Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Άντε..τα είπα και ξεθύμαινα.

                              

Ξέρετε αυτό που λέει ο πάνσοφος λαός μας; "Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!" Από την περιπέτεια της υγείας του άνδρα μου και μετά μου έμεινε η..βιολογική συνήθεια να ξυπνάω τελικά από τις..6 γιατί τότε ξεκινούσα από το ξενοδοχείο για να πάω στο νοσοκομείο. Έτσι και τώρα ξυπνάω την ίδια ώρα, σκέπτομαι ότι βρίσκομαι στο..κρεβάτι μου και ή σηκώνομαι στις μύτες των ποδιών και πίνω το καφεδάκι μου ή..ανοίγω το τάμπλετ όπως σήμερα.
Τι βλέπω λοιπόν;.. Κέρδισα δωράκι από τη φίλη     LYSIPPE   https://on-the-up-and-up.blogspot.com.
Ε! πες τε μου αν δεν είναι αυτό ένα όμορφο ξύπνημα μετά από ένα δύσκολο ΣΚ που τελικά γυρίσαμε από το κτήμα από το Σ γιατί εγώ με την κρίση στο πρόβλημα μου δεν μπορούσα να καθίσω . Όλα καλά φίλοι μου μη σας στεναχωρώ, από εδώ και πέρα αυτά θα τα έχω και πάλι καλά, κάνω το σταυρό μου που μπορώ να κάνω πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένη!
 Όμως σας έφερα μία όμορφη εικόνα από το δρόμο για το κτήμα και ήθελα να σας δείξω και να σχολιάσω .

                            

Αυτό το άλογο το βλέπουμε 100 μέτρα πριν από το κτήμα μας σε ένα χωράφι κλεισμένο όπως βλέπετε, ολομόναχο και σε έδαφος με..ίχνος χορταριού και ένα κουβά για..νερό μα..χωρίς νερό. Η αρχή έγινε από εμένα που φεύγοντας μία μέρα είπα στον άνδρα μου να σταματήσει το αμάξι και να δώσω στο άλογο λίγα από τα μικρά κολοκυθάκια που μου μάζεψε . Έτσι μας έγινε μία συνήθεια όταν πηγαίνουμε να του φέρνουμε από το μανάβη κάτι και γυρίζοντας ότι βρίσκουμε στο κτήμα. Το Σάββατο λοιπόν ο Δημήτρης του έφερε φύλλα αρκετά από λάχανο και λίγα καρότα.
Μας έχει μάθει λοιπόν και μόλις βλέπει το αμάξι μας έρχεται στο μέρος που βλέπετε και περιμένει το δωράκι του. Δεν ξέρω  σε ποιόν ανήκει μα ξέρω πως αυτό το πλάσμα κάποτε δούλεψε για κάποιους και οφείλει να το ανταμείψει με σωστές συνθήκες.

Εδώ θα σας αλλάξω το κλίμα γιατί η αλήθεια είναι ότι από χθες το βράδυ φουρκισμένη ήθελα να σας πω για τα όσα βλέπω στις ειδήσεις για τις μέρες αυτές του Πολυτεχνείου που είναι τρις χειρότερες από αυτές που έζησα πριν 42 χρόνια.  Και λέω χειρότερα γιατί τότε σαν φοιτήτρια αν και με συνέλαβαν, αν και γλύτωσα , ο "πόλεμος " γινόταν ανάμεσα σε νέα παιδιά με ιδανικά και μία Χουντική κυβέρνηση. ΤΩΡΑ όλα αυτά τα έκτροπα γίνονται από κουκουλοφόρους άγνωστους που καίνε, καταστρέφουν και δημιουργούν προβλήματα σε μία τόσο δύσκολη εποχή οικονομικά σε ανθρώπους που χάνουν τα αμάξια τους, τα καταστήματα τους και την..ηρεμία τους να πάρει η ευχή.
Νέα άτομα..λένε οι ειδήσεις..νέα παιδιά με ..κουκούλες. Σας διαβεβαιώ πως τα νέα παιδιά τότε δεν φορούσαν κουκούλα, θυμάμαι τότε στην Πατησίων στην είσοδο της Σχολής μου είχε γίνει ένα πρόχειρο ιατρείο για τους χτυπημένους και υπήρχε αγάπη, προσφορά και αλληλεγγύη.
Δεν θέλω ένα τέτοιο κόσμο παιδιά, δεν μας αξίζει ένας τέτοιος κόσμος.. θέλω Αγάπη, Δουλειά,  Προσφορά, Φιλία, Ηρεμία, Δημιουργία και σωστή Κοινωνικότητα.
Θέλω πολλά;..θέλω πράγματα που δεν έχουν λογική; θα μου πείτε ότι μιλάω στο βρόντο..το ξέρω και αυτό ακριβώς με κάνει να προτιμώ τα..άλογα, τα αδέσποτα σκυλιά ,τα γατιά,  τα πουλιά και τα λαγκάδια. Εγώ..το παιδί γέννημα θρέμμα της πόλης αρνούμαι να πηγαίνω στο κέντρο της πόλης μου , αρνούμαι να κάνω το χατήρι της κόρης μου να την επισκεφτώ στην Αθήναι γιατί ΔΕΝ θέλω να δω μέρη που χάρηκα σαν νέα να είναι " αποθήκη " ναρκομανών, κουκουλοφόρων και αμφισβητούμενων περαστικών γύρω μου.
Άντε..τα είπα και ξεθύμαινα..όχι όμως ..επιμένω..όλα θα πάνε καλά..ίσως..ελπίζω..προσεύχομαι..Θεέ μου μ' ακούς ή νευριάζω άδικα;
Καλημέρα όλη μέρα φίλοι μου..
                                   Αχτιδένια φιλάκια

13 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου και καλή εβδομάδα.
Τα μικροπροβληματάκια θα παρέλθουν. Εδώ έχεις αντιμετωπίσει θέματα και θέματα εσύ.
Ώστε λοιπόν, υιοθετήσατε ΚΑΙ άλογο.Μπράβο σας παιδιά. Είναι λυπηρό που το έχουν παρατήσει, ειδικά ένα τέτοιο ζώο. Πιο ζώα από εμάς, τα δίποδα, δεν υπάρχουν.
Να είστε καλά και οι δυό σας.
Τα φιλιά μου.

drastiria είπε...

Καλημέρα Αχτιδενια μου, έχεις τόσο δίκιο! Αυτοί οι άνθρωποι αμαυρώνουν την επετειο του πολυτεχνειου. Ίσως τελικά αυτός να είναι ο στόχος τους.
Λυπήθηκα για το άλογο. Μπράβο σας για αυτό που κάνετε για εκείνο, έχετε δωσει νόημα στη ζωή του, αφού πάντα έχει κάτι να περιμένει.

Giannis Pit. είπε...

Αυτές σας οι χειρονομίες στα πλάσματα της φύσης αναδεικνύουν και την ψυχή σας.
Η Αντάμωση με το όμορφο άλογο είναι υπέροχο βίωμα και μια σχέση που χτίζεται με πανέμορφο τρόπο.
Να χαρείς τα δωράκια σου Γεωργία μου.
Όσο δε για τις άλλες σκέψεις σου και αυτές σοβαρές και μετρημένες.
Καλή βδομάδα σου.

Lysippe είπε...

What goes around comes around, ε; Για το άλογο, το αντάμωμα μαζί σας ήταν η δική του "μπίλια" στην τύχη, κι η δική σου κάθισε στη δική μου κλήρωση. Να σου πω κι από εδώ, Γεωργία μου, πόσο χαίρομαι που ήσουν η τυχερή και ένα δημόσιο "σε θαυμάζω" για την ανοιχτωσιά τής ψυχής σου που χωράει άπαντες. Σε αντιδιαστολή με εκείνους που χαλούν με ή χωρίς κουκούλα, θα υπάρχουν πάντοτε κι οι γοητευτικοί άνθρωποι. Κι αυτό είναι μια κάποια ελπίδα. Να 'σαι καλά!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Με γειά το δωράκι σου Γεωργία μου.
Και το άλογο ήταν πολύ τυχερό που βρέθηκε στο δρόμο σας.
Μπράβο για την αγάπη που του δείχνετε.
Όσο για το Πολυτεχνείο, οι γνωστοί άγνωστοι δράστες που είναι γνωστοί σε όλους , κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.
Επιβάλλουν την ανασφάλεια με το έτσι θέλω ή σύμφωνα με τα θέλω κάποιων.
Όσο ζούμε ελπίζουμε σε ενα καλύτερο αύριο
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά .

ANNA FLO είπε...

Καλημέρα Γεωργία μου. Είσαι καλά τώρα;
Το άλογο τυχερό στην ατυχία του. Τόσο ωραίο ζώο και το εγκαταλείπουν...
Όσο για τις σκέψεις γι αυτές τις μέρες συμφωνώ. Καπηλεία του πολυτεχνείου αμαυρώνοντας τη σημασία του
Ας πιστέψουμε ότι θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα
Σε φιλω

Ανώνυμος είπε...

Μια ενημέρωση στην αστυνομία για κακοποίηση ζώου, θέλει ο τύπος αυτός, που εγκαταλείπει χωρίς φαγητό και νερό το άλογο. Άμα του το πάρουν και πληρώσει και κανένα γενναίο πρόστιμο, ίσως βάλει μυαλό. Για το Πολυτεχνείο δε θα πω τίποτα, κατάντησε πανηγυράκι και πεδίο μάχης, να ξεσπάσουν τα παιδιά!!! Όσο για την Αθήνα, το κέντρο έγινε άβατο από τους λαθρό. Το πρωί κάτι γίνεται να κυκλοφορήσεις, το βράδυ όμως είναι δράμα!!!Πριν 6 χρόνια έμενα Εξάρχεια και το βράδυ κατέβαζα τα δύο μου σκυλάκια χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσω πρόβλημα, στην Πλατεία Κάνιγγος! Δούλευα σε κάποιο γραφείο τότε, και τελειώναμε το Δελτίο Πλειστηριασμών (πριν γίνει ηλεκτρονικά) οποιαδήποτε ώρα της νύχτας, 2-6. Περνούσα την Πλατεία Εξαρχείων για να πάω σπίτι μου, ποτέ μα ποτέ δεν με ενόχλησαν ούτε κλέφτες ούτε οι ναρκομανείς. Άντε τώρα να κάνεις το ίδιο! Αφήστε τα! Δράμα! Την καλημέρα μου. Σοφία

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BLOG.
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ.
ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.ΑΡΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
http://www.e-radio.gr/ManCode-Radio-Internet-Radio-i2195/live
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.
ΝΙΚΟΣ

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Εσύ να έβλεπες ζωντανό εγκαταλελημενο και να μην το βοηθουσες θα ήταν πρωτακουστο φιλεναδα...ετσι δειχνουμε την ανθρωπια μας στα ζωντανα που ειναι ψυχούλες και αυτα.
Οσο για το Πολυτεχνείο και την επετειο...την εχουν αμαυρωσει καθε χρονο και χειρότερα..δυστυχώς φιλη μου..
Να προσεχεις και να προσεχεις και τον Δημητρη σου να είστε και οι δύο καλα..!!! φιλακιααα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλε μου με το ιντερνετικό ράδιο http://www.e-radio.gr/ManCode-Radio-Internet-Radio-i2195/live σε άκουσα και σε βάζω στη λίστα των τραγουδιών που μου κάνουν παρέα όταν ζωγραφίζω.

syros2js είπε...

Αχτιδούλα μου, εκείνοι που έχουν μαύρη ψυχή και μυαλό, θα κάνουν τα κακό οπουδήποτε... Είτε αυτό λέγεται "επέτειος πολυτεχνείου" είτε λέγεται "αφήνω ένα ζωάκι να φάει πέτρες από το χωράφι"...
Αντίθετα, άνθρωποι με όμορφη ψυχή, όπως εσύ, αποτελούν παράδειγμα λαμπρό!
Πάντα τυχερή να είσαι, κορίτσι μου! Να το χαρείς το δώρο του κοριτσιού μας!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Η αγάπη σας ξεχειλίζει είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για ζώα... να είστε καλά !!!!!
Το Πολυτεχνείο ζει για να το πεθαίνουν κάθε χρόνο. Δυστυχώς καμία σχέση με τον σκοπό που έγινε. Μένω ένα τετράγωνο από πάνω και κάθε χρόνο μένουμε αποκλεισμένοι για να γίνει η μάχη που όλοι περιμένουν..... τέλος πάντων ας μην πω πολλά .... Σε φιλώ !!!!

Σαββας είπε...

Παρακαλώ μην πετάτε σακούλες σκουπιδιών με φύλλα μέσα στο άλογό το άλογό σιτίζεται 10 Χρόνια από τον ιδιοκτήτη του ευχαριστω.