Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τα φετινά Χριστούγεννα ξεκινούν!

 


Τα φετινά Χριστούγεννα.. ναι.. διαφορετικά.. μα η ζωή μου δίδαξε πως πρέπει να δέχομαι ότι μου φέρνει χωρίς διαμαρτυρίες γιατί αν το σκεφτείτε και μόνο που έρχονται και τα ζω .. ε! αυτό είναι ένα δώρο χρονιάς!

      


Συγκινημένη φίλοι μου σήμερα, φέτος στολίζοντας το.. τεράστιο δένδρο μου των .. 50 cm, το στεφάνι στη πόρτα και μερικά κεριά πίστεψα πως φέτος δικαίως βέβαια δεν θα στόλιζα καμία κάρτα γιατί τα ταχυδρομεία.. πέρα βρέχει! Όσο για τους κούριερ έχω απογοητευτεί εντελώς αφού έχω στείλει δέμα στη κόρη μου και.. ΔΕΝ έφθασε ακόμη. ( Θα..τσιρίξωωωω!)

Η μέρα μου από το πρωί γεμάτη, έφθασε χθες βράδυ επιτέλους ο αφυγραντήρας μας με.. κούριερ , έκανα το σταυρό μου.. επιτέλους ίσως πάψω να πονάω και να πίνω 3 αντιφλεγμονώδη την ημέρα...μα για να τον ξεκινήσουμε με τα μοντέρνα ηλεκτρονικά του είδαμε και πάθαμε. 

Βόλτα η Κάντυ..με κοιτάζει με το λουρί στο στόμα.. μη τρομάζετε.. ΕΓΩ είμαι καλέ.. η Αχτιδούλα σας, μάσκα, καπέλο , μπουφάν, κασκόλ, κινητό , sms, κλειδιά.. πάμε.. ώρα 8 παρά κάτι και μάλλον βροχερός ο καιρός!


Γυρίζοντας βλέπω 2 κυρίους με σκάλες και.. συμπράγκαλα στην ανοιχτή μας πόρτα!

-Κυρία μου ήμαστε από την Cosmote να βάλουμε το πρώτο κουτί για τις οπτικές ίνες!

Μου κάνουν το χολ ..καλοκαιρινό, σκουπίζω, σφουγγαρίζω , τώρα λέω να κάτσω να ξεκουραστώ..ντριν..ντριν.. η πόρτα.. δύο νεαροί με ..άλλα συμπράγκαλα..

-Κυρία μου ήμαστε από την Cosmote να κάνουμε στην σύνδεση στο.. κουτί που έβαλαν οι άλλοι πριν από εμάς! 

Τα χέρια μου με ζυμάρι , είπα η αφιλότιμη να κάνω λίγα μελομακάρονα, μισή δόση έτσι για το καλό.. ε.. να κάνω και τα μισά σοκολατένια. Χθες βράδυ έκανα κανταΐφια  που λατρεύει ο άνδρας μου σε θήκη από μάνφινς, φαεινή ιδέα ..έγιναν φανταστικά.

    


Άντε και του χρόνου, μόνοι μας ήμαστε, μας φθάνουν ! Τότε ο καλός μας ταχυδρόμος που έχει να έρθει στη πολυκατοικία από την αρχή της καραντίνας έστω για λογαριασμούς.. πέταξε στη είσοδο ένα μάτσο γράμματα.. ΚΑΤΩ.. πάτωμα.. λογαριασμούς, κάρτες και πακέτα!!!

Μαντέψτε.. φέτος που ήμουν σίγουρη πως δεν θα πάρω κάρτες πήρα τις πρώτες και τα πρώτα ( τα τελευταία μάλλον) δωράκια!!! Το πρωτο από την αγαπημένη Σμαραγδένια όπως την φωνάζω εγώ.. τα υπέροχα πλεκτά στολίδια της που στόλισαν ΑΜΕΣΩΣ το ..τεραστίων διαστάσεων δενδράκι μου!

  


Πέστε μου.. έχετε δει πιο όμορφο πλεκτό χιονάνθρωπο; Αρχίζω και νοιώθω στεναχώρια που δεν μπορώ φίλοι μου να πάω ταχυδρομείο.. λυπάμαι.. δεν μπορώ πια όπως παλιά..

Η δεύτερη κάρτα και δωράκι από την φίλη Βαρβάρα Κορομηλά που με θυμάται κάθε χρόνο με το υπέροχο καραβάκι της στην γαλάζια πέτρα που πέρσι ήθελα να φτιάξω κι εγώ μα..( σουτ.. κλείστε αυτιά.. βρίζω) παλιοκαραντίνα και παλιοκορωνοιέ!!!


Αχ! φίλοι μου.. ομολογώ ένοιωσα χάλια που δεν μπόρεσα, δεν μπορώ να στείλω όλα αυτά που έφτιαξα για σας.. ακόμα να φθάσει από τις ..26 το δέμα στη κόρη μου στην Αθήνα!!!!!

                             


Ειλικρινά...στεναχωρέθηκα..και θα δηλώσω ενυπογράφως πως.. ΔΕΝ έφτιαξα ούτε ένα γούρι φέτος.. έφτιαξα πέρσι και είδαμε το..2020  μας!

Όμως που θα πάει.. θα έρθει πάλι ..στο.. μέλλον..( λέμε τώρα) μία καλύτερη χρονιά , μη χάνετε το χαμόγελο φίλοι μου, κουράγιο σε όσους περνούν δύσκολα και μου γράφετε ανώνυμα και δεν μπορώ να απαντήσω. Φίλη ανώνυμη που είσαι με τον άνδρα σου στο νοσοκομείο, όλα θα πάνε καλά αρκεί εσύ να είσαι δίπλα του με χαμόγελο για να του δίνεις δύναμη. Φίλη που γράφεις ανώνυμα από Γερμανία και είσαι κολλημένη μια ζωή σε ακινησία, κουράγια γλυκιά μου υπάρχουν άνθρωποι που .. περπατούν και δεν ξέρουν που τους οδηγούν τα βήματα τους. Φίλε Νίκο που μπαίνω στο λινγκ με το Ράδιο που μου γράφεις και.. βρε παιδάκι μου.. μεγάλη γυναίκα είμαι.. μπαίνω μα δεν βρίσκω που να γράψω.. μου λες να σου στείλω και τραγούδια που μου αρέσουν!! Αν σου βάλω ποια  μου αρέσουν.. μάλλον δεν θα μου τα βάλεις χα! χα! όμως μόνο που κάνεις το κόπο και μου στέλνεις χαιρετισμούς.. αυτό φθάνει σε μένα.

Σας ζάλισα;..Εμ! τι να πείτε.. δεν τολμάτε μη μου έρθει εγκεφαλικό.

Φίλοι μου.. τα φετινά Χριστούγεννα ας είναι γεμάτα Αγάπη, Γαλήνη, Καλή προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα όσα δεν πιστεύαμε πως θα μας έρθουν. 

Τώρα.. πάω να αράξω στο καναπέ, να .. τσακίσω ένα μελομακάρονο , να πιω το καφεδάκι μας με τον γλυκούλη μου που .. το βλέπω.. κάνει υπομονή που είμαι ακόμα στον υπολογιστή.

                         Αχτιδένια φιλάκια 

13 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Γεωργία μου έλιωσα στο γέλιο με τα ....συνεργεία ρε συ! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα απίστευτοι οι άνθρωποι. Μου θυμίζει η φάση σκηνές από ταινίες κωμωδίες, όπου σε ένα σπίτι παρελαύνουν διάφοροι και στις απορίες των ενοίκων απαντά ο επισκέπτης "θα σας εξηγήσει ο ...επόμενος!" Χαχαχαχαχαχαχα να είσαι καλά βρε κοπέλα μου.

Μια χαρά σε βλέπω, εξοπλισμένη, οχυρωμένη, έτοιμη για εξόρμηση. Κάπως έτσι βγαίνω και εγώ, στο περίπου, αλλά στην ουσία ακριβώς έτσι.
Όμορφες οι δημιουργίες σου, τι να λέμε τώρα δηλαδή, σιγά μην δεν ήταν.
Υπομονή με τις παραδόσεις και αποστολές Γεωργία, γίνεται χαμός. Καλύτερα να αποφεύγεις κάθε τέτοια εμπλοκή αυτόν τον καιρό.
Σε καλησπερίζω με χαμόγελα και ευχές.

Χελώνα είπε...

Αντε και του χρόνου Γεωργία μου με τριπλάσιες ποσότητες και με γεμάτο το σπίτι παιδιά και εγγόνια.

Σοφία Τσιμάρη είπε...

προστατευσε τον εαυτο σου σε παρακαλωωωωωωωω
καρτες κ γουρια του χρονου....
αχ αυτα τα κουριερ ασε κ μεις εδω κ 20 μερες περιμενουμε ενα βιβλιο
για την μεγαλη κορη αλλα ειναι κολλημενο στον Πειραια....
τι να κανουμε ολοι μεσω κουριερ τα επαιξαν κ οι κουριερ τα παιξαμε κ μεις χαχχαχααα
υπομονη κ αυτο θα περασει
ο αφυγραντηρας μεγαλη υποθεση αλλος ανθρωπος γινεσαι...
κ το φιλτρο νερο το καλο το ακριβο επισης μας αλλαξε την ζωη επιτελους
δεν εχουμε στομαχοπονο.......καλες γιορτες Αχτιδα μου

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Κοιτα να δείς τώρα που και εγώ δεν περίμενα να φθάσει τόσο γρήγορα η καρτούλα με τις ευχές μου φιλενάδα χα..χα το ίδιο μέγεθος δεντράκι έχουμε!!!
Η λέξη που θα ήθελα να σου πω είναι ελπίδα και υπομονή γιατί θα ξανααγκαλιάσουμε ότι στερούμαστε αυτον τον καιρό!!
Θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω φιλενάδα...
Να είστε καλά να προσέχετε να κάνεις ότι αγαπάς φιλενάδα... την αγάπη μου πάντα❤...φιλιάαα!!🎄

ANNA FLO είπε...

Και του χρόνου να σαι καλά να ξαναστολίσεις και ελπίζω να είναι ένας χρόνος ο νέος σαν αυτούς που ξέραμε και να στείλεις τα δωράκια σου.
Καλά αυτό με τα συνεργεία που πηγαινοέρχονταν αντε να απολυμάνεις μετά...
Όλα καλά Γεωργία μου και ελπίζω να γίνουν καλύτερα
Προσοχή
Τα φιλιά μου

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφος ο τίτλος της ανάρτησης.
Τα Χριστουγεννα ξεκινούν!
Εύχομαι όλοι μας να συναισθανθουμε την ευλογία τους!
Ο άντρας μου βγήκε απ' το νοσοκομείο αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει σε κέντρο αποκατάστασης για 45 μέρες. Μεγάλες δοκιμασίες στέλνει ο Ύψιστος!
Εύχομαι υγεία σε όλους.
Να είστε καλά κ.Γεωργια και σας ευχαριστώ.

Κωνσταντίνα είπε...

Να είσαστε καλά αγαπημένη μας αχτίδα! Με υγεία να περάσετε και φέτος τις γιορτές και με την αισιοδοξία σας να μας θυμίζετε πως μια αχτίδα ελπίδας πάντα υπάρχει. Ευχές από Πάτρα! (έχω πολύυυ καιρό να σας γράψω αλλά σας διαβάζω πάντα!)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλη μου χαίρομαι που ο άνδρας σου είναι καλύτερα. Έχω μείνει ένα μήνα σε κέντρο αποκατάστασης και είναι πολύ χρήσιμο. Ο Θεός μαζί σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κωνσταντίνα μου ευχαριστώ να είσαι καλά και πάντα με υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.

Εύχομαι να περάσουμε τις γιορτές με υγεία και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα,οικογένεια!!!
θα ήθελα να μου πειτε την γνώμη σας για αυτό :
http://www.e-radio.gr/AK-Radio-Internet-Radio-i1975/live

Fanypap είπε...

Αχτιδούλα μου υπέροχη !! καλές γιορτές να έχει η όμορφη οικογένειά σας!! να γεμίσει χαρά το σπίτι της αγάπης!! και τι μπορούμε άλλο να κάνουμε παρά να συμβιβαστούμε με τις καταστάσεις!! Μια παροιμία λέει: Αν η ζωή σου δώσει λεμόνια...φτιάξε λεμονάδα!! φιλάκια, σας αγαπώ!! ΦανήΠαπ.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

και του χρονου με υγεια ψυχη μου
ειναι ολα πανεμορφα

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια σας είναι βάλσαμο στην ψυχή μου, σας ευχαριστώ!