Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Έχω ιδέα για την .. μπλοκογειτονιά!

                         


Φίλοι μου για χιόνια παλιά σας έλεγα στη παλιά ανάρτηση και μας ήρθαν στο.. κεφάλι  .. όμως μου άρεσε το χιόνι που είδα από το παράθυρο, βγήκα και άπλωσα το χέρι να το πιάσω και να το δω μετά να λιώνει σαν.. δάκρυ στη παλάμη μου!

Η καλή μου γειτόνισσα από το κτήμα μου έστειλε μία φωτογραφία από το κτήμα μας και .. ναι.. ήθελα να ήμουν εκεί και να παίξω στο χιόνι!


Λίγο μέχρι.. άπιαστο φίλοι μου μα μου αρκεί η μικρή μου βόλτα το πρωί με την Κάντυ και να ομολογήσω πως στην αρχή την ξεκινώ με.. γκρίνια γιατί .. γιατί.. πονάνε τα πάντα επάνω μου. Λοιπόν .. λοιπόν!!! Βλέποντας πως στη τηλεόραση τα ρεάλιτι δίνουν και παίρνουν.. και όλα με ..συγχύζουν σκέφτηκα φίλοι μου να πω σε σας μία .. επαναστατική ιδέα . Να πούμε στα κανάλια να μας κάνουν ένα δικό μας.. φανταστείτε 20 από εμάς σε ένα σπίτι με μπάγκους εργασίας, κουζίνα τεράστια, μαλακούς καναπέδες, λάπτοπ, κήπους και βέβαια μη ξεχνάμε.. ΥΛΙΚΑ ! 

Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε.. ζωγραφική, τεχνικές εφαρμογές, μαγειρική, κέντημα, αγιογραφία, φιλοσοφία, πλέξιμο δεν μπορώ να θυμηθώ πόσα ταλέντα έχετε βρε παιδιά!

Φαντάζομαι κάποιες προικισμένες ,με την .. πένα φτερό στο χέρι να γράφουν ποιήματα αγναντεύοντας από το παράθυρο το δικό τους Πήγασο, το Γιάννη με όλα τα αμέτρητα ταλέντα θα τον βάλουμε μετά τις κατασκευές του να μας γράψει σενάριο σε βιβλίο, την Ρένα με τα παπλώματα πάτσγουερκ, την Ποδηλάτισσα με τα ατελείωτα έργα της, την Ράνια με τις υπέροχες φωτογραφίες, τη Μαρίνα να μας να μας βάζει να σκεπτόμαστε και να ..ερωτευόμαστε τη ζωή. Η Σμαραγδένια θα μας πλέκει στολίδια και γλυκάκια , η Γεωργία φοβερές τσάντες, η Λίτσα θα μας μάθει να στολίζουμε παιδικά πάρτυ, η Μαρία Άννα με τα κρακελέ κουτιά της και τις παλαιώσεις της . Μη ξεχάσω την Χαρά που θα μας γεμίσει την οθόνη με τις μακέτες μινιατούρες και θα .. ξηλώσει τις πετρούλες από το κήπο, η Κική επιτέλους θα φτιάξει βιβλίο με ποιήματα για όλες μας και μετά για τον.. σταθμό, η Χελωνίτσα θα γεμίσει δαντέλες κάθε έπιπλο και ράφι, η ΜΙΑ σίγουρα θα μας οργανώσει και θα γίνει αρχηγός, όσο για την Γήινη Ματιά.. ε! σίγουρα θα την πάρουν στο σταθμό για ιδέες εκπομπών και Δρώμενων!

Τι να πω για την Αννίκα με τις υπέροχες κούκλες από χαρτοπολτό που.. ζηλεύω, η Μαρία Έλενα με τις όμορφες δημιουργίες, την baterflay με τις σκέψεις και τους συλλογισμούς της για τη ζωή, το fich eye κι αυτή φιλοσοφισμένες σκέψεις.. Ε:.. ξεχνώ κορίτσια.. ξεχνώ, μη μου κρατάτε παράπονο.. ξεχνώ.. .. μα θα κλείσω με την Μαρία Κανελάκη να μας κάνει .. βιβλίο και.. μη ρωτάτε για μένα .. θα προσαρμοστώ με ότι μπορέσω πια αφού τώρα δυσκολεύομαι να .. πλύνω και τα δόντια μου με την παλιοοδοντόβουρτσα.. ( θα πάρω ηλεκτρική παιδιά!).

Μπα.. ήμαστε περισσότερες από 20 συν και ΟΛΕΣ αυτές που ξέχασα στα σίγουρα!!! Πάντως πιστεύω πως αν η ιδέα μου γινόταν πραγματικότητα θα.. ΣΚΙΖΑΜΕ.. φίλοι μου και τα κανάλια θα έκαναν ουρά να μας πάρουν. Μη ξεχάσω.. θα το ονομάσουμε η..Μπλοκογειτονιά και θα μας .. πληρώσουν κι από πάνω.. αυτό που το πάτε. Μένει να βρούμε παρουσιαστή.. μάλλον η ΜΙΑ θα το αναλάβει που σκίζει σε δημόσιες σχέσεις.

                  Σας ζάλισα;.. Ε!.. αργώ μα.. χτυπώ!!!!!

                            Αχτιδένια φιλάκια 

15 σχόλια:

despina είπε...

Αχ αυτή η μπλοκογειτονια... Πόσα έχω να θυμάμαι.. πόσα δρώμενα, ποσες κατασκευες, συμπόσια, μπαζάρ... μια γειτονιά που αγάπησα και αγαπώ που παντα με καλοδεχεται όταν επιστρέφω μετά από αρκετούς μήνες απουσίας.. και που με στηρίζει... που με έχουν κάνει να γελάσω να ξεχαστώ στα δυσκολα μου που έχω μάθει τόσα πολλα... Να είμαστε όλοι καλά να μπορουμε να συνεχίσουμε.... Να'σαι καλά Αχτίδα μου πάντα γερή!!!
Φιλιά!!

Giannis Pit. είπε...

Όχι μόνο μας ζάλισες Γεωργία μου αλλά μας συγκίνησες αγαπημένη μου φίλη. Και μας συγκίνησες τόσο πολύ που, ειλικρινά θα ήθελα να σε κάνω μια μεγάλη αγκαλιά, με την άδεια του Δημήτρη φυσικά, για αυτή σου τη μεγάλη καρδιά αλλά τη δύναμη της φλόγας που καίει στην καρδιά σου. Ειλικρινά το λέω, πίστεψέ με να το ξέρεις!
Γιατί, εκτός των άλλων, μας δίνεις κουράγιο και έμπνευση να συνεχίζουμε, σαν καπετάνισα ψηλά στη γέφυρα του καραβιού. Χωρίς να μασάς σε φουρτούνα και αντάρα.
Εντάξει, ένα τέτοιο θέμα στα κανάλια, θα τους έδινε και ζωή, τρομάρα τους, με τη σαπίλα που μας γεμίζουν και την άνοια.
Καλησπέρα κορίτσι μου, έτσι σε λέω και καλά κάνω.
Να είσαι γερή.

ANNA FLO είπε...

Εσύ ξεπέρασες τη ''Γήινη ματιά'' με τις ιδέες!! Να δεις που σίγουρα θα μας πλήρωναν. Μια γειτονιά, μια αγκαλιά που τόσο μας έχει λείψει. Και εσύ θα είσαι επικεφαλής μια και η ιδέα είναι δική σου. Θα χουμε και τα σκυλάκια μας ξέρεις τι θα γινει αν μαζευτούν όλα;
Ω μου άρεσε η ιδέα χιχιχχι
Και οι φώτο με το χιόνι ζηλεύωωωω, εμείς εδώ ούτε από το παράθυρο
Καλησπέρα Γεωργία μου

marypertax είπε...

Καλά μιλάμε ότι αν το καλοσκεφτείς, είμαστε μια παρέα με ιδέες, με αποδοχή, με θαλπωρή, μέσα σε όσα περνάμε ο καθένας, κι όμως είμαστε όλοι εδώ, φεύγουμε και πάντα εδώ καταλήγουμε, σαν τα πλοία στο λιμάνι τους! Δεν είναι υπέροχο φίλη μου;
Φιλιά πολλά και κουράγιο στους πόνους σου! Αυτή η ζωή θέλει ψυχή! Κι εσύ Γεωργία μου έχεις πολλή!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Φοβερή ιδέα! Όχι ότι θα βρούμε χορηγούς, βέβαια, αφού η τηλεόραση υπηρετεί την κακογουστιά και την αποχαύνωση. Μακάρι να υπήρχε καναλάρχης που να επένδυε στη συλλογικότητα, στη συνύπαρξη ιδεών και δημιουργών, στη σύμπραξη και στη διάδοση της κολεκτίβας. Το φαντάζεσαι;
Μέχρι τότε, ας κρατηθούμε κοντά ο ένας στον άλλο, να μη χάσουμε τον κοινό μας βηματισμό, να μη χαθούμε σ' αυτό το βορβορώδες τοπίο.

Απ' την αχιόνιστη Αθήνα, πολλά φιλιά 🥰

Αννίκα είπε...

Στην μπλογκόσφαιρα απέκτησα νέους φίλους, όλους εσάς που μέσα απ’το δικό μου ιστολόγιο ή το δικό σας με στηρίζεται, μοιράζεστε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς ή τις ανασφάλειές μου. Μια όμορφη παρέα που δέσαμε και έτσι θα μείνουμε, όσο κι αν κάποιοι απομακρύνονται για λίγο. Ξαναγυρίζουν κι αυτό έχει σημασία.
Μέσα από εμπνεύσεις, ενημερώσεις, χιούμορ, αντλείς συναισθηματικά την ίδια τη ζωή, όταν μαθαίνεις, γελάς, κλαις, θυμώνεις κυρίως όμως βρίσκεις διέξοδο στην καθημερινότητά σου. Για όλα αυτά και για πολλά άλλα πολύ σας ευχαριστώ.
Όσο για την τηλεόραση...θα ήταν ουτοπία να ελπίζω πως θα μπορούσαν να μας μαντρώσουν στο κτήμα σας. Όχι τίποτ' άλλο να έχει παρέα κι ο Κανέλλος
Δεν ξέρω τι λέτε για το χιόνι, αλλά εγώ πολύ το ευχαριστήθηκα, έστω κι απ' το παράθυρο.
Καλό βράδυ Αχτίδα!

Χελώνα είπε...

Λες αχτίδα μου; Να γίνουμε το επόμενο ριαλιτι; Απ όλα έχει ο μπακτσες. Εκεί να δεις τηλεθέαση θα σπάσουμε τα κοντέρ!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

εισαι τοσο μα τοσο γλυκια
σε ευχαριστω που υπαρχω και εγω μεσα σε αυτη την ομορφη ρεαλιστικη φαντασια
τι να πω
εισαι υπεροχη

σε αγαπω πολυ αχτιδα μου
φιλια πολλα

fish eye είπε...

Γενικότερα το διαδίκτυο μου άνοιξε πολλά παράθυρα που κατά καιρούς απόλαυσα ως το μεδούλι αχτίδα μου, το blog μου είναι ένα από αυτά, το ίδιο κι όταν επισκέφτομαι την μπλογκογειτονιά. Να είμαστε καλά να τα λέμε κι όταν τελειώσει όλο αυτό το θριλεράκι το τελευταίο που ζούμε, θα έρθω εκεί στην ωραία εξοχή που πας και θα πιούμε καφεδάκι στον ήλιο και θα μιλάμε άπειρες ώρες για όλα αυτά που μας αρέσουν να φτιάχνουμε από γλυκά και φαγητά, βιβλία, κατασκευές και κεντήματα μέχρι και αναρτήσεις. Σε φιλώ!!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Καλά εσύ και το χιόνι το λυώνεις απο τη ζεστασιά σου και το πάθος σου για ζωή να μη μιλήσω για τις ιδέες που κατεβάζεις!χαχαχαχχαχαα εγω βρήκα και τον τίτλο κορίτσια ¨ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ!!!!χαχαχχαα ελπίζω να μας δώσουν τα δικαιώματα του τίτλου γιατί δε θα βρουν καλλίτερες αντιπροσωπους.
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με συμπεριελαβες <3
Φιλάκια πολλα και στους δυο σας

Marina Tsardakli είπε...

Τι τέλεια ιδέα, Αχτιδούλα μου!
Θα ήταν υπέροχο να μπορούσε να συμβεί.
Μα ακόμα και τώρα, περνάμε υπέροχα κι αυτό έχει σημασία.
Η ενέργεια της διαδικτυακής μας παρέας, που είναι ανεκτίμητη!
Σε ευχαριστούμε για την ομορφιά της ψυχής σου.
Σε φιλώ γλυκά :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

❤Ειχα πολύ καιρό να περάσω απο την αγαπημένη μπλοκογειτονιά μας.Ειδα φως και είπα ν αφησω ευχες για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία στο σπιτικο σου.❤
Σιγουρα η γειτονια αυτη τόσα πολλά χρόνια είναι ανεκτίμητης αξιας.Να είσαι πάντα καλά φιλη μου.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χαχαχαχα αχα!!!!!
Τέλεια ιδέα Γεωργία μου.
Ξέχασες τον Δημήτρη σου καλέ. Ποιος θα μας μαγειρεύει κσι τον Γιάννη τον ποδηλάτη, να τον στέλνουμε για υλικά με το ποδήλατο.
Πριν Χρόνια είχα πει να πάμε όλες μαζί κατασκήνωση, αλλά η δική σου ιδέα είναι ακόμα καλύτερη.
Ετοιμάζω βαλίτσες, με υλικά.
Κοίτα μη πετάξεις τα κουρελάκια, φτιάχνω καινούργιο πάπλωμα και τα χρειάζομαι.
Τέλεια θα περάσουμε, τρέμε κοροναιέ.
Φιλάκια πολλά.

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφη ιδέα Αχτίδα
Φιλάκια ...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΧΑ ΧΑ καθηστερημενη αλλά μεσα και εγώ στην σούπερ ιδέα σου φιλενάδα σε ευχαριστώ πολύ που με συμπεριέλαβες στο μενού...🤣🤣🤣 την αγαπη μου φιλιααα!!❤