Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Άνοιξη.. θα έρθεις επιτέλους στις ζωές μας;

                               


Kαλή μας εβδομάδα φίλοι μου, όμορφο πράγμα η Ελπίδα.. αν θυμάστε ήταν αυτή η εξυπνούλα που έμεινε τελευταία στο κουτί της Πανδώρας και νομίζω πως έμεινε το καλύτερο δώρο για τον άνθρωπο.

Είδατε τι κάνει ο ήλιος; δεν είναι δυνατός ακόμη, δεν κάνει τα πάντα να φαίνονται λαμπερά όμως.. με τα πρώτα χαμόγελα του μετά από τα χιόνια και την παγωνιά που μας δυσκόλεψε αυτές οι πρώτες γλυκές ημέρες μας έκαναν να χαμογελάσουμε, να αναπνεύσουμε με ελπίδα γι΄αυτή την λατρεμένη Άνοιξη που όλοι περιμένουμε. Το ξέρετε.. είμαι παιδί  της, είμαι γεμάτη χρώμα μέσα μου , γεμάτη ήλιο, λουλούδια, μυρωδιές , πεταλούδες , αγριόχορτα και μελισσούλες..

Δεν έχει αλλάξει κάτι σε μένα, ούτε καν ελπίζω να αλλάξει όμως.. έρχεται η Άνοιξη παιδιά και αυτό μονάχα βλέπω. Λοιπόν τριγύριζα στα μπλοκόσπιτα σας, διάβαζα τα όσα διηγήματα γράφετε πολλοί, μου κάνατε παρεούλα ,θαύμαζα τα έργα και τις φωτογραφίες σας , έπαιζα το παιχνίδι μου στο τάμπλετ, έβλεπα ταινίες... 

Να προτείνω σε φίλες που έχουν netflix ή μπορούν με διαφόρους τρόπους να την "κατεβάσουν" την φοβερή ταινία  "Οκινάουα" που διαθέτει όλα εκείνα που θα σας κάνουν να  νοιώσετε ανθρώπους , μέρη και καταστάσεις που το συναίσθημα κυριαρχεί. Η Κατρίν Ντενέβ σε μία υπέροχη ερμηνεία.

Όταν η τηλεόραση έχει γεμίσει με ολόμαυρες σελίδες, όταν η λέξη βιασμός, παιδεραστία, σεξουαλική και υβριστική παρενόχληση μπαίνουν στην καθημερινότητά .. δεν έχω λόγια βρε παιδιά.. ή εγώ ζω σε ροζ συννεφάκι ακόμη ή η ζωή εκφυλλίστηκε και οι άνθρωποι έχασαν το μονοπάτι με το φως και μπλέχτηκαν σε θάμνους γεμάτους αγκάθια. Μετά να και τα διαφημιστικά τρέιλερ με τις νέες υπέρλαμπρες εκπομπές ζευγαριών που επίσημα θα προβάλλονται ενώ συγχρόνως η .. σεξουαλική ζωή των άλλων μας πειράζει. Αναρωτιέμαι.. δεν ήξεραν όλοι και όλα τα όσα γινόντουσαν ; δεν είχαν χεράκι αυτές οι νέες όταν τις ριχνόντουσαν να το απλώσουν και να του κάνουν το μάγουλο ολοκόκκινο;

Πέστε μου πόσες " ανώνυμες" δεν δέχθηκα στη διάρκεια της νεανικής τους ηλικία , όταν ξεκινούσαν επάγγελμα μία παρενόχληση; όποια πει όχι λέει ψέματα και βάζω και υπογραφή. Ακόμα κι εγώ που πάντα είχα χαμηλό προφίλ μπορώ να σας πω 3  τουλάχιστον περιπτώσεις που δέχθηκα , όμως.. είχα χεράκι με.. κροσέ δυνατό , είχα .. ομπρέλα ..είχα στοματάκι και τους έστειλα εκεί που έπρεπε να πάνε.  Βέβαια βγάζω από την κρίση μου την λέξη " βιασμό" με χρήση βίας λόγω αδυναμίας σωματικής που έχει μία γυναίκα ή ένα ανήλικο. 

Θα φανώ σκληρή,  θα φανώ για τους Χριστιανούς εκτός λόγου Θεού όμως αν οι ποινές ήταν στο έπακρο της σκληρότητας , αν ο φόβος που φυλάει τα πρόβατα υπήρχε στη δικαιοσύνη όλα θα ήταν διαφορετικά. Προχθές είδαμε μία ταινία ( τίποτα το ιδιαίτερο από σενάριο) στο netflix πάλι γυρισμένη στη Περσία από Πέρσες κινηματογραφιστές όπου είδα με κατάπληξη μα και με.. αποδοχή πως : Οι βιαστές, οι σωματέμποροι , οι εκμεταλλευτές της θέσης εξουσίας με δωροδοκία και  οι έμποροι ναρκωτικών περνούσαν από δίκη εξπρές και εκτελούνταν δημοσίως σε κρεμάλα εν συνεχεία εντός μισής ώρας!!!

Νοιώθω άσχημα που αισθάνομαι πως χάνω την όμορφη τρυφερή πλευρά μου όμως.. βαδίζουμε σε τέτοια μονοπάτια πια.. δυστυχώς .. και πάνω από όλα λυπάμαι για τα νέα παιδιά που ξεκινούν από μικρή.. μικρή.. ηλικία να έχουν απαγορεύσεις αναμφισβήτητα επιβαλλόμενες χάνοντας εκείνα τα όμορφα.. υπέροχα αθώα  των δικών μας χρόνων που παίζαμε ανέμελα στο πεζοδρόμιο της γειτονίας ομάδες και μπίλιες.......

Φίλοι μου.. η Άνοιξη θα έρθει.. το θέμα είναι αν θα επικρατήσει παντού και αυτό θα γίνει αν εμείς σαν άνθρωποι, σαν γονείς, σαν γείτονες ανοίξουμε την αγκαλιά και τη ψυχή στο φως και στο Θεό που χάσαμε στη διαδρομή.

                                 Αχτιδένια φιλάκια 

10 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου.
Αυτά που συμβαίνουν τώρα συνέβαιναν και στο παρελθόν και θα συμβαίνουν και στο μέλλον.
Οι άνθρωποι είναι παντού και πάντα ίδιοι. Το θέμα είναι η πρόληψη, και αυτό γίνεται δυστυχώς μόνο με το φόβο της "καταστολής" του φαινομένου και της σκληρής τιμωρίας των δραστών.
Ας ελπίσουμε τα θύματα να βρουν την ηρεμία της ψυχής τους, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.
Πολλά φιλιά.

Giannis Pit. είπε...

Δύο μέρη είχε η ανάρτησή σου σήμερα Γεωργία μου. Το ένα το φωτεινό, της δικής σου παρουσίας κοντά μας. Με τη συμμετοχή σου, τις δημιουργίες και τα σχόλιά σου.
Η άλλη αφορά το σκοτάδι και τη σαπίλα που ζούμε.
Γεωργία μου, σίγουρα το νομικό πλαίσιο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση μιας κρίσης αλλά μόνο στη διαχείρισή της. Όχι στην ίδια την νοσηρότητα του κοινωνικού συστήματος που θα παράξει και θα αναδείξει τέτοιες συμπεριφορές και σχέσεις.
Καλησπέρα καλή μου και καλή σου βδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Μiracles from heaven! στο Netflix.
Δειτε τη ειναι αληθινη ιστορια!
Πολυ καλογυρισμενο.

Marina Tsardakli είπε...

Δύσκολα τα όσα ζούμε Αχτίδα μου κι εύχομαι να τα διαχειριστούμε όπως πρέπει.
Η άνοιξη έρχεται και μακάρι να απεγκλωβιστούμε και να μπορέσουμε να τη χαρούμε.
Σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί για καλή βδομάδα!

Αννίκα είπε...

Πληροφορούμε πως ψηφίστηκε νόμος που προβλέπει ποινή φυλάκισης για δημόσια απειλή στο διαδίκτυο. Για την πολιτική βεβαίως (να μην ευλογήσουμε τα γένια μας;) όχι για την τέχνη. Για την χυδαιολογία, τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις δηλώσεις «ήμουν σεξουαλικά εθισμένος» κανένας μηχανισμός λογοκρισίας δεν κινήθηκε. Κι αν μιλήσουμε για τιμωρίες και συνέπειες θα μας κατηγορήσουν για διολίσθηση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Τι κατάντια είναι αυτή;
Όσο για την Άνοιξη, μάλλον θα την φτιάξουμε μόνοι μας Γεωργία μου για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Να είσαι καλά!
Καλή εβδομάδα!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

ετσι τιποτα δεν μπορει να συγκρατησει την ανοιξη...
δεν κρατιεται πια κ μας κανει "κουκου" απο παντου....
ανοιξη κ στην ψυχη μας ευχομαι

ANNA FLO είπε...

Η Άνοιξη θα έλθει, να τη έρχεται. Η πραγματική άνοιξη δεν ξέρω αν θα έλθει Γερωγία μου.
Εκφυλίστηκαν οι άνθρωποι φίλη μου, τόσο πολύ που δεν βλέπουν πόσο κτηνώδεις συμπεριφορές υιοθετούν. Δεν ξέρω για τις τιμωρίες στην Περσία αλλά και εδώ θα έπρεπε αυστηρότατες τιμωρίες αυτών των αποκτηνωμένων ανθρώπων.
Θα ψάξω την ταινία στο Νετφλιξ και θα τη δω αφού την προτείνεις. Σε εμπιστεύομαι.
Καλησπέρα σου και κουράγιο διπλό

LitsArt είπε...

η τελευταια παραγραφος σου...τα λεει ολα!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

γλυκια μου Γεωργια
εισαι αχτιδα και σε χρειαζομαστε ως αχτιδα
θελω να εισαι καλα και να περνας ομορφα
και εσυ και η οικογενεια σου

η ανοιξη θα ερθει, ας μας αφησουν ομως, να την απολαυσουμε

σε φιλω πολυ

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Η γη μας θα γυρνάει φιλενάδα και οι εποχές ξέρουν να έρχονται όπως και η Ανοιξη που είναι η εποχή της ελπίδας και να δείχνουν ότι η ζωή συνεχίζεται όσο και αν κάποιοι που λέγονται άνθρωποι την βρωμίζουν...
Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι αχτίδα μου πως παρ όλα αυτά θα γίνει μια κάθαρση και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος!!
Πρώτα ο Θεός να είσαι καλά και να μην αφήνεις την ροζ πλευρά σου οσο και να γκριζάρουν τα πράγματα.. καλο σου βράδυ φιλιαααα