Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Η πιο όμορφη και η πιο άσχημη.

              Photo of Frixos ToAtomo.- Φωτογραφία του Frixos ToAtomo.  Photo of Frixos ToAtomo.   -#nicewordsformomloveyou #nicewordsformomrelationships #nicewordsformomsweets

Όπως γράφω και στη λεζάντα του μπλοκόσπιτου μου, εδώ γράφω τις σκέψεις μου και ότι έχω στη ψυχή μου..δηλαδή ότι μου έρχεται στη σκέψη σας το ξεφουρνίζω όπως καταλάβατε πτωχοί μου αποδέκτες!!!
Αυτές τις μέρες λοιπόν βλέπω στο netflix μία σειρά το  locke kley βέβαια με φανταστικό περιεχόμενο που ομολογώ πως μου αρέσουν ιδιαιτέρως αφού το "παιδί" δεν έχει πεθάνει μέσα μου και μάλιστα κυριαρχεί.
Δεν θα σας ζαλίσω με τα επεισόδια παρά μόνο θα σας πω κάτι που μου βγήκε από αυτά. Φανταστείτε ένα κλειδί που μπορεί να "ανοίξει " το υποσυνείδητο μας και να βγάλει μπροστά μας σαν θεατές τις αναμνήσεις που αρχειοθετήσαμε κατά διαστήματα μέσα στο μικρό μας μυαλουδάκι.
Λοιπόν θα σας ρωτήσω ..αν είχατε ένα τέτοιο κλειδί ποιες αναμνήσεις θα θέλατε να δείτε μπροστά σας ολοζώντανες καλές και κακές όμως; ...Θα θέλατε να μπορούσατε να διορθώσετε κάτι από αυτές ή έστω να τις ζήσετε για να καταλάβετε με ηρεμία τις αξίες των στιγμών ή το λάθος που ίσως κάνατε;
Προσπάθησα να ψάξω μέσα μου ποια θεωρούσα την πιο όμορφη ανάμνηση μου και ποια την πιο άσχημη..βέβαια που να βρω άκρη. Η ευτυχία όπως λέω πάντα είναι στιγμές και ίσως το υποσυνείδητο μου έβαλε στα ...ντουλαπάκια του άλλες.. όσο για τις κακές..ανακάλυψα πως τελικά εκείνες θυμάμαι περισσότερο τουλάχιστον εγώ.
Λοιπόν μετά από πολύ ψάξιμο..μη το δέσετε φιόγκο (ξεχνάω πια τα πάντα...) διάλεξα σαν την πιο όμορφη μου :
Όταν έγινα δότρια μυελού σε μία άγνωστη μου κοπέλα και ξύπνησα με το υπέροχο συναίσθημα πως ήταν λες και "γέννησα"ένα ακόμη παιδί δίνοντας του την ευκαιρία να ξεπεράσει το..απροσπέραστο.
Η πιο άσχημη;..αμέτρητες φίλοι μου..τελικά οι πληγές και τα σημάδια που αφήνουν είναι εκείνα που μετρούν περισσότερο.
Διάλεξα μία από τις τελευταίες γιατί ίσως η ηλικία με έκανε να την ξεχωρίσω..βλέπετε όταν ήμαστε νέοι τα άσχημα ξεχνιούνται..όταν μεγαλώνουμε τα νοιώθουμε στη πραγματική τους διάσταση.
Ένα τελευταίο βράδυ φίλοι μου πέφτοντας να κοιμηθώ σκέφτηκα την μητέρα μου..επηρεασμένη ίσως από το ψυχοσάββατο και τα κόλλυβα που πήγα .. ένοιωσα πόσο μου λείπει..πόσο η αγκαλιά της τα δάκρυα στον ώμο της ήταν το μεγαλύτερο φάρμακο στις πίκρες μου. Εκείνο το βράδυ έκλαψα κρυφά και σιωπηλά και ίσως πόνεσα περισσότερο από την ημέρα που την έθαψα.
Νάμαι λοιπόν στο επεισόδιο της σειράς..Ρωτάω τον άνδρα μου ποιες είναι οι δικές του!
-Όταν μου απάντησες με εκείνο το τηλεγράφημα ότι δέχεσαι να με παντρευτείς!!! ( τέρμα..αθεράπευτα ερωτευμένος το αγοράκι μου των 72 Μαΐων)
-Όταν αλληλογραφούσαμε και επειδή είχατε στην Ελλάδα απεργία οι ταχυδρόμοι δεν έπαιρνα γράμματα και νόμιζα πως με ξέχασες!!! ( Καραξεκαρισμένο φίλοι μου ..τον έχω ακόμη στο τσεπάκι μου )
Απόδειξη πόσο ..οι άνδρες δεν έχουν βάθος να πω τώρα; θα με μπατσίσουν οι άνδρες. Ας πω λοιπόν πως οι γυναίκες ήμαστε πιο συναισθηματικές σε άλλο επίπεδο μάλλον.
Λοιπόν; τι θα θέλατε από τις όμορφες και τις άσχημες να δείτε μπροστά σας σαν θεατές;
                                  Αχτιδένια φιλάκια

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η γέννηση του παιδιού μου,δεν υπάρχει,δεν συγκρίνεται με καμία αγάπη με καμία στιγμή χαράς.Ειναι η πιο δυνατη και η απογοήτευση μου από δικούς μου ανθρώπους είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Έχω πολλές όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μου, αλλά πιστεύω η πιο όμορφη ήταν όταν γέννησα τις κόρες μου και ιδιαίτερα συγκλονιστική η στιγμή που κόβουν το λώρο !!!!!
Από δυσάρεστες και άσχημες έχω πολλές και όλες τρεχάματα σε νοσοκομεία για τους δικούς μου που τα αφήνω πίσω και κρατάω μόνο τα ευχάριστα γιατί τις αρρώστιες δεν τις αγοράζει κανείς σε βρίσκουν εκεί που δεν το περιμένεις....Έχω χάσει και πατέρα και μάνα και αδελφό, οπότε κρατάω μόνο όλα τα ωραία που μου έδωσαν μια ζωή και είμαι ευχαριστημένη που τους φρόντισα.... Ωραία ανάρτηση Αχτίδα !!!! Τα φιλιά μου !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποια μάνα δε θα έλεγε τη στιγμή που γέννησα το παιδί μου;
Νόμιζα πως είχε παιδιά η Αχτιδενια

fish eye είπε...

Η πιο ευχάριστη στιγμή όταν γέννησα τα παιδιά μου, η πιο δυσάρεστη όταν έχασα τον πατέρα μου Αχτίδα!

Ανώνυμος είπε...

Η Αχτίδα έχει 2 υπέροχες κόρες και εγγόνια. Είναι αυτονόητο ότι οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ήταν οι γεννήσεις και τα εγγόνια της. Μιλάει όμως εκτός οικογενείας για μια ευτυχισμένη στιγμή της. Διαφορετικά θα έλεγε όταν γνώρισε τον άντρα της, τη γέννηση των κοριτσιών της, κλπ. Και ο μυελός που χάρισε και έσωσε μια ξένη ζωή, ένα τεράστιο δώρο ήταν. Ευτυχισμένη που έσωσε μια ζωή. Έδωσε πάλι ζωή.
Αυτά. Για τον / την Ανώνυμο τα ανωτέρω.
Καλή μέρα, καλή βδομάδα
Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Όπως διαβάσατε δεν έβαλα τις γεννήσεις των κοριτσιών μου ούτε καν τον υπέροχο γάμο μου που ήταν τόσο περίεργος με το τρόπο που έγινε. Δεν έβαλα το θάνατο των γονιών μου, δεν έβαλα τον πόνο μου όταν έχασα την Κλώντυ μου ούτε όταν κατάλαβα πως με την Πάρκινσον δεν θα ζωγράφιζα όπως παλιά. Άλλες στιγμές θεωρούσα για όμορφες και κακιές. Πράγματι όταν γίνεσαι μάνα είναι μοναδικές μα υπάρχουν αναμνήσεις που μπαίνουν στο υποσυνείδητο μας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω μπλοκ μακάρι να είχα απλά μια μάνα το πρώτο που σκέφτεται όταν ανοίγει τα μάτια της κι όταν τα κλείνει είναι τα παιδιά της.Η Αχτιδενια το άφησε ελεύθερο να διαλέξουμε την πιο όμορφη στιγμή.Κατηγορουμαστε τώρα που διαλέξαμε τη γέμιση του παιδιού μας και δεν το είχε σκεφτεί εκείνη νωρίτερα. Προς Θεού. Ούτε την κατηγόρησαμε ούτε την κρίναμε.Ο καθένας γράφει αυτό που αισθάνεται.Καλημερα σε όλες και σε όλους.
Άρτεμης από Θάσο

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, λοιπόν κι εγώ μόλις την τελείωσα τη σειρά. Πράγματι τροφοδοτεί σκέψεις. ....Εγώ μπερδεύτηκα ποια να ξεχωρίσω γιατί μια σκληρη-κακή ανάμνηση εξελίχθηκε στα χρόνια σε καλή. Εξηγούμαι : Πριν 2 δεκαετίες και βάλε, πήρα στα χέρια μου μια εξέταση που με κατετασσε στους....μελλοθανατους. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι πια δεν ορίζω εγώ τη ζωή μου και αυτό ήταν απροσδόκητο για την εγωιστικη φύση μου....
Θεό δεν τολμούσα να παρακαλεσω, ντρεπόμουν για το πόσο Τον είχα ξεχάσει. Υπήρχε όμως ένα ανθρώπινο Πλάσμα που μπορούσα να προσπεσω, που περπάτησε σ αυτή τη γη και καταλαβαίνει τον ανθρώπινο πόνο. ....Εκεί ακουμπησα με κάθε δυνατό τρόπο, στη Παναγια μας και Εκείνη με άκουσε. ....Μετά από σύντομη περιπέτεια όλα μπήκαν στη θέση τους αλλά μαζί και η ζωή μου. Ξανάρχισε με έναν πολύ όμορφο τρόπο, με καινούργιους φίλους, με άξιους οδηγούς και αξιώθηκα να δω γάμους και εγγόνια, κάτι που δεν το φανταζόμουν. Οπότε γι αυτό λέω ότι ο Θεός έχει τη δύναμη από το πικρό να βγάζει γλυκό και έχω αυτή την εμπειρία αποδεδειγμενη πάνω μου......
Όσα χρόνια κι αν πέρασαν δεν ξεχνώ πως από το απόλυτο "βούλιαγμα" ψυχής ξαναβγηκα στην επιφάνεια καθαρή, ξαναρυθμισμένη και οι ευτυχισμένες αναμνήσεις επαναξιολογηθηκαν στη σωστή τους βάση, όχι ως απόλυτα αναμενόμενες αλλά ως δώρα που πρέπει να αξιοποιηθούν και ευχαριστώ κάθε μέρα γι αυτό.
Ένα τραγούδι σου αφιερώνω αχτίδα μου και σε όλους που με εκφράζει. .....
Γιαγιά Φαιη

https://youtu.be/Un2THvDHtVE Αλεξίου, πρώτη φορά συγγνώμη

Giannis Pit. είπε...

Μου αρέσει ότι νιώθεις πάντα παιδί. Λατρεύω που ο έρωτάς σας ζει και αναπνέει δεκάδες χρόνια τώρα. Εκτιμώ ότι ανοίγεις την καρδιά σου σε φωτεινές και γκρίζες στιγμές.
Γεωργία μου, είσαι ανάμεσά μας, σε αγαπάμε, σε καμαρώνουμε, σε απολαμβάνουμε.
Καλησπέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδένια μου κατάλαβα καλά το νόημα αυτού που ζητούσες, δεν είναι οι στιγμές εκείνες που σίγουρα θυμάσαι μα οι στιγμές που κρατάς στις αποθήκες του μυαλού και τις φέρνεις μπροστά σου μόνον όταν στιγμές περισυλλογής κοιτάς το πίσω της ζωής σου.
Η δική μου όμορφη ήταν όταν είδα νύφη τη κόρη μου να ανεβαίνει τα σκαλιά στο μπάτσο του πατέρα της ,η άσχημη όταν πέθανε στα χέρια μου το θύμα ενός τροχαίου που έτυχε να δούμε και κατεβήκαμε για βοήθεια.Ο χαμός της μάνας φίλη μου είναι κενό που δεν γεμίζει ανεξαρτήτου ηλικίας. Τένια Κέρκυρα

Ariadni St. είπε...

Καλημερα αχτίδα μου!
Εγω δεν βλέπω ουτε Netflix, ούτε σειρές, ουτε ταινίες, βαριέμαι ή στεναχωριεμαι μεχρι αηδιας και ας ξερω οτι ειναι μυθοπλασία......
Πολύ σημαντικό να γινουν δότες όσοι μπορουν είτε αιμοδότες, είτε δότες αιμοπεταλίων, ειτε μυελού των οστών, είτε οργανω (όατν ερθει εκεινη η ωρα)
Σας χρειαζόμαστε όλοι εμεις που εχουμε προβληματα υγείας :)
Φιλια

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ INC.


Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
20 χρόνια

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

. πραγματική χρηματοδότηση
. επενδυτής ακινήτων
. δάνεια για την κατασκευή
. δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
. στεγαστικά δάνεια
. Η καταναλωτική πίστη,
. Δάνεια FHA
. προσωπικά δάνεια
. τα δάνεια αυτοκινήτων
κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

email: lendingtreegroupinc@gmail.com

email: lending-tree@outlook.com

whatsapp: +1 (213)419-2419

Με θερμό σκεπτικό