανοκρουσίες από όλα αυτά τα κράτη να θυμούνται πως μεταχειρίζονται Ελληνικές λέξεις κάθε μέρα, πως από εδώ βγήκαν αξίες, θεωρίες, δημοκρατικές αρχές, πολιτισμός, θησίες, αγώνας και πείσμα να βγαίνει από το σκοτάδι στο φως. 

Ο Νιαγάρας λέει βάφηκε Γαλάζιος από τα χρώματα μας...


Θέλω να το θυμούνται  όμως όταν ΠΡΕΠΕΙ να στέκονται δίπλα μας σαν απόδειξη εκτίμησης για όσα φύτρωσαν και άνθισαν στην Ελλάδα και τα χαίρονται.

Θέλω να καίει η φλόγα της πατρίδας μας όπως η φλόγα της επιβίωσης μέσα μας, της περηφάνιας που όλοι μας κρύβουμε κι ας το αρνιώμαστε !


Μη την ξεχνάτε, μη την αμφισβητείτε, μη την καίτε και την βρωμίζετε...

Θέλω τα νέα παιδιά να είναι Έλληνες στη ψυχή και ότι και να παλεύουν κάθε μέρα να μη ξεχνούν όσους έβαλαν την αξία αυτή πάνω από το τι θα έπρεπε να πάρουν από την πατρίδα τους.  Αγαπώ το γαλάζιο χρώμα.. είναι φανερό σε μένα..αν ανοίξεις την ντουλάπα μου το μπλε υπερισχύει, το γαλάζιο κραυγάζει μέσα της. Δεν ξέρω αν είναι υποσυνείδητη επιλογή αυτό μα είναι αλήθεια. 

Ας φανώ τελικά λοιπόν στην σημερινή ανάρτηση μου ..γραφική, ξεπερασμένη, "παλιά" όπως θα έλεγαν πολλοί .. μα θα έδινα τη ζωή μου και θα γονάτιζα σε αυτές τις τρεις έννοιες : Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια.

               Αχτιδένια φιλάκια

10 σχόλια:

Χελώνα είπε...

Χρόνια μας πολλά Αχτίδα μου. Να μας βοηθήσει Η Παναγία να ξαναβρούμε την ελευθερία μας.

hamomilaki gr είπε...

Χρόνια Πολλά και Λεύτερα !

Αννίκα είπε...

Για τον Λαό και αυτούς που θυσιάστηκαν, τους άγνωστους γενναίους Χρόνια Πολλά Αχτίδα μου!

Giannis Pit. είπε...

Εγώ μένω στις αγωνίες σου και στις ευχές σου Γεωργία μου. Δεν θα πω ότι με "καλύπτουν" απόλυτα. Σε πολλά έχω μεγάλα ερωτήματα για το ρόλο τους. Και ενστάσεις. Δεν είναι όμως της παρούσας. Γιατί πολλά λέγονται και γράφονται για την πατρίδα, πλείστα όσα από εκείνους που βοσσοδομούν την ώρα που υποφέρει. Και δεν αναφέρομαι σε σένα.
Τέλος πάντων, δεν είναι της στιγμής.

Χρόνια πολλά καλή μου φίλη, υγεία και δίκιο στο λαό μας. Τονίζω! Στο λαό μας. Στους ανθρώπους που παράγουν τον πλούτο αυτής της γης. Νομίζω έγινα σαφής.

Καλησπέρα

ANNA FLO είπε...

Χρόνια πολλά Ελλάδα. Χρόνια πολλά ένδοξα
Οι ξένοι ξέρουν την προσφορά μας εμεί την ξέρουμε;
Οι ξένοι θα σταθούν δίπλα μας αν το δικό τους συμφέρον,της δικής τους πατρίδας το απαιτεί. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στη χώρα μας;
Φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Ναι, Αχτίδα, ζήτω η Ελλάδα !στην επικίνδυνη μας εποχή. Τόσα οφείλω στην πατρίδα σας !Από μικρή που μάθαινα τα Αρχαία, μέχρι τώρα που διαβάζω (προσπαθώ, μάλλον) τους σημερινούς ποιητές με τον ίδιο θαυμασμό. Αγαπάω την Πελοπόννησο ανθισμένη το καλοκαίρι, και πάντα στον λόφο κάποια καμπάνα που χτυπάει ελαφρά. Με την αγάπη και τον σεβασμό μου, επίσης και των φίλων μου, εδώ στην μικρή Βρετάνη της Γαλλίας. Χριστίνα

Ανώνυμος είπε...


... την άνοιξη τα λουλούδια, φυσικά !! Χρ.

Α. Παπαγιάννης είπε...

Χρόνια πολλά, Γεωργία, να είμαστε πάντα ελεύθεροι στο φρόνημα και το πνεύμα, και είθε ο Θεός και η Παναγία να μας φωτίζουν για να μη βαδίζουμε στα σκοτάδια.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Χρόνια πολλά Γιωργία μου τιμή και δόξα σε εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά.. το πιο πολύτιμο αγαθό στον κόσμο.
ας είμαστε ευγνώμονες για ότι έκαναν για να λεγόμαστε Ελληνες.
Χρονια πολλα στην Ελλαδα μας...και η Παναγιά να μας έχει υπό την σκέπη της.. φιλιαααα...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

χρόνια πολλά αγάπη μου!