Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Για τους αγαπημένους που γιορτάζουν!

                      


Σαββατοκύριακο μπροστά μας φίλοι μου και η εβδομάδα θα αρχίσει με την ονομαστική γιορτή του συντρόφου της ζωής μου αυτός που ήταν δίπλα μου στη νιότη και είναι και τώρα πια στα χρόνια που πρέπει  να ήμαστε ακόμα πιο δεμένοι γιατί.. εκείνος έχει εμένα κι εγώ έχω εκείνον. 

Δημήτρη μου Χρόνια Πολλά , χρόνια ας ευχηθούμε που θα τα παλέψουμε μαζί  όπως πάντα.. δεν φοβόμαστε τα εμπόδια γιατί μάθαμε να ζούμε τη κάθε μας ημέρα με ότι μας έστειλε ο Θεός από  χαρές, να υπομένουμε και δυσκολίες και πάνω από όλα να ..αγαπούμε γύρω μας τα πάντα .

Μία όμορφη μέρα φίλοι μου σήμερα , ηλιόλουστη αν και με κόπο σήμερα έκανα την βόλτα της Κάντυ αφού ..τι να πω.. έχω γίνει ραμολί από τους πόνους ..όμως.. χαμόγελο φίλοι μου, καλή διάθεση για τα.. εμπόδια που λέγαμε. Σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα έστω και αν ξέρω από τις σχετικές εκπομπές καιρού πως από αύριο θα έρθει κακοκαιρία και βροχές. Όμως αυτό δεν είναι η ζωή; άσπρο.. μαύρο.. φως.. σκοτεινιά.. σύννεφα.. καθαρός γαλάζιος ουρανός.

Σήμερα μάθαμε για φίλο των μεγάλων εγγονιών μας στο σχολείο  που βρίσκεται στο νοσοκομείο από τον ιό , μπήκαν σε καραντίνα όλη η παρέα αν και τα τεστ αρνητικά. - Γιαγιά θα αργήσουμε να σε δούμε μη πάθετε κάτι! Εμείς έτσι και αλλιώς ήμαστε απομονωμένοι εδώ και καιρό, μόνο το κτήμα μας βλέπει μία φορά την εβδομάδα εξ αιτίας μου για τους γνωστούς για σας λόγους υγείας. Αύριο λοιπόν είναι η μέρα και ετοιμάζω κέρασμα για τους δύο καλούς μας γείτονες απέναντι.

 Πιάσαμε λοιπόν την.. κουζίνα μας σήμερα για να περάσει η ώρα μας, σπανάκι με ζυγούρι μαγειρεύει ο άνδρας μου και ξέρω πόσο τέλειο το κάνει. Όμως κι εγώ έφτιαξα για τον απογευματινό μας καφέ κέικ με καρότα, καραμελωμένα καρύδια από τις καρυδιές στο  κτήμα και κράμπερυ !

Μη ρωτάτε.. είναι από τις συνταγές που βγάζω από το μυαλό μου όταν θέλω να κρατήσω τον ήλιο μέσα μου και να τον περάσω σε ..πιατέλα!!! Μόλις δοκιμάσαμε ζεστό είναι η αλήθεια και οι δυο μας ένα κομματάκι και ο καλός μου κούνησε με ύφος ..σεφ το κεφάλι του λέγοντας μου: -Θαυμάσιο, λίγο ζαχαρούλα ακόμα θα ήθελα μα.. ξέρω πως όσο πας μου αφαιρείς τη ζάχαρη και το αλάτι πονηρούλα.

Φίλοι μου προβλέπω να περάσουμε πάλι μέσα και φέτος καραντίνα, σκάω που δεν μπορώ να φτιάξω πράγματα για τα μπαζάρ σε ιδρύματα που ήμουν εθελόντρια μα το έβαλα πείσμα να φτιάξω λίγα χριστουγεννιάτικα δωράκια με.. κλήρωση σκέπτομαι γιατί αν έκανα για όλους όσους αγαπώ από εσάς.. ήθελα το έλκηθρο του Άη Βασίλη!!!!!!!!!!!! Το αστείο με μένα είναι πως δεν σταματώ να προσπαθώ να φτιάχνω στολίδια στο μικρό μου εργαστήρι και το 2ο αστείο είναι που ο άνδρας μου ενώ ξέρει το καημό μου που δεν έχω να στείλω σε μπαζάρ εξακολουθεί να μου κάνει το χατίρι να με γεμίζει με υλικά που βρίσκει γιατί ξέρει ότι αυτό μου δίνει χαρά. Να με πάρει η ευχή...μέχρι και τα πρώτα ημερολόγια άρχισα να φτιάχνω!

Κάντε υπομονή θα σας τα δείξω μαζεμένα κάποια στιγμή γιατί αν τα έδειχνα τώρα θα με.. γιουχάρατε από την ανυπομονησία μου. Το πρόβλημα μου είναι η συσκευασία.. και δεν μπορώ να βγω για ψάξιμο κουτιών όπως τα θέλω και τα χρειάζομαι.

Και όπως ζωγράφισα στο τροχόσπιτο μας.. Η ευτυχία είναι ..στιγμές!                             


Απόγευμα κι όλας, ο ήλιος χάθηκε και η ψυχρούλα δυνάμωσε. Αυτό σημαίνει για τους δυο μας άραγμα στο γωνιακό καναπέ μας, κουβερτούλες πλεκτές στα πόδια μας, η Κάντυ απογοητευμένη που δεν την πάω βόλτα και βέβαια.. μη ξεχνιόμαστε..κεκάκι από τα χεράκια μου με ένα φλιτζάνι.. μάλλον δύο φλιτζάνια καφέ μαζί με την αγαπημένη μας σειρά στη τηλεόραση!

                                  


Χρόνια Πολλά λοιπόν πριν κλείσω τη πόρτα στο μπλοκόσπιτο σε όσους γιορτάζουν τις επόμενες μέρες, στον εγγονό  μου Δημητράκη  το μεσαίο που έχω μήνες  να δω και να φιλήσω λόγω.. ιού , στις φίλες μου Δημητρούλες και σε όσους έχουν ένα Δημήτρη στο σπίτι τους όπως εγώ! Περιττό  να σας ξαναπώ πως αν ξεχάσω να πάρω τηλέφωνο σε μερικές από εσάς φίλες  που ξέρω πως γιορτάζουν δείξτε επιείκεια.. ξεχνώ τα πάντα μερικές φορές, χα! χα! 

                                Αχτιδένια φιλάκια

14 σχόλια:

fish eye είπε...

Βεβαίως και δέχομαι τα χρόνια πολλά, μια που γιορτάζει κι ο δικός μου Δημήτρης Ακτίδα μου που τον ερωτεύτηκα ΚΑΙ επειδή είχε αυτό το ωραίο όνομα!
Σα να δοκίμασα κέικ καρότου και σπανακοτυρόπιτα, υπέροχα όλα. Για τα μπαζάρ θέλω να πιστεύω πως θα έρθει πάλι ο καιρός.
Προς το παρόν με μάσκες παντού ακόμη και για βόλτα στην παραλία μου που η πόλη μας βρίσκεται στο πορτοκαλί.
Να περάσετε όμορφα με τους φίλους σας.
Να χαίρεστε ο ένας τον άλλον.. χρόνια πολλά!!!

Α. Παπαγιάννης είπε...

Χρόνια πολλά για τους δικούς σου ανθρώπους, Γεωργία, και βοήθεια όλων μας ο Άγιος. Πολύ ωραίο τον αγιογράφησες!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια πολλά και καλά.
Να τους χαίρεσαι τους αγαπημένους σου Αχτίδα μου.
Να είστε όλοι γεροί και να φτιάχνεται ωραία πράγματα.
Φιλάκια πολλά.

Χελώνα είπε...

Χρόνια του πολλά Ακτίδα μου με υγεία να χαίρεστε και τον εγγονό σας. Και του χρόνου να τα έχουμε περάσει όλα αυτά και να κάνεις ένα τρικούβερτο πάρτι μαζί με όλους όσους αγαπάς.

Giannis Pit. είπε...

Ω βλέπω γιορτάδες Γεωργία μου! Να χαίρεσαι τους αντράδες σου καλή μου φίλη, μεγάλο και μικρό. Να είναι γεροί, με χαμόγελα, με υγεία, πάντα κοντά σου. Και να περάσετε μια όμορφη ημέρα γιορτινή όπως σας αξίζει.
Στέλνω τις ευχές μου με όλη μου την καρδιά.
Φιλιά.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Ολόκαρδες ευχές για τον Δημητρό σου και για τον εγγονό σας, Γεωργία μου!
Αυτές οι στιγμές ευτυχίας που περιγράφεις είναι αποτυπωμένες και στη ζωγραφιά σου. Ξέρεις να εκτιμάς την κάθε μικρή απόλαυση, ακόμα κι αν είναι ένα κέικ καρότου ή μια ζεστή πίτα φτιαγμένη με υλικά αγάπης. Νόστιμες να είναι οι γιορτινές σας μέρες, με χαμόγελα και πειράγματα και με τη γλυκιά αναμονή για σμιξίματα και αγκαλιές ♥

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά στο σύντροφό σας ,να χαίρεστε την οικογένεια σας και τα εγγόνια που γιορτάζουν.Ευχαριστούμε για την αισιοδοξία που μας μεταδίδεται, να είστε καλά..

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα καλή μου.
Να χαίρεσαι τον Δημήτρη σου και τον Δημητράκη σας και όποιον άλλο δικό σας έχετε.
Να σας έχει ο Θεός καλά.
Φιλιά σε όλους σας και ιδιαιτέρως στο χνουδωτό μικράκι.

Αννίκα είπε...

Λέει η παροιμία: Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει. Λέω κι εγώ οι Δημήτρηδες κοντεύουν να καταρρίψουν το μύθο του Γιάννη. Τρεις για την ώρα, αν βάλουμε και το μικρούλη εγγονό σου, τσουπ να, τέσσερις. Ο δικός σου (πολυχρονεμένος, πολλά τα έτη) της Στέλλας (ο έρωτας της ζωής της) και…….ο δικός μου. Τέλος πάντων όσους ξέρω κι άλλους τόσους που δεν γνωρίζω να είναι γεροί και δίπλα μας. Άλλωστε αλλήλων τα βάρη….κλπ..κλπ
Γεωργία μου να τον χαίρεσαι, να είναι γερός και δυνατός να φέρνει βόλτα εκείνο το κτήμα που δεν είναι κτήμα, μα το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να σου χαμογελά όταν θα έχεις τις μαύρες σου, να σου κρατάει συντροφιά όταν θα βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία, να σου ψωνίζει τα πολύτιμά σου και ένα σωρό να που θα σε κάνουν χαρούμενη κι ευτυχισμένη. Να είναι γερός και καλότυχος κι ο εγγονός σου και να περάσετε όμορφα.
Χρόνια πολλά και καλά!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα για τον Δημήτρη και τον Δημητράκη τον εγγονό σας! Να είστε πάντα καλά! Φιλιά Βάσω Άργος

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Χρόνια πολλά πολλά και από εδώ φιλενάδα και για τα δυο αγόρια σου τον μεγάλο και τον μικρό.. να τους χαίρεσαι να είστε έτσι ευτυχισμένοι μέχρι τα βαθιά σας γεράματα ...
Να καμαρώσετε μαζί τον μικρό σας να μεγαλώνει και να γίνει σωστός άνθρωπος όπως καμαρώνετε πάντα για τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας...
Να μας γλυκαίνετε με τις μαγειρικές σας (τυχερούλα) και να απολαμβάνετε κάθε λεπτό που είστε ΜΑΖΊ!!!😊
Και του χρόνου Γιωργία μου πολύχρονοι να είναι...💐χρόνια πολλά και στην Σαλονίκη μας!!
Την αγάπη μου ❤πάντα φιλιαααα!!😘

Κική Κωνσταντίνου είπε...

να τους χαιρεσαι ψυχουλα μου γλυκια

ANNA FLO είπε...

Έλειπα Γεωργία μου και δεν είχα ίντερνετ να ευχηθώ χθες. Χρόνια πολλά και καλά στον σύντροφο της ζωής σου και στον εγγονό σου, να είστε γεροί και δυνατοί μέσα σε όλη αυτή τη κοσμοχαλασιά.
Και να πηγαίνετε στο κτήμα σας που είναι ο παράδεισος στ'αλήθεια και να μαγειρεύετε μαζί τόσες ομορφιές
Οι κατασκευές γίνονται έτσι για μας για να μην πάψουμε να δημιουργούμε
Τα φιλιά μου και του χρόνου να είμαστε εδώ να ευχηθούμε ξανά

Simon Durochefort είπε...

Γεια σας, η πίστωση μεταξύ ατόμων είναι μια οικονομική συναλλαγή που συνίσταται στο δανεισμό χρημάτων απευθείας από άτομα χωρίς την παρέμβαση τράπεζας. Τις περισσότερες φορές, γίνεται σε ένα οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Αλλά πρόσφατα μπορείτε να δανειστείτε από έναν ξένο. Είμαι πρόθυμος να προσφέρω δάνεια σε οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα να το αποπληρώσει χωρίς ανησυχία. Ανυπομονώ να ασχοληθώ μαζί σας εάν χρειάζεστε σοβαρή πίστωση και εάν είναι καλή θέληση.

E-mail: (simondurochefort@gmail.com)
Whatsapp ή Viber: +33752366330