Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ας κάνουμε κουράγιο ακόμα μια φορά.

                               


Είναι η νέα μου ανακάλυψη σήμερα πρωί από την βόλτα μου με την Κάντυ, στάθηκα , το φωτογράφησα και σκέφτηκα πως ήταν το πιο κατάλληλο μήνυμα μία τέτοια μέρα. Φίλοι μου.. δεν θα γκρινιάσω, δεν θα διαμαρτυρηθώ.. σήμερα ξύπνησα με μία δύναμη μέσα μου ξεπεράσω κάθε εμπόδιο που ο Θεός μου επιτρέπει να αντιμετωπίσω.

Η Θεσσαλονίκη μας όπως και πολλές άλλες περιοχές μπήκε πάλι στα.. σίδερα , μη μου πανικοβάλλεστε.. κι αυτό θα περάσει όπως κάποτε διάβασα και "έκλεψα" από τα κεντητά κάδρα στην αγαπημένη μου Κρήτη. Σίγουρα θα καταλάβατε πως πάλι.. κάπου ανακάλυψα το ροζ συννεφάκι μου και με το.. μπαστούνι μου κατάφερα να ανέβω. Πριν 2 μέρες πονούσα τόσο πολύ που έφεραν γιατρό επειγόντως, μου έδωσε ο γιατρούλης κάποια αντιφλεγμονώδη παυσίπονα κατάλληλα και.. σηκώθηκα τον επόμενη μέρα, άρπαξα το λουράκι και τον.. βηματομετρητή μου και πήρα τους δρόμους. Μετά γύρισα σπίτι , χαμογέλασα στον καλό μου και του είπα: -Είμαι έτοιμη να τσακίσω τα μαγαζιά ακόμα και μόνο για...  χάζεμα μαζί σου!

                    


Τελικά αγόρασα μόνο μία τσάντα από εκείνες που χωρούν τα ..πάντα για το όταν πηγαίνω στο κτήμα ή κάπου μακριά και όπως μου έλεγαν οι κόρες μου σκάζοντας στα γέλια: -Η τσάντα της μαμάς είναι η τσάντα του.. σπορ Μπίλι . Βλέπετε έχω από μαντιλάκι μέχρι εσώρουχο, από φάρμακα ανάγκης μέχρι μπαταρίες!!

Δεν θέλω να χάνετε το θάρρος σας , μη πανικοβάλλεστε και απλά κρατείστε όσο μπορείτε σωστά τα μέτρα ασφαλείας από τον ιό και κάθε πρωί κάντε το σταυρό σας και πείτε στη Παναγιά όπως εγώ: . Αφήνω στα χέρια Σου την ζωή όσων αγαπώ!

Για να σας αλλάξω τη διάθεση να σας δείξω μία εικόνα από το.. χάος μου στο εργαστήρι με  την αγαπημένη μου μαθήτρια που είναι η μόνη που μπαίνει στο σπίτι μας έστω και με μάσκα γιατί ..την αγαπώ.. με αγαπάει και έχουμε ανάγκη ψυχική η μία από την άλλη.

   


Και βέβαια σήμερα το πρωί τελείωσα τα πρώτα.. ημερολόγια μου και σαν γιαγιά που έχει μέσα της πάντα την έφηβη βιάστηκα να σας δείξω!


                  

Τώρα που θα τα στείλω , πως να τα στείλω.. αυτό θέλει μελέτη φίλοι μου , τα υλικά συσκευασίας, τα κουτιά, η προστασία λόγω εύθραυστου αντικειμένου... πρόβλημα.. όμως.. έχω ανάγκη να φτιάχνω διάφορα αφού η ζωγραφική μου είναι δύσκολη πια.

Φίλοι μου θα την περάσουμε μαζί την καραντίνα μη μου στεναχωριέστε ( τώρα για καλό σας το γράφω αυτός.. μη το σκάσετε από την ανάρτηση!!).

Ο άνδρας μου μαγειρεύει ένα φαγητό που δε.. πολυαγαπώ μα το τρώω ( φρέσκα φασολάκια) και μάλλον μου το κάνει ο γλυκούλης σαν ..ανταπόδωση για τις φακές! Τώρα λοιπόν που πετάχτηκε να ψωνίσει κάτι.. έβαλα την μερίδα μου σε τάπερ και.. θυμήθηκα μία φίλη που ξέρω πως τα τρώει και θα της το δώσω σε λίγο!!! όσο για μένα; Τρελαίνομαι για μπρόκολο με μία φέτα τυρί! Μόλις τώρα.. η μερίδα μου πήγε στο παραλείπτη, τα γλύτωσα τα φασολάκια. Χαμογελάστε φίλοι μου, ξέρω πως ότι και να λέω υπάρχουν άνθρωποι που αναστενάζουν με τα μέτρα αυτά, ξέρω πως υπάρχει αντίκτυπος σε κάθε οικογένεια μάλιστα οικονομικός. Όμως πάνω από όλα.. το πιο πολύτιμο φίλοι μου είναι η ΥΓΕΙΑ μας , η υγεία των γύρω μας.. κουράγιο λοιπόν και.. όλα ας ελπίσουμε να πάνε καλά.

               Αχτιδένια φιλάκια 

6 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα φιλενάδα.
Ήρθα για καφέ. Ήρθα επίσης για χαμόγελα που τα έχουμε ανάγκη. Γιατί δεν είναι μονάχα ο κορονοϊός. Αυτές τις κρίσιμες ώρες Γεωργία, ο κόσμος έχει ανάγκη μια ηγεσία που θα τιμά τα παντελόνια της και θα έχει μπέσα και τιμή. Και μια τέτοια δεν την έχει! Σε ώρες που η πανδημία σαρώνει έρχεται η ηγεσία του και σαρώνει και τη ζωή του. Και αυτό δείχνει, ανεντιμότητα και ανηθικότητα.
Δεν προχωρώ περαιτέρω.
Η οργή σιγοβράζει καλή μου. Και δεν είναι καλό το σημάδι.
Την καλησπέρα μου καλή μου καλλιτέχνισσα.

Αννίκα είπε...

Η ζωή μας μια φορά μας δίνεται σαν μοναδική ευκαιρία. Τουλάχιστον μ' αυτήν την αυτόνομη μορφή της δεν πρόκειται να ξαναυπάρξουμε ποτέ.
Και μεις τι κάνουμε αντί να τη ζήσουμε;
Την σέρνουμε από δω κι από κει δολοφονώντας την.
Οργανωμένη κοινωνία, οργανωμένες ανθρώπινες σχέσεις
......σχέσεις σημαίνει συνάντηση, σημαίνει έκπληξη, σημαίνει γέννα συναισθήματος. Πως να οργανώσεις τα συναισθήματα;

(απόσπασμα από το βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου: Χαμογέλα ρε.....τι σου ζητάνε)

Βέβαια αυτό το χαμόγελο.... περί άλλων τυρβάζει. Μα αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και πολύ μακριά δεδομένης της κατάστασης.
Με γεια η τσάντα Αχτίδα μου, καλοφόρετη και πάντα γεμάτη!

Marie-Anne είπε...

Κουράγιο Αχτίδα μου, και προσοχή τώρα με τα νέα μέτρα σε σάς που σίγουρα δεν θα αργήσουν να επιβληθούν και στην Αττική.
Πολύ μου αρέσει η νέα σου τσάντα!!! Καλοφόρετη!!!
Τα ημερολόγιά σου, είναι υπέροχα! Φτιάχνε εσύ και θα βρείς τον τρόπο να τα στείλεις!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχ αχτίδα μου μακάρι να βρίσκαμε αφορμές για χαμόγελα ομως δεν θα το βάζουμε κάτω.. αν δεν υπάρχουν αφορμές ψάχνουμε και τις βρίσκουμε...γιατί και αυτό θα περάσει φιλενάδα..
Τα ημερολόγια σου έγιναν τέλεια πόση λεπτομέρεια θέλουν για να γίνουν έτσι όμορφα! για στα χέρια σου. Η δημιουργία είναι το φάρμακο μας σε κάθε περίσταση αχτιδα μου.
Με γειά την τσαντούλα ότο πρέπει είναι για πολλά πράγματα.. τα ιδια βάζω και εγω μέσα χα.χα...
Να εισαι καλά και να προσέχετε ..την αγάπη μου φιλιααα!! ❤

Χελώνα είπε...

Πολύ όμορφα τα ημερολόγιά σου Αχτίδα μου, άντε και του χρόνου. Με γειά η καινούργια τσάντα σου, κομψή και πρακτική, χωράει μπόλικα. Τώρα όσο για την καραντίνα , υπομονή τι άλλο και προσοχή όσο γίνεται. Καλημέραα

Simon Durochefort είπε...

Γεια σας, η πίστωση μεταξύ ατόμων είναι μια οικονομική συναλλαγή που συνίσταται στο δανεισμό χρημάτων απευθείας από άτομα χωρίς την παρέμβαση τράπεζας. Τις περισσότερες φορές, γίνεται σε ένα οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Αλλά πρόσφατα μπορείτε να δανειστείτε από έναν ξένο. Είμαι πρόθυμος να προσφέρω δάνεια σε οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να το αποπληρώσει χωρίς ανησυχία. Ανυπομονώ να ασχοληθώ μαζί σας εάν χρειάζεστε σοβαρή πίστωση και εάν είναι καλή θέληση.

E-mail: (simondurochefort@gmail.com)
Whatsapp ή Viber: +33752366330