Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ανθρώπινες σχέσεις.


                  

Καλημέρα, καλημέρα φίλοι μου και ..κάτοικοι της μπλοκογειτονιάς! Ναι..από την όμορφη Θεσσαλονίκη ο πρωινός καφές μου μα..μη χαίρεστε..δεν έχω αυτή τη θέα μπροστά μου αλλά ..το μπαλκόνι της γειτόνισσας απέναντι . 
Με βλέπει στο μικρό μπαλκονάκι μου με το laptop να πίνω το καφέ μου κάτω από τη κληματαριά του άνδρα μου που φύλλωσε πάλι μαζί με την Άνοιξη  και μου κουνάει το χέρι σε χαιρετισμό φωνάζοντας μου: -Καλημέρα!
Καλημέρα..τι όμορφη λέξη να σου την λένε άνθρωποι όταν σε βλέπουν να αισθάνεσαι ότι όλα τα άσχημα που βλέπεις εξαφανίζονται και οι ανθρώπινες σχέσεις ανθίζουν κόντρα σε κάθε δυσκολία.
-Καλημέρα, Βαρβάρα..της απαντώ και της κουνώ το χέρι..καλημέρα..
Οι ανθρώπινες σχέσεις για μένα είναι ένα βασικό στοιχείο στη ζωή μου για να είμαι ευτυχισμένη. Παράξενο πλάσμα είμαι θα πείτε, με ενδιαφέρει να με κοιτάζουν οι άνθρωποι στα μάτια, να με χαιρετούν με χαμόγελο, να με βοηθούν όταν κάτι μου συμβαίνει και το αντίθετο. 
Σπάνια πια κυκλοφορώ στο δρόμο μόνη λόγω του προβλήματος μου στην αστάθεια μα όταν πάω κάπου κοντά και συναντώ ανθρώπους της γειτονιάς , παλιούς πελάτες στο εργαστήρι μου και με χαιρετούν ή με αγκαλιάζουν και με φιλούν ...αισθάνομαι όμορφα που ανήκω ακόμη σε μία φιλική και γεμάτη ανθρώπινα αισθήματα γειτονιά!
Φίλοι μου..να χαμογελάτε, να χαιρετάτε, να λέτε ευχαριστώ στον υπάλληλο που σας δίνει το..γάλα, το κρέας, τον..μαιντανό, το ψωμί. 
Να λέτε καλημέρα στα σκαλιά της πολυκατοικίας κι ας σας κοιτάζουν μερικές φορές παράξενα ..εσείς να την λέτε κι ας είναι πετραδάκι στη θάλασσα..θα κάνει το κυμματάκι του το πετραδάκι και ίσως κάνει τον άλλο να σκεφτεί άσχημα που δεν την ανταπόδωσε.
Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι η βάση για να είστε ευτυχισμένοι ..πιστέψτε με..χθες πέρασα το πρωινό μου με τη φίλη μου Μαιρούλα ..σχεδόν 50 χρόνια φιλίας..
Ανθρώπινες σχέσεις φίλοι μου βασισμένες σε αληθινά αισθήματα, σε φιλία, αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη και ..έγνοια όπως έλεγε η γιαγιά μου για τον διπλανό μας.
Παιδί της ..γιαγιάς ήμουν..τι περιμένετε..
Άντε να σας ζαλίσω και με τις κολοκύθες μου..τώρα κάνω ..παύση..( λέμε τώρα!!!) και ακόμη μια φορά ξαναλέω στη τυχερή της κλήρωσης μου να μου στείλει τη διεύθυνση της ...Μαρία μ' ακούς;;;;;


Λοιπόν..ΚΑΛΗΜΕΡΑ..φίλοι μου..χαμογελάστε..σας εγγυώμαι ότι δεν ..φορολογείται ( ακόμη) και θα σας κάνει να ξεκινάτε τη μέρα σας όμορφα!
                      Αχτιδένια φιλάκια!

9 σχόλια:

...irida... είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!
ΑΓΚΑΛΙΑ ,,,ΦΙΛΙ.....ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου
Μια όμορφη μέρα να έχεις.
Φιλάκια ...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα με αφορολογητη αγκαλια
χαχα
φιλια γλυκια μου

Ανώνυμος είπε...

Αχ! Αχτιδένια μου, αγαπημένο μου άγνωστο κορίτσι, όταν σε διαβάζω όλη μου η ημέρα αλλάζει γιατί είναι σαν να έχω την οικογένεια δίπλα μου.Τυχεροί οι άνθρωποι που σε έχουν δίπλα τους , είσαι μία φωτεινή Αχτίδα σε καθένα που σε συντροφεύει.Μακάρι να σε γνωρίσω κάποτε μα είμαι μακριά ..Κατερίνα

Giannis Pit. είπε...

Πολύ σωστή παρότρυνση Γεωργία μου....!
Μια καλημέρα είναι αυτή, πες την κι ας πέσει χάμω..
Ρίξε το σπόρο σου και κάποιος θα βλαστήσει γεμάτος ομορφιά και ανθρώπινη ζεστασιά.
Την καλησπέρα μου.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Εσύ παράξενο πλάσμα Αχτίδα μου ??? Υπάρχει άνθρωπος που δεν χαίρεται μαζί σου ??? Εδώ σ αγαπάμε κι ας μη σε γνωρίζουμε από κοντά !!! Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου και σε φιλώ !!!!

ANNA FLO είπε...

Μια καλησπέρα σου φωναζω, δε με βλέπεις, αλλα έχω ένα τεράστιο χαμόγελο!
Να σαι καλά και πάντα σωστή σ'αυτά που λες
Φιλιάαααα

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Μεγάλη υπόθεση το χαμόγελο Αχτίδα μου.
Ιδίως όταν βλέπω χσμογελαστούς υπαλλήλους, ξαφνιάζομαι .
Οι περισσότεροι είναι κατσουφιασμένοι ίσως λόγω χαμηλού μισθού ή λόγω μη καταβολής μισθού.
Χαμογελάτε λοιπόν να σπάσουμε τη γκαντεμιά που μας καταπλάκωσε τα τελευταία χρόνια.
Οι κολοκύθες ΤΈΛΕΙΕΣ .
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα γλυκιά μου αχτίδα!!!!!!! Όσο σε διαβάζω χαμογελώ ,σε κάνω εικόνα να σε ακούω από κοντά!! Καλημέρα λοιπόν με χαμόγελα αισιοδοξίας!!!! Πολύ όμορφες οι κολοκύθες! Βικη