Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Κάνοντας τα πρώτα βήματα στο 2021.

                 


Νάτα τα πρώτα βήματα.. με δυσπιστία τουλάχιστον κοιτάζω την "στράτα στρατούλα "του , θέλω να του απλώσω το χέρι μα.. μετά λέω μέσα μου .. άστο.. να δούμε αν τα καταφέρει..

Δεν θέλω να σας γεμίζω με ευχές , τις έχετε δεχθεί μπόλικες, τις είπατε άλλες τόσες.. δεν θέλω να σας αλλάξω τον ενθουσιασμό της νιότης σας σε πολλές. Μέσα από την ψυχή μου ξέρετε υπάρχουν ευχές για όλους σας.. έναν έναν.. αλλά σιωπηλά σας αφήνω να τις μαντέψετε.. δεν το έχετε ακούσει; πολλές φορές η σιωπή είναι χρυσός. Αν μπορούσατε να κρατήσετε την καρδιά μου στα χέρια σας θα βλέπατε πως χτυπάει για όλο το κόσμο έστω και αν αμφιβάλετε γι' αυτό ίσως. 

               

Άλλες φορές θα γέμιζα τη πρώτη μου ανάρτηση με φωτογραφίες από το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, χα χα.. φίλοι μου φτιάξαμε μόνο μία κρεατόπιτα που δώσαμε κι όλας την μισή στη γειτόνισσα που είναι μόνη της με τα δύο παιδιά της. Το πλούσιο τραπέζι όπως κάναμε παλιά είναι επιθυμητό όταν το μοιράζεσαι με ανθρώπους.  Δόξα το Θεό περάσαμε όμορφα οι δυο μας με την.. κρεατόπιτα την "τηλεπρωτοχρονιά" με το skype και τα παιδιά μας που μας έστειλαν και Βασιλόπιτα με.. κούριερ ζαχαροπλαστείου!!

Εμείς οι δυο... σηκώσαμε ξανά τα ποτήρια μας με ευχές ( λέτε να μας γίνει συνήθεια η.. σαμπάνια παιδιά;), πω! πω! χλιδή εν έτι covit; Δώσαμε και το.. φιλί μας και τα σχετικά της ηλικίας μας: - Έχω μόνο εσένα .. κι εγώ εσένα καλέ μου!!! Πω.. πω.. θα μου βγάλετε ακατάλληλη την ανάρτηση!

Χθες να πω την αλήθεια έκανα μία προσπάθεια να .. ζωγραφίσω.. τελάρωσα μουσαμά.. σχεδίασα κάτι που υπήρχε στο μυαλό μου μα.. μα.. έμεινα εκεί φίλοι μου, το χέρι μου δεν με υπακούει όπως παλιά.. χα ..χα.. που να δείτε όταν τρώω σούπα!!! Πάντως το άφησα εκεί.. η ελπίδα πεθαίνει τελευταία δεν λέμε;

Φίλοι μου μετά τις γιορτές ελπίζω να ήμαστε όλοι στα.. καλά μας, δεν τολμώ να πω κάτι για την .. λευτεριά.. μα θα σας ομολογήσω πως μας βλέπω να ψήνουμε αρνί νοητό πλέον το Πάσχα στο slype. Θα ξεχάσουμε τι σημαίνει αγκαλιά και φιλιά στους δρόμους όταν συναντούσαμε μία φίλη και έτσι και μας πάει μέχρι το καλοκαίρι δεν θα μας αναγνωρίζει ούτε ο σκύλος μας στο κτήμα.. θα αναγνωρίζει μόνο τον γείτονα μας .

Τα λέω με .. χιούμορ φίλοι μου , χαμογελώντας πάντα μην ανησυχείτε  αν δεν είχα και αυτό τι θα έκανα;

Τώρα ας ευχαριστήσω όλους όσους μου έκαναν σχόλια με ευχές, όσους μου τηλεφώνησαν , όσους μου γέμισαν το κινητό με μηνύματα κι εγώ.. κι εγώ.. απάντησα στου μισούς .. ντροπή μου!! Αυτές οι γιορτές ήταν διαφορετικές .. έγινα εξαιτίας τους αγενής κι εγώ.. ντροπή μου... Χθες πακετάρισα όλες τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μου που προορίζοντας για πολλούς από εσάς.. ίσως του χρόνου σκέφτηκα .. και ..χαμογέλασα με την ελπίδα αυτή..

 Φίλοι μου ας πω απλά.. Καλή Χρονιά  (Θεέ μου ελπίζω να ακούς τις προσευχές μου.. ).

                    Αχτιδένια φιλάκια


15 σχόλια:

Βλασσούλα είπε...

Καλημέρα σας και καλή χρονιά! Χρόνια σας διαβάζω, είναι η πρώτη φορά που σας γράφω. Θαυμάζω την αισιοδοξία σας και το γεγονός ότι πάντα έχετε έναν καλό λόγο για όλους. Σας εύχομαι υγεία και αγάπη. Με το καλό να ανταμώσετε παιδιά κι εγγόνια.

Τάσος Γ. Κάβουρας είπε...

Καλημέρα σας.. Βλέποντας το πρώτο σχόλιο συνομολογώ ότι και εγώ είμαι τακτικός αναγνώστης σας και πρώτη φορά γράφω σχόλιο.. Θαυμάζω απεριόριστα το λεπτό χιούμορ σας ειδικά με θεματολογία την καθημερινότητα (δίχως καμία επιτήδευση) και επίσης θαυμάζω και το εξαιρετικό και περιποιημένο αγρόκτημα του συζύγου σας..! Πρόσφατα με ξάφνιασε ευχάριστα η παρουσία σας στα ιστορικά γεγονότα του 74..
Θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά να είστε υγιείς, χαρούμενοι, αισιόδοξοι, και ..καλά δεξίματα να έχουμε από τα παιδιά μας..!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά, κυρία Αχτίδα, Καλή Χρονιά! Να μας συντροφεύετε με τις ωραίες αναρτήσεις σας! START2

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλοι μου τέτοια μου γράφετε και δεν λέω να υπακούσω στην λογική πως πρέπει κάποια στιγμή να "κλείσω" το μπλοκόσπιτο.. νοιώθω πως δεν έχω πολλά να πω πια..όμως τότε κάτι τέτοια μηνύματα με κάνουν να σηκώνομαι και να δίνω πάντα με χιούμορ μια σκουντιά στον εαυτό μου. Ευχαριστώ λοιπόν μέσα από την ψυχή μου, τελικά δεν σας δίνω τίπιτα..εσείς μου δίνετε..ευχαριστώ Βλασσούλα, κε Κάβουρα και STAR2 ( δεν μπορώ φίλε να σε βρω σε σταθμό με τραγούδια..)

ANNA FLO είπε...

Ποιος σε αμφισβητεί Γεωργία μου; Ξέρουμε τη ψυχή σου και γι αυτό είμαστε όλοι εδώ περιμένοντας να ανοίξεις το παραθύρι σου.
Υπομονή...θα πάνε καλά τα πράγματα θα δεις
Και αυτή η σκέψη να αφήσεις το μπλογκοσπιτάκι σου να την αφήσεις στην άκρη. Το μπλογκ μας κρατά ζωντανούς με δημιουργικότητα
Ευτυχώς εμείς είδαμε τα παιδιά μας, περάσαμε καλά και είπαμε ευτυχώς που είμαστε καλά και όλοι μαζί
Σιγά σιγά θα ανοίξουν πάλι οι στιγμές της καθημερινότητας.
Να σαι καλά και φιλιά πολλά

Giannis Pit. είπε...

Είμαστε εδώ, κοντά σου, δίπλα σε κάθε τι που αγαπάς, σε κάθε τι που ονειρεύεσαι. Γιατί συναντιέται και με τις δικές επιθυμίες.
Κρατάμε τις ευχές και τη θετική σου αύρα Γεωργία μου και ανταποδίδουμε με πολύ αγάπη.
Να είστε καλά.
Καλή χρονιά καλή μου φίλη με όλη μου την αγάπη.

LitsArt είπε...

Καλη χρονια αχτιδούλα! ευχομαι μεσα απο την καρδι αμου να ειναι η χρονια που εστω....και προς το τελος της να καταφερουμε να αγκαλιαζουμε επιτελους αφοβα οσους αγαπαμε!
η σκεψη μου αυτες τις μερες ηταν με οσους ειστε μόνοι...αλλα εσυ να λες παλι καλα που εχεις και τον Δημητρη σου! Ας εχουμε υγεια , του χρονου να αναπληρωσουμε οσα χασαμε φετος...
πολλα φιλια

Αννίκα είπε...

Ναι ήταν διαφορετικές οι φετινές γιορτές. Για άλλους επώδυνες, για άλλους έτσι κι αλλιώς μοναχικές, για άλλους αναγκαστικά αποκομμένους απ' το οικογενειακό και κοινωνικό σύνολο. Όμως Χριστούγεννα δεν είναι μόνο οι συναντήσεις. Είναι η θαλπωρή, η ζεστασιά του σπιτιού σου, οι αναμνήσεις,η πνευματική και συναισθηματική διάσταση, είναι όλα αυτά που σε κάνουν ευγνώμονα. Κι όταν έχεις τέτοιους λόγους στην καρδιά σου Χριστούγεννα είναι κάθε μέρα που θα περνάς με τους αγαπημένους σου.
Καλή χρονιά, ευλογημένη Αχτίδα μου!

Thalia Tzellou είπε...

Αγαπημένη μου Αχτίδα ας είναι πιο χαρούμενος ο καινούριος χρόνος και σύντομα να ανταμώσετε όλη μαζι η οικογένεια και να περασετε πάλι όμορφες στιγμές στο κτήμα σας. Σας αγαπούμε πολύ και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο!

Marie-Anne είπε...

Καλή χρονιά, φίλη μου κα με το καλό να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε με τους αγαπημένους μας !
Υπομονή και προσοχή χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά!

Χελώνα είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μου με υγεία και αισιοδοξία. Να χαίρεσαι και την Βάσια σου, το καμάρι σου. Ααα και μη τολμήσεις και κλείσεις το μπλόγκ σου, πάει μετά.....

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, Γεωργία μου.
Τί να κάνουμε, εφέτος περάσαμε διαφορετικά, ας θυμόμαστε έτσι το 2020.
Το πιο σκληρό είναι ότι υποψιαζόμαστε ότι θα τραβήξει κι άλλο .
Καλή δύναμη εύχομαι σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μας με αγάπη και αισιοδοξία....ξέρετε εσείς ,απο αυτήν που μας χαρίζετε...

Marina Tsardakli είπε...

Αχτίδα μου καλή χρονιά κι από το χώρο σου με υγεία.
Όλα θα πάνε καλά.
Ας σκεφτόμαστε θετικά κι ας έχουμε υπομονή και δύναμη.
Σε φιλώ πολύ γλυκά :)

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλή χρονιά αχτίδα μου με υγεία και αγάπη ας ξεχάσουμε την δύσκολη χρονιά που πέρασε και ας βάλουμε την ελπίδα μας μπροστά να μας οδηγήσει στα καλύτερα στην αισιοδοξία πως όλα θα περάσουν με υπομονή και δύναμη οπως λέει και το Μαρινακι από πάνω..
Χρόνια καλά να έχετε αχτίδα μου καλή χρονιά!!φιλιααα!🧡🎁✨