Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Σας τσάκωσα...που πάτε;

                                

Πολεμικός χαιρετισμός φίλοι μου ξεκινάει από σήμερα και μη χάνετε το κουράγιο σας και προσπαθείτε να βγάλετε στην επιφάνεια κάθε ίχνος χιούμορ που έχετε μέσα σας.
Θα μου πείτε..συμφωνείς;
Ναι..εφόσον υπάρχουν άτομα που δεν έχουν επίγνωση της σπουδαιότητας να στερηθούν συναινετικά και προσωρινά την ελευθερία των κινήσεων τους..ναι..
Σήμερα γυρίζοντας από το κτήμα είδαμε μία γιαγιά με μπαστούνι και σκυφτή γύρω στα...90 να κάνει τη βόλτα της στο Πανόραμα!!!!
Από αύριο λοιπόν αρχίζω να βάζω τον άνδρα μου να κάνει ότι δουλειά σκαρφιστώ για να τον απασχολήσω κι εγώ θα βρω σίγουρα ένα σωρό άλλες να κάνω .
Ο άνδρας μου έπαθε κρίση πανικού..με έβαλε να μπω στις άδειες που πρέπει να έχουμε...βέβαια δεν ξεκίνησε ακόμη η λειτουργία της και ..καπάκι σε αυτό ήρθε το τηλεφώνημα της κόρης μας Ειρήνης από την Αθήνα που μας άγχωσε περισσότερο. Όχι εγώ φίλοι μου, είμαι ήρεμη κρατώ την ψυχραιμία μου και το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς.
Θυμήθηκα την ημέρα που ταξίδευα για Αθήνα για την Σχολή μου και λόγω Πολυτεχνείου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία με στρατιωτικό νόμο και με ..τσάκωσαν στο Παγκράτι με τα γνωστά επακόλουθα!!!
Αυτό φίλοι μου είναι ..πόλεμος..και σκληρός αφού ο εχθρός είναι αόρατος.

              

Μη χάνετε το κουράγιο σας, σκεφτείτε τις γυναίκες τότε στην Αλβανία ή αυτές που έστελναν τα παιδιά τους στις ορμές των Τούρκων. Πόλεμος φίλες μου κι εμείς οι γυναίκες παίζουμε στην οικογένεια ηγετικό ρόλο αφού οφείλουμε να ..χαμογελούμε σε όσους θα χάνουν στιγμιαία το θάρρος τους.
Το μόνο που με αγχώνει φίλοι μου και το έχω πει μόνο στον άνδρα μου είναι αν..λέω..αν πάθω κάτι και δω τα..ραδίκια ανάποδα ..που θα αφήσω την Κάντυ μου έτσι που την έχω καλομαθημένη..Λοιπόν..δέχομαι δηλώσεις ανάδοχης οικογένειας με συγκατάβαση στο χαρακτήρα της που είναι ατίθασος, που δέχεται να αγοράζει ..παντόφλες 1 ζεύγος το 10ήμερο, που θέλει συνέχεια παιχνίδια και δεν αγαπάει τις κροκέτες!
Τι να κάνουμε φίλοι μου..ας κάνουμε υπομονή για να περάσουμε αυτό το..βουνό και να μη μετράμε νεκρούς.

                     Ελπίζω..

Κάνετε το σταυρό σας φίλοι μου, κάντε την προσευχή σας κάθε πρωί και βράδυ για όλο το κόσμο.
                                  Αχτιδένια φιλάκια 



8 σχόλια:

Maria's Crochet and craft είπε...

Να μας βοηθήσει ο Θεός να το ξεπεράσουμε κι αυτό! Να προσέχετε αχτιδούλα μου!
Μαρία από Πάτρα

Mia είπε...

Μείνε σπίτι, Αχτιδένια μου, και όλα θα πάνε καλά. Μπόρα είναι, θα περάσει. Για την ακρίβεια είναι πόλεμος αλλά πού θα πάει? Θα περάσει κι αυτός. Όλος ο κόσμος ψάχνει να βρει εμβόλιο. Θα βρεθεί. Να σκέφτεσαι θετικά και να προσέχεις. Φιλιά από την "πολύπαθη" Αθήνα. Ο Θεός μαζί με όλους μας.

...irida... είπε...

καλημεραγλυκια μου!!!καλη δυναμη!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου τα λες σωστά εγώ μένω σπίτι γιατί έχω κάνει εγχείρηση μπαι μπας και είμαι σε αυτούς που λένε είναι ευάλωτοι.Αν δεν προσέξουμε δεν θα περάσει αυτό το μαύρο σύννεφο.Ναι κι εγώ συμφωνώ, βέβαια δυσκολεύομαι που τα παιδιά μου είναι κι αυτά κλεισμένα στο σπίτι τους και δεν τα βλέπω.όσο για φαγητό το έχω ρίξει στα όσπρια και τις πατάτες. Να είσαι καλά αγαπημένη μου άγνωστη. Ράνια Κ.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Πόσο σοφά τα λόγια σου! Ας θυμηθούμε τις παλιές απαγορεύσεις που ζήσαμε κι ας εκτιμήσουμε το καθετί που έχουμε διαθέσιμο στα σπίτια μας. Κουράγιο φιλενάδα και διώξε όλες τις κακές σκέψεις που μοιραία έρχονται με τον εγκλεισμό μας. Όλα καλά θα πάνε. Λίγη υπομονή θέλει...

Giannis Pit. είπε...

Καλησπέρα σου "ελεύθερη αγωνιζόμενη" Γεωργία!
Κρατάμε πάντα τη διάθεσή σου πάνω απ όλα να μείνουμε με κέφι, με διάθεση θετική και ανθρώπινη απέναντι σε όλο αυτό.
Βαστάμε καλή μου φίλη. Βαστάμε γερά.
Τα φιλιά μου.

Fotini Kouzoumi είπε...

Γλυκιά μου Αχτίδα, υπομονή! Και πολλή προσοχή! Πολύ θα ήθελα να διαβάσω την ιστορία με το Πολυτεχνείο, με κάθε λεπτομέρεια!!!! :)
Να είσαι καλά και να προσέχεις, αυτές τις δύσκολες μέρες! Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό! Καλή διάθεση να έχουμε! Εγώ πάλι είμαι έξαλλη με την κυβέρνηση διότι δεν φροντίζει να δώσει τις συντάξεις νωρίτερα, και με καίει διότι πρέπει να πάω την μητέρα μου να βγάλει υγρό από το γόνατό της, για το οποίο ο γιατρός θέλει αμοιβή 70 ευρώ, που δεν τα έχω. Στο ιατρείο του φυσικά, όχι στο ΙΚΑ! Αυτά. Όσο για την Κάντυ, δε θα χρειαστεί, το μόνο σίγουρο. Παρακαλώ, όχι μαύρες σκέψεις, εντάξει;;; Υπομονή. Καλό βράδυ. Σοφία