Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Κάνοντας ποδαρικό με..γκρίνια!



Η νέα χρονιά είναι γεγονός κι εμείς κάναμε  τα πρώτα βήματα μας  στο καλωσόρισμα της. 
Μία πρωινή βολτίτσα για να ..ξεσκάσει και η Κλώντη μας που δεν της άρεσε η κλεισούρα μας στο σπίτι και η ..ξάπλα στο καναπέ ήταν το πρώτο μέλημα μας.!
Μια βόλτα λοιπόν στη περιοχή Αγ. Παύλος της πόλης μας για να χαζέψουμε τη πόλη από ψηλά και τα..ατελείωτα σκουπίδια ΠΑΝΤΟΥ, διάσπαρτα σε κάθε βήμα μέσα σε ένα δασάκι που έπρεπε να είναι στολίδι.
Με ποιον να τα βάλω φίλοι μου; Το έχω πει άπειρες φορές αυτό το θέμα με τα σκουπίδια. Εγώ έμαθα τα παιδιά μου από τα πρώτα βήματα τους στις εξόδους μας να μαζεύουν τα σκουπίδια που δημιουργούν και να τα πετούν σε ειδικούς κάδους. Τα παιδιά μου το μετέφεραν στα δικά τους παιδιά και ίσως επηρέασαν και φίλους τους σε δικές τους εξόδους.
Τι φταίει λοιπόν; Η οικογένεια; η έλλειψη μικρών διάσπαρτων καλαθιών σε τέτοια μέρη που ΟΜΩΣ οφείλει ο Δήμος να τα καθαρίζει ΚΑΘΕ μέρα; Η ανεύθυνη συμπεριφορά του πολίτη; 
Η απερίγραπτη  αυτή στάση ζωής επιστρέφει σε μας τους ίδιους φίλοι μου και με λυπεί γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ούτε καν αντιλαμβάνονται αυτό που κάνουν και που προχωράει και επεκτείνεται ακόμη και σε ζωές .
Είναι και κάτι παρόμοιο εγκαταλείποντας το σκυλί που κάποιοι βαρέθηκαν  ή τα ενοχλητικά κουτάβια που γεννήθηκαν κάνουν ακριβώς κάτι τέτοιο.. πετούν "σκουπίδι" στο δρόμο .
Εδώ πάλι το κράτος..ο μόνιμος "απών" που δεν κάνει κάτι να σταματήσει τη πληγή παρά τα πετάει σε σκουπιδότοπους ψυχών και στο ευγενικό έλεος των ανθρώπων που αγαπούν τα ζώα και τη καθαριότητα .
Δεν θα επεκταθώ σε όσα "σκουπίδια" είδαμε στο δασάκι γιατί θα κριθεί η ανάρτηση ακατάλληλη!!! 
Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι τα πέταξαν μέσα στο δάσος διάσπαρτα και..έφυγαν αφήνοντας πίσω το "συμβάν" στη Φύση που ...βρε παιδάκια μου..δεν εξαερώνονται όλα αυτά, μένουν εκεί..και προσθέτονται και άλλα..και μπροστά είναι η θέα της πόλης που κάποιος ρομαντικός σαν κι εμάς θα θελήσει να σταθεί και να θαυμάσει..τη θέα ..όχι όλα τα όσα αφήσατε!!


Η φρίκη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του άνδρα μου με όσα είδε αυτός που όταν παντρευτήκαμε και ήρθε στην Ελλάδα μάζευε με μαύρες σακούλες τα σκουπίδια από τις παραλίες και "άκουγε" τα γέλια των ..ξαπλωμένων στις πετσέτες τους τότε λουομένων!!
Τι ..ποδαρικό κάνω η αφιλότιμη σε ανάρτηση στο νέο χρόνο!!!!!!
Μέσα στις ευχές φίλοι μου που ανταλλάσσουμε ας κάνουμε και μία για ένα καλύτερο τόπο και ένα καλύτερο περιβάλλον γιατί..όπως και να το κάνουμε..ΖΟΥΜΕ μέσα σε αυτό.
Αχτιδένια φιλάκια


12 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

Καλή χρονιά με υγεία ευτυχία και περισσότερα χαμόγελα αγαπημενη μας!
Εχετε δικιο για τα σκουπίδια και εγω γίνομαι έξαλλη με τετοιες εικονες ντροπής!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Eυχαριστώ για την επίσκεψη κ.Γεωργία...χαίρομαι ειναι τόσο γλυκό και όμορφο ζωάκι το δελφίνι,τυχερή που κολυμπήσατε μαζί τους. Εγώ είδα από κοντά στα ταξίδια μου στη Γαλλία και στην Μαγιόρκα..Πρόσθεσα το γκάτζετ παρακολούθησης μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου να είσαι καλά σε κάθε στιγμή της χρονιάς αυτής.Για τα σκουπίδια θα φωνάξω κι εγώ γιατί τα βλέπω όπως κι εσύ σε κάθε βήμα μου στο Βόλο. Οι άνθρωποι τρώνε, πίνουν και πετούν στο δρόμο τις συσκευασίες, αν δεις πόσα μπουκάλια υπάρχουν στις στάσεις των αυτοκινήτων θα καταλάβεις. Σ΄αγαπώ πολύ πολύ παρεούλα μου εδώ και 6 χρόνια.Είμαι η Τάνια από Βόλο

Marie-Anne είπε...

Καλή κι ευλογημένη χρονιά, με υγεία και χαρές για σένα και τους αγαπημένους σου, Αχτίδα μου!
Δυστυχώς, η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι παντού η ίδια!!!
Είναι πολλοί οι αδιάφοροι, ανεγκέφαλοι, ασυνείδητοι και αδιόρθωτοι...!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλή και ευλογημενη χρονια να έχετε με όλα τα καλα της φιλεναδα ..να ευχηθώ τα κλασικα΄ να υπαρχει η υγεια να υπαρχει η αγαπη γυρω μας και η χαρά για όλο τον κόσμο και την οικογένειά σου αχτίδα μου..
Ομως πως να μην γρινιάξεις όταν βλέπεις γυρω σου.. τεοιο χάλι απο σκουπιδι.. να κανουμε μια μεγάαααααααλη ευχή.. να γινει κάτι στο μυαλό αυτών που πετάνε σκουπίδια κάτι σαν θαυμα..μαγικο .. και να μην βρίσκει σκουπιδι να μαζέψει ο δημος..χι..χι...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..!!!! φιλώ σε..!!!!

ANNA FLO είπε...

Καλή χρονιά Γεωργία μου.Εύχομαι να είναι η καλύτερη όλων για το σπιτικό σου και να φέρει μόνο χαρές. Πρώτα από όλα υγεία βέβαια.
Οσο για τις γκρίνιες...λες ο νέος χρόνος να μας κάνει να μην γκρινιάζουμε; Αυτά τα σκουπίδια είναι μάστιγα δυστυχώς.Εύχομαι μόνο να μάθουμε να προσέχουμε και το σπίτι μας εκτός των στενών περιθωρίων. Γιατί σπίτι μας είναι και η πόλη μας και η χώρα μας, έτσι;
Καλή σου μέρα με πολλά φιλιά

airis είπε...

Καλή χρονιά Γεωργία μου!
Μόνο χαρές να είναι γεμάτη η χρονιά σου!
Η γκρίνια πάντα θα υπάρχει έστω ως παράπονο...Γιατί να μην υπάρχει Παιδεία;

Πολλά φιλιά!

LitsArt είπε...

καλη χρονια με υγεια , αγαπη ευτυχια και γεματη δημιουργικες στιγμες!
μακαρι ο νεος νομος με τις σακουλες, να βοηθησει να εχουμε λιγοτερο πλαστικο κ λιγοτερα σκουπιδια....γιατι αλλιως δε βλεπω αλλαγη στη νοοτροπια μας...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία και κάθε καλό!
ολα θα πανε καλα, θα συνηθισουμε και στις αλλαγες και σε ολα
να περνατε ομορφα
φιλια πολλα

Μαρία Έλενα είπε...

Καλή χρονιά με υγεία γλυκιά μου.
Φιλάκια ...

Σοφία Τσιμάρη είπε...

αααααααχ κανουμε οτι δεν τα βλεπουμε πια ακομα κ μεις στην επαρχια υποφερουμε...καλη χρονια λοιπον με λιγοτερα "σκουπιδια" στη ζωη μας!!!!

Christina(ArtDecorationCrafting) είπε...

Καλή χρονιά κ. Γεωργία! Υγεία και ότι άλλο επιθυμείτε για εσάς και την οικογένεια σας. Δεν φταίτε εσείς που γκρινιάζετε, η κατάσταση γύρω μας φταίει που επιδεινώνεται μέρα με την μέρα! Και τα σκουπίδια στους δημόσιους χώρους είναι και αυτά ένα από τα πολλά προβλήματα που δείχνουν τον "απολίτιστο" πολιτισμό μας!

www.artdecorationcrafting.gr