Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Λίγες φωτογραφίες ...

 Αχ! Αυτό το κλείσιμο.. η καραντίνα ή όπως θέλετε να το πείτε, όσο και αν προσπαθώ να το δω από πιο.. αισιόδοξη μεριά έρχεται κάτι και σε κάνει να θέλεις να..κλάψεις λιγουλάκι. 

Θάθελα να ήμουν εκεί.......

Η γειτόνισσα μας από το κτήμα μου έστειλε μία φωτογραφία από το κτήμα μας, από τις αμυγδαλιές μας που άνθισαν και ευωδιάζουν με αυτή την όμορφη λεπτή μυδωδιά των ανθών της.



Μετά μου έστειλε την φωτογραφία του Κανέλλου μας που μας περιμένει στην άκρη του κτήματος και έστω που δεν πεινάει και δεν κρυώνει ξέρω πως στη ματιά του βλέπεις το παράπονο που δεν ήμαστε εκεί να τον γεμίσουμε χάδια. Σίγουρα του λείπει και η Κάντυ, όπως και σε μένα λείπουν οι καλοί μας γείτονες και το βάδισμα μας στα δένδρα μας. Άραγε θα έρθει η ημέρα που θα γυρίσω εκεί;

Βιάζομαι και ... να  ελπίζω για Πάσχα;


Μπήκα στο εργαστήρι μου, έχει χάσει την "λάμψη" του το σκοπό του σε μένα. Έχω ακόμη σε πακέτο τα περσινά πήλινα στολίδια για τις λαμπάδες σε ιδρύματα.

Δυστυχώς κάθε μου προσπάθεια να ζωγραφίσω στέφτηκε από αποτυχία τα δάκτυλα δεν με ακολουθούν και όμως δεν τα έβαψα μαύρα ( λιγουλάκι μόνο..το παραδέχομαι) και βάλθηκα να φτιάξω ένα Πασχαλινό στεφάνι που το χάρισα στη φίλη μου Ελένη για την εγγονή της.

Και λίγη...ανακύκλωση!




Αφού όλα τα υλικά μου πάνε να εξαφανιστούν και άντε να περιμένω να ανοίξουν μαγαζιά , το έρριξα στην... ανακύκλωση και τα βόλεψα,  έφτιαξα μαγνητάκια για το ψυγείο  ( και που τελικά τα χάρισα κι αυτά ) με τα καπάκια από τα βάζα του Δημήτρη.

 Και λίγη...ατμόσφαιρα...εδώ τραγουδάμε το γνωστό γεννέθλιο άσμα......


Να σας δείξω και την μικρή.. μίνι γιορτή γεννεθλίων του Δημήτρη με τούρτα ένα .. μίνι έτοιμο παστάκι και ένα ερωτηματικό για κεράκι! Οι δυο μας και μία φωτογραφία με ημερομηνία για τις κόρες μας και ευχές να ήμαστε και του χρόνου γεροί και μαζί και... εκτός καραντίνας.

Φίλοι μου δεν έκανα γλυκό για σήμερα να σας κεράσω εκτός από μπεζεδάκια με άρωμα μανταρινιού ( δική μου... πατέντα ) που ο άνδρας μου τα μασουλάει και μετά μουρμουράει για τα κιλά που έβαλε και έβαλα !

Δεν μας βλέπω καλά.. να περπατήσω πολύ δεν μπορώ, να κάνω γυμναστική το ίδιο, την ζυγαριά την έχω κρύψει, ο καναπές έχει λοιώσει  και η μαγειρική του άνδρα μου σταματημό δεν έχει!

Σας στέλνω την αγάπη μου και μία μαμαδίστικη αγκαλιά σε όλους της μπλοκογειτονιάς.

                    Αχτιδένια φιλάκια

14 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καρδούλα μου, να τον χαίρεσαι αγάπη μου
θέλω να είστε καλά και να περνάτε όσο πιο όμορφα γίνεται
φιλιά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας.
Μετά απο 13 χρόνια που σας διαβάζω,θα ήθελα να σας στείλω τις ευχές μου για χρόνια πολλά στον σύζυγο σας και να είστε πάντα μαζί.
Θυμάμαι από τοτέ που είχα βρεί το blog σας ότι είχατε και μουσική.
Εγώ επειδή μου αρέσει να ψάχνω έχω βρεί εναν σταθμό που μου αρέσει πολύ και θα ήθελα να τον παρουσιάσετε και αυτόν όπως και τον άλλον που έχετε.
Ευχαριστώ πολύ και να είστε πάντα μαζί και με υγεία!!!!!

http://www.e-radio.gr/AK-Radio-Internet-Radio-i1975/live

Μανώλης

ANNA FLO είπε...

Όλα θα γίνουν όλα σιγά σιγά. Δύσκολο αυτό που βιώνουμε και η στέρηση απλών πραγμάτων που τα είχαμε δεδομένα είναι φοβερή. Εκείνον τον κανέλλο τον σκέφτομαι και εγώ. Δεν ξέρω, τα σκυλάκια έχουν αίσθηση του χρόνου; Μάλλον όχι...δεν ξέρω κιόλας.
Να ζήσει ο καλός σου Γεωργία μου και του χρόνου λεύτεροι.
Να ΄περνάτε καλά και να ξέρεις ότι όλοι μας κάπως έτσι περνάμε
Τα φιλιά μου

Αννίκα είπε...

Και μεις μια μεγάλη αγκαλιά της κόρης που συμβουλεύεις και που αγαπάς μ' αυτή την ανιδιοτελή αγάπη και έννοια. Να είστε καλά Γεωργία μου, μαζί, δυνατοί, ενωμένοι και χαμογελαστοί. Θα πάμε στο κτήμα....είναι σίγουρο πως θα σας ακολουθήσουμε και θα ναι Άνοιξη, θα δεις!

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου να πω το εξής:
Δεν περπατάς έξω καλή μου; Με το Δημήτρη παρεούλα, να βγείτε, να κάνετε τη γύρα σας, να πάρετε λίγο αέρα; Να το κάνετε κορίτσι μου.
Ναι ξέρω ότι οι εικόνες με το κτήμα μόνο του και τον Κανέλλο ειδικά να στέκει να περιμένει προσωπικά με τσακίζουν. Δεν το μπορώ μήτε να το βλέπω. Συνεπώς σε κατανοώ.
Οι δημιουργίες σου υπέροχες πάλι έτσι; Και το στεφάνι και το άλλο της ανακύκλωσης. Πανέμορφα.
Τέλος να πω Χρόνια πολλά στο Δημήτρη. Να χαίρεστε ο ένας τον άλλο καλή μου φίλη με όλη σας την καρδιά.
Φιλιά πολλά.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Το ξέρεις ότι φιλενάδα και στο έχω πει ότι κάθε φορά που αργώ να περάσω να τα πούμε, γιατί δεν σε προλαβαίνω βρε αγάπη μου είμαι και μεγάλη γυναίκα βλέπεις,😉 περνάω από οοολες τις αναρτήσεις που δεν σχολίασα αλλά, έτσι τις ευχαριστιέμαι μαζεμένες και κάθε φορά ζω όλα σου τα συναισθηματία και τα πάνω σου και τα κάτω σου..
Οι γυναίκες έχουμε την δύναμη να ξεπερνάμε τα δύσκολα και να δίνουμε τον αγώνα της καθημερινότητας μας για την αξιοπρέπεια της ζωής μας.
Οι δημιουργίες έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι το ψυχοφάρμακο μας συνέχισέ το!!
Ομως άτομο αισιόδοξο από την φύση σου χαίρομαι που η διάθεση σου στο τέλος είναι ανεβασμένη και πολύ καλά κάνεις αχτίδα μου... υπομονή και όλα θα περσασουν θα ξαναγκαλιάσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και όλο αυτό θα γίνει μια από τις ποιο άσκημες αναμνήσεις του παρελθόν μας που θα θέλουμε να ξεχάσουμε!!
Απόλαυσε την συντροφικότητα του Δημήτρη σου, είναι θείο δώρο ο καλός σύντροφος κορίτσι μου να τα εκατοστίσει, να είναι γερός και δυνατός και να είστε μαζί μέχρι τα βαθιά σας γεράματα ΜΑΖΙ.. 😊
Ολα θα πάνε καλύτερα στέλνω σου την αγάπη μου ❤ και μια μεγάλη αγκαλιά!!🤗 φιλιααα!!

Χελώνα είπε...

Αχ μωρε ο καημένος ο Κανέλλος !! Τι στενάχωρο βλέμμα έχει. Άντε λίγο υπομονή ακόμη και το Πάσχα εκεί θα είσαι αχτίδα μου, κοντά σε όλα αυτά που αγαπάς. Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου.

Mia Petra είπε...

Να χαίρεσαι τον σύζυγο και να είστε πάντα χαρούμενοι! Και ναι, όλοι θα βγούμε από αυτόν τον λαβύρινθο! Τί να πει κι ο δόλιος ο σκυλούλης που περιμένει καρτερικά, ο γλυκούλης μου.. Καλημερούδια και καλή δύναμη! Όλα με το καλό!🌸🌺🌷

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Σε νιώθω. Κράτησε αυτές τις όμορφες στιγμές με τον Δημήτρη σου και να είσαι σίγουρη πως θα έρθει και η μεγάλη "έξοδος" σύντομα. Στο μεταξύ, όπως λέει κι ο Γιάννης, κάντε καμιά βολτίτσα στα πέριξ. Βοηθάει πολύ και είναι και μια θαυμάσια άσκηση για το σώμα.
Καμαρώνω το υπέροχο ζευγάρι στις φωτογραφίες σας, θαυμάζω τις κατασκευές σου που με υποδειγματικό πείσμα σκάρωσες, σας έχω σαν παράδειγμα σχέσης και ανθρώπινης αντοχής.

Ελένη Φλογερά είπε...

Γεωργία μου να τον χαίρεσαι! Χρόνια πολλά του με υγεία, πάντα μαζί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
Η ομορφιά με τα ανθισμένα δέντρα είναι το κάτι άλλο. Όσο για τον Κανέλο σίγουρα σας περιμένει με λαχτάρα.
Τα φιλιά μου καλή μου!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

πάντα τετοιααααααααα
καλε βρε και το καπακι εφτιαξες πινακα ζωγραφικης???
σε θαυμαζωωωωωωωωωωω υπεροχο.......

Unknown είπε...

Χρονια Πολλα και του χρονου μαζι γεροι αγαπημενοι παντα και ελπιζω εκτος καραντινας στο υπεροχο χωραφι με τα αγαπημενα πλασματα κοντα σας

HelenZ είπε...

Τι όμορφα πράγματα που φτιάχνεις!Να τον χαίρεσαι , να είστε γεροί και ευτυχισμένοι! Και του χρόνου στο κτήμα σσς, να γιορτάζετε τα επόμενα γενέθλια του συζύγου.. Οι αμυγδαλιές όνειρο!!

Unknown είπε...

Ψαράκι κι εγώ αχτίδα μου. Οκτώ του Μάρτη. Να τον χαίρεσαι και να σε χαίρεται.
Λατρεύω κανέλλοοοοοοο!!!