Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ακόμα και με..SMS,, η ελευθερία αξίζει.

                     


Σήμερα ήταν μέρα.. εξόδου φίλοι μου ..είχα να πάω βόλτα την Κάντυ σχεδόν 3 μερες, με κράτησε το...κρεβάτι και οι πόνοι μου , όμως σήμερα με μία μικρή αύξηση στο χάπι μου , σηκώθηκα χωρίς μπαστουνάκι και.. Μία γουλιά καφέ από αυτό που μου έφτιαξε όπως πάντα το πρωί ο καλός μου , ξεκίνησα για την βόλτα μου στο πάρκο. Οφείλω να πω πως αυτές τις μερες για άλλη μια φορά ένοιωσα πόσο τυχερή είμαι με ένα σύντροφο σαν τον δικό μου, αισθάνεσαι συγκίνηση και τρυφερότητα για το ..οικοδόμημα που σήκωσες μαζί του στα νεανικά χρόνια μας. 

Το τοπίο στο πάρκο Φθινοπωρινό ..χρυσοκόκκινα φύλλα στρωμένο και οι άδειοι δρόμοι του έδιναν μία νότα ..μία πινελιά μελαγχολίας. Θυμήθηκα τους στίχους του Verlain  που οι καλόγριες μας πίεζαν να μάθουμε τότε.. Θάθελα να μπορούσα να πιάσω ξανά τα πινέλα και στον άσπρο καμβά να βγάλω το συναίσθημα που μου έδινε αυτή η εικόνα του πάρκου. Μετά όμως γυρίζοντας έξω από μία πολυκατοικία είδα χαραγμένα στο πεζοδρόμιο δίπλα στο τοιχάκι της την ..παιδική αθωότητα, την αισιοδοξία της ηλικίας και τα φαντάστηκα να παίζουν κουτσό στις χριστουγεννιάτικες εικόνες που χάραξαν με κιμωλία..

                      


-Προχώρα Κάντυ..κουράστηκα... άραγε πριν χρόνια αν έβλεπα την τωρινή μου εικόνα να ..σέρνω τα βήματα μου, να αγγίζω αυτοκίνητα για να μπορέσω να ανέβω το πεζοδρόμιο.. αν έβλεπα τον εαυτό μου.. Όμως στρουθοκαμηλίζω ακούγοντας τον Δημήτρη να με φωνάζει.. κορίτσι μου.. και στα μάτια του να βλέπω την εικόνα μου στα χρόνια που το ασανσέρ ήταν άγνωστη λέξη!!! χα! χα!

Μόλις γύρισα φίλοι μου βρήκα τον άνδρα μου ξεσηκωμένο για.. σούπερ μάρκετ.. δεν νομίζω πως μας λείπει κάτι.. απλά του λείπει η ελευθερία να το κάνει! Συνήθως πηγαίνουμε σε ένα που βρίσκεται κάπως μακριά για επαγγελματίες που έχουμε την κάρτα ακόμη. Είναι τεράστιο, δεν πάει κόσμος , βρίσκουμε τα πάντα..

 Υπερβολικά κουρασμένη ήμουν από την βόλτα μου στο πάρκο.. όμως το να πάει ο άνδρας μου ΜΟΝΟΣ σε τέτοιο κατάστημα.. τι να πω.. είναι κάτι χειρότερο από τον κωρονοιό γιατί δεν έχει αίσθηση αγορών και το ..υπογράφω!!! Έτσι πήγα μαζί του, επιβεβαιώθηκα, μπήκε στο ειδικό μέρος ψυγείο για τυροκομικά και ..αυτός έβαζε κι εγώ έλεγχα τιμές και τα.. περιττά που τα ..έβγαζα!!! Αν ήταν δυνατόν να υπάρχει θέση στο καταψύκτη για.. αρνί ολόκληρο θα το έπαιρνε αφού τον τσάκωσα να το..χαλβαδιάζει! Μην γελάσετε.. τον τσάκωσα να βάζει στο καροτσάκι συκωταριά και τα σχετικά να του κάνω λέει.. μαγειρίτσα!! 

- Βάλτα στη θέση της μην αρχίσω και.. τσιρίζω μέσα στο κατάστημα του είπα !

Του υπενθύμισα πως ήμαστε.. μόνοι, πως κανείς δεν θα έρθει στο τραπέζι μας...πως ο καταψύκτης δεν χωράει, πως σήμερα αναγκαστικά θα φάμε ξανά το ίδιο ρύζι με κοτόπουλο από χθες (στραβομουτσούνιασε) , μετά πήρε πράσα και μου είπε πανηγυρικά: -Θα κάνω πίτα!

Σπίτι ξανά, Κάντυ μας καλωσορίζει με τσιρίγματα, το λυπάμαι είναι αλήθεια, δεν έπρεπε να μου πάρει η κόρη μου ξανά σκυλάκι μετά την Κλώντη. Είμαι μεγάλη πια και εκείνο παιδί ..μωρό που θέλει να παίξει. τώρα με την καραντίνα κανείς στο σπίτι δεν έρχεται για να παίξει μαζί της, να την πάει βόλτα..

Φίλοι μου κρατώ από την σημερινή μου μέρα τα σχέδια των παιδιών στο πεζοδρόμιο με την λέξη ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ να τα στολίζει , τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στο κατάστημα που πήγαμε με ολόγυρα τους την λωρίδα απαγόρευσης να τα πάρουμε με τη λέξη ΕΛΠΙΔΑ, το ότι σήμερα είμαι καλά , περπατώ, και στη προσευχή της ημέρας μου βάζω κάποια που θέλω να είναι καλά.. γιατί την αγαπώ.. και θέλω να είναι γερή γιατί πάνω από όλα την ..χρειάζονται..

                            Αχτιδένια φιλάκια 

7 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Να σαι καλά και όλα θα περάσουν. Το σκυλάκι σου είναι η παρέα σου. Κι ας μη μπορείς να παίξεις. Εδώ ηλικιωμένοι 70 και 80 ετών και έχουν σκύλο για συντροφιά.
Ας θέλει παιχνίδια. Εκείνο που έχει ανάγκη είναι αγάπη, και την έχει άπλετη. Πέτα του μια μπάλα να στη φέρνει και είναι αρκετό.
Κι όσο για τα ψώνια...έτσι γίνεται ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.
Αισιοδοξία για το μέλλον. Μόνον αυτό
Φιλιά πολλά Γεωργία μου

Mia είπε...

Γεωργία μου, μη χάνεις την αισιοδοξία και την ελπίδα σου. Ναι, αυτές τις λέξεις να κρατάς και όλα θα γίνουν καλύτερα. Γέλασα πολύ με τον άντρα σου που θέλει μαγειρίτσα! Και δεν πίστευα στα μάτια μου που είπες ότι απαγορευόταν να αγοράσεις χριστουγεννιάτικα στολίδια! Ειλικρινά αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ζούμε ιστορικές μέρες! Να προσέχεις τον εαυτό σου, φίλη μου, και να περνάς όμορφα με το σύζυγο και το αγαπημένο σκυλάκι σου.

Χελώνα είπε...

Σκέψου αν δεν υπήρχαν τα παιδιά και τα ζωάκια πόσο μαύρα θα ήταν όλα. Είδες τις ζωγραφιές τους στο πεζοδρόμιο και αμέσως χάρηκε η ψυχή σου όπως και στα γλυκά ματάκια της Κάντυ. Περνάει ο χρόνος, ο τόσο πολύτιμος για μας πια, αλλά το κακό είναι οτι περνάει χωρίς σκοπό. Γι αυτό άσε τον καλό σου να έχει ένα σκοπό, ας είναι κι η μαγειρίτσα ας πούμε..

Κική Κωνσταντίνου είπε...

να προσεχετε γλυκια μου και να περνας οσο πιο ομορφα γινεται

Συννεφάκι είπε...

Όλα θα περάσουν και θα είναι σαν άσχημο όνειρο.
Διατηρήστε την αισιοδοξία σας και την υγεία σας.
Χαμογελάστε στον υπέροχο σύζυγό σας και
είμαι σίγουρη πως θα κυλήσουν γρήγορα οι μέρες
και δεν θα νοσήσει κανένας γύρω μας.
Φιλιά πολλά

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Εγώ είμαι με το μέρος του Δημήτρη πάντως. Μια χαρά η μαγειρίτσα τέτοια εποχή. Κάτι σαν πρόωρη ανάσταση. Αλλά και η πίτα, καθόλου ευκαταφρόνητη.
Γεωργία μου καταλαβαίνω τη διάθεση και αναγνωρίζω πόσο σθεναρά αντιστέκεσαι στο ζόφο των ημερών. Έχεις έναν πολύτιμο σύντροφο και την καταπληκτική παρεούλα της Κάντυ, οπότε όλα είναι παλέψιμα και αισιόδοξα.
Να προσέχετε και ν' αγαπιέστε κι όλα θα "στρώσουν" σιγά σιγά... ♥

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Οπως λέει και η Κανελλάκι μας από πάνω φιλενάδα, ωραία η μαγειρίτσα και ότι 'άλλο φαγάκι που το φτιάχνει ο Δημήτρης και εσύ το τρως τυχερούλα..😊
Το ξέρουμε πως είναι δύσκολα τα πράγματα και προπαντός εκεί πάνω στην πατρίδα αλλά ας έχουμε ελπίδα ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν.. υπομονή κορίτσι μου...καλο βράδυ🌙 να έχετε φιλιαααα❤