Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Μία Αχτιδένια συνηθισμένη μέρα!!


Λένε ότι το..πέσιμο το νιώθεις την επόμενη μέρα και πιστέψτε με είναι γεγονός! Σηκώθηκα σήμερα και ανακάλυψα τόσες μελανιές και..αχ! βαχ! που έβαλα τα γέλια με τον εαυτό μου, κάτι σαν..τιγρέ ύφασμα έμοιαζαν τα πόδια μου!
Πάντως περπατώ και είμαι μια χαρά τόσο που δεν ξέρω πόσα μετά έκανα σήμερα ..κάτι σαν την γνωστή Μαίρη Παναγιωτάρα του άσματος!
Σκεφτήκατε ποτέ πόσες δουλειές κάνετε σαν γυναίκες κάθε μέρα; Πρωινά καφές και τοστ , σιάξιμο, άπλωμα ένα πλυντήριο ρούχων, σφουγγάρισμα, τάισμα και ινσουλίνη στη Κλώντη και μετά ένα μπανάκι να νοιώθει όμορφα το κοριτσάκι μου , ένας καφές στα όρθια και αρχίζεις να σκέπτεσαι τι να μαγειρέψεις!!!
Μόνη στο σπίτι, ο Δημήτρης βοηθάει το παππού μας στο σπίτι του κι εγώ πρέπει να φροντίσω όταν γυρίσει κουρασμένος να έχει φαγητό..
Είδα την όμορφη κληματαριά μας και σκέφτηκα να κάνω ντολμαδάκια με κιμά που αγαπάει τόσο ο άνδρας μου .Η γιαγιά μου η...σοφή έλεγε να μη ξεχνώ να κάνω τον άνδρα μου να νοιώθει..πασάς στο σπίτι του, μεγάλος ..εραστής στο κρεβάτι του και "αρχηγός" του σπιτιού όταν του ζητάς τη γνώμη. Μεταξύ μας το μυστικό είναι να..ΝΟΜΙΖΕΙ..ότι εκείνος παίρνει τις αποφάσεις!!!!!


Έβγαλα κιμά από τον..σωτήριο καταψύκτη και σε μία ώρα νάτα τα ντολμαδάκια νοστιμότατα και αν θέλετε τη συνταγή πηγαίνετε  στο μπλοκ μου με μαγειρική και την βρίσκετε.!


Αυτό το πιάτο το πρώτο πήγε στη γειτόνισσα στο κάτω πάτωμα. Έχει πεθάνει ο άνδρας της πρόσφατα, μόνη πια, την άκουσα από το μπαλκόνι να λέει τη γειτόνισσα ότι βαρέθηκε να τρώει για μέρες το ίδιο φαγητό αφού για ένα άτομο δεν μπορεί να μαγειρεύει τόσο λίγο.
Φίλοι μου κακώς δεν το σκέφτηκα μέχρι τώρα..πολύ κακώς...μη ξεχνάτε να νοιάζεστε για ανθρώπους  που είναι μόνοι τους..
Μετά είδα ότι δεν είχα ψωμί..να βγω να αγοράσω..μπα..πονάω παντού για να ντυθώ και να πάω..λοιπόν..έκανα ένα τυρόψωμο να είναι και για τις ..βραδινές εξορμήσεις του Δημήτρη στο ψυγείο. Είδατε αδικίες; εκείνος τις κάνει εγώ είμαι η..αφρατούλα ( κοινώς χονδρή)!


Όχι που θα άφηνα το εργαστήρι μου..ζωγραφίζω ένα δίσκο για με νεράιδες και ξωτικά για μία φίλη και ένα πίνακα που ακόμη δουλεύω ,ελπίζω να της αρέσει .


Μετά έκανα μία ζημιά..τα αριστερά μου δάκτυλα ( ευτυχώς τα αριστερά )  δεν κλείνουν εύκολα και μου έπεσε μία κολοκύθα που μου έφεραν να ζωγραφίσω και την έβαφα για φόντο κρατώντας την με το αριστερό..καταστεναχωρέθηκα.. μα..θα βρω λύση..έσκασε σαν καρπούζι η αφιλότιμη..αν είναι δυνατόν.
Τώρα απογευματάκι..είπα να ανοίξω τον "καναπέ" μου στο μπλοκόσπιτο να σας ζαλίσω και σας λιγάκι, μετά..θα περιμένω τον "πασά" μου να φάει τα ντολμαδάκια του και να μου πει :
-Μπράβο κοριτσάκι μου, μούρλια τα έκανες. 

Ήταν η ..Αχτιδένια ημέρα μου φίλοι μου, σας κάνω αγκαλίτσα μαμαδίστικη και φεύγω να σας αφήσω ήσυχους!
                            Αχτιδένια φιλάκια.

12 σχόλια:

Α. Παπαγιάννης είπε...

Γεωργία, συνήθως λέμε για τα (άγλυκα) καρπούζια ότι είναι σαν κολοκύθια. Εσύ κατάφερες να... σκάσεις την κολοκύθα σαν καρπούζι! Εύγε. Όλα τα υπόλοιπα το ένα καλύτερο από το άλλο. Δεν χάνεις το κέφι και τη δημιουργικότητά σου, μεγάλη υπόθεση!

Δημιουργία είπε...

Αχ Γεωργια μου πονάνε τα πεσιματα ,σήμερα γλίστρησα στον κήπο και σακατευτικα αλλα που να μιλήσω θα ακούσω τον εξάψαλμο. Πάντως πονάς ξεπονας δεν κάθεσαι και εσύ φρόνιμα, ντολμαδακια, ψωμάκι όλα τέλεια και το πιο όμορφο οι νεράιδες σου, παραμυθένιες!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Γλυκιά μου Αχτίδα σε χαίρομαι για την ενέργειά σου !!!
Και πονεμένη και μαγείρισσα και δουλειές και ζωγραφική !!!!
Μπράβο, να είσαι πάντα καλά και με το ίδιο κέφι !!!!
Σε φιλώ !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Α. Παπαγιάννης, γιατρούλη μου αγαπημένε, νοιώθω τύψεις που ξέχασα εσένα και τη γλυκιά οικογένεια σου να φέρω δωράκι Πασχαλινό.όμως..έτσι είναι..ου γαρ έρχεται μόνον..Σ΄ευχαριστώ που με επισκέπτεσαι και ξέρεις ότι η παρουσία σου είναι δώρο εκτίμησης για μένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Δημιουργία , αγαπημένη μου Κατερίνα εμείς δεν ήμαστε από τις γυναίκες που κάθονται κακά τα ψέμματα.Περαστικά και σε σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, σήμερα είμαι κάπως καλύτερα πάντως και πάω να ...επισκευάσω τη κολοκύθα!!!!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα και στα δύο αγαπημένα κορίτσια.
Το γνωστό φιλί στην Κλώντη, καλή ανάρρωση για σένα και μία μερίδα ντολμαδάκια στην Αθήνα σας περικαλώ.
Πολλά φιλιά.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αγαπημενη μου!!!

Katrina είπε...

Πολλά πολλά φιλιά να τα μοιραστείς με την Κλωντη από μένα για σας!!!!!!

Giannis Pit. είπε...

Υπέροχος ο πίνακας Γεωργία....! πολύ λεπτή δουλειά....! μπράβο στα χέρια σου και στη φαντασία σου.

ANNA FLO είπε...

Κοίτα....σοβαρά τώρα Μετά από πέσιμο κάνεις τόσα;;; Ε κοπέλα μου να σε σπρώχνουμε λίγο ναι; Όχι πως δεν κάνεις και τις άλλες φορές αλλά κοίτα καλουδια!! Τι είπε ο Δημήτρης σου όταν γύρισε;
Οι νεράιδες σου υπέροχες
Φιλιά πολλά

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Κοιτα πως την σκαπουλαρες ευτυχως φιλεναδα.. και παρολα αυτα δεν εκατσες καλα.. χα..χα..να προσεχεις ..πολύ.. αντε και να κανεις και τα ντολαμαδακια σου..χι..χι..
οι νεραιδες αποδφικνυουν πως δεν καθεσαι ησυχη.. τι να πω.. χα..χα.. να προσεχεις νταξει; φιλακιαααα!!