Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Προβληματισμένη...


 Προβληματισμένη..ναι..από πολλά..είναι αυτά τα αλλεπάλληλα προβλήματα που μας κυκλώνουν από παντού..όλα όσα "χορεύουν"ολόγυρα μας και μας κάνουν να γινόμαστε ίσως ευαίσθητοι στο παραμικρό.

Δεν ξέρω αλήθεια από που να αρχίσω..οι άνθρωποι άλλαξαν..κάτι σαν τον καιρό μας που δεν είναι πια προβλέψιμος. Δεν θα πω για τις ειδήσεις..σπάνια πια ακούω γιατί μου βγάζουν τον χειρότερο εαυτό μου. Θα ομολογήσω πως αν μπορούσα να δώσω παρουσία σε παγκόσμια αρχηγική συγκέντρωση θα του ..περνούσα γενιές δεκατέσσερεις όπως έλεγε η γιαγιά μου..εγώ που δεν βρίζω ποτέ..που είμαι πάντα χαμηλών τόνων καλώς ή κακώς στη ζωή μου.
Πάντα σας έλεγα πως το fb ήταν ένα μπαλκόνι φλυαρίας και πως μπήκα σε αυτό γιατί έβλεπα τις φίλες μου από τα εδώ μπλοκ να παρουσιάζουν τα έργα τους σε κάθε τομέα. Το ..βαρέθηκα φίλοι μου..δεν θέλω να πω τη λέξη..σιχάθηκα γιατί ίσως είναι βαριά. Βλέπω μία πασαρέλα ιδεών, φωτογραφιών χωρίς σκέψη αν πληγώνουν απλά για εντυπωσιασμό. 
Προ ημερών μία φίλη ίσως γνωστή σε σας δέχθηκε χακάρισμα και γέμισε το messagers με άσεμνες φωτογραφίες της σίγουρα φτιαχτές. Ένοιωσα λες και ήμουν δίπλα της το πανικό και τη στεναχώρια της και συγχρόνως αηδία για όποιον σκέφτηκε να ποδοπατήσει την ψυχή και την αξιοπρέπεια της.
 Φίλοι μου αυτό το διάστημα περνώ μία άσχημη φάση που έπρεπε να την περιμένω σαν εξέλιξη στην ασθένεια μου μα σαν την στρουθοκάμηλο έκανα πως δεν θα έρθει ποτέ και έχωνα το κεφάλι και τις πράξεις μου στην..άμμο. Έγινα λοιπόν ακόμα πιο ευαίσθητη και ίσως προβληματισμένη με πολλά γύρω μου .
Η αγάπη μου για τα ζώα είναι γνωστή, όμως αυτό δεν μου δίνει πια τη δύναμη να βλέπω τις καθημερινές εικόνες φρίκης που ανεβάζουν ασύστολα με κρεμασμένα ζώα, σφαγμένα, τυφλωμένα και ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Χθες σε μία στιγμή..κρίσης ..να πω..άρχισα να διαγράφω ανθρώπους και σελίδες που παρουσιάζουν τέτοιες εικόνες έστω και αν μερικές ίσως δεν έφταιγαν.Έπιασα τον εαυτό μου σε σημείο να πατήσω Del στο fb για να απομακρυνθώ από όλα αυτά, όμως σκέφτηκα τα όσα έβλεπα από φίλες που ενδιαφέρει η δουλειά και τα νέα τους.
Ας πάω και στα νέα προγράμματα της TV που διαφημίζονται και μου σπάνε τα διαλυμένα λόγω Πάρκινσον νεύρα μου.
 Να πω για το..Μπάρτσελορ; για το Μπιγκ Μπρόδερ; για εκείνα που προωθούν και εκμεταλλεύονται τα όνειρα για καριέρα των νέων παιδιών που όλοι ξέρουμε που θα καταλήξουν. Τότε σκέπτομαι με λύπη και ίσως θυμό πόσοι άνθρωποι "χαζεύουν " τέτοιες εκπομπές έστω στην αρχή από περιέργεια και μετά από μία μαζοχιστική και ίσως σαδιστική εσωτερική επιθυμία να δουν τον ξεφτίλισμα της ανθρώπινης φυλής.
Λυπάμαι αν σας δέχθηκα σήμερα στο μπλοκόσπιτο μου τόσο επιθετικά και θυμωμένα , δεν είναι στο χαρακτήρα μου , όμως όταν μπήκα σε αυτό το χώρο έβλεπα στα μπλοκ όνειρα, σχέδια και όμορφες ψυχές.
Περιμένω αλήθεια  αυτά τα ξεχωριστά μπλοκ που ευτυχώς υπάρχουν και αντιστέκονται και  που στο Φθινοπωρινό τους βήμα θα δώσουν συγγραφικούς, ποιητικούς ,δημιουργικούς συναγωνισμούς για να φωτίσει το τοπίο.
δεν έχει σημασία φίλοι μου αν σε πολλά από αυτά δεν συμμετάσχω λόγω δικών μου προβλημάτων μα να ξέρετε ότι τα παρακολουθώ, τα διαβάζω, τα θαυμάζω και επικροτώ κάθε συμμετοχή σαν ..αθέατη και ίσως χωρίς σχόλια μερικές φορές. Απλά τις περισσότερες φορές διαβάζοντας τα νοιώθω ανάξια να μπω με συμμετοχή μου.
Θα κλείσω τις ..σκέψεις μου με την αγωνία μου για τις οικογένειες με παιδιά που αρχίζουν σχολείο, με τις διαφημίσεις για τα μαθητικά υλικά που σου τα φέρνουν..σπίτι χωρίς να αναλογιστούν πόσοι γονείς άνεργοι λόγω της κατάστασης δεν μπορούν να τα παραγγείλουν. 
Φίλοι μου συγνώμη αν σας κούρασα, δεν ξέρω καν αν πολλοί από εσάς τελειώσατε την ανάγνωση .Απλά ..κοιτάξτε δίπλα σας ..ποιοι έχουν ανάγκη..υλική και ψυχική..και ενεργείστε ..
      Αχτιδένια φιλάκια 

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Όλα όσα λέτε κ γράφετε κ σκέφτεσαι είναι σωστά!Νομίζω ότι δε έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να μάθουμε τη λέξη ανθρωπιά!Μη μου στεναχωριεσαι!!!!😀

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου,
δεν χρειάζεται πανικός μήτε παραίτηση. Ναι περνάμε μεγάλη φάση παρακμής και επίθεσης κάθε λογής αντιδραστικών και σκοτεινών ιδεών. Με τον αέρα που έχουν στο κομμάτι της προπαγάνδας και της χειραγώγησης από τα ΜΜΕ έχουν και την ανάλογη δυναμική.
Όμως η παραίτηση είναι σαν να τους δίνεις όλο το γήπεδο να παίξουν μπάλα μόνοι τους. Και αυτό δεν πρέπει να τους το προσφέρουμε.
Οφείλουμε να γίνουμε κακό ...τσιμπούρι και να δηλώνουμε παρών σε κάθε μάχη.

Με νοιάζει η υγεία σου, θέλω να την φροντίζεις. Και θα τα καταφέρουμε Γεωργία μου. Με την τέχνη όπλο και την ανθρωπιά.

Την καλησπέρα μου καλή μου φίλη.

Αρτίστα του βωβού είπε...

Από ότι διάβασα, πάνω-κάτω τους ίδιους προβληματισμούς έχουμε και τα ίδια πράγματα μας εκνευρίζουν και μας στεναχωρούν.
Αλλά ευτυχώς έχουμε τα βλογ μας, έχουμε τους φίλους μας έχουμε εσύ την Κάντυ κι εγώ τον Σήφη κι αυτά τα μικρούλια μας δίνουν χαρά και ξεχνιόμαστε για λίγο από τις ασχήμιες.
Και τώρα που το ανέφερα, ας πάω και στην προηγούμενη ανάρτησή σου για να ξαναδώ την Κάντυ!
Να προσέχεις και να είσαι καλά Αχτίδα.

Ανώνυμος είπε...

Κάνε κουράγιο γλυκιά μου Αχτίδα, και όλα καλά θα πάνε με την ασθένειά σου! Όσο για τα υπόλοιπα... είμαστε πολλοί που σκεπτόμαστε, συγχυζομαστε και αγανακτουμε με τις καθημερινές ειδήσεις για όλα τα κακά που συμβαίνουν γύρω μας, και για το δούλεμα που τρώμε μέσα στα μούτρα μας από τους αμερικανοσπουδαγμενους που μας κυβερνούν. Αυτοί που κακοποιουν τα ζώα, δεν μπορεί να λέγονται άνθρωποι! Έχουμε ένα σκυλάκι μαζί μας εδώ και τρία χρόνια, αδεσποτακι που το βρήκε ο γιος μου ένα βράδυ σε άθλια κατάσταση και τόσο τρομαγμένο που είχε κοκαλωσει στη μέση του δρόμου, κι αν δεν το μάζευε, σίγουρα το επόμενο αυτοκίνητο θα το σκότωνε! Η αγάπη και η χαρά που λαμβάνουμε καθημερινά από τον σκυλακο μας δεν περιγράφεται! Σε φιλώ! Να προσέχεις! Βάσω

Χελώνα είπε...

Ελα βρε αχτίδα, τι μαυρίλα ειν αυτή;Εσύ που είσαι στον Παράδεισο;Εγώ τι να πω που δεν καταλαβαίνω τι γίνεται με το μπλόγκ μου και δε φαίνεται πουθενά.Μη βλέπεις και μην ακούς ότι σε στενοχωρεί.Έτσι για άμυνα στο λέω,πρέπει να προσέχουμε την ψυχολογία μας.Μας περιμένουν δύσκολα.Φιλάκια χελωνίσια

...irida... είπε...

να προσεχεις!αγκαλια και φιλι.............................

Αννίκα είπε...

Αυτή η σχέση με το διαδίκτυο, με το fb θα έλεγα καλύτερα έγινε πια μανία, μπήκε στη ζωή μας κι έφερε τα πάνω κάτω. Και καλά αν έχεις να ποστάρεις μια καλλιτεχνική δουλειά, το ξεκατίνιασμα όμως και τα προσωπικά της κάθε κατακαημένης μου φέρνει αλλεργία.
Άγνοια κινδύνου; Πλήρης υποδούλωση στον ψηφιακό κόσμο; Δεν ξέρω Αχτίδα μου!
Πιστεύω πως η ποιότητα ζωής μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συμπεριφορά μας απέναντι στον άλλο, στο περιβάλλον και στα ζώα. Όσο για τα ΜΜΕ ας μη μιλήσω καλύτερα. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός είπε: Θα έρθουν καιροί που θα έχετε το διάολο στο σπίτι σας και τα κέρατά του (κεραίες) στα κεραμίδια σας. Άδικο είχε;
Υπομονή Αχτίδα μου και ελπίζουμε πάντα σε καλύτερες μέρες.
Να είστε καλά!

ANNA FLO είπε...

Κι εγώ προβληματισμένη είμαι πάρα πολύ και τελειώνουν οι διακοπές και μου κακοφαίνεται πολύ.
Εδώ όσο να ναι αισθάνομαι απρόσβλητη --που δεν είμαι το ξέρω--και ανέγγιχτη από όσα συμβαίνουν.
Στο φέις δεν πολυμπαίνω δεν με έχει κερδίσει και δεν ξέρω γιατί.
Να προσέχεις την υγεία σου, να προσέχεις από τον ιο και να κάνεις υπομονή δεν μπορεί μετά την τόση σκοτεινιά θα έλθει το φως
Σε φιλώ από το νησί μου

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Συμφωνώ μαζί σου Αχτίδα μου και δεν βλέπω τηλεόραση, παρά μόνο στα κρατικά κανάλια κάποιες εκπομπές...να προσέχεις τον ιό και υπομονή.... θα τα λέμε από δω όλοι μαζί με αγάπη !!!!
Σε φιλώ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο Θεατρίνα είσαι αλήθεια. .όλα γυρω από σενα
Πόσο καλή είσαι πόσο λυπάσαι και αγαπάς, διξεμας μια φορά τον αληθινό σου εαυτό.