Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ζωγραφίζοντας για τη FROND.

                       !!

Καλημέρα, καλημέρα φίλοι μου, σήμερα έχω τα κέφια μου γιατί χθες ξεπέρασα κάτι που με απασχολούσε και όπως πάντα δικαιώθηκα όταν λέω πως μάλλον έχω κάποιο μέσον στο..Θεούλη και μου κάνει τα χατίρια!!!
Πάντως δεν αντέχω να μη κάνω και το..κους κους μου γι΄αυτό πάρτε θέση στο..καναπέ στο μπλοκόσπιτο μου , φάτε και κανένα κουλουράκι...το λεμοντσέλο μου θέλει λίγο χρόνο ακόμη!!
Λοιπόν ..η  χθεσινή μου μέρα περιελάμβανε μία επίσκεψη σε Πνευμονολόγο για τον άνδρα μου ( γνωστό...φουγάρο των απεχθών τσιγάρων) και όσο εγώ πήγα να πάρω την ακτινογραφία από δίπλα τον βρήκα με το γιατρό σε μία κατάσταση ..ευθυμίας..να πω..μεγάλης φιλίας ..να πω..πλήρης ταύτισης ιδεών..να πω..τέλος πάντως το κλίμα ήταν σε εντελώς διαφορετική φάση από αυτή που περίμενα αφού τον "έσυρα" στη κυριολεξία στο γιατρό και άκουγα επί 3ήμερο τα σκολιανά μου!!!
-Όλα καλά καλή μου κυρία, οι εκπνοές στο μηχάνημα μια χαρά, το οξυγόνο επίσης, απλός τσιγαρόβηχας ( για νέο μου το έλεγε)...γελάκια οι  δυο τους...
-Γιατρέ μου ..καπνίζει..καπνίζει πολύ..λέω με ελαφρώς άγριο ύφος..βήχει κι όλας..
-Ε! κακώς βέβαια..μα 2-3 τσιγάρα..ε..ελέγχεται..
-Γιατρέ μου έτσι σας είπε; μήπως δεν ακούσατε τα..2 πακέτα;
-Ε! κακώς μα ..ξέρετε με λίγη..προσπάθεια..ήμαστε επιεικείς..οι ακτινογραφίες καθαρές..
-Γιατρέ.. ( εδώ του έριξα τη..φαρμακερή ματιά μου που έριχνα κάποτε στις κόρες μου μικρές  όταν έκαναν ζημιά..).. γιατρέ..είστε καπνιστής μήπως;
Έχετε δει πως τα ..κακά παιδιά κοιτάζουν το..ταβάνι όταν τους ρωτάει η μαμά τους κάτι που δεν τους βολεύει; ε!  το είδα μπροστά μου..
 Για πότε με πήγαν στη πόρτα δεν περιγράφεται, ο δε άνδρας μου:
-Να θυμάσαι το όνομα του γιατρού, τι υπέροχος άνθρωπος, πόσο ευγενικός και  ξεκάθαρος  ήταν βρε κορίτσι μου!!!!!

Δεν θα πω τίποτε άλλο..πιστεύω να καταλάβετε γιατί μετά στο σπίτι μπήκα στο εργαστήρι μου και άρχισα να ζωγραφίζω ότι έβλεπα μπροστά μου για την FROND βέβαια .Την πλήρωσε η..παλέτα !



Μετά κάθε σχετικά μικρό μουσαμά  που είχα στα ράφια μου..





Αν αναρωτιέστε τι έκανε το καμάρι μου...μετά την συνάντηση του με τον  γιατρό..



Πίτα..κρεατόπιτα φίλοι μου ενώ εγώ κάνω δίαιτα..
-Μπας και σκέπτεσαι να πας..δωράκι στο γιατρό; του είπα μελιστάλαχτα..
-Όχι κορίτσι μου στα εγγόνια μας θα πάω..πάντως..καλή ιδέα για την επόμενη φορά!
Αναπνοή ..εισπνοή..ήρεμα Αχτίδα μου!!
Ομολογώ..αμάρτημα..έφαγα ένα μίνι κομμάτι , η πιο όμορφη από όσες πίτες (άπειρες) έχει κάνει!
Φίλοι μου σας εύχομαι ένα καλό και βολικό ΣΚ με ότι σας ευχαριστεί 
Αχτιδένια φιλάκια!

11 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

χαχαχαχα τελικά ο άντρας σου είναι καλά και εσύ έτσι που ξεφυσάς θα ανεβάσεις την πίεση σου!!
Και τι καλά που την πλήρωσε η παλέτα και τα τελάρα!!
Υπέροχα έγιναν!
Καλοπούλητα Αχτίδα μου. Ο σκοπός ιερός
Καλή σου μέρα και καλό Σ/Κο να περάσεις

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, καλημέρα Άννα μου...κουσούρι είναι αυτό..ανησυχώ για τους πάντες, μπορώ να μη κοιμηθώ με τη σκέψη ότι ένας συγγενής ή φίλος έχει οτιδήποτε..

Ανώνυμος είπε...

χαχα Αχτιδα μου!!!πηγα την μικρη σε ΩΡΛ τον πετυχα να καπνιζει....Ανοιγει ημικρη το στομα[καπνιζεις;;]την ρωταει.....γουρλωνει το ματι η μικρη [και βεβαια οχι]απανταει....
Δασκαλε που διδασκες......
Ομορφο ΣΚ γλυκια μου!!!φιλακια!!!!!!!
ΜΙΝΑ

Giannis Pit. είπε...

Γεωργία μου, ειλικρινά χάρηκα πολύ που όλα πήγαν καλά με τον σύζυγό σου. Να είναι γερός και δυνατός και να βάλει μυαλό να κόψει το τσιγάρο. Άντε....!
Τώρα, κοιτάζω ξανά και θαυμάζω τις ζωγραφιές σου...!
Ομολογώ είναι υπέροχες.
Τι να πω, πραγματικά με εκπλήσσεις.

Υ.Γ. Καλοφάγωτη η πίτα....!!

Καλό ΣαββατοΚύριακο να ευχηθώ.

Ποδηλάτισσα είπε...

Σας σκέπτομαι να φεύγετε από τον γιατρό και με πιάνουν τα γέλια!!!! Αχ καλέ μου Δημητράκη τι τραβάς, δεν σε αφήνει να κάνεις το τσιγαράκι σου με την ησυχία σου... είδες την Αχτιδούλα που μόλις της λέει ο γιατρός ακινησία στο χέρι κάθεται ακούνητη!!!! Αστον βρε τον άνθρωπο ήσυχο να καπνίζει τα τσιγάρα του... αυτός δεν έχει ανάγκη με τόσο οξυγόνο που παίρνει δουλεύοντας στο κτήμα τα πνευμόνια του καθαρίζουν!!!! Όμως καλό σου κάνουν τα νεύρα.... δημιουργείς και δημιουργείς μοναδικά. Να είσαι καλά να προσφέρεις πάντα από τα αποθέματα της ψυχής σου!!!!!! Σας αγαπώ και τους δύο πολύ!!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Άσε τον άντρα σου να κάνει κανένα τσιγαράκι Αχτίδα μου, φαίνεται ότι τα πνευμόνια του δεν κρατάνε τίποτα όπως λέει και η Βίκυ με τόση δουλειά στο κτήμα. Μήπως εσύ ξεκουράζεις τα χέρια σου ?? Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι όταν νευριάζεις κάνεις θαύματα στον καμβά !!!!!!! Καλή Κυριακή και πολλά φιλιά !!!!!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Πολύ όμορφα όλα τα καδράκια

χρυσάνθη είπε...

Ανεπανάληπτο ζευγάρι! Να είστε και οι δύο καλά. Σας χαίρομαι !

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΙΝΑ λέει για ΩΡΛ. Να σας πω κι εγώ για τον ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ μου, που όποτε πάω στο ιατρείο του, πρώτη μόστρα το τασάκι με αποτσίγαρα! Και όχι μόνο αυτό, συχνά ανάβει και ρουφάει αρειμάνια τον καπνό καθώς με δασκαλεύει για το κάπνισμα! Αδύνατον να τον πάρω σοβαρά εκείνη τη στιγμή, βάζω και τα γέλια, με αποτέλεσμα να δακρύζω απ' αυτά! Και το καταλαβαίνει και γελάει κι αυτός και πάντα μου λέει, ε, τι να κάνουμε, πρέπει να στα πω. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καρδιά... Τα καδράκια υπέροχα! Αχ, και να είχα ένα γενναίο κομμάτι πίτας! Ολόκληρη θα ήταν θαύμα!!! Καλή κυριακή, καλή βδομάδα! Σοφία

Marie-Anne είπε...

Για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να κόψουν το τσιγάρο...ο δικός μου κάτι έχει καταφέρει...το μείωσε σε ένα πακέτο την εβδομάδα και ποτέ μέσα στο σπίτι.
Αλλά εγώ έσπασα τα ρεκόρ...το έκοψα από την μία μέρα στην άλλη, πριν δυόμιση χρόνια, μετά από 40 χρόνια! Και είμαι πολύ περήφανη γι αυτό!!
Τουλάχιστον να το μείωνε και ο άντρας σου, αλλά με τέτοιον γιατρό...λίγο δύσκολο!
Εύχομαι να τα καταφέρει εν καιρώ! Πάντως στις πίττες είναι άπιαστος!!!!!!
Τα έργα σου είναι φανταστικά!!!Θα γίνουν ανάρπαστα στην Front!
Καλή εβδομάδα, Αχτίδα μου!!!!

Mia είπε...

Αχτίδα μου, συντάσσομαι με τον άντρα σου και το γιατρό για τα δικαιώματα των καπνιζόντων! Χι, χι. Να δω πότε θα κόψω το τσιγάρο! Πανέμορφα τα έργα σου, φίλη μου. Χαίρομαι που προορίζονται για καλό σκοπό. Πολλά φιλιά.