Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Παρεούλα.. είστε καλά;

            



Φαγώθηκα με το χιόνι που παλιά ήταν περισσότερο και... μας έστειλε καιρός ο ολίγον τρελλούτσικος βαρυχειμωνιά και νάτο το χιόνι και η παγωνιά.

Φίλοι μου αυτές τις μέρες δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, μηνύματα, όλα γεμάτα αγάπη και ενδιαφέρον. Όμως εκείνο που με συνέφερε ήταν από μία φίλη που..κάποτε..πριν λίγα χρόνια την γνώρισα μέσα από εδώ και βρέθηκα κοντά της σε δύσκολες ώρες. Αυτή λοιπόν μου είπε προχθές: 

- Στεναχωριέμαι γιατί έπαιρνα κουράγιο από σένα.. Αρετή μου..ευχαριστώ, είχες δίκιο δεν έχω το δικαίωμα να σας αφαιρώ και το ελάχιστο που σας έδινε το..ροζ συννεφάκι μου. Το ελάχιστο πραγματικά!

Δεν έχει αλλάξει κάτι σε μένα φίλοι μου ..όμως ζω και αυτό πρέπει να μου φθάνει, υπάρχω ... έστω και χωρίς ροζ  συννεφάκι και ποιός ξέρει μπορεί να βρω το τρόπο να προσαρμοστώ όπως έκανα μέχρι τώρα.

Μόλις λοιπόν τέλειωσε το τηλεφώνημα και πήρα τα... επάνω μου , πήρα την υπέροχη μαρμελάδα πορτοκάλι -περγαμόντο που μου έφτιαξε ο καλός μου και όσο εκείνος πήγε βόλτα την Κάντυ του έφτιαξα ένα γλυκό με.. όπως σας είπα με... προσαρμογή δυνατοτήτων μου!

    


Για να σας φύγει η περιέργεια τι σημαίνει αυτό έκανα μία ζύμη για πάστα φλόρα ( δική μου δόση) με το.. δεξί που το κινώ καλύτερα και αντί επάνω να κάνω τις λωριδίτσες που χρειαζόμουν και τα δύο έβαλα την υπόλοιπη ζύμη τριφτή! 

600 γρμ. Αλεύρι

100 γρμ. Ζάχαρη

1 κούπα ποτήρι ηλιέλαιο

3 κτσ μπέικιν 

1 πρέζα αλάτι

Ξύσμα πορτοκάλι 

1/2 φλτζ του καφέ μικρό κονιάκ

1 αυγό ολόκληρο

2 κτσ γάλα

Πανεύκολη ζύμη φίλοι μου, ελάχιστος χρόνος ετοιμασίας και στο πήλινο ταψάκι μου 30cm  στους 175 αέρα για 1 ώρα.

Δυστυχώς δεν έπλυνα τα βαριά .. μόνο όσα μπορώ και ξέρετε είμαι από τις μαγείρισσες που φτάχνω και συγχρόνως πλένω όσα λερώνω!

Την τιμήσαμε την πάστα φλόρα  με τον απογευματινό καφέ, δώσαμε και στη γειτόνισσα και χάρηκα που του άρεσε η έκπληξη μου αν και με.. κατσάδιασε ελαφρώς!  Εκείνος ζουμπούλια εγώ γλυκάκι!     

Η Κάντυ για πρώτη φορά είδε χιόνι, το μπαλκόνι μας γέμισε και τα μικροσκοπικά πατουσάκια της πάγωσαν και χώθηκε τρεχάτη μέσα. Μη ξεχνάτε να ταΐζετε τα γατάκια, τα αδέσποτα και βέβαια όπως εμείς τα πουλάκια που μας κάνουν βέβαια χάλια τα κάγκελα μα τα αγαπώ και χαίρομαι να τα βλέπω μαζεμένα  στο τραπέζι έξω επάνω από το πιάτο τους.

Φίλοι μου να είστε καλά, να προσέχετε, να αγαπάτε, να προσφέρετε και να προσεύχεστε για όσους δεν έχουν όσα έχουμε όλοι μας!

                        Αχτιδένια φιλάκια                                        

8 σχόλια:

Αννίκα είπε...

Αυτές οι αμφίδρομες σχέσεις αγάπης είναι που αξίζουν Γεωργία μου! Και δεν εστιάζουν μόνο στον άνθρωπο και στους αγαπημένους μας αλλά και στη φύση και τα ζώα, ακόμη και τους μικρούς σπουργίτες. Όσο για το κουράγιο σου το βρίσκω αξιοθαύμαστο. Ευχαριστούμε για την συνταγή! Καλοφάγωτη η πάστα φλώρα!
Καλό βράδυ!

Χελώνα είπε...

Ετσι μπράβο.Να πάρεις τα πάνω σου να χαρούμε και μεις. Να δεις μόλις φτιάξει ο καιρός όλα θα βελτιωθούν. Από τη διάθεση αρχίζουν όλα.

ANNA FLO είπε...

Έτσι μας έμαθες εσένα έχουμε πρότυπο. Να σαι δυνατή και να μας γλυκαίνεις όπως εσύ ξέρεις.Έχει δίκιο η φίλη στο τηλέφωνο. Και μπράβο που σε κινητοποίησε
Το γλυκό φαίνεται ωραίο και θα κρατήσω τη συνταγή
Καλοφάγωτο σίγουρα ήταν ναι;
Ωραία η προσφορά ο ζουμπούλι και το γλυκό επίσης...να είστε και οι δυο καλά και η Κάντυ να ομορφαίνει τις στιγμές σας
Φιλιά πολλά

Κική Κωνσταντίνου είπε...

ευχαριστουμε για τη συνταγη αγαπη μου
ειμαστε καλα
ευχομαι και εσεις
να προσεχετε
φιλια πολλα

Αμαλία είπε...

Καλή μου καλησπέρα.
Ήταν βέβαιο ότι θα επανερχόσουν. Εσύ είσαι παντός καιρού και εδάφους.
Να περνάτε καλά.

Φιλιά πολλά.

Marina Tsardakli είπε...

Τι καλά που το χαρήκατε το γλυκάκι και δώσατε και στη γειτόνισσα. Είμαι σίγουρη πως θα άρεσε και σε εκείνη.
Καλά κάνεις και λες για τα αδεσποτάκια. Τα κακόμοιρα υποφέρουν κι αυτά με τον χιονιά!
Σε φιλώ πολύ γλυκά!

Σοφία Τσιμάρη είπε...

υπεροχες εικονες φανταζομαι χαρα που εκανε η μικρουλα
σαν μωρο παιδι (που ειναι κι αυτη) και βλεπει πρωτη φορα το χιονι!!!!!!
μακαρι να ειμαστε παντα καλα
αλλα ετσι ειναι εχουμε τα πανω κ τα κατω μας....
ελπιδααααααααα αυτο σε χαρικτηριζει ...ελπιδα κ δυναμη κ παντα αγαπη

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Τέλεια! Όταν μπαίνει γλυκό στο φούρνο αλλάζει και η διάθεση. Είναι και μια αφορμή για μοίρασμα, όπως η συνταγή που μας έδωσες.
Φιλιά πολλά Γεωργία μου!